Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אחרי כבר 4 שנים (או 5? לא ממש זוכר) הוורטא הנוכחי מתחיל לעשות בעיות, יומיים בלי נסיעה והמתח יורד ל 11.8 וולט... אני מחפש מצבר 70 אמפר/שעה, אשמח לוורטא או משהו מקביל. מצבר רגיל, לא זקוק ל AGM או מצבר סע/עצור. הרכב הוא E350 והוורטא הנוכחי התניע ללא בעיות (גם עם המתח הנמוך כרגע רק מרגישים שיהוי קל של רבע שנייה בהתנעה🙂)

הייתי שמח לקנות מצבר ללא החזרת הנוכחי (חושב לחבר את הנוכחי ל UPS)

עוד משהו, בזמנו וורטא מכרו את המצברים שלהם במיתוג זול יותר שנקרא START (שנה אחריות בלבד) האם היום זה מצבר START UP?

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
תוספת
פורסם (נערך)

אומרים שזה אותו דבר רק מיתוג שונה ואחריות רק לשנה. לי יש את זה חצי שנה ללא אף תקלה, היה לי וורטה קודם 3 שנים עד שהתחילו תקתוקים והוא היה כמעט מת.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

כן, ה StartUP הוא עם אחריות לשנה בלבד.

70 אמפר של וורטה עם 24 חודשי אחריות עולה אצל אבי ברחובות 690 ש"ח ויש גם של POWER UP או START UP שמתחילים בפחות מזה.

היו לי בעבר גם VARTA וגם מותגי המשנה שלהם (אותו המצבר - אחריות שונה), האיכות היתה מצויינת בכל המקרים.

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לרוב זה סוג של פיקדון (עבור מחזור וכו') - בין 20 ל 40 שח בד"כ (יכול להיות שדברים השתנו)

כשאתה מגיע להחלפה או שתפרק את המצבר בבית ותיסע באוטו השני או שתגיע מראש לחנות עם כלים לפרק את המצבר שלך, הכי פשוט.

אם אתה מזמין שירות עד הבית (לפעמים זה בדיוק אותו המחיר כמו לקנות בחנות) אז הם כבר מפרקים ומרכיבים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה איציק, אשמח ללינק לאבי מרחובות. בנוסף, אם יש מישהו מומלץ מאיזור ראש העין או הסביבה הקרובה אודה מאוד. לא רוצה להמשיך להיגרר עם זה עבור חיסכון של כמה שקלים.

נדמה כי לפני לא מעט שנים דובר על משהו כמו 70 ש"ח "זיכוי" על המצבר הישן אך זה היה אז... אין לי בעיה לפרק/להרכיב מצבר, יש לי מפתח שוודי ופליר ברכב.

לפני 13 שעות, איציק נ. כתב:

אם אתה מזמין שירות עד הבית (לפעמים זה בדיוק אותו המחיר כמו לקנות בחנות) אז הם כבר מפרקים ומרכיבים.

היה בחור שדיברתי איתו אתמול שפירסם שלשרות המצברים שלו ישנם סניפים שונים, בדיעבד הוא מת"א ועלות ההחלפה שלא בחנות היא 150 ש"ח...

בעייה מוזרה שראיתי. מתח המצבר מוצג לי ברדיו והוא קרוב מאוד למה שאני מודד עם הפלוק, בדרך כלל מתח הטעינה הוא 13.8 אך עכשיו הוא פתאום עולה ל 14.2 (ללא תלות בסל"ד). בגלל התקלה במצבר או שהאלטרנטור (שוב) עושה סימנים של התפגרות?

פורסם
לפני 41 דקות, Haim_gds כתב:

בעייה מוזרה שראיתי. מתח המצבר מוצג לי ברדיו והוא קרוב מאוד למה שאני מודד עם הפלוק, בדרך כלל מתח הטעינה הוא 13.8 אך עכשיו הוא פתאום עולה ל 14.2 (ללא תלות בסל"ד). בגלל התקלה במצבר או שהאלטרנטור (שוב) עושה סימנים של התפגרות?

הייתי מהמר יותר על מצבר עייף/ישן מאוד הקרוב להתפגרות ודורש החלפה בהקדם מאשר אלטרנטור תקול הזקוק להחלפה/שיפוץ.

פורסם

כשמכניסים את נתוני הרכב שלך לאתר של וורטא, מתקבלת המלצה על מצבר AGM.

https://www.varta-automotive.com/en/battery-finder?type=pc&years=2008&brands=74&models=4874&engines=18631

על פי רוב, אם יש אפשרות, הם נותנים המלצה לדגם אחד זול ואחד יקר, אצלך רק אופציה ליקר.

גם אני ממליץ על מצבר AGM בכל מקרה, אורך החיים והביצועים טובים יותר.

הדגם שיוצא - G14 95AH, זהה למה שיש לי בX3 ומחירו בסביבות ה1500 ש"ח.

אצל אבי ברחובות מצאתי את המחירים הטובים ביותר, נסעתי במיוחד לשם כי ההפרש במחיר היה יותר מ300 ש"ח לעומת ירושלים, עבור מצבר AGM לגולף. אצלם התעקשו שאחזיר את המצבר הקודם במעמד הקניה.

בירושלים, רכשתי כמה פעמים מצבר כאשר הבטחתי שאחזיר את הישן בהמשך. באמת החזרתי אבל לא במיוחד התעניינו בזה.

באוטו דיפו לוקחים את המצבר הישן אבל לא מתעקשים על זה.

לפני 52 דקות, Haim_gds כתב:

יש לי מפתח שוודי ופליר ברכב

אלה כלים שלא מתקרבים איתם לשום חלק ברכב.

ברכב בכלל, ובהחלפת מצבר בפרט, עובדים רק עם בוקסות או מפתחות בגודל קבוע.

לא הצלחתי להבין מגוגל אם יש מערכת BMS ברכב שלך. אם יש "חיישן" על כבל המינוס, נדרש קידוד מחשב הרכב עם נתוני המצבר החדש אחרי ההתקנה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 33 דקות, amosbmw כתב:

כשמכניסים את נתוני הרכב שלך לאתר של וורטא, מתקבלת המלצה על מצבר AGM.

זה חדש, כשהטרדתי את הפורום עם אותה שאלה לפני כ 6-7 שנים היו בוורטא שני מצברים שהתאימו (AGM ומצבר רגיל).

אמנם ה AGM אמור להיות עדיף מבחינת אורך חיים ויכולת דחיפת זרם אך אין לי עומסים יוצאי דופן ואורך חיים ממוצע של מצבר אצלי הוא בדרך כלל קרוב לחמש שנים כך שלטעמי זה קצת מיותר.

לפני 40 דקות, amosbmw כתב:

ניסוח לא מלא, "שוודי" = מפתח סגור עם ידית מבודדת. הפלייר הוא להידוק הרצועה. ד"א, יותר טוב מהציוד של המתקין שהגיע אלי לפני 5 שנים😬

לפני שעה, איציק נ. כתב:

בראש העין תדבר רק עם אוריה ממצברי השפלה

דיברתי, בחנות עולה מצבר וורטא 74 אמפר שעה 668 CCA עם שנתיים אחריות 750 ש"ח. עלות הרכבה אצל הלקוח היא עוד 50 ש"ח לאותה עיר, הרבה יותר אם זה מחוץ לעיר.

לפני 48 דקות, amosbmw כתב:

אצל אבי ברחובות מצאתי את המחירים הטובים ביותר

אשמח ללינק/טלפון.

לפני 48 דקות, amosbmw כתב:

לא הצלחתי להבין מגוגל אם יש מערכת BMS ברכב שלך. אם יש "חיישן" על כבל המינוס, נדרש קידוד מחשב הרכב עם נתוני המצבר החדש אחרי ההתקנה.

כמעט בטוח שלא, זה רכב בנזין מיושן ולא הייברידי. החלפתי מצברים בעבר ולא הייתה דרישה לאיפוס/כיוונון ממחשב הרכב. לא מותקנת לי Auxiliary Battery. מה שכן הוא שהאלטרנטור מחובר בחיבור LIN למחשב הרכב (לפי מה ששלח מרק ז"ל) ובקרת הטעינה/סטטוס מתבצעת דרכו.

פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

זה למה אין לי שוודי ברכב אבל כן יש סט מפתחות (ופלאייר - גם אף וגם רגיל. לא יעזור כלום. צריך פה ושם- קורה).

אני לא ממש אוהב את השוודים (האמריקאים למשל קוראים להם גם "מעגלי אומים" וחצי בצדק) ותמיד אעדיף מפתח בגודל הנכון, אבל קורה שלא תמיד יש לי אותו. 

בשוודים אני משתמש בסדנה, בעיקרון, כשאני בונה משהו. מצחיק אבל הסט שלי באוטו טוב יותר ממה שיש לי זמין בסדנה מבחינת המידות. 

דווקא לא מזמן השתמשתי בשוודי, חיזקתי את הבריח של דלת המקלט אצלנו בקומה. לא היה לי מפתח במידה (והתעצלתי להוציא את הסט בוקסות, שאני בספק אם הייתה לי שם אחת במידה מתאימה האמת).

image.thumb.png.c71ada75eef984f7ccbe772d22492fba.png

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, amosbmw כתב:

כשמכניסים את נתוני הרכב שלך לאתר של וורטא, מתקבלת המלצה על מצבר AGM

ראיתי את זה גם, אבל אז ניסיתי להסתכל בקטלוג חלפים לפי vin של רכב דומה, והמק"ט של מצבר מקורי מוביל למצבר רגיל 70Ah (לפי תמונות ברשת, עם מדבקה של מרצדס עליהם). 

צריך לראות שלמצבר שמומלץ ע"י וורטא יש בכלל מקום בתושבת. הוא גדול יותר. ויתכן וההמלצה היא בגלל מפרט אחר באירופה או סיבה אחרת. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

כשקניתי את הרכב יש שנייה עם 49,990 ק"מ על השעון עם המצבר המקורי, הוא היה חומצה עופרת רגיל (ללא תחזוקה). החזיק מעמד כמעט 7 שנים.

לפני 18 דקות, ברווז כתב:

אני לא ממש אוהב את השוודים (האמריקאים למשל קוראים להם גם "מעגלי אומים" וחצי בצדק) ותמיד אעדיף מפתח בגודל הנכון, אבל קורה שלא תמיד יש לי אותו.

מבין אותך אך לעיתים עדיף מפתח אחד לא מושלם שתקוע במקום פנוי ברכב על פני סט מפתחות פתוחים/סגורים במזוודה שאין איפה להכניס אותה (אלא אם את רוצה תא מטען שנראה כאילו שייך לשיפוצניק😉)

ד"א, יש לי (איפשהו) שוודי "גרמני" (תוצרת יפן) שהוא הרבה יותר טוב משוודי עלי-בבא נפוץ, מהלך ההברגה ארוך יותר עם קליקים והוא "ננעל" שמורידים את האצבע מהסליל. זה ממש לא "מעגל אומים".

לפני 24 דקות, Tom_22 כתב:

צריך לראות שלמצבר שמומלץ ע"י וורטא יש בכלל מקום בתושבת. הוא גדול יותר. ויתכן וההמלצה היא בגלל מפרט אחר באירופה או סיבה אחרת. 

ממה שראיתי גדלי המצברים קיימים במספר סטנדרטים מסויימים לקיבולות מסויימות כך שלא אמורה להיות בעיית התאמה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...