Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלון, יש לך כמה טעויות!

דבר ראשון, אי אפשר להשוות בין השחיקה ברכבי ראלי עפר לרכבים שמשמשים רק לראלי אספלט!

בחייך אלון, אין שום סיבה להחליף משולש בראלי אספלט, אולי בוקסות משולשים... מסרקי הגה נאבות וכל הדברים שאנחנו מפרקים כל שני וחמישי (אם אנחנו מתאמים כל ראשון ורביעי :wink: )

אתה יכול לשאול אנשים שמתאמים בארץ הרבה ולא כמונו, דני לוי או יובל מלמד למשל, כמה ציריות הם מחליפים כמה פעמים משפצים גיר או מסרקי הגה, כל כמה זמן מעקמים משולש ועוד! יובל אמר לי מס' פעמים, "כל פעם שאני חוזר מהשטח עם אוטו, אני מעלה אותו על הליפט וכל פעם יש איזה חלק שצריך להחליף או לסדר, אין אף לו פעם אחת שהכל בסדר"

אז זו הטעות הראשונה שלך...

השנייה היא לגבי הרשיונות הדואליים, ואני לא מתכוון לפתוח פה דיון עקר נוסף אלא רק לציין עובדות.

בהרבה ממדינות אירופה, אין כל מניעה לנסוע על הכביש עם רכב מרוץ כל עוד יש לו פנסים הגה מאותתים מראות ו4 גלגלים!!! ואני לא מדבר רק על פולין!

למעשה יש ליגות באנגליה שאחד מהתנאים להשתתף בה היא שמגיעים עם הרכב על הכביש ולא על עגלה (כן כן!!!)

בצרפת גם יש רשיונות דואליים

באנגליה יש

באיטליה אם אני לא טועה

פולין כבר אמרתי

ואני בטוח שבעוד מקומות אני לא רוצה לומר סתאם!!!

לא אמרתי שזה החלום הרטוב שלי לנסוע עם רכב ראלי על הכביש...

אבל רכב קאפ בסיסי ללא כל שיפורים, למשל קאפ של 106 ראלי או 206 XS או סיטרואן VTS יכול להיות אחלה רכב ליום יום בשביל מי שלא צריך מושבים אחוריים, ומקום בבגאז' יש בשפע!

אני לא חושב שזה יהיה יותר קשה לנסוע על רכב כזה מאשר שהיה קשה לנסוע בCTI שלך, בשיא הרצינות...

ושוב, הנזקים של ראלי אספלט קטנים יותר... ואם מתהכים, בעסה... אבל לא חייבים להתהפך, כל אחד עושה את החשבון שלו... ומעבר לכך לראלי אספלט אפשר להתאמן הרבה יותר בזול ובקלות בייחוד עם יש רשיון דואלי.

ואתה יודע כמה עולה לנו להתאמן!!!

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז כנראה שלא הבנת אותי - אני נגד רכב מירוץ בלי קשת התהפכות (גם במירוצי מסלול אספלט) ונגד רכב עם קשת התהפכות שנוסע על כביש. מכאן הדרך קצרה לשלילת רכב דואלי.

שוב, ימי מסלול - זה משהו אחר.

לגבי שחיקה - אני מזמין כל אחד לבדוק מול כל אחד בליגות שהזכרת בחו"ל (תבדוק אפילו בליגות אספלט באנגליה או פולין - מה עלות תחזוקת רכב CUP כזה שהזכרת - בשנה) מה העלויות והשחיקה שלהם בעונה ןמה סטטיסטיקת התאונות תעופות מהמסלול - אני יודע שזה לא רחוק או אפילו יותר ממה שאני ציינתי.

בסה"כ - אין ביננו ויכוח - למעט העובדה האחת - שאני נגד מכוניות דואליות.

לסיכום:

מירוצי אספלט - כן, בהחלט - ברכב מירוץ - אפילו זול ובסיסי.

ימי מסלול עם רכב רגיל בהחלט - אבל לא ימי מירוצים.

מירוצים עם רכב כביש (דואליות) - ממש ממש לא!

אלון.

פורסם
על איזה סדר גודל של החזקת רכב מירוץ אנו מדברים?

מבחינת המחיר כמובן.

אלון\דובי, תוכלו להתייחס לשאלתי?

כמובן שלכם הניסיון הכי גדול, והיתי רוצה להבין נקודה זו.

אביחי

פורסם
אלון\דובי, תוכלו להתייחס לשאלתי?

כמובן שלכם הניסיון הכי גדול, והיתי רוצה להבין נקודה זו.

אביחי

רכב ראלי בסיסי בקטגוריית 1.6 - "גרופ N" - יעלה בין 40K (לאלו עם יכולת בנייה עצמית ויבוא חלקים מחו"ל) ועד 70K (לאדם הממוצע). אחזקתו תלוייה בכמות המירוצים והאימונים בהם ישתתף ויכולה לנוע בין 20K לעונה חסרת תקלות כמעט (כולל הובלה, דמי השתתפות, דלק, דמי חבר וכו - השתתפות בכ - 8 אירועים) ועד פי 2 לאותה עונה עם תקלות רבות יותר. צריך תמיד לזכור - שכל נהג מתהפך או עושה תאונה מתי שהוא ולכן על פרק זמן של שנתיים שלוש - תכניס גם את מחיר הרכב. אני אתן דוגמא: בשלוש השנים האחרונות כמעט כל אחד מחברי הקטגוריה שלנו - התהפך או דפק את הרכב בצורה רצינית באימון או מירוץ וזה כולל: אותי, את נדב, את ניצן (עם הויזה), את קובי, את החברה החדשים עם האיביזה, את ישראל הלפרין, את מרק קרייצמן וכו'. גם בקטגורייה הגבוהה יותר לא חסרו התהפכויות ותאונות (בארץ ולחלק מהנהגים גם בחו"ל) - אני לא אפרט את כל השמות - אבל פחות או יותר באותן סדרי גודל (של כמות רכבים - לא של נזק).

אחרי מספר שנות ניסיון שצברתי - אני מעריך שבשביל לבנות רכב ולהתחרות עונה מלאה יש צורך (בקטגוריה שלנו) לפחות ב 100,000 ש"ח לעונה. זה לדעתי יספיק לבניית רכב טוב והשתתפות בכ - 8 עד 10 אירועים וכן לבצע אימונים. - לא זול - ומשימה כמעט בילתי אפשרית ללא ספונסר.

אם מדברים על מירוצי האספלט שהוזכרו לעיל - ניתן בדוחק רב לחצות את העליות לאיזור ה 50K.

כ 25K עד 30K להכנת רכב ממש בסיסי והשאר לתחזוקה שוטפת בעונה נטולת תקלות כמעט - ובטח ללא תאונה - שתגמור במקום את התקציב.

מקווה שעניתי - אם לא, פרט מה עוד אתה רוצה לדעת.

אלון

אוסיף עוד דבר אחד,

ככל שאתה מתחרה יותר זמן, הנזקים פוחתים - הרכב משתפר באמינות והנהג עושה פחות טעויות. אבל, ויש אבל גדול: אם אתה רוצה להיות ראשון (ורובנו תמיד רוצים להיות ראשונים) אתה תמיד "נוהג על הקצה" - ולזה יש מחיר - יספרו לכם שאריות ה 106S16 שלי...

התמונה האחרונה - זכרון מימים טובים יותר...

:wink:

אלון

DSCF0258.JPG

DSCF0259.JPG

DSCF0260.JPG

106S16.JPG

פורסם

***עריכה - איך מוטי-מיאטה אומר:"כולם היו אחיו"...***

חדש בפורום אז אני לא מוחק - קרא את כללי הפורום!

אלון

איפה כול המרוצים איפה כתוב מתי יהיה מרוץ ככה וככה ??!?!?!?!

פורסם

אלון כנראה ששוב לא הבנת אותי...

בכל המדינות שהזכרתי, רכבי המרוץ הם בעלי מיגון! משמע מושבי באקט כלוב התהפכות ריתוכים בשילדה וכ"ו...

וכן הם חוקיים לכביש!

מה לעשות האירופים לא מסכימים איתך שאסור לנסוע בכביש עם רכב מרוץ...

למעשה באנגליה הם הרבה יותר טפשים מאיתנו ושם גם מותר להכין קיט קאר, ולנסוע עם כל דבר שיכול לעבור טסט... משמע כל דבר שיש לו את אמצעי התאורה המתאימים ויש לו בלמים שעומדים בתקן... ורכב ראלי עומד בכל אלו...

טפשים, לא חכמים כמו משרד התחבורה הישראלי שמוריד מהכביש כל דבר!

אלון איך שלא יהיה נדפקנו פה...

אחת הסיבות העיקריות שאני רואה היא שהמדינה חוששת מקומבינות על מרוצים, משמע ייבאו רכב ללא מיסויי למטרת מרוצים בזמן שסבתא תיסע איתו למכולת... ובגלל זה אנחנו אוכלים אותה.

לא כדי לנסוע ביום יום חס וחלילה זה לא מה שאני הייתי רוצה אלא כדי שאוכל לנסוע 2 קמ' לכיוון פרונט, כדי שאוכל להתאמן בראש שקט (עם ביטוח נורמאלי בלי להרגיש כמו עבריין על שיכול כל רגע להכנס למאסר)

אבל לא חשוב, אנחנו סוטים מהנושא.

אם מחליטים לעשות קאפ אספלט, עם בולמים סטנדרטיים בלמים סטנרטיים ומינימום שיפורי מנוע אז אפשר לבנות רכב ב25 עד 35אלף ש"ח, אם היינו מדינה נורמאלית אין עלויות גרירה (מה שהיה מקל מאוד וכל העסק הופך לזול בהרבה

אני בכל מקרה עם ראש מסובב לגמרי, ולא ממש מעניין אותי מרוצי אספלט (אלא אם כן זה חלק מאליפות העולם בזמן שאני בין הפיבוריטים למקום שני (אחרי סבסטיאן או אתה חחחחח) מבחינתי רק עפר! מרוצי אספלט זה רק נווט והמגבלות של הרכב!

בבברכה נדב

פורסם

היה דיון על זה בעבר.

תחשוב שאתה נוסע ברחוב עם רכב דואלי - אתה עם קסדה?

אם לא - בתאונה - הראש שלך פוגע בקשת ההתהפכות ותגיד יפה שלום לחבר'ה...

אם כן - שדה הראייה, השמיעה וכו נפגעים. (חוץ מזה שאף אחד לא יסע עם קסדה ב 40 מעלות בפקק בת"א).

זה לבד - סיבה למה לא נכון להעלות רכב עם רול-באר לכביש ליום יום.

יש עוד הרבה סיבות - אבל זה מאוחר ונמשיך אולי מחר...

חוץ מזה - לא כל מה שעושים בחו"ל זה תורה מסיני - כזה ראה וקדש או נעשה ונשמע...

אפשר גם להיות קצת יותר זהירים.

אלון

פורסם

אלון, נדב, גם אני בעד רישיון דואלי, על קשת בטיחות אפשר לשים ספוג קשיח - אפילו חובה באם אני זוכר, ונכון - אפשר לקבל מכה בראש, אבל גם ברכב פרטי אפשר לנפץ את הראש על הקורה או החלון, כמו כן - אין בעיה להחליט שמי שמחזיק רכב דואלי, משלם את כל המיסים והחובות למשרד התחבורע

בזמנו נסעתי עם רכב המירוץ שלי לאשקלון (GROUP_N), עם מספר "במבחן" מתנת הספונסר, הדבר היחיד שהשוטרים עשו בדרך (והיו כאלו הרבה) זה לנופף לשלום, לגבי גרירה, יש לי ג'יפ+וו 1500 ק"ג, כך שהעלויות הן אפסיות.

עדיין, מכיוון שכבר עשיתי מירוצי שטח, אני מעוניין דווקא בקטגוריית כביש זולה ופשוטה ... אכן 106CUP\VTS מספקים בהחלט, דווקא הייתי שמח להגביל שיפורי מנוע ולתת אפשרות לשיפורי מתלים נרחבים, זה כל הכיף ... התחרות האמיתית היא בפניות ולא בישורות :)

ליאור (שמחפש שותפים לרעיון)

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

- רכב מירוץ זה למירוצים ורכב ליום יום זה ליום יום.

כלוב בטיחות ללא כסא חגורות וקסדה = סכנת חיים אסור לעולם ! לאפשר נסיעה ברכב מירוץ בכביש !

יובל מלמד

פורסם
- רכב מירוץ זה למירוצים ורכב ליום יום זה ליום יום.

כלוב בטיחות ללא כסא חגורות וקסדה = סכנת חיים אסור לעולם ! לאפשר נסיעה ברכב מירוץ בכביש !

צודק ב - 100 אחוז. רק חסר שיום יום יפגשו כל מיני ערסים עם מכוניות מירוץ וכלובים על הכביש למירוצים. רכב מירוץ נוסע במסלול סגור וזהו. דיפון הקשתות זה נחמד - ולא פותר את הבעייה! תחטוף פעם מכה מקשת מרופדת בראש ותרגיש מה זה (בלי קסדה הכוונה).

הקשתות גם מקטינות את חלל הרכב ובעוד שבתאונה ברכב רגיל הראש לא יפגע בד"כ בעמוד או בקורה מעל השמשה הקידמית (אם האדם חגור) ברכב עם קשתות התהפכות המרחק הפיזי בין הנוהג לקשתות הוא קטן.

לכן צודק יובל-יובל כשהוא טוען שצריך עם הקשתות גם חגורות ומושבים. לזה נוסיף מטף ומפסק זרם כללי ועוד.

לגבי מה שכתב 4 ראנר -

גיפ וגרירה לא עלויות זולות בכלל - מניסיון.

עגלה עולה כ 12K יש רישוי וביטוח גם של העגלה וגם של הג'יפ (לא זול בכלל) - גם דורש הרבה השקעה של זמן וכאב ראש לפני מירוץ. לבוא, להתארגן, לגרור - ואחרי כל זה להתחרות - לא הכי כיף שבעולם - מניסיון. אני עד עכשיו לא בטוח שזול יותר פשוט להביא כל פעם גרר - בטח יותר נעים להתחרות ככה.

לגבי העובדה שנסעת על הכביש עם טסט-פלייטס - גם אני לצערי נאלצתי לעשות זאת פעמים מספר. אומר רק זאת:

1. לא בטוח שהביטוח תופס - מזל שלא נאלצתי לעמוד במבחן המציאות.

2. לא בריא לרכב בכלל - וגם לא הכי בטיחותי (שוב, רול באר/קסדה וכו').

אסכם את דעתי, שוב:

1. רכב מירוץ הוא רכב מירוץ בלבד. (והוא לא נע ביום יום על כבישים).

2. רכב ספורט ליום יום אינו רכב מירוץ ולא מתחרים איתו - אבל, בהחלט ניתן לעשות איתו ג'ימקאנות (גם מהירות) - ימי מסלול ואימוני נהיגה מתקדמת במסלול סגור.

זהו, אין קיצורי דרך - אחרת, לא רחוק היום שנשמע על בן 18 שנכנס עם ה 106GTI שלו ב SAXO VTS של חברו במהלך מירוץ שניהלו באיזור התעשייה המקומי. אהה.... כן... - הרכבים היו מוכנים למירוצים עם "רול-באר" והכל כולל רישיון דואלי!

סילחו לי על הציניות - אבל רישיון דואלי יוביל בדיוק לזה!

שוב אדגיש - זו רק דעתי - ואני מקווה שהיא גם דעתם של אלו שיחליטו בהתאחדות לספורט מוטורי.

אולי בעוד 10 שנים כשתהיה פה תרבות מוטורית מפותחת וחינוך לספורט מוטורי בגיל בית הספר - ניתן יהיה ליישם איזה מבנה של רכב דואלי - לא יודע... אני ממש לא הייתי רוצה לקחת את הסיכון הזה.

מי שרוצה מירוצים, שיכין גרוטאה ב 30K ויתחיל בזה - אח"כ אם הוא טוב - שיתקדם - ואולי אפילו ימצא ספונסר. אני בטוח שכשיקומו מסלולי מירוצים - ניתן יהיה לשכור שם רכבים - וזה יפתור לכולם את הבעייה וגם ייתר (מלשון: מיותר) את הצורך ברישיון דואלי לצורך חיסכון בעלויות.

אלון

פורסם

שוב, נערים בעייתיים עם רכבים תמיד יהיו... ורשיון דואלי זה לא הדבר שיעודד צעירים להתחרות... להפך משהו שישקיע את הסכומים בלהכין רכב מרוץ אולי יכנס לו קצת שכל!

יש רכבים יותר מסוכנים מאשר 106 עם רול באר... קטנועים ענטיקות בלי חגורות ועוד... אני מכיר את הפתגם two wrongs do's not make right אבל בכל זאת...

בקיצור אני שוב אומר, חרגנו מהנושא...

קאפ כביש יהיה יותר זול מאשר ראלי עפר, ביחוד עם מגבלות. היה יכול להיות עוד יותר זול עם רשיון דואלי אבל אין בכל מקרה וזה המצב כרגע!

פורסם

אומנם אומרים שהנבואה ניתנה לשוטים - אבל - אני מוכן להסתכן קצת...

אני בטוח שלא רחוק היום בו נראה CUP ישראלי על מסלול מירוצים רישמי במדינת ישראל. אני גם בטוח שזה לא יקח הרבה זמן אחרי שיעברו התקנות.

ואם אף אחד לא ירים את זה (למרות שאני אישית יודע על מספר קבוצות וגופים שמשקיעים בזה הון עתק בימים אלו ממש) - אני ארים את זה... - יש פה ים של כסף ליזם חכם. יזמים, כידוע, לא חסרים בארץ וסטטיסטית - לפחות כמה מהם צריכים להיות עם שכל - אז המסקנה שכתבתי לעיל - מתבקשת!

אלון (... אם תרצו - אין זו אגדה - הרצל אמר... לא אני...).

פורסם

טוב ... ואולי אחד היזמים... החכמים כפי שציינת, שישנם כאן אצלנו, הוא במקרה יבואן רכב, כך נוכל לקנות ישר מהקופסא רכב יעודי ... ללא מס ... 60K וקדימה לתחרות, ולא רחוק היום שנוכל לצלם כאן תמונה כזו:

OK%20Saxo%20Cup.jpg

או אפילו שומו שמיים, כזו ....

Wolf_40.jpg

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תוכן חדש...