Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 10.7.2026 בשעה 18:53, Amired כתב:

שלום, יש הרבה נתונים אבל אשתדל לקצר:

היום:

1. נסועה של 30,000 ק"מ בשנה, הרוב המוחלט בין עירוני. אין צפי לשינוי בשנים הקרובות.

2. כיום נוסע על אוקטביה 2020 1.5 בנזין עם 134,000 ק"מ (נקנתה מליסינג עם 73,000 ק"מ לפני שנתיים בדיוק).

3. ממוצע צריכת דלק 1:15.

4. שני טיפולים בשנה.

5. הוצאה חודשית על דלק כ- 1,300 ש"ח, טיפולים כ- 350-400 ש"ח (ממוצע על פני השנה), סה"כ 1700 בחודש.

6. שני ילדים אבל רוב הנסועה היא מן הסתם לעבודה בלעדיהם, אבל הרכב הוא גם הרכב המשפחתי הראשי לסופשים. יש בנוסף רכב ישן יותר לנסיעות עירוניות ופיזורים.

האפשרות החדשה:

לטסלה יש אפשרות מימון ללא ריבית וללא הצמדה על המודל Y RWD ל- 6 שנים.

7. חשמל לטסלה: כ- 350 ש"ח בחודש (יש טעינה בעבודה).

8. טיפולים: ללא.

9. מימון: 50,000 מקדמה ואז 2,700 ש"ח בחודש (ללא ריבית).

10. סה"כ 3,000 בחודש (הלוואה + חשמל).

ביטוחים, צמיגים ושאר התחזוקה - אין הפרשים משמעותיים.

לאורך תקופה של 5-6 שנים, נראה שכלכלית האופציות זהות כי עלות הדלק והטיפולים של הסקודה מקזזת את ירידת הערך הצפויה של הטסלה ואין העדפה כלכלית ברורה.

אולי השיקול של לנהוג ברכב חדש לגמרי מול רכב שכבר בן 6.5 מטה את הכף? מה אתם הייתם עושים?

מצרף טבלת השוואה מ- GPT, אשמח שתגידו מה דעתכם לגבי הנתונים. 

11. הפרט היחיד שלא נלקח בחשבון הוא הכנסה של מס נסועה שיכולה לשנות קצת את החישוב.

12. מנגד, האוקטביה צפויה להגיע לק"מ גבוה (300KKM+) ולא בטוח אם היא תשרוד אצלנו את כל ה- 6 שנים הבאות.

image.thumb.png.40540602fdd639d4bb780026ac234391.png

image.png.69f05530e1f3d9d4dca14aad6b1746e5.png

תודה!

למה חישבת שבעוד 6 שנים הסקודה תהיה שווה 25 אחוז ואילו הטסלה תהיה שווה 57 אחוז מערכה היום?

רכב חדש תמיד מפסיד באחוזים יותר מרכב משומש.

כלומר אם הטסלה תהיה שווה 57 אחוז מערכה עוד 6 שנים (ואני בספק בזה לדעתי היא תהיה שווה פחות) אז הסקודה תהיה שווה נניח 67 אחוז מערכה (ספק שהיא תהיה שווה ככה, אבל היא חייבת להיות שווה יותר ממחיר הטסלה העתידי באחוזים ממחירה כיום).

כמו כן כפי שהסבירו לך יש רכבים חשמליים חדשים הרבה יותר זולים מהטסלה שמוצעים גם בהנחות גדולות או מימון ללא ריבית והצמדה וכו' עם אחריות הרבה יותר ארוכה שיהיו רכישה הרבה יותר כלכלית מהטסלה גם אם הטסלה תשמור יותר על ערכה (וזה גם לא בטוח בכלל שהיא תשמור יותר על ערכה, אם יש ביקוש בארץ הרבה יותר גבוה לרכבים חשמליים סיניים חדשים מטסלות חדשות אני לא חושב שזה ישתנה בעתיד כשהרכבים יהיו משומשים בייחוד שעדיין יהיו פערי מחיר גדולים לטובת הסיניות גם כמשומשות).

עריכה אחרונה על ידי nio
פורסם

ההשואה של פות"ש מעולה, זו השוואה בין הרכב שיש לו לבין הרכב שהוא רוצה.

אז כן, טסלה הורידו גם ריבית וגם את ההצמדה, זו הטבה בשווי של כ 25000-30000.

תוסיפו לזה את החיסכון בדלק ואת הטיפולים. אני אתן דוגמה: לי יש קורולה היברידית ועלות הטפולים שלי בשנה זה 5000 וקורולה הוא לכאורה סמל האמינות.

והנה ליסוע בטסלה 26 עולה אותו דבר כמו ליסוע על אוקטביה 20 מליסינג. הזוי!!!! אני חושב שהמסקנות שלך חותכות, אתה תעשה בשכל מכל הבחינות אם תעבור לטסלה .

לפני 45 דקות, nio כתב:

למה חישבת שבעוד 6 שנים הסקודה תהיה שווה 25 אחוז ואילו הטסלה תהיה שווה 57 אחוז מערכה היום?

בעוד 6 שנים האוקטביה תהיה רכב בן 12 שנים  עם 300K , כן 20000 זה מחיר הגיוני. הטסלה  LR תהיה בת 6 שנים עם 180K ק"מ , 100000 זה מחיר הגיוני.

לפני 47 דקות, nio כתב:

כמו כן כפי שהסבירו לך יש רכבים חשמליים חדשים הרבה יותר זולים מהטסלה שמוצעים גם בהנחות גדולות או מימון ללא ריבית והצמדה

נכון, אבל השוק של הטסלה יהיה הרבה יותר טוב ויהיו הרבה יותר חלפים, והאמת אולי באמת יש עסקה על רכב סיני שיותר טובה, לדוגמה AION V מוצע בסופרפארם במחיר מאוד זול וזה גם רכב מעולה אפילו שהוא סיני. מציע לפות"ש לעשות השוואה נוספת. אבל אם הוא נעול על טסלה זה לגיטימי, הוא לא היחיד.

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)

זה מה שאני אומר אם המטרה שלו היא לרכוש רכב חדש ולמצות חסכון בהוצאות אז רכב חשמלי סיני שעולה 140,000 ₪ - 150,000 ₪  יחסוך לו הרבה יותר מטסלה שעולה כ- 90,000 ₪ - 100,000 ₪ יותר.

אם הוא רוצה את הטסלה מסיבות הנוגעות לרכב עצמו זה כבר לא קשור לחסכון.

עריכה אחרונה על ידי nio
פורסם
לפני 10 שעות, spring כתב:

לדוגמה AION V מוצע בסופרפארם במחיר מאוד זול

העסקה של האיון היא עסקה לא אטרקטיבית. הסברתי בפוסט אחר למה.  

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

אני לא חושב שנכון לנסח שהעסקה לא אטרקטיבית, נכון יותר לדייק ולנסח שהעסקה על האיון v היא לא יותר אטרקטיבית מעסקאות על רכבים אחרים בסגמנט אלא אטרקטיבית כמוהן פחות או יותר.

זאת מאחר שבמסגרת העסקה מחירי האיון v מגיעים לרמת מחירי הרכבים המתחרים ולא מתחתיהם (אולי קצת מתחתיהם) וכאן כבר כל לקוח ושיקוליו לגבי איזה רכב עדיף על משנהו.

(למרות שכמו בשיטת הונטילציה הלקוח נהנה בנוסף גם מההנחה עצמה למרות שהמחיר הסופי דומה למחירי הרכבים האחרים).

עריכה אחרונה על ידי nio
פורסם

במחיר שלה או בפחות יש מכוניות לא פחות טובות, אם לא יותר טובות - BYD Atto3 EVo, MG S5, דיפאל S05 על רגל אחת. 

כדי שהעסקה הזו תהיה אטרקטיבית הרכב צריך לעלות 145.0 אש"ח.  

לא מכיר את שיטת הונטיליציה והיא לא הופכת עסקה בינונית לטובה. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם
לפני 4 שעות, discoTD5 כתב:

העסקה של האיון היא עסקה לא אטרקטיבית. הסברתי בפוסט אחר למה.  

זה מעניין, קודם כל מציין שלקחתי אותה לנסיעת מבחן, suv גבוה, נוח מאוד, טווח 510 ק"מ ( WLTP), חימום וקרור במושבים,מולטימדיה ממש טובה עם אפל קארפליי,  ובידוד רעשים טוב מאוד. אחריות סוללה 8 שנים 200K ק"מ!!!!!! העסקה נפלה על המחיר (ועל הצעת טריידאין מעליבה וגם בגלל שזה לא טסלה 🙂) אלא שעכשיו בסופר פארם מוצעת ב 155(אם אני לא טועה) ובנוסף שובר של 5000 לקניות בסופרפארם שזה כסף לכל דבר. אני, כאחד ש "נעול" על טסלה מתחיל לחשוב ברצינות על האיון. אשמח לשמוע למה העסקה לא אטרקטיבית לפני שאעשה "שטות" ואקנה.
אגב, מחר אני עושה נסיעת מבחן על קיה EV3

לפני 14 שעות, nio כתב:

אם הוא רוצה את הטסלה מסיבות הנוגעות לרכב עצמו זה כבר לא קשור לחסכון.

מכל ההצעות שעלו, תבחר את הכי אטרקטיבית, תיתן את הפרטים המלאים ואני אבצע השוואה לטסלה 3 בשווי 194000 ש"ח ואראה לך למה בשקלול של תמורה למחיר טסלה עדיפה (או שלא)

נוסע בפריוס 2008

פורסם

רק מציין שלפות"ש יש טעות קשה בתחשיב ההשוואה, אתה מציין שלטסלה עלות המימון היא 0 כי היא מוצעת במבצע בלי עלויות מימון והצמדה, לצורך ההשוואה אתה חייב לקחת עלויות מימון כי עדיין אתה צריך להביא 240K ש"ח אפילו אם זה בתשלומים, לדוגמה בשנה ראשונה תשלם 40,000 (240/6) ש"ח "בלי ריבית" מאיפה תביא את הכסף.

בשורה התחתונה נכון שטסלה לא דורשים ריבית אבל בהשוואה הפרטית מול האוקטביה שלך אתה חייב להכניס למשוואה עלויות מימון.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
לפני שעה, spring כתב:

אשמח לשמוע למה העסקה לא אטרקטיבית לפני שאעשה "שטות" ואקנה.

לא תעשה 'שטות'. המכונית טובה. 

יש לה מתחרות ששווה לבדוק. 

שים את ה 5000 ש"ח בצד. לא רלוונטי. זה שווה פחות מחצי ברשתות הזולות.

אתה קונה אוטו ולא קרם ידיים. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

לשעבר:

פורסם

מעדכן שהיום הייתי בפגישה שנקבעה מראש ל "נסיעת מבחן" על קיה EV3, אז ככה מחיר אחרי הנחה 190,  מימון ינתן בריבית 5.25% כלומר אין מבצעי מימון. נסיעת המבחן היתה "מרתקת", הנציג הסביר שאפשר לראות את הרכב רק באולם התצוגה, אי אפשר ליסוע והשוס שגם אין לו מצבר אז אי אפשר לראות אותו דולק, אי אפשר לכוון את המושבים ולשמוע את הסאונד, ולהרגיש את המזגן, ואת "תאורת האוירה" איחלתי לו בהצלחה עם קונים אחרים.

אגב, מסתבר שעל טריידאין גם כאן מקבלים הצעות מעליבות (קורולה היברידית פרטית דגם SENSE שנת 2020 85000 ק"מ, במחירון 94,000 הם מציעים 73,000) , לא אמרו פעם שיבואני רכב מציעים טרייד אין במחיר מחירון ? יש לי הרגשה שאם אפרסם לבד באתר יד 2 אקבל "קצת" יותר.

לסבר את האוזן על המשמעות של מבצעי מימון:

טסלה מחיר 194000 מוצעת ב 6 שנים ללא ריבית והצמדה כך שהסהכ אחרי 72 תשלומים  נשאר 194,000.

קיה EV3 מוצעת אחרי הנחה ב 190000 אבל ב 6 שנים, אחרי 72 תשלומים בריבית פריים 5.25% זה מגיע ל 216,000. כלומר יותר יקרה מהטסלה ב 22,000 ש"ח.

• מבאס 1

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)

המימון בטסלה הוא עד 80 אחוז מעלות הרכב.

מעבר לכך מה הקשר בין gac איון v וקיה ev3 לטסלה מודל 3? (לפי המחיר של 194,000 ₪ אני מבין שהתכוונת אליה?)

קודם מציע לך להחליט מה אתה רוצה מהרכב שלך ומה אתה רוצה מסביב לרבות אחריות ואיזה סוג רכב אתה רוצה קרוסאובר או רכב משפחתי ולא לתת לסוג יצרן הרכב להסיט אותך מהשיקולים האמיתיים שלך.

אפילו כשאתה קונה שמפו בסופרפארם אני מניח שאתה בודק אם הוא לשיער יבש או שמן ומי ייצר את השמפו פחות מעניין אותך 🤪

עריכה אחרונה על ידי nio

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...