Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

להרוויח היום 1000 שקל נטו, זה עבודה של כמעט שבוע לאדם הממוצע.

הגיוני שאדם ירצה לשלם פחות ולחסוך כמה שיותר

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, מלטבשי כתב:

להרוויח היום 1000 שקל נטו, זה עבודה של כמעט שבוע לאדם הממוצע.

הגיוני שאדם ירצה לשלם פחות ולחסוך כמה שיותר

במיוחד שבסוף התהליך, במקום שיחכו בתוך המוסך שהמאוורר ייפתח ויראו שהכל תקין - הוציאו את הרכב מחוץ למוסך והייתי צריך לחכות בלי מזגן (הייתי מחוץ לרכב, מי ישב שם בלי מזגן) שייפתח המאוורר איזה 20 דקות.

לא אהבו שאמרתי להם שלפי המומחים ולפי יוטיוב זה סה"כ שעתיים עבודה שעתיים וחצי גג. לא הגיוני שמחייבים, אם כך, 1400 ש"ח עבודה לפני מע"מ.

יאללה , מאחורי. לא חוזר על הטעות הזו.

עזוב שבהתחלה אמרו לי שלהחליף טרמוסטט זה מ9 עד 15 אחרי הצהריים ולקח לי כמה דקות להתעשת ולהבין שראיתי שעושים את זה בשעתיים גג. 

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

ביררתי מול אחד המוסכים הכי מומלצים בפורום.

יעלה כ 100 ש"ח פחות בגלל שכלול פה גם צינור אחורי וזה הרבה עבודה - 1351VF.

אבל בטוח שלא היו מתחילים ממחיר 5K ש"ח ואומרים שזה 7 שעות עבודה.

תודה לעוזרים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לכל דבר יש מחיר. לשכר לימוד יש מחיר. לחלק מקורי יש מחיר, וגם למוסכי יבואן יש מחיר, והוא מופרז וזה לא חדש. מה זה משנה אם עבד שעה או דקה וחצי ולקח גם מיליון ש"ח אם הסכמת ושילמת כבר? האחריות בסוף היא עליך, ואתה רק מנסה להרגיש יותר טוב ולמזער את תחושת הפרייאר שיצאת, הדבר שהכי קשה לישראלי לחיות איתו (ובסוף עם איך שהמדינה נראית, אנחנו הפריארים הגדולים בעולם).

אתן לך חומר למחשבה, והחלטה שתצטרך לקבל בשלב מסוים. לשכר לימוד יש מחיר. נקודה. כל מי שפה מבין ברכב מייעץ עבר שכר לימוד ששילם מכיסו על נזקים שגרם תוך כדי עבודה וחוסר נסיון. עזוב שבעידן היום יש יוטיוב ו AI ומידע זמין בקלות. לנו לא היה, למדנו לבד. אם אחשב כל הנזקים שגרמתי לאורך השנים כנראה שבסכום הייתי קונה רכב לא רע מהחברה. אי אפשר להתפתח ולצמוח מבלי לעשות ולנסות וכן גם להכשל לפעמים. או שאתה בוחר להשאר בתחום העבודות הקלות, או שאתה מעלה את הרף.

אם תחליט להשאר בתחום הדברים הקלים והבטוחים, המחיר יהיה מוסכים לא בטוחים ויקרים. שכר לימוד תשלם בכל מקרה. אתה רק צריך להחליט איזה אתה מעדיף. אני מעדיף שאני אשלם את הטעות, ולא על הטעות של המוסך ששם אשלם גם בבריאות ועצבים. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. לאחוז את החבל ב-2 קצותיו, ועוד כמה פתגמים (מלא את החסר).

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 17.6.2026 בשעה 14:28, נירו72 כתב:

וגם למוסכי יבואן יש מחיר, והוא מופרז וזה לא חדש.

גולדן חשב שילך למוסך שאינו יבואן, והתעצבן שגבו ממנו מחיר גבוה מידיי לטעמו, זה הכל..

משתדל לעזור

פורסם (נערך)
לפני כשעה, נירו72 כתב:

אתן לך חומר למחשבה, והחלטה שתצטרך לקבל בשלב מסוים. לשכר לימוד יש מחיר. נקודה. כל מי שפה מבין ברכב מייעץ עבר שכר לימוד ששילם מכיסו על נזקים שגרם תוך כדי עבודה וחוסר נסיון. עזוב שבעידן היום יש יוטיוב ו AI ומידע זמין בקלות. לנו לא היה, למדנו לבד. אם אחשב כל הנזקים שגרמתי לאורך השנים כנראה שבסכום הייתי קונה רכב לא רע מהחברה. אי אפשר להתפתח ולצמוח מבלי לעשות ולנסות וכן גם להכשל לפעמים. או שאתה בוחר להשאר בתחום העבודות הקלות, או שאתה מעלה את הרף.

לא היה לי אומץ להחליף פלאגים או רצועת אביזרים בלי יוטיוב, אני מאד מבין מה שאתה כותב. ושמח שהיום אתה מצליח לחסוך לעצמך ולא ללכת למוסכים.

לפני כשעה, נירו72 כתב:

אם תחליט להשאר בתחום הדברים הקלים והבטוחים, המחיר יהיה מוסכים לא בטוחים ויקרים. שכר לימוד תשלם בכל מקרה. אתה רק צריך להחליט איזה אתה מעדיף. אני מעדיף שאני אשלם את הטעות, ולא על הטעות של המוסך ששם אשלם גם בבריאות ועצבים. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. לאחוז את החבל ב-2 קצותיו, ועוד כמה פתגמים (מלא את החסר).

אני עוד לא במקום של להחליף דברים מסובכים אבל זה יגיע. תודה לך.

לפני 35 דקות, PASHUT כתב:

גולדן המסכן חשב שילך למוסך שאינו יבואן, והתעצבן שגבו ממנו מחיר גבוה מידיי לטעמו, זה הכל..

אתה מתבלבל, הייתי כבר עצבני כי רצו ממני מחיר מופקע, כל היום שלי היה אתמול בעצבים. לא צעקתי או משהו אבל כל היום על מתח גבוה.

הנה החלפה של 1351VF

זה לוקח לו 40 דקות

בקיצור העבודה היא גג שעתיים וחצי

כפול 380

כי למכונאי לא אמור לקחת שעתיים טרמוסטט בלבד. אולי שעה וחצי והגזמתי.

שילמתי מלא כסף על העבודה, אבל יאללה לומדים.

אולי פעם הבאה אחליף לבד.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

זה לוקח לו 40 דקות

אני חושב שזה קליפ, עם עריכה והכל ... וזה לקח 40 דקות. ייתכן מאוד שזה לקח לו שעתיים פלוס, רק שאתה ראית עם צופי היוטיוב את החלקים החשובים.. שהוא ערך לקליפ, 40 דקות. 

לפני כשעה, גולדן191 כתב:

, הייתי כבר עצבני כי רצו ממני מחיר מופקע,

מחיר מופקע לדעתך.. המוסך יגיד שיש להם חשמל/שכירות/שכר עבודה/מים/שכר עובדים וצורך להרויח על חלקים, ניהול מחסן, ועוד ועוד. שכחנו מס הכנסה, מע"מ, ביטוח לאומי ועוד. 

ברמה הכללית, אני חושב שיקר כאן. אין הרבה תחרות. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

גם אם כן, יש מצב שהדיאגנוסטיקה לא נכונה. הרי אם הטרמוסטט נוזל, יכול להיות שהוא נזל על הצינור. ולא באמת צריך להחליף.

הראו לי את הנזילה. בלתי אפשרי לדעת האם רק הטרמוסטט נוזל, או גם הצינור. קל להם להגיד. להגיד=רווח.

על פי מה שאני ראיתי בעיניים, ויש לי קצת נסיון, לא ניתן להגיד שהצינור נזל בוודאות.

לא עושה שכל ש-2 מקומות נוזלים, אלא רק 1.

לי אמרו שיש נזילה מ-2 מקומות והאמנתי. לא ניסיתי לפענח את התמונה שאני רואה.

ואז הבנתי שזה לא הגיוני ש-2 מקומות נוזלים, זה יותר מדי נדיר לדעתי. 

אם הטרמוסטט נוזל, יהיו שאריות בכל האיזור. אז יש גם נוזל על הצינור.. אין חור בצינור. ראיתי.

לפני 20 דקות, saar5555 כתב:

מחיר מופקע לדעתך.. המוסך יגיד שיש להם חשמל/שכירות/שכר עבודה/מים/שכר עובדים וצורך להרויח על חלקים, ניהול מחסן, ועוד ועוד. שכחנו מס הכנסה, מע"מ, ביטוח לאומי ועוד. 

אני רוצה שתעשה גוגל ותראה את הצינור 1351VF

מדובר בצינור עבה

לי המכונאי הראה צינור ממש דק שנוזל

זה לא אותו דבר בכלל

עשו לי קטע רציני

שנאה שלי הדברים האלה.

בתחילת היום רציתי לראות איך זה נראה, מה נוזל.

טרמוסטט סבבה, מבין. ישן.

אבל הצינור שהוא הראה לי בוודאות היה דק. ולא ה 1351VF.

בהמשך הוא הראה לי את ה 1351VF מורכב.

אבל בתחילת היום הנזילה שהוא הצביע על הצינור היה צינור דק אחר.

• מבאס 1
פורסם

אני חושב שהבעיה בגישה שלך.

אתה יוצא מתוך נקודת ההנחה שהמוסך לא ישר ומנסה לרמות אותך.

זה יכול לקרות, אבל בגדול - שירות של מוסך זה דבר יקר מאוד.

קיבלת תמורה מלאה לכסף - עשו דיאגנוזה, מצאו מאיפה הבעיה, הביאו את החלק, ושוחררת עם רכב תקין באותו היום, וגם למדת כמה דברים.

זה לא משנה אם הייתה נזילה מחלק אחד או שניים, אם הגישה קשה וכבר עובדים ומחליפים נוזל קירור אז הנכון הוא להחליף את שני החלקים.

כשאני בא למוסך אני בדרך כלל נהנה. מדבר עם העובדים, מסתכל על מכוניות של לקוחות אחרים ומנסה להבין למה כל אחד מהם נכנס למוסך. כשהייתי צעיר רק למדתי, בהמשך הגעתי לשלב שהמכונאים מתייעצים איתי איך להתמודד עם בעיות של לקוחות או מאיפה להביא חלקים.

כשאני מבקש ממוסך לעשות עבודה שלא בא לי או אין לי אפשרות טכנית לעשות בעצמי, אני יודע שאני הולך לשלם.

כמו שאמרו לך קודם, הסכמת על המחיר לפני ביצוע העבודה ושילמת בסופה - הנושא סגור. לא תראה את הכסף חזרה בצורת כסף אבל כן בצורת שכר לימוד לחיים.

לגבי עבודות DIY, הייתי מגדיר את מה שעשית עד היום כדרגת קושי 2 מתוך 10, כשהעבודה שנעשתה אצלך היום אולי ברמת קושי 5? לא ראיתי את הסרטון, אין לי סבלנות לזה.

אני אוהב לעבוד עם ספר טכני של הרכב, לקרוא על כל עבודה שצריך לעשות אצלי. לקרוא הרבה פעמים את אותו הדבר עד שהכל ברור לך עד הסוף. ואז תחליט מה להביא למוסך ומה לעשות בעצמך. בהתחלה הרבה דברים יהיו מעל ליכולותיך או כלי העבודה שלך, אבל לאט לאט תגביר את הביטחון ואת הניסיון ותוכל להגיע לדברים מורכבים ממש.

משהו שהוא ברמה קצת מעל מה שעשית עד היום - לא כדאי לעשות כשזקוקים לרכב באופן מיידי, אם אין רכב חליפי זמין. תמיד יש אפשרות להסתבכות, מחסור בכלי או חלק. זה יכול להיות סבבה ויכול להיות אסון, הכל תלוי כמה דחוף לסיים את התיקון.

לעיתים קרובות כלי שאין לך ונדרש לצורך ביצוע העבודה, עולה כמו התיקון במוסך. במקרה כזה אני מעדיף לרכוש את הכלי.

קוריוז - ב4 חודשים האחרונים הופיעה אצלי במחשב 3 פעמים תקלה של טרמוסטט נשאר פתוח. ממש לא נורא, לא חוזר מיד אחרי שמוחקים את התקלה, אבל בסוף חוזר. הזמנתי טרמוסטט מקורי אחד לפני "שאגת הארי" והמשלוח בוטל. לפני חודש הזמנתי עוד אחד, עם שילוח, למזלי הגיע יום לפני שבוטל הפטור של ה$130 כי עלה כמה גרושים פחות. עכשיו הטרמוסטט כאן, גם 2 גלונים של נוזל קירור. וממש לא בא לי לעשות את העבודה כי היא מסריחה - הגישה מתחת לרכב, צריך לרוקן את נוזל הקירור ולהתאמץ. ולא סובלים כרגע משום בעיה ברכב. כבר התחלתי לחשוב להביא למוסך - אבל הפוסט שלך הזכיר לי שזה בעצם יעלה איזה אלפייה. חבל להתעצל.

• אהבתי 8

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, amosbmw כתב:

לגבי עבודות DIY, הייתי מגדיר את מה שעשית עד היום כדרגת קושי 2 מתוך 10, כשהעבודה שנעשתה אצלך היום אולי ברמת קושי 5? לא ראיתי את הסרטון, אין לי סבלנות לזה.

אני אוהב לעבוד עם ספר טכני של הרכב, לקרוא על כל עבודה שצריך לעשות אצלי. לקרוא הרבה פעמים את אותו הדבר עד שהכל ברור לך עד הסוף. ואז תחליט מה להביא למוסך ומה לעשות בעצמך. בהתחלה הרבה דברים יהיו מעל ליכולותיך או כלי העבודה שלך, אבל לאט לאט תגביר את הביטחון ואת הניסיון ותוכל להגיע לדברים מורכבים ממש.

תודה רבה על הדגש כאן עמוס.

אני חושב שאומנם יש לי בבית מלא כלי עבודה.. ואולי אפשרות פה ושם לבצע עבודות קטנות (נגיד להחליף פילטר מזגן.. או חלילה אם יש פנצ'ר להחליף גלגל, או להחליף מצבר.. נגיד דברים כאלו) - עדיין, אני מאוד חושש לפשל ויודע שאני יכול יותר להרוס מאשר לתקן. לכן הגישה שלי היא שהאוטו חדש ובאחריות... ולא לגעת אם זה עובד.

הניסוי האחרון שלי היה לצבוע מעט את הפגוש, וגם זה לא מי יודע מה יצא בסוף. 

לגבי נושא השרשור, אני לא חושב שלקוח, הגם שהוא מבין - יש דברים שאולי עדיף שהמוסך יעשה. גם יש אחריות על התיקון..וגם עצם זה שיש למוסך כלים שלפות"ש אין, ליפט למשל. אלו מקצרים את זמן העבודה על האוטו. 

אני לא חושב שהמוסך ניסה לקמבן או משהו. לדעתי פשוט זאת תקלה שהיא לא ביום יום של המוסך ואולי זאת הסיבה שהמחיר יקר יחסית. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, amosbmw כתב:

אני חושב שהבעיה בגישה שלך.

אתה יוצא מתוך נקודת ההנחה שהמוסך לא ישר ומנסה לרמות אותך.

זה יכול לקרות, אבל בגדול - שירות של מוסך זה דבר יקר מאוד.

שמע,

איש המקצוע שטיפל לי ברכב פתר את התקלה, אין ספק בכך. המפלס שלי לא יורד סנטימטר. הם גם נתנו לי בחינם בסוף העבודה 1 ליטר נוזל כמו ששמו בחינם.

הוא תותח. זה שאני כמו גשש בלש אומר מי עובד ומי לא, זה בגלל שאני אישית, כמוך, חייתי מתחת למכסה המנוע לא מעט שעות. אבל הוא לא חייב לי דין וחשבון, כי ברוב המוסכים לא רואים מי עובד וכמה. במוסך יבואן אתה לא רואה אותו בכלל. אז קודם כל צריך להגיד לו תודה רבה, ואמרתי.

אבל אם הראית לי בתחילת היום צינור דק, בסוף היום הראית לי ששמת צינור חדש עבה - שונה לגמרי מהדק, במקום אחר, אתה מבין שיש כאן בעיה.

אני ואתה שנינו החלפנו נוזל קירור בחיינו, אתה סביב ה-10 פעמים אני מניח ואני פעם אחת. אי אפשר לעבוד עלינו עם צינורות, כשאחד דק ובמקום מסוים ואחד עבה ובמקום אחר. 

אני פשוט חושב שכשאני בא למוסכניק ואומר לו שהחלפתי נוזל קירור, הוא חושב שמישהו אחר עשה ואני ראיתי. אז לא, אני ביצעתי הכל. עם הקלאמפ מכונאים לצינורות כמו שיש להם.

הסגירה שעשיתי גם תקינה, הוא בדק.

מעבר לזה,

אני מסכים עם ההודעה שלך. למעט זה ש...

אם להחליף פילטר מזגן זה רמה 1 מ 10, להחליף רצועת אביזרים לא יכולה להיות 2, מינימום 3, אבל סבבה :) 

לפני 8 דקות, saar5555 כתב:

אני לא חושב שהמוסך ניסה לקמבן או משהו. לדעתי פשוט זאת תקלה שהיא לא ביום יום של המוסך ואולי זאת הסיבה שהמחיר יקר יחסית. 

שמע, בסופו של דבר? קיבלתי הצעה מנופחת, דיברתי עם תותחי הפורום, ירד ב 30%, בעלים של המוסך הוריד.

להגיד לך שזה נעים שאומרים לך שיש נזילה בצינור דק במקום X ואז מראים לך צינור חדש במקום Y ? לא יודע.. לא סבבה לי. 

לפני 18 שעות, גולדן191 כתב:

לטענת המוסך בגלל שהחליפו צינור טרמוסטט אחורי זה מאריך את הזמן משמעותית. הגיוני? פריט 1351VF

בבוקר הוא הראה לי אחורי דק,

במהלך היום לפני ההרכבה הסופית הראה לי את ה 1351VF שאיננו דק והוא הולך לכיוון הצד.

• רעיון טוב! 1
פורסם

פספוס שלא אמרת להם על הצינור. הם נשמעים אנשים סבבה. אמרת שהם הקשיבו לך והורידו במחיר. אם היית מציף את זה בזמן, היית מקבל מהם הסבר על הצינור הדק בהתחלה.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, פאר האורה כתב:

הם נשמעים אנשים סבבה. אמרת שהם הקשיבו לך והורידו במחיר.

אחרי שהתיישבתי בחדר ההמתנה, דיברתי עם האנשים הנכונים, והבנתי את הבעייתיות בהצעה של 5K ש"ח לעבודה הזו, ובסוף אושר לי 30% הנחה מזה, בסופו של דבר הם ייזכרו לטובה. 

אין על חברי הפורום, וגם איפשהו אין על יוטיוב ועל גוגל. שככה אתה יכול להבין בערך כמה זמן העבודה תיקח.

תודה רבה.

פורסם

אני עשיתי טיפול במוסך מורשה יבואן. עלה לי 774 שקל כולל מע"מ שמן פילטר שמן. נוזל בלמים. רק בכוסית. וגם בדקו ברקסים קדמים.

אחרי זה היה רעש. בהתחלה חשבתי ציריה. קבעתי עוד הפעם תור לבדיקה. עשה סיבוב לא שמע כלום. העלה על הליפט. והיה בורג משוחרר בפרונט.

חזקו תברגים. כמובן שאלתי כמה עולה. לא לקחו כסף. המרגיז זה שבהחלפת נוזל הבלמים. הם השפריצו לכל עבר. שחזרתי ניקיתי מה שאפשר.

ראיתי תעובד מרסס שמן על הבוסטר. כי גם לשם הגיע שמן. אמרתי לבן של הבעלים. למה ככה. אמר לי זה בגלל שמוציאים תפילטר במיכל. זה משפריץ.

ובכלל שיש פתק לעובד לא לשטוף מנוע. הוא לא ניקה. זה שנה שניה שאני לא מרוצה. אבל הם אחי קרובים. לא הסע. לחיפה על כל דבר קטן.

שנה שעברה. לא היה אחד הבעלים שנוכח במוסך. לקח להם 15 דקות. להחליף שמן מנוע ופילטר. לקחו שעה עבודה.

יש להמר לזכותם. שבבדיקת הבלמים. לא ניסו לרמות. בכל זאת אלטו בת 14. אם 52,000 קילומטר.

תתנחם בזה שהצלחתה להוריד במחיר. וגם קבלתה שנה אחריות. במוסך שלי נותנים שלושה חודשים או 6,000 קילומטר. גם על חלקים מקוריים.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 1 דקה, yor2 כתב:

לקח להם 15 דקות

רגע.. במוסך אתה מצפה שיתנו לשמן לזרום לפחות 10 דקות שכל הטיפות יצאו, איך 15 דקות?

כשאני החלפתי שמן לפני כחודש נתתי לשמן לזרום למיכל לפחות 10 דקות.

זה לא תקין מה שאתה מתאר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...