Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
]"החל ממחר יהיה הנהג מחויב להיבדק גם אם לא עבר כל עבירה, וגם במקרה בו נעצר לבדיקה אקראית. כך למשל יכול שוטר לעצור אתכם לבדיקת רשיונות, ובאותה הזדמנות לבקש אתכם גם לבצע בדיקת נשיפה. זאת, גם אם לא זיהה אתכם מבצעים עבירה".[/b]

אני לא ממציא דברים אני קורא מה שכתוב.

קרא שוב את דבריי שבציטוט למטה.

הכתבה מציינת כי מעכשיו ניתן לבצע בדיקת שכרות גם לנהג שלא ביצע כל עבירה, והוא לא יוכל לסרב.

זה לא אומר שלכל נהג תבוצע בדיקת שכרות.

וכאחד שפעיל במשטרת התנועה הארצית אני אומר לך מנסיון שזה לא יהיה כך.

השינוי בחוק אינו בא לחייב שוטרים לבצע בדיקה לכל נהג, אלא לחייב נהגים להיענות להוראת השוטר לביצוע בדיקה במקום (עד היום כל אחד מאיתנו יכול היה לסרב לבדיקת ינשופון והשוטר היה יכול לבכות עד מחר).

אפי.

בדיקות השכרות אינן מבוצעות לכל נהג שנעצר באמצעות הנשיפון.

הבדיקות נעשות רק לאחר שעולים סממנים ראשוניים לשכרות, לדוגמא: רכב מזגזג (כפי שציינת), ריח אלכוהול הנודף מנהג / רכב שנעצר לבדיקה, בקבוקים פזורים ברכב, נהג שאינו מפוקס לשאלותיך ועוד.

מעבר לכך, קיים טופס בדיקה לשכרות, שעל פי נקודות הבדיקה המופיעות בו מחליט השוטר האם יש צורך בבדיקת נשיפון.

לעיתים השימוש בבדיקה זו מתבצע באופן מאסיבי יותר באיזורי בילוי (פאבים וכו'), ובמועדים ה"חמים", קרי: לילות סוף השבוע.

כך שהבדיקות אינן נעשות לכל אחד, כפי שציינת.

אפי,

מתנדב במשטרת התנועה הארצית.

תנו חיוך, הכל לטובה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתם יכולים בבקשה להעיר את עיני,

עד החוק החדש, מה היה עושה שוטר, אם הוא היה עוצר מישהו שמדיף ריח כבר של אלכוהול, ורואים בברור שהוא שיכור, אך הוא היה מסרב לעבור בדיקה?

לאון.

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

בפני השוטר היו עומדות 2 אפשרויות:

1. לעכב את הנהג ולהביאו לתחנת המשטרה הקרובה (וגם אם רק למשך שעות בודדות עד לחלוף השפעת האלכוהול).

2. לקחת את הנהג לביצוע בדיקת דם לצורך זיהוי רמת האלכוהול בדם - פעולה שגם לה אפשר לסרב, גם היום לאחר שינוי החוק. הסיבה: בדיקת דם מוגדרת כפולשנית והחוק מגן על האזרח מפני כך בעת סרובו.

אפי

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם
בפני השוטר היו עומדות 2 אפשרויות:

1. לעכב את הנהג ולהביאו לתחנת המשטרה הקרובה (וגם אם רק למשך שעות בודדות עד לחלוף השפעת האלכוהול).

2. לקחת את הנהג לביצוע בדיקת דם לצורך זיהוי רמת האלכוהול בדם - פעולה שגם לה אפשר לסרב, גם היום לאחר שינוי החוק. הסיבה: בדיקת דם מוגדרת כפולשנית והחוק מגן על האזרח מפני כך בעת סרובו.

אפי

אז מה עושה שוטר שעוצר נהג מסטול מסמים ולא מאלכוהול ?

הרי הוא לא יכול להוכיח שהוא תחת השפעת סמים ללא בדיקת דם או שתן...

פורסם
אז זהו שכן !

אני מבינה שכבודו מדבר מתוך נסיון ונעצר ללא סיבה על ידי שוטרים

שוטר לא יעכב אנשים ללא סיבה, לאחר פרק זמן מסויים השוטר צריך למלא טפסים על עיכוב, ואף שוטר לא ירצה לעבוד על ניירת.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

נהגת שודים. עם כל הכבוד לך, למתנדבי המשטרה ולשוטרים, אני נתקל יותר מדי פעמים בשוטרים שמתנהגים באופן שאינו ראוי, בלשון המעטה. שלא בלשון המעטה, אפשר להגיד שיש לא מעט מקרים בהם שוטרים מוותרים לבחורות, מנצלים את כוחם לרעה, ממציאים עובדות, נותנים דו"חות לא חוקיים, משקרים ומזייפים, והגרוע מכל- שמים פס על כולם כשהם נוהגים, הרי להם לא יתנו דו"ח.

מציאות שבה קצין משטרה יכול, אם בא לו, לעצור אותך בלי סיבה, להחליט שאת שיכורה גם אם הבדיקה תקינה וגם בלי בדיקה כלל, ולהחרים לך את הרכב, אינה עולה בקנה אחד עם "כבוד האדם וחירותו". לאור הרמה הירודה של כוח האדם המשטרתי, הרי זה מהותי.

מתוך YNET:

שוטרי תנועה יוכלו לתת לכם דו"ח על נהיגה בשכרות, גם אם בדיקה לרמת האלכוהול בדמכם תגלה מספרים תקינים. כל מה שיידרש הוא התנהגות שתתפרש אצל השוטר כחשודה בשכרות.

בהודעה לעיתונות אומרים יוזמי החוק כי החרמת המכונית תתבצע במקרים דוגמת "עבירה חמורה כמו נהיגה ללא רשיון, נהיגה בזמן פסילת רשיון, נהיגה בשכרות ותחת השפעת סמים".

dirty old man

need love too

פורסם

זה לא רק אצל שוטרים יקירי, תופעות אלו מוכרות גם בחיי היום יום.

תמיד נמצא בכל מקום אנשים אשר לא יבצעו את עבודתם נאמנה.

בכל אופן אם כל אדם חושב שהוא נפגע ולא קיבל יחס הוגן מוזמן לפנות למח"ש בשביל זה הם נמצאים.

או לערער על דוחות, לפעמים זה מצליח.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
אני מבינה שכבודו מדבר מתוך נסיון ונעצר ללא סיבה על ידי שוטרים

שוטר לא יעכב אנשים ללא סיבה, לאחר פרק זמן מסויים השוטר צריך למלא טפסים על עיכוב, ואף שוטר לא ירצה לעבוד על ניירת.

ל'

תתפלאי עד כמה השח"מיסטים עושים עבודת ניירת באהבה רבה.

נתקלתי באדיבותם מספר פעמים.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

קודם כל השוטרים יתחילו לבדוק ואחרי זה נדבר.

שמעתי כמה מקרים, שהם לא נתנו לעלות על הרכב כי "הנהג שיכור" ולא בדקו אותו.

במצב כזה, הנהג רשאי לבקש וללכת לבית החולים להיבדק (אם שיכור או לא) וזאת חובה על השוטר לבצע זאת.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

כמו שצריך , סוף סוף משהו זז פה !!!

צעד טוב וחיובי , מי שנוסע בכבישי ישראל בערבי ולילות הסופ"שים רואה הרבה מאוד סימפטומים של נהיגה תחת שכרות ..

הצעד המבורך הבא יהיה החרמת הרכב של הנהג שנתפס עם רמת אלכוהול גבוהה מהמותר !

אני אפילו תומך לא בהחרמה זמנית של הרכב אלא החרמה לצמיתות !!!!

נכון שזה נשמע חמור , אבל ככה ימנעו תאונות שסופם נגמר באובדן חיי אדם לשווא בגלל אחד חסר אחריות וגבולות .

קשה לי להאמין שיעצרו כל מי שבא לבדיקת שיכרות .. ואם כן , באמת שאין לי בעיה , מי שבסדר יודע שהוא בסדר ואין לו מה לדאוג

אם שותים לא נוהגים . תשברו את הראש איך תחזרו הביתה שיכורים.

אגב שמתי לב שבזמן האחרון הרבה ניידות עומדות גלויות בכבישים בין עירוניים ולא סמויות , דבר טוב שמרתיע את הנהגים. ואפילו עצרה נהגת שחתכה שתי נתיבים !

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

אני רוצה לראות אותך אומר בדיוק את אותו הדבר כשיבוא לך שוטר משועמם ויחליט שאתה נוהג שיכור למרות ששתית רק קולה לפני ויחליט שהוא מחרים לך את האוטו כי אתה שיכור בלי שום הוכחה

הופס נעלם לו אוטו, 20K-300K שקל ככה נעלמו, נראה לך הגיוני?

לי קרה פעמיים אישית שהואשמתי בשכרות (על לא עוול בכפיי, אני לא נוהג אפילו אחרי בירה אחת), אבל בגלל שהם היו מתנדבים בלי ציוד בכלל (בקושי פנס וווסט זוהר הם קיבלו) הם לא יכלו לבדוק שום דבר

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שיאשימו, סבבה , יש להם הוכחות לזה שאני שיכור ????

עזוב את זה לרגע שאני לא שותה , אבל גם עייף אני לא מעז לנהוג , יש לי אחריות על החיים שלי וגם על החיים של אחרים בכביש !

חוצמזה , עדיף שיעצרו סתם (למרות שקשה לי להאמין שיעצרו סתם ) אנשים לבדיקות אלכוהול מאשר שלא יעצרו ואז אותו אחד שלא עצרו יהרוג משפחה ...

לפעמים זה לא נוח ומציק , אבל זה שווה אפילו אם זה מונע את התאונה הכי קטנה וד"כ עם שיכורים זה תאונות עם הרוגים.

2001 Opel Astra 1.6

• תוכן חדש...