Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מחפש המלצה לכלי/גאג'ט כל שהוא למכונאי רכב שגם מתקן המון דברים בבית ויהנה ממנו מאוד. 

זה לא חייב להיות משהו גדול או יקר, המטרה להגיד תודה. 

פעם הזמנתי לו אנדוסקופ עם מצלמה שהוא התלהב ממנו ומשתמש בו עד היום. 

איזה גאדג'ט נחמד ומגניב מקל עליכם המון בעבודה היום יומית? 

זה יכול להיות כל דבר ממברג אוטומטי מגניב עם זווית 90 מעלות שמאפשר גישה למקומות קשים ועד משהו משוכלל יותר. 

זה גם לא חייב להיות קשור למכונאות כאמור, אפשר גם משהו לחובבי DIY ביתיים. 

תודה על ההמלצות. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כזה.  https://www.gadgetshop.co.il/products/flexible-flashlight-magnetic?srsltid=AfmBOoqr8E59LkTh-eIG06GN8Wl1jg4aN2F-1_5gYyH6S5n6SAIwiBIa

הוא טלסקופי, מתקפל ומגנטי בשני הצדדים.

עשיתי כאלה עם הלוגו שלי לפני כמה שנים ואנשים לא שוכחים לי אותו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

בשלוף מהזיכרון, סובנירים שחילקתי לאורך השנים לטכנאים יוצאי דופן שעבדתי איתם:

• ממגנט מברגים
  • חיישן זרם אלחוטי
  • מיני-פלס לחשמלאים
  • כפפות עבודה איכותיות
  • משקפי בטיחות ממותגים
  • פנס ראש עם חיישן תנועה
  • רב-מודד קומפקטי (רזרבי, שיהיה באוטו)
  • צב"ד מצברים לא יקר אבל אמין (למשל UNI-T UT673A)
  • סט פשוט של ווקי טוקיז שעובד על סוללות נטענות וגם רגילות

בגדול - הולכים לחנות כלי עבודה גדולה כמו צלח, שזר או מ.נ.מ ומטיילים קצת במסדרונות - הרעיונות כבר יבואו לבד וזו תהיה רק שאלה של תקציב. 

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

תודה לכולם על הטיפים.

חלק מהדברים כבר יש לו אבל הרעיונות המשלימים מעולים. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, Night Driver כתב:

כזה. 

הוא טלסקופי, מתקפל ומגנטי בשני הצדדים.

עשיתי כאלה עם הלוגו שלי לפני כמה שנים ואנשים לא שוכחים לי אותו.

אף פעם לא התלהבתי מהדבר הזה, בכנות. תמיד הרגיש כמו סתם עוד צעצוע מיותר. 

כמתנה, אני יכול לראות איך הוא יכול לבוא מאד בטוב. 

לפני 15 שעות, גולדן191 כתב:

פנס ליגת על

זה.

זו גם ההמלצה שלי. 

לפני שעברתי לדירה שלי, עשיתי שם לא מעט "שיפוצים", דברים שיכלתי והרגשתי בנוח לעשות. חלקם הצריכו עבודה כשאין חשמל בבית. 

התארגנתי על פנס ראש של לדלנסר

אני כבר לא רואה את הדגם שלי (ישן מדי, עברו 8 שנים בערך), הוא קצת גדול, קצת מגושם, אבל! וואו. חיה פראית. יכול לעבוד עם סוללות רגילות או נטענת שמגיעה איתו. כוונון עוצמת האור. עצבני ביותר, חזק, התלהבתי ממנו כל כך שהתקשרתי ליבואן להגיד לו עד כמה הכלי הזה מצא חן בעיני. 

באותה הזמנה התארגנתי על זוג פנסי מיני לי ולאשתי, שלי עובד עד היום (שלה נאבד יחד עם המפתחות :() ותפרתי לו מקום יעודי על נרתיק הלדרמן שלי (שזה עוד דבר טוב לכל חובב DIY לדעתי הכנה).

לפני 13 שעות, Derish כתב:
  • ממגנט מברגים

בכנות, כל מגנט יעשה את העבודה; עם זאת, הממגנט הזה עולה גרוש ורבע והוא מאד!!! נוח לשימוש. 

לפני 13 שעות, Derish כתב:

בגדול - הולכים לחנות כלי עבודה גדולה כמו צלח, שזר או מ.נ.מ ומטיילים קצת במסדרונות - הרעיונות כבר יבואו לבד וזו תהיה רק שאלה של תקציב. 

לגמרי. 

לפני 15 שעות, ניקו פ. כתב:

איזה גאדג'ט נחמד ומגניב מקל עליכם המון בעבודה היום יומית? 

זה גם לא חייב להיות קשור למכונאות כאמור, אפשר גם משהו לחובבי DIY ביתיים. 

תעיף מבט בשירשור שפתחתי שנקרא "דיוני כלים לרוב ביוזמת ברווז" (הכותרת נערכה ע"י מנהל...). 

שם אני מדבר על כמה דברים מעניינים יותר ופחות, בראש ובראשונה על קליבר דיגיטלי איכותי במחיר שפוי. שונה מאלו של הגרוש ורבע בעלי, הוא עובד עם שיטת "אוריג'ין" (או אבסולוט, כמו שקוראים לה בחלק מהחברות). הרבה יותר יעיל ושמיש מהזולים ואני שולח אליו נטו את היד, המכני כבר רק ליופי אצלי...

להמלצה ממוקדת יותר, אצטרך לדעת יותר. 

יש הבדל בין DIY שמתמקד בנגרות (כמוני), תיקונים מכניים, תיקוני בית, תיקוני רכב, לכל אחד מיומנויות שונות וצרכים שונים. וגם הגאדג'טים בהתאם. 

אני חושב שמשהו כמו סט אלן אולר יכול להיות יעיל מאד, יש את זה שלי מתוצרת בונדוס (בארץ עולה סביב 30 ש"ח פעם אחרונה שבדקתי) ויש של אירווין עם קצה כדורי. אותו לא ניסיתי.

מאד נוח לשימוש, אפשר להפוך אותו למנואלה, ואני שולח אליו את היד הרבה יותר ממה שאני שולח את היד לסט מפתחות אלן שלי. 

הרכבתי איתו רהיטי איקאה, כסאות משרדיים, כמה פרוייקטים משלי, וכבר לא זוכר מה עוד אפילו. יותר נוח לי מאשר להתחיל להביא את המברגה וביט ואני יכול להפעיל יותר כח איתו מאשר עם המברגה שלי אם אני מרגיש צורך. 

עריכה. תוספת. מתאם למברגה של דהוולט. 

DEWALT Elite Series Right Angle Drill Attachment - Anderson Lumber

פראי הדבר הזה. כשצריך לקדוח או להבריג במקום צר, הוא נשלף. הציל אותי לא פעם. קניתי ספציפי את זה, אחרי שראיתי בסרטון ביומדרוב איך מישהו לקח מתאם כזה והפך איתו את המקדחת עמוד שלו למלטשת דיסק. מיי גוד, הכוחות שפועלים עליו בתצורה הזו, השתכנעתי מייד לקנות אחד כזה:lol:

בבקשה תעדכן מה אתה קונה עבורו שנדע גם :lol: , סיקרנת. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כל דבר שכתוב עליו Wera

מצטרף לרעיון הפנס

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 18 דקות, ברווז כתב:

אף פעם לא התלהבתי מהדבר הזה, בכנות. תמיד הרגיש כמו סתם עוד צעצוע מיותר. 

כמתנה, אני יכול לראות איך הוא יכול לבוא מאד בטוב. 

כשיפול לך בורג בתוך מקום צר וחשוך ותצטרך לדוג אותו או שתצטרך לראות משהו בתוך קרביים של מכונה תתלהב ממנו.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

כשיפול לך בורג בתוך מקום צר וחשוך ותצטרך לדוג אותו או שתצטרך לראות משהו בתוך קרביים של מכונה תתלהב ממנו.

1:

image.thumb.png.a8180289605d531d7442c8ed0a12accf.png

2:

Grabber Tool Grab Reach 360 degree flexible gripper tool Four-claw... | eBay

יש גרסאות עם פנס. שלי בלי. 

3: כבר יש לו בורוסקופ........:lol:

פורסם (נערך)

הערה קטנה לגבי פנסים: חובבי DIY רבים מעדיפים שכל הגאדג'טים שלהם יפעלו על אותו סוג של סוללות - למשל AA רגילות או 18650 נטענות. כשאתה נותן פנס במתנה (או כל דבר אחר על סוללה נשלפת) מבלי לדעת את ההעדפה שלו, זה עלול להיות שירות דב והמוצר עשוי למצוא את דרכו לחבר הבא בהזדמנות הקרובה.

זה בד"כ מה שקורה אצלי כשאני מקבל 'מתנות' אלקטרוניות שלא פועלות על סוללות AAA. אין לי מקום בארגז הכלים לעוד סט סוללות רזרבי או למטען נוסף רק בשביל מכשיר אחד. בגלל זה, עם כל חיבתי לרעיון, הייתי מגביל את ההמלצות לכלים ידניים.

לפני 11 שעות, Michazzz כתב:

מרבית המוצרים בסרטון ה-AI הזה הם באיכות ירודה ו/או לא בטיחותיים בעליל, בהנחה האופטימית שבכלל נמכרים בארץ. אם הייתי מקבל 'מתנות' כאלה, הייתי שוקל את המשך היחסים עם מי שנתן לי אותן. 

לא חסר רעיונות ביוטיוב, אפשר היה להתאמץ קצת יותר עם החיפוש.

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • מעניין 1
פורסם

דריש, הפנס שלי שדיברתי עליו עובד או עם 4 סוללות AA או עם סוללה נטענת יעודית לפנס עצמו שמגיעה עם הכלי. לא 18650. 

נקודה טובה למחשבה. 

פורסם

לא יודע אם קיים דבר כזה, אבל בכ"ז:

מה שמכונאים צריכים הכי הרבה זה ליפט לאוטו.

כמובן שליפט קבוע עדיף (למשל במקום שבו הוא מתקן), אז אם אין לו - נראה לי שזה הדבר שהכי נחוץ.

כמובן לא זול (אולי להשתתף איתו חצי חצי?).

ואם אין לו מקום לעבוד בו, אז איזשהו ליפט נייד שמאפשר להרים את הרכב  - אם בכלל קיים כזה דבר , בצורה נוחה ובטיחותית.

• אחראי פורום
פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

בול, זה מוצר מושלם.

עזבו שיש לי את ה-night driver edition #1 of 200 כי אני פריבילג, המוצר הזה הציל לי קליפסים נדירים וברגים בתוך תאי מנוע צפופים ומלוכלכים.

אני הייתי קונה לחבר תאורת תא מנוע מהסוג שיודע להיתפס על קצוות מכסה המנוע.

תמיד צריך תאורה טובה.

• מעניין 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...