Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור שסאב מוציא צלילים...אתה מתבלבל בגלל שאתה רואה את הרמקול זז ואתה חושב שרק בגלל שהוא דוחף אוויר אז זה עושה את הרעש...לא...

אז אני יכול להגיד לך בוודאות שסאב מוציא צלילים.....אם אתה רוצה תשובה יותר מדויקת או שלא הבנת אז תן יותר פרטים....

Head Unit:Pioneer 6950ib

Amplifier:pulse audio-ba2900

Component:morel tempo+mt22+mx22.2

Sub:JL 12W1 back:pioneer 350w

פורסם
עם כיוונים גרועים אתה יכול גם לשמוע זמר שר דרך הסאב וזה יהיה באיכות ממש גרועה.
לא כל כך הבנתי את זה.

מה זה קשור לאיכות. למה להוסיף כל הזמן מילה "איכותי" "לא איכותי" מה זה "איכות"!

לא מבין את המילים "הסאב מוציע איך זמר שר באיכות גרוע"!

כמו שאני מבין הסאב מוציע צלילים זה מובן, צלילים נמוכים מאוד בעוצמה גבוה. אבל יש כאלה שמשמשים את הסאב כמשאבה כדי לדחוב אביר. זה ההבדל.

סאב זה רמקול שמסוגל לרדת לתדרים נמוכים מאוד. אך תדרים גבוהים לא תישמע אותם כמו שצריך מהסאב ו אז ניכנס לעבודה רמקול מיד וופר שמיועד לתדרים יותר גבוהים ממה שהסאב יכול לנגן. לדוגמא הסאב חתוך ב 80 או 100 הרץ זאת אןמרת כל הצלילים יותר גבוהים יורדים אחרי 100 הרץ ו אז אפשר לחתוך את הקומפוננט מ 60 או 50 הרץ אז הבאס לא יבוא רק מאחורה אלה ישתלב גם אם רמקול מיד קידמי שימישך את העבודה גם אחרי 100 הרץ. אחרי המיד וופר באה נגיד מיד ראנג' ב סטים של 3WAY ואחר כך טוויטר.

אני טועה?

פורסם

דיברתי על זה שאם מכוונים ממש גרוע אפשר לשמוע את הסאב ממש כמו רמקול רגיל (ישמעו שירה וכו') רק ישמעו ממש גרוע לכן איכות גרועה - לזה התכוונתי

פורסם

סרגיי - שטות מה שאמרו לך.

כל צליל מורכב מגלים שהם תזוזות במולקולות של האוויר בתדרים שונים.

כנל גם סאב.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אתה יכול לעשות בדיקה מאוד פשוטה...

אם יש לך מערכת קולנוע ביתית בבית עם רסיבר קח את החוט של הסאב חבר אותו לאיפה שאמור הסנטר להתחבר ותשים שיר, תראה שאתה שומע את השיר דרך הסאב.

אומנם במעומעם אבל אתה תשמע, סאב אחרי הכל הוא רמקול.

פורסם

נראה לי שהבחור מתכוון למשהו אחר ...

סאב מפיק תדרים נמוכים , שהם לא כיוונים ופחות נשמעים אלא יותר מורגשים .

אם מערכת שיש בה סאב מכוונת נכון , יהיה קשה להגיד מאיזה כיוון שומעים את הסאב , או לכוון אל המיקום שלו .

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם

אולי הבחור התכוון גם לכך שלפי נפח\תיכנון התיבה הצליל משתנה בהתאמה וכאילו הוא חושב שהנפח נותן את הצליל ולא הרמקול ?

סרגי תן עוד קצת פרטים על השאלה שלך והפעם טיפה בבירור.

פורסם

תפסיקו לסלף את השאלה...

כרגע יש תשובה מאד ברורה, סאב מייצר צילים בתדר נמוך, זה שניתן להרגיש אותם זה משהו אחד, אבל בעיקר שומעים אותם.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

הסאב מייצר צלילים - אין ספק בזה, התנועה של הממברנה דוחפת את האוויר

העניין הוא שיש צלילים נמוכים גם שהאוזן האנושית כבר לא שומעת - מתחת ל40 הרץ אנחנו בדרך כלל כבר לא מסוגלים לשמוע - אבל הסאב עדיין מייצר צליל בתדר מאוד נמוך שגורם לו גם לזוז בתנודות מאוד גדולות - בעוצמה מספיק גדולה ניתן פשוט להרגיש את התנודות שהסאב מייצר וזה מרגיש כמו לחץ שכזה על הגוף והראש משום שהסאב בעצם דוחס/דוחף גלי קול ארוכים לתוך האוויר.

תחשבו שאתם לוקחים נייר עטיפה של סוכריה ומשחקים איתו ביד - זה צליל גבוה בעל גלים קצרים (טוויטר)

תחשבו עכשיו שאתם לוקחים שמיכה ענקית ומנערים אותה... גם אם לא יוצא צליל שניתן להבחין בו - מרגישים את העוצמה של הניעור

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בקיצור ולעניין

סאב מוציא טווח צלילים (אלא אם הוא בתיבת BANDPASS וגם אז הוא בדרך כלל מוציא טווח צלילים רק מצומצם)

את חלקם אפשר לשמוע ואת חלקם לא

פורסם
כאילו הוא לא יותר צליל אלה רק באסים שהם נפח כזה הם לא ממש צליל שניתן למדידה ב דציבלים

כי סאב לא יוצר צליל נכון או לא?

סאב יוצר צלילים נמוכים, וניתן למדוד בדציבלים כמו בתחרויות שונות.

והצליל שהוא יוצר מושפע מנפח התיבה.

זה עד כמה שאני הבנתי מהשאלה.

מחפש קומפוננט רוקפורד T5...

• תוכן חדש...