Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זיוף לא מובן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אובכן לא מתאתי כותרת יותר מדוייקת.

אז ככה

סוף סוף חיברתי את המערכת שתמיד רציתי, שכוללת... 4 קומפוננטים וזוג רמקולים

4 הקומפוננטים בדלתות מוגברים - זוג מקדימה MBQ וזוג מאחורה אינפיניטי, במגש האחורי יש זוג אלפיין מחוברים לרדיודיסק.

כשאני מפעיל את האלפיין שמחוברים לרדיודיסק לבד זה נשמע טוב - ואני מחבר גם את הקומפוננטים האחוריים , שומעים עוד יותר טוב, כשאני מחבר את הקדמיים משום מה זה נחנק ולא שומעים טוב, זה לא בדיוק נחנק אני שוט לא יודע איך לתאר את זה.

עכשיו אני חושב אולי שה + - הפוכים באחד מהם! האם אני צודק? במגבר הם נראים מחוברים בסדר, אבל אולי בתוך הדלתות בפנים - זה הפוך? יכול להיות?

4 הקומפוננטים מחוברים על אותו מגבר 4 יציאות :)

:silly: Cx5 - 2012

פורסם

אם משהו נשמע לך לא טוב, וישנו החשד שחיברת משהו לא נכון, אולי תעשה את מה שחשבת כברמראש, תפתח את הדלתות ותחווט פלוס לפלוס מינוס למינוס ואז תבדוק אם זה עדיין קורה או לא.

Race Smart

פורסם

רוב הסיכויים שהמגבר שלך לא מכוון כמו שצריך, זה שהמינוסים והפלוסים הפוכים זה אומנם לא נכון לעשות, אבל זה לא דבר שייגרום לך לשמוע כמו שאתה מתאר....

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם
אם משהו נשמע לך לא טוב, וישנו החשד שחיברת משהו לא נכון, אולי תעשה את מה שחשבת כברמראש, תפתח את הדלתות ותחווט פלוס לפלוס מינוס למינוס ואז תבדוק אם זה עדיין קורה או לא.

בגלל זה שאלית פה בפורום - כדי לא לפתוח את הדלתות ועל הדרך ילך גם איזה קליפס מה שאני שונא.

פתחתי אותם פעם ואני מצטער שלא הסתכלתי - (סמכתי על זה שהתקין).

שוב אני שואל כדי לא לפתוח - אם אין תשובה אני פשוט אפתח את הדלתות וזהו

פורסם

יכול להיות שזו פשוט בעיה של חיתוך התדרים במגבר.

תבודק שאתה על מצב HPF במגבר גם לערוצים הקדמיים וגם לאחוריים.

אם כן, אז תעלה את תדר החיתוך של הערוץ הקדמי לתדר גבוה יותר מזה שישנו, עד שישמעו טוב יותר והקדמיים לא יזייפו (ממליץ לך להוריד את הסאונד מהאחוריים בזמן ביצוע הכיוון).

אם זה לא זה אז תעביר בפאנל את הFADE לקדמיים בלבד ותשחק עם הBALANCE

כשאתה מעביר לצד ימין לדוגמא, תאזין לשמיעה, ואז תחזיר למרכוז( שגם השמאלי יפעל) ואז תראה מה קורה לשמיעה. במצב שה + - הפוכים כשאתה מעביר לאחד הרמקולים בלבד יהיה לך באס נקי יותר מהרמקול ואז כשאתה מחזיר את הצליל לשני הרמקולים, צליל הבאס יהפוך למחרחר - ככה תדע בוודאות שיש לך בעיה עם הקוטביות של הרמקולים.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

זה בדיוק מה שאמרתי - הבעיה בכלל לא חייבת להיות טכנית ואין מה לרוץ ולפרק את הדלתות...

זו בטוח בעיה תיפעולית - תבדוק את הכיוון של המגבר שלך.

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם
זה בדיוק מה שאמרתי - הבעיה בכלל לא חייבת להיות טכנית ואין מה לרוץ ולפרק את הדלתות...

זו בטוח בעיה תיפעולית - תבדוק את הכיוון של המגבר שלך.

אכן. אבל בהנחה שזה לא זה, כי די הגיוני שכיוון החיתוך במגבר יהיה דבר בסיסי לעשות במצב שהוא מתאר...

הסברתי לו איך לדעת בוודאות, זאת כמובן לאחר בדיקה של התדרים, אם יש לו בעיה בקוטביות, מבלי לפרק את הדלתות

SPL - 143.6DB

"

פורסם
תראה, לא הבנתי מה מחובר אצלך באוטו

ועל מה, האם זה סט קומפוננט על מגבר + זוג רמקולים אחוריים על המגבר של הרדיו דיסק?

מגבר 4 יציאות על 4 הקומפוננטים ב 4 הדלתות

על המגש האחוריים מחוברים ישירות לרדיודיסק

לגבי חיתוכים במגבר, חילקתי את החיתוכים בקרוס והמגבר ב4 הערוצים שלו על FULL

ו 2 יציאות מתוך ה 4 מחוברות לקומפוננטים האחורים והם נשמעים בסדר

הבעיה היא בקדמיים - משהו לא מסתדר לי בשמיעה - רק אני מוסיף אותך וכבר משהו לא ברור.

אם סיבכתי אותך, לגבי החיתוכים במגבר! אז לא... זאת לא הבעיה

אם זה לא זה אז תעביר בפאנל את הFADE לקדמיים בלבד ותשחק עם הBALANCE

כשאתה מעביר לצד ימין לדוגמא, תאזין לשמיעה, ואז תחזיר למרכוז( שגם השמאלי יפעל) ואז תראה מה קורה לשמיעה. במצב שה + - הפוכים כשאתה מעביר לאחד הרמקולים בלבד יהיה לך באס נקי יותר מהרמקול ואז כשאתה מחזיר את הצליל לשני הרמקולים, צליל הבאס יהפוך למחרחר - ככה תדע בוודאות שיש לך בעיה עם הקוטביות של הרמקולים.

את זה אני אנסה, אבל אם שני ה + ושני ה - הפוכים... יקרה אותו מצב ? גם אני אשמע את הבאס "נעלם" כשאפעיל את שניהם?

פורסם

את זה אני אנסה, אבל אם שני ה + ושני ה - הפוכים... יקרה אותו מצב ? גם אני אשמע את הבאס "נעלם" כשאפעיל את שניהם?

לא, אבל הרמקולים יעבדו הפוך... כלומר ברגע שיש באס הרמקולים יכנסו כלפי פנימה במקום כלפני חוץ.

תנסה לחבר את הרמקולים שגורמים לתקלה הזו שוב, כל רמקול בניפרד (אחד אחרי השני)

ואים תרגיש שינו בבאס (הבאס יעלם או יפחת) אז תהפוך את הקוטביות של אותו הרמקול במטרה

להשיג את השמיעה הנכונה. כנ"ל לרמקול השני.

פורסם

הבעיה היא בקדמיים - משהו לא מסתדר לי בשמיעה - רק אני מוסיף אותך וכבר משהו לא ברור.

QUOTE]

סמירו, ענית לעצמך על הבעיה בלי לדעת אפילו:).

הקומפוננטים שלך עובדים על FULL RANGE, וכאשר הוא עובד במצב כזה סביר להניח שתרגיש כאילו הקומפוננט "נחנק" או יותר נכון המיד, כי המיד במשמעות המילה שלו נותן צלילי מיד, ולכן כדי לחתוך אותו בהתאם , ולקבוע אותו על 80-110 מינימום,כדי לא להגיע למצב של עיוות בתדרים הנמוכים,סה"כ זה דרייבר שאמור להפיק צלילי מיד ולא סאב,למרות שהוא פיזית מסוגל גם לרדת ל50HZ ואפילו פחות.

תחתוך את הקומפוננט על HFP, ותקבע אותו על התחום שדיברתי,ובמידה ויש סאב אז לחתוך אותו החל מהתחום בו הקומפוננט נחתך.

under construction..

פורסם

אם סיבכתי אותך, לגבי החיתוכים במגבר! אז לא... זאת לא הבעיה

זו בדיוק הבעיה ידידי.....

כמו שהסביר והסביר בצורה מדוייקת green monster - זו בדיוק הבעיה אצלך....קומפוננט (2WAY ספציפית) אמור להיחתך בקרוס של המגבר ב- HPF ובתחומים המצוינים בהודעה מעליי....סביר להניח שהקרוס של הסט האחורי אצלך מכוונות כמו שצריך ואילו הקרוס של הסט הקידמי שלך מכוון בצורה לקויה...

פורסם

לא לא לא סליחה

במגברים הם על FULL - בקרוס אובר שמתי אותם על 150 את שני הזוגות.

ובקרוסים עצמם של הקומפוננטים אין מה לכוון - רק את הטוויטרים שמתי על -3DB כי זה צורח

אני חושב שאין קשר

משהו לא מסתדר במגבר - עוד לא ניסיתי את מה שאמרת לי

אבל לפי מה שהסברתי (לא הבנתם נכון) רק במגבר הם על FULL ובקרוס שמתי אותם על 150HZ

ואם אני אחתוך במגבר וגם בקרוס אובר - אני אאבד המון צלילים.

מישהו יכול לכוון לי וזהו :)

• תוכן חדש...