Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרארי לוצ'ה, האימה

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 18 דקות, Supertigre כתב:

אתה רק מוכיח את מה שאמרתי. 

אז לא הבנתי את מה שכתבת...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קודם כל, אני חושב שהצבע האדום מעט מגמד את הכיעור. לדעתי העיצוב של הפרונט נותן קריצה לטסטרוסה משנות ה-80.

אני רוצה לפתוח רגע סוגריים על ג׳וני אייב (מי שעומד מאחוריי העיצוב) - האיש שביחד עם סטיב ג׳ובס עשה את אפל למה שהיא כיום. לדעתי הוא לקח את העיצוב כמה צעדים רחוק מידי (על חשבון פונקציונליות), ובסוף אפל נפרדו ממנו. כמשתמש של מוצרי אפל - אני יותר מרוצה מהמוצרים שלהם מאז שהוא עזב.

הלפטופים קיבלו יותר פורטים, האייפונים והשעונים יותר שימושיים (ופחות אביזר אופנה) וכו׳.

נ.ב. כשאני מסתכל על המכונית הזו - אני לא יכול שלא להיזכר במה שכריס באנגל עולל בזמנו ל-ב.מ.וו.

אני תוהה מתי תגיע הנקודה שבה מכוניות כמו פרארי וכד׳ יתקיימו לצד רכבים חשמליים, כפי ששעונים מכאניים מתקיימים לצד שעונים דיגיטליים/חכמים.

בכוונה כתבתי מכונית לעומת רכב. כיוון שפרארי (כפי שאנחנו תופסים אותה) היא מכונה-מכאנית - לעומת רכב חשמלי, שהוא יותר סוג של מכשיר ניוד.

אני לא ככ מבין מדוע פרארי נכנסה לתחום של רכב חשמלי. הרי זאת חברה שיש לה התמחות מאוד נישתית מלכתחילה, עם קהל מעריצים רחב ומוניטין אגדי.

זה כמו שרולקס תתחיל לייצר שעוני קסיו...

• אהבתי 4

Toyota runX 2006

Toyota Corolla Cross Adventure 2022

פורסם
לפני שעה, Lt. Dan כתב:

זה כמו שרולקס תתחיל לייצר שעוני קסיו...

שעונים חכמים, כמו שTAG עשתה.

בכלל, ג׳וני אייב עיצב משהו שהוא יש מאין וזה יותר קל. 

לעצב קלאסיקה מודרנית זה הרבה יותר קשה.

פורסם
בתאריך 26.5.2026 בשעה 12:40, TvrSpee12 כתב:

לא משנה איך היא תסע וכמה פרטקי וחדשני העיצוב הפנימי.

העיצוב הפנימי פשוט נורא לדעתי.

לדעתי הם ירו לעצמם ברגל (או בחזה) עם ההשקה של הרכב הזה.

במיוחד אחרי הקיטורים על ה F80 (מנוע, עיצוב)

מה דעתכם?

היו תגובות שאמרו שזה נראה רכב שהזמינו מ-Temu.

לא מפתיע זה מעצב שעבד באפל בעבר עשה את העיצוב שלו

פורסם

המצב כל כך גרוע, שהיו צריכים להביא את האפיפיור  לבדוק אם קדושת המותג לא נפגעה.

• מצחיק 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לדעתי זה מוצר שנוצר כתוצאה מהיסטריה וערימה של קבלת החלטות מטומטמות. אין הגיון בשום דבר סביב הרכב הזה. לא הפונקציונליות, לא קהל היעד, לא העיצוב, לא הביצועים, פשוט כלום. לא ממש מופתע, חברה שמאבדת את הציר המרכזי שלה, איש החזון והיזם היא מותג ללא נשמה. פרארי מאז שאנזו פרארי נפטר זו קליפה ריקה שמנוהלת ע"י אנשי שיווק ובעלי מניות שהפכו אותה לרווחית מאוד, אבל את ה DNA של החברה שהפך אותה למסעירה ופנטזיה לחובבי רכב אין מי שישמר.  עובדה שלא נמצא אף אחד שידפוק על השולחן יקלל באיטלקית ויגיד "את ה abomination הזו מי שהציע שישלח קו"ח לקיה ולא יבוא לפה מחר."

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, amosbmw כתב:

המצב כל כך גרוע, שהיו צריכים להביא את האפיפיור  לבדוק אם קדושת המותג לא נפגעה.

מזל שהוא אמריקאי, אם הוא היה איטלקי כנראה שהיינו צופים בחזרה של עידן מסעות הצלב ישירות למפעל של פרארי :-) 

פורסם
לפני 9 שעות, נירו72 כתב:

עובדה שלא נמצא אף אחד שידפוק על השולחן יקלל באיטלקית ויגיד "את ה abomination הזו מי שהציע שישלח קו"ח לקיה ולא יבוא לפה מחר."

:2gunfire:😂

Untitl333ed.jpg

• מצחיק 7
פורסם

החלק הפנימי קדמי של הרכב  - דשבורד/הגה - יש שם כמה טאצ'ים יפיפיים, סופר מדוייקים ושיקיים.

מעניין (ומגניב) שהם השאירו את המשוטים/פאדלים של ההילוכים מאחורי ההגה. גם הכפתורים המכניים לתפעול מזגן וכו' מראים מחשבה והבנה.

בחומר שלפחות אני נתקלתי בו יש המון תצלומים וסרטונים במצב סטטי של הרכב. הדבר הזה נועד לזוז... ובתור פרארי יש ציפיה שגם כמשפחתית היא תתעלה - מעניין שהדבר הזה לא זכה ליחס הראוי.

פורסם

בכנות אני לא מצליח להבין את התגובות פה. 

נתחיל מגילוי נאות, אישית אני לא אוהב את פרארי. למבורגיני ALL THE WAY. 

ככה שדעתי אינה משוחדת לשום כיוון בהקשר לפרארי. 

פרארי עשו פה משהו מעניין- לקחו רכב חשמלי והפכו אותו לרכב "קצה". 

פיזית- מארז סוללות שמיש לרכב חשמלי קובע הרבה מהאפשרויות לעיצוב. הגודל מחייב התייחסות, ולא ניתן לעשות איתו הרבה כמו ברכבים עם מנוע בעירה. כך שלא ממש ניתן להגיע לצורות משוגעות. זה גם מחייב עיבוי והקשחה של הרבה חלקים בגוף, שצריך להחביא עם העיצוב. אז יש פה לא מעט מגבלות למה שכן אפשר לעשות. 

לא מכיר עוד רכב "קצה" שהוא בבסיסו רכב חשמלי. כך שפרארי אם הבנתי נכון פתחו פה קטגוריה חדשה. 

לדעתי טוב עשו שהלכו למעצב חדש עבור קטגוריה חדשה, כדי שאם יקרה בדיוק מה שקרה- והעיצוב יחשב חילול הקודש, זה יהיה מחוץ ל DNA של החברה ומקסימום לא יחזרו על הטעות, או לחילופין- קבעו סטנדרט חדש של עיצוב לרכבי קצה חשמליים ע"י מעצב שהיה אחראי על מוצרי חשמל (באופן אירוני משהו) של אפל.

מאחר וזו קטגוריה חדשה, 2 הנקודות מתחברות יחד. 

בגלל הבעיות הפיזיות שצריך להתחשב בהן, שטח שהיה הופך למיותר (או שהיה מעוות לחלוטין את כל הפרופורציות האפשריות של הרכב), הופך להיות משהו שמיש למהדרין עם מושבים אחוריים. שמצריכים בתורם גם מרחב תקרה הגיוני, מרחב רגליים הגיוני וכדומה. ובגלל שזו קטגוריה חדשה, המעצב בחר קווים שלדעתו יהיו הכי הולמים למוצר ולמותג ולמה שהוא מנסה לסמל. 

אישית? עיצוב חמוד לדעתי (חיצוני, הפנימי פחות משך אותי משום מה). משדר ספורטיביות ושימושיות יחד. נראה טוב ונראה הגיוני מאד למטרה שלו. 

למרות שהוא לא נראה כמו פרארי. וזה לא בהכרח דבר רע. 

*אני מניח שאפשר  טכנית לעשות משהו משוגע לגמרי, בלי לדפוק חשבון, על פלטפורמה חשמלית. אבל אני גם מניח שזה ייראה מאד מוזר, ואולי אפילו היה יוצא יותר גרוע ממה שפרארי עשו בסוף. 

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא היה צריך לעשות משהו משוגע, אלא רק משהו שנראה טוב וקשור באיזשהוא אופן לשאר הקו העיצובי של היצרן.

יש גל תגובות וסרטונים חסר תקדים שמבקרים את העיצוב, זה לא רק המשוגעים כאן בפורום שחושבים שהעיצוב גרוע.

כבר יש להם רכב 4 דלתות הפורסאנג, היו יכולים ללכת על משהו שנראה יחסית דומה, לא חייב עיצוב של טוסטר אובן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...