Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"אהובת הקצין הצרפתי".

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"אהובת הקצין הצרפתי"

"ג'קי קנדי, בריז'יט בארדו, אודרי הפבורן, והנשיא דהגול - כולם הזילו ריר על ה- CITROEN DS, סמל האלגנטיות והשיק, שהגדירה התקופה.

במלאת לה 50 שנה אפשר רק להיזכר בערגה בצפרדע הצרפתית המושלמת, שנשלחה לישראל עבור הנשיא זלמן שז"ר וגמרה כגרוטאה עם קמטים".

מיתוך מוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות (של היום) עמ' 80 עד84. לציון 50 שנה לסיטרואן די אס.

עכשיו אני הולך לקרא :wink: .

משה.

citds_3-4_side.jpg

ds 020.jpg

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

תוכן הכתבה:

- רקע על סיטרואן.

- רקע על הסיטרואן DS

- ומה עלה בגורלה של הסיטרואןDS שהיתה שייכת לנשיא זלמן שז"ר.

כתבה נחמדה ומעניינת.

מומלץ לחובבי סיטרואן וסיטרואן DS בפרט.

משה.

citds_3-4_side.jpg

ShowImage.gif

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

כתבה יפהפיה :mm_yeah:

רק מה ב 78' לדבריו, הוצא לו 10 מיליון לירות !!!!!!!!!!!!!!! בעבור DS, והוא סירב.

הוא מצטער על כך עד היום :mm_nah:

בכלל ה DS, היתה ונשארה אחת המכוניות היפות , ולסמל האוונגרד הצרפתי.

בכבוד רב

אילן פ.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם
מתי הכתבה על הBX שלנו???

זה יקח קצת זמן, אני חושש...

עם כל החיבה הרבה ל- BX, אין שום מתאם בין "מקדם הקלאסיות" של שתי הסיטרואן האלה.

ה- DS הפכה לסנסציה עולמית מיד עם הצגתה ב- 1955. עיצובה היה שונה מכל דבר אחר שאי פעם נראה על הכביש. המעצבים של סיטרואן שברו ב DS כל מוסכמה עיצובית של התקופה, ויצרו מרכב שנראה גם היום, 50 שנים אח"כ, עתידני.

גם אילו היתה מבוססת על טכנולוגיה עתיקה ומשעממת, עיצובה היה מספיק כדי לשגר אותה למעמד של אלילה (שמה הוא משחק מלים על Goddess - אלילה, בצרפתית), אלא שלשימחת כולם, הטכנולוגיה שהופיעה בה היתה מתקדמת ממש כמו העיצוב. מתלים הידרופנאומטיים, פנסים המאירים אל תוך הפניה עם סיבוב ההגה, הגה החוזר חזרה למרכז בכוחות עצמו ועוד.

ה DS קיבעה את מעמדה של סיטרואן כחברה שלא עושה שום דבר כמו כולם, ולא מתחנפת לאף אחד ברעיונות מוכחים ומשעממים. זה היה חוזקה, וזה מה שגרם לה גם לפשוט רגל (פעמיים) ולהיתפס בעיני הרוב כיצרן של מכוניות אקסצנטריות ומוזרות.

ה- BX לא עשתה דבר מכל אלה. היא היתה מרווחת, מהירה, נוחה, יעילה, נאה ואטרקטיבית באופן כללי, אבל אין להשוות את האימפקט של ה- DS בשעתו לזה שהשיגה השקת ה- BX.

ועדיין, למרות הכל, אני מצפה בכליון עיניים לחגיגות ה-50 של ה- BX, ב- 2032 ...

פורסם

למיטב ידעתי הBX נמכרה בכ שתיים וחצי מיליון עותקים.

כלומר רק החיפושית והפולו (בסדרת דגמים) נמכרו יותר....

בלי קשר ליתרונותיה היחודיים- עובדה זו לבד מציבה אותה כמיוחדת

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
למיטב ידעתי הBX נמכרה בכ שתיים וחצי מיליון עותקים.

כלומר רק החיפושית והפולו (בסדרת דגמים) נמכרו יותר....

בלי קשר ליתרונותיה היחודיים- עובדה זו לבד מציבה אותה כמיוחדת

מה שהופך מכונית ליוצאת דופן היא תרומה מיוחדת שתרמה לעולם הרכב (עיצובית ו\או טכנולוגית ו\או שיווקית), יצור מספר עותקים מצומצם (כללי ביקוש\היצע בסיסיים), הילה מיוחדת ממנה נהנה הדגם ו\או היצרן וכו'.

ה- DS עונה על סעיף 1. ה- SM על סעיף 2. הטראקסיון אוונט על 1 ו 2.

פורשה 911, למשל, עונה על 3.

סיטרואן BX היא מכונית מצויינת, כמעט נטולת מוזרויות, שחלקה פלטפורמה עם פיז'ו 405 השגרתית ויוצרה 11 שנים במספר עותקים רב מאוד. זה לא המתכון להפיכתה לפריט אספנים נחשק.

אילו יחודה של מכונית היה גדל ככל שיוצרו ממנה יותר עותקים, אזי הקלאסית האולטימטיבית של כל הזמנים היתה חייבת להיות הטויוטה קורולה, על מגוון הוריאציות שלה...

פורסם

הנה אחת שפגשתי במגרש מכוניות ישנות בצרפת לפני שנתיים.

עלתה על הכביש לראשונה ביום ובשנה שבה נולדתי - אות ומופת מהשמיים לכך שיום אחד אני צריך לחזור לצרפת ולרכוש אותה...

פורסם

מישהו ראה בערוץ עשר אתמול את הסרט סודות המסדר?

במהלך הסרט, הגיבור (ואן דאם) מגיע לישראל, ובאים לאסוף אותו בסיטרואן DS ,שבמהלך הסרט נהרסת .

לא חבל?:evil:

נ.ב

הסרט צולם ב2001,והושם דגש שהרכב נדיר

פורסם
הנה אחת שפגשתי במגרש מכוניות ישנות בצרפת לפני שנתיים.

עלתה על הכביש לראשונה ביום ובשנה שבה נולדתי - אות ומופת מהשמיים לכך שיום אחד אני צריך לחזור לצרפת ולרכוש אותה...

את המספר כבר יש לך...;)

משכנתא זה קל

פורסם

בילדותי בשכונה בירושלים,היתה לנו בחניה סיטרואן דיאס כמו בתמונה למעלה מהמגרש בצרפת וגם באותו צבע.

קראנו לה "הרכב המפחיד" בגלל הצורה המוזרה והפנסים האלו,לצערי היא היתה פתוחה והיינו משחקים בה בפנים כאילו אנחנו נוהגים (טוב היינו ילדים קטנים אל תקטלו אותי),אני לא זוכר הרבה דברים מהילדות ,אבל משום מה את הרכב הזה אני זוכר בבירור בגלל העיצוב שלו הוא נחקק חזק במוח שלי,ביום שעברנו דירה היא עוד היתה שם בפינה מאובקת נתמכת על ידי בלוקים ופתוחה.

חבל.

פורסם

אתה זוכר בערך כמה היא עלתה (שם) ומתי ראית אותה.

אני מנסה לקבל כמה שיותר מידע כדי לדעת אם זה מציאותי להביא מכונית כזו.

תודה

פורסם
אתה זוכר בערך כמה היא עלתה (שם) ומתי ראית אותה.

אני מנסה לקבל כמה שיותר מידע כדי לדעת אם זה מציאותי להביא מכונית כזו.

תודה

אני מניח שהשאלה שלך מופנית אלי.

הבט בשרשור הזה .

ליד שתי תמונות המכוניות מצורף דף המידע עם המחיר שביקשו עבורן. בהמשך הדיון יש תחשיב לגבי עלות הבאת אחת מהן לארץ.

• תוכן חדש...