Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שמעתי הרבה פעמים על כך שזה רכב מאוד בעייתי אבל מהסיבה שבעקרון שוחטים אותו...

דיברתי עם אבא של חבר שהחזיק בזמנו אחת כמעט חדשה ואמר דווקא שהרכב היה אמין מאוד נוח וידע לתת תמורה גם מבחינה ספורטיבית (כמובן הכל יחסי)

אז כרגע רוב הרכבים שבודקים בלוח הם יד 4-6 וזה נדיר לראות ידיים יותר קטנות... ובטח שלא לדגם 1.7...

בכל מקרה נעזוב את זה... ראיתי כמה גם יד 3 ואפילו 2!

עכשיו השאלות הן מה הבעיות הנפוצות שידועות ברכב הזה לאחר שעבר יותר מ 10 שנים על הכביש בידיים שונות

בעיות חשמל בפרט? עד כמה רציני? ועד כמה יכול להיות יקר לטפל בבעיות שגרתיות?

בעיות מכאניות בפרט? ועד כמה יכול להיות יקר הטיפול בהן?

אני מבין שכל רכב האמינות שלו שווה לרמת השמירה עליו לאורך הזמן אך בכל זאת לכל רכב יש סימפתומים דומים כאשר הוא עובר הזנחה, כלומר מה הן הנקודות החלשות של רכבים אלה? למה צריך לשים לב?

בנתיים זה הכל ועם הזמן אני מאמין יבואו עוד אפשרויות... אני מעמיד בפני עצמי את האפשרויות שנראות לי, אני נהג חדש וכרגע בתקופת המלווה שלאחריה אני קונה רכב... או לקראת סופה...

בכל מקרה תודה רבה לעונים!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

זה תלוי באקזמפלר כמו בכל רכב גם לה יש חולשות ואם היא חשופה להתעללויות היא תראה תוצאות בהתאם

היה לחבר שלי 33 , 1.7, מעבר למנוע בוקסר שהפיק צליל נחמד בצירוף צמד מאיידי וובר

שיוצרים זמינות כוח , וכיול מתלים טוב , טוב מאוד אפילו

יש כמה מינוסים :

רמת ההרכבה הייתה פשוט מחפירה , פלסטיקים זולים שנוטים להישבר מהר, נוצרו בעיות חשמל לאורך השנים

הנדסת אנוש של הרכב פשוט לא טובה, תנוחת ישיבה גרועה , הגה גדול מידי , מסרק הגה ארוך

הילוכים חורקים

לחובבי אלפא כמו שאומרים..:-D

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

גם אני בזמן שסיימתי את המלווה רכשתי אלפא רומיאו 33 בתור רכב ראשון. הדגם היה 1.5 קרבורטורים.

הרכב נקנה מיד שלישית מבחור שוטר מבוגר אוטו שעשה 140 אלף ק"מ.

אז ככה אצלי באוטו שנחשב שמור, היה מצריך כל פעם כיוון קרבורטורים אצלך אולי לא יהיה רלוונטי. שעון דלק תמיד מזייף, הילוך 2 תמיד חורק צריך ללמוד להסתדר, לאגרים הלכו בכמויות. דש -בורד לא חזק בכלל בקושי שורד, משאבות קלאץ' שלא מי יודע מה עמידות.

בכל מקרה האוטו הזה לא לנהג חדש חסכן. ואם כבר להיכנס להרפתקאה שנקראת אלפא רומיאו עדיף לרכוש ספרינט/סוד.

השלדה וההיגוי ב33 ממש לא ברמה טובה, זוויות גלגול גבוהות.

מה שאפשר לזקוף לזכותו היה : מ-ה-י-ר מאוד בשביל מנוע 1.5, בכלל כל הרכב מרגיש מהיר אתה מרגיש כל קמ"ש על הכביש, צליל מדהים, ואז גם "פוזה" לפחות לי :).

חוץ מזה הטסט ובהיטוח זולים כמו בכל אוטו מהשנים הללו, הטיפולים יקרים החלקים לא. יש כמה מוסכים שמומחים במכוניות האלה באיזור המרכז ולא נתקלתי בבעיה של זמינות חלפים או משהו.

בזמנו מכרתי את שלי במודעה שפרסמתי יום חמישי בלילה ויום שישי בבוקר התבצעה העברת בעלות.

היום אולי המצב שונה, אבל אצלי יש רקע טכני וגם מוסך במשפחה אז "הרשתי לעצמי" לרכוש אלפא 33.

בדיעבד לא הייתי ממליץ רכב כזה לבחור שלא בא לו להתחיל לשים לב לכל פרט קטן באוטו, אלא רק אם אתה באמת אוהב את האוטו ומוכן להשקיע יותר זמן מאשר כסף.

בכל מקרה בהצלחה.

פורסם

פותח השחרור בוא נשים פה דבר אחד בצורה שלא משתמעת ל-2 פנים: ה-33 בהחלט לא רכב אמין.

כל כמה זמן (חצי שעה) בא מישהו אחר לפורום ומחפש חיזוק על איזה רכב שגם הוא יודע שזה לא זה. בדיוק היה כאן אחד שרוצה לקנות רובר עם טרילייון קילומטרים ומבקש שנדע מתי המנוע יילך (=כנראה אף פעם, שאר הרכב יתפרק מסביב הרבה לפני שיהיה למנוע זמן ללכת) ואתה רוצה לדעת האם אלפא 33 תהייה אמינה אם היא תהיה בצבע ירוק בקבוק ואם היא תהיה יד 2.5 ללא תוספות.

שוב אני אומר לך, אם אתה רוצה אלפא אני אתן לך פה 15 סיבות למה כן לקנות. אבל תמיד תמיד תמיד הראשונה בסעיפי הלא לקנות תהיה האמינות - צפה פגיעה.

גם היום באלפות הרבה יותר חדשות אנחנו שומעים על כל מיני תלונות, למרות שרמה השתפרה פלאים (לא חכמה, לאן היה עוד אפשר לרדת).

עד כמה זה יהיה גרוע? כמה זמן ייקח למוסכניק שלך לסדר גשר לשיניים של הבת שלו ולשחרר את הבן בערבות?! (כל זאת ועוד בפרק....) - אי אפשר לדעת! אבל זה בהחלט לא מצב של לשים דלק וליסוע.

פורסם
האלפות החדשות (לי יש ניסיון במשפחה בעיקר על 156) הרבה יותר אמינות מפעם וברמה המקובלת היום.
האלפות של היום אינן קשורות ל 33 ובנות דורה.

בנוסף לכל הצרות שצויינו,ה 33 אינה מהנה לנהיגה.

למעט עיצוב נאה ומנוע מצויין,אין בה הרבה.

זה מתחיל במושבים נמוכים,שטוחים ולא נוחים,תנוחת נהיגה בלתי אפשרית,גיר של טרקטור ואיכות גימור מזרח אירופאית.

ממשיך להתנהגות כביש בינונית למדי,הכוללת הגה כבד ונוחות נסיעה בינונית,ומיסתיים באמינות נמוכה למדי ובעלויות אחזקה לא זולות.

ה 33 היתה תחרותית באמצע שנות ה 80',אך בסטנדרטים של שנות ה 90' היא היתה רחוקה מלעמוד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שלום לכל הנוכחים

ברשותי 2 אלפות 33

אחת-מודל 92 קרבורטורים והשנייה מודל 94 הזרקה.

לגבי הדברים שכתב חן פרחי (בכל הכבוד-ויש כבוד)

יש לי מספר השגות:

המושבים סבירים,(אם לא -דבר שניתן בקלות לסדר אצל רפד רכב כמו שעשיתי)

תנוחת נהיגה אפשרית בהחלט,גיר עובר אצלי חלק בכל ההילוכים בשתי המכוניות,

התנהגות כביש טובה יחסית לרכב בן 11 שנים, ואמינות סבירה בהחלט.

בכל מקרה,אין שום בעיה להשיג חלקי חילוף.

מי שמחפש רכב זול (10-15 אלף שקל)

המציע הגה כח,נעילה מרכזית,מזגן,חלונות חשמל קדמיים,

יכול לשקול את אופציות אלפא 33.

בברכה

אילן

סלע

פורסם

אז קודם כל תודה רבה לחברי הפורום על התגובות הענייניות! יש לי הערכה גבוה כלפי הפורום :)

אממממ משהו קטן שהעלה בי תחושה של עצבים זה הדוגמה של מישהו ששאל לגבי הזמן שהמנוע ילך והשווה את אותו בחור... סליחה באמת אבל אני לא שואל פה אנשים מתי האוטו ילך והאם יגיע ל 20 שנה או רק ל 15... השאלה שלי הייתה, השאלה העיקרית זה מה הן הנקודות החלשות באלפה 33 כאשר מזניחים אותה קצת... כלומר אני גם אוכל להבדיל רכב מוזנח או רכב שמור!

אני ממש לא בא לשאול כמה זמן היא תחיה.

אז בעקרון אחרי כל מה שהובהר לי מה הנקודות החלשות ברכב? שאם אני כן אחליט לקנות אחת על מה אני צריך להסתכל טוב טוב?

הבנתי שהגיר... זה כבר ברור לי (לפחות זה :) )

אז מה עוד? בעיות חשמל? מנוע? ועוד... דברים ספציפיים שאני צריך לבדוק על מנת להבין אם הרכב הוזנח או לא?!

אני מהאנשים שיש להם זמן ושכנראה בכיף יעשו ויתעסקו לבד עם הרכב והרבה... היות וזה יהיה רכב שלי בפרט :)

זהו לבנתיים ושוב המון תודות על העזרה שאני מפיק מהפורום!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
לא מכיר את ה33, אבל אם הייתי במקומך הייתי דווקא מרחרח בכיוון ה75.

נראית לי מכונית מוצלחת בהרבה ובעלת הנעה אחורית.

כמו ב.מ.וו מאותן שנים, אלפא 75 שתקנה ב10-15 אלף שקל גם תיסע ככה ותדרוש מהבעלים שלה השקעה של סכומים דומים [לפחות] כדי לשמור אותה במצב נסיעה.

חבל לטפח תקוות שווא

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אמממ 75 היא ישנה יותר מדיי כבר לא? אלפא ישנה = צרות כפולות...

בכל מקרה עדיין לא ענו לי לגבי מה לבדוק ברכב...

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...