Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מומחה גדול אבל למיטב זכרוני יש צרפתיות שמצריכות בוקסה יעודית לפתיחת הפילטר שמן. מקווה שאתה יודע מה אתה צריך עבור הרכב שלך.

הארה: ראיתי את המכונאי משתמש בתרסיס ניקוי כללי מעל האורינג. רצוי מאד להוריד קודם את האורינג, כי יש תרסיסי ניקוי (כמו דגריזר למשל) שפשוט יאכל את הגומי. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

*בסוף ההודעה יש לי שאלה למישהו שהחליף פילטר שמן עם מנוע דומה - עם פלסטיק כזה:*

image.png.cb29723bfa2e3812eecb51eab52957c5.png

אז היום בצהריים החלפתי שמן לראשונה בחיי.

העליתי את הרכב על 2 בוקים, הבאתי את מיכל הריקון מעליאקספרס איתי, שהוא לא הכי נוח אבל סבבה, לא ידעתי את זה קודם.. כי מתישהו נשפך ממנו על הרצפה, תמונות בסוף.

את הבורג לא היה בעיה לפתוח עם מתאם בוקסה אלן 8 מ"מ על מפתח ראצ'ט חצי אינץ', והבורג גם היה ביד שלי ולא נפל למיכל הריקון ככה שסבבה.

אגב, אין בתמונות את כיסוי המגן של אגן השמן כי הוצאתי אותו ושמתי בצד. הוא כן קיים ברכב הזה.

בערך 2 ליטרים ראשונים נשפכו למיכל הפלסטיק בלי בעיה ואז נשפך לצדדים קצת מהמיכל ריקון הזה, עבודה מאד מלכלכת.

זה הסיבה שצלמתי את הרצפה מלוכלכת באחת התמונות. פשוט באיזשהו שלב השמן נשפך לצדדים ולא הכל עבר למיכל פלסטיק השקוף.

מה שמאד עזר לי זה הטיפ של @madmaxxעם המטליות החזקות מעליאקספרס שמאפשרות לנקות שמן, תודה מקס!

לינק:

https://he.aliexpress.com/item/1005009406996459.html

נתתי לשמן לזרום החוצה כ-10 דקות.

לפי המשקל במטבח רוקנתי כ 2.8 ק"ג שהם כ 3.2 ליטרים של שמן, אבל יש כמות שנשפכה על הרצפה. מילאתי כ 3.5 ליטרים

שאלה לגבי החלפת פילטר שמן:

האם מישהו החליף עם פילטר כזה והצליח לנעול את הפילטר? 

image.png.062e91ff253c4ac56f7367c862628b1c.png

לא הצלחתי, לכן הבאתי פילטר כזה:

image.png.8f907d538569282f18f3fd50dbbd46fc.png

Dirt_.jpeg

Under_The_Car.jpeg

Used_Oil_Canned.jpeg

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

באלפא 159 שלי יש פילטר בשיטה הזו, בית פילטר קבוע (רב פעמי) שמצריך בוקסה 32 ובתוכו יש את הפילטר עצמו. עם הפילטר החדש מקבלים גומיה שמחליפים אותה מסביב לבית הפילטר. הפילטר עצמו ננעל על תושבת קטנה בתוך בית הפילטר הזה, גם יש לו כיוון.

אצלי זו עבודה די מלוכלכת כי הפילטר שלי נמצא בצד, מחליף אותו ואת הגומיה של בית הפילטר בכל טיפול. כבר התרגלתי לזה ומצאתי דרך הרבה פחות מלכלכת שהיא:

בזמן פירוק בית הפילטר אני מחזיק מתחת לקולר השמן איזו קופסת אוכל משומשת\תבנית אפיה קטנה\פלסטיק ממארז שוקולדים וככה השמן נוזל לכלי הזה ולא על החניה, לפני זה מכין מראש נייר סופג וספריי ניקוי, כדי לנקות את האזור לפני ההרכבה של החדש.

אצלי הראש של בית הפילטר שעליו נתפסת הבוקסה לצורך הפתיחה כבר נשחק, קניתי בית פילטר חדש ובטיפול הבא אחליף גם אותו, אז הפעם יהיו לי פחות התעסקות וניקיון.

• רעיון טוב! 1

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
לפני 4 דקות, Pavlik כתב:

שמצריך בוקסה 32 ובתוכו יש את הפילטר עצמו

אצלי 27

לפני 4 דקות, Pavlik כתב:

מקבלים גומיה שמחליפים אותה מסביב לבית הפילטר

יש לי כמה כאלה, כי יש לי כמה פילטרים מעליאקספרס - כתוב עליהם PURFLUX והם זהים בצורה ונראה לי שזה זה, אבל לא בטוח. טעויות של פעם, לפני שהכרתי את הפורום.

לפני 4 דקות, Pavlik כתב:

הפילטר עצמו ננעל על תושבת קטנה בתוך בית הפילטר הזה, גם יש לו כיוון

יש 2 סוגי פילטרים ל Housing הזה

יש מה שננעל בשנייה בקליק ממש קל, שזה הרוב

ויש את הסוג של ה BOSCH שמצריך סיבוב, הנה מצאתי איך עושים את זה, אחליף בקרוב כנראה לזה:

לפני 5 דקות, Pavlik כתב:

השמן איזו קופסת אוכל משומשת\תבנית אפיה קטנה\פלסטיק ממארז שוקולדים וככה השמן

לקחתי את הטיפ, תודה, החלפתי פילטר שמן בחניה אחרת ונזל שם קצת.

לפני 5 דקות, Pavlik כתב:

וספריי ניקוי

איזה?

דגריזר או APC?

תודה

אני חושב שהפילטר שלי זה המקורי של PURFLUX אבל לא בטוח בזה. בכל מקרה אני אעדיף להחליף למשהו שלא הגיע מעליאקספרס בקרוב.

IMG_20260522_005120.jpg

IMG_20260522_005137.jpg

IMG_20260522_005144.jpg

IMG_20260522_005151.jpg

IMG_20260522_005201.jpg

@Pavlikשאלה נוספת בבקשה

כבר שנה שנייה ברציפות שאני מוציא את הפילטר הזה, מחליף בחדש

הוא תמיד לא נראה בוצי מדי, פשוט רטוב משמן, ולא הרוס, הכל במקום. יש מצב שזה המקורי?

הוא גם שוקל 56 גרם וגם ה PURFLUX המקורי שוקל ככה בערך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי הפילטרים מעליאקספרס לא 100% תואמים לבית הפילטר שלך, לא יודע. צריך לראות את זה. תמיד קניתי רק פילטרים מקוריים של אלפא, פעם אחת קניתי של חברת MANN, גם הוא הגיע עם גומיות פנימית וחיצונית (לבית הפילטר) ולא הרגשתי איתו בעיה כלשהי. רק הצבע שלו שונה. לטיפול הבא כבר יש לי מקורי. 

לפני 29 דקות, גולדן191 כתב:

איזה?

דגריזר או APC?

תודה

האמת שמשתמש בספריי ניקוי בלמים של Wurth, רק כדי לשמור על הניקיון. 

יש לי גם בקבוק ספריי מסיר שמן לניקוי מנוע של SONAX, לרוב לא משתמש בו.

• אהבתי 1

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, Pavlik כתב:

אולי הפילטרים מעליאקספרס לא 100% תואמים לבית הפילטר שלך, לא יודע. צריך לראות את זה

מבחינת תאימות, מתאים מצוין. אני תוהה מבחינת הפילטרציה אם זה טוב מספיק. בגלל זה רוצה להעיף את זה, ולשים של איזשהו יצרן כמו בוש או MANN או צ'מפיון או HENGST. או אפילו PURFLUX אבל שיגיע מאתר אירופאי.

לפני 9 דקות, Pavlik כתב:

האמת שמשתמש בספריי ניקוי בלמים של Wurth

סבבה, אבל אם אני רוצה לנקות מתחת לפילטר, עדיף עם נוזל APC כן? כי ספריי ניקוי בלמים לא הכי טוב לפלסטיק, ויש שם לא מעט פלסטיק

הפילטר מעליאקספרס נראה זהה, מידות זהות ומשקל זהה ל PURFLUX L358A

עריכה: חבל שלא חתכתי וצילמתי!!! הלך לפח...

אם זה יחזיק עד לטיפול הבא, חותך ומצלם...

כמו פה:

https://bobistheoilguy.com/forums/threads/mini-cooper-oem-purflux-5153-miles-cut-open.253819/

פורסם
לפני 13 שעות, גולדן191 כתב:

אז היום בצהריים החלפתי שמן לראשונה בחיי.

כבוד!

כמו כל דבר אחר שאנחנו עושים, רק הפעם הראשונה נראית קשה. אחרי זה זו פעולה פשוטה ושגרתית.

להבא, תקח קרטון גדול כמו אריזה של טלוויזה, ותפרוש אותו מתחת לאוטו באיזור העבודה. ככה שגם אם נשפך שמן, אתה לא מלכלך את הסביבה. בסוף העבודה מקפל את הקרטון וזורק והמקום נשאר נקי. 

לפני 11 שעות, גולדן191 כתב:

החלפתי פילטר שמן בחניה אחרת ונזל שם קצת.

זאת אומרת רוקנת את השמן, מלאת שמן חדש, אחרי זה נסעת למקום אחר ושם החלפת את הפילטר שמן? 

אם עשית ככה, זה לא אידיאלי.  בבית הפילטר יש כ 300 סמ"ק שמן. אחרי שהנעת את המנוע השמן הישן התערבב עם השמן החדש והשמן החדש כבר פחות נקי, ה 300 סמ"ק האלו נוספו לכמות מסויימת של שמן ישן שבכל מקרה נשראת במנוע. לא קריטי אבל להבא אל תעשה כך. 

את הפילטר מחליפים יחד עם השמן, כשבורג הריקון פתוח.

אחרי פירוק הפילטר השמן שהיה בבית הפילטר יוצא דרך בורג הריקון.

זו גם הסיבה שלא סוגרים את בורג הריקון לפני החלפת הפילטר. אם סוגרים את הבורג לפני, ה 300 סמ"ק האלו של שמן ישן ישארו במנוע. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, Buki כתב:

להבא, תקח קרטון גדול כמו אריזה של טלוויזה, ותפרוש אותו מתחת לאוטו באיזור העבודה. ככה שגם אם נשפך שמן, אתה לא מלכלך את הסביבה. בסוף העבודה מקפל את הקרטון וזורק והמקום נשאר נקי. 

מצחיק שכתבת את זה, בדיוק חזרתי מהחלפה של פילטר השמן שוב פעם, ושמתי קרטון גדול וזה באמת השאיר את הרצפה הרבה יותר נקייה.

הפעם שמתי את ה BOSCH כמו שצריך, והזה מעליאקספרס (PURFLUX או חיקוי שלו הלך לפח)

אגב, יש ברשת תמונות של חיקוי של PURFLUX מתפורר לגמרי אחרי החלפת שמן כעבור שנה או 10K ק"מ בערך - אצלי המצב לא היה ככה, אבל העפתי. גם החלפתי או-רינג כמובן.

לפני 42 דקות, Buki כתב:

זאת אומרת רוקנת את השמן, מלאת שמן חדש, אחרי זה נסעת למקום אחר ושם החלפת את הפילטר שמן? 

אם עשית ככה, זה לא אידיאלי.  בבית הפילטר יש כ 300 סמ"ק שמן. אחרי שהנעת את המנוע השמן הישן התערבב עם השמן החדש והשמן החדש כבר פחות נקי, ה 300 סמ"ק האלו נוספו לכמות מסויימת של שמן ישן שבכל מקרה נשראת במנוע. לא קריטי אבל להבא אל תעשה כך. 

את הפילטר מחליפים יחד אם השמן, כשבורג הריקון פתוח.

אחרי פירוק הפילטר השמן שהיה בבית הפילטר יוצא דרך בורג הריקון.

זו גם הסיבה שלא סוגרים את בורג הריקון לפני החלפת הפילטר. אם סוגרים את הבורג לפני, ה 300 סמ"ק האלו של שמן ישן ישארו במנוע. 

נכון.

לא אידיאלי, אבל המקום היה מלוכלך ממש. ניקיתי את הרצפה עם ספריי בלמים מרוב שלא היה לי נעים. הרבה יותר נקי היום שם.

אפשר להגיד שמתוך ה 3.5 ליטרים כ 0.3 ליטר הם שמן ישן בן 8 חודשים שעבר 8K ק"מ, אין מה לעשות. אבל הרוב חדש לגמרי כמובן.

עריכה: זה לא בדיוק 300 כי היה שמן שחור שהיה כלוא בפילטר. יצא לא מעט שמן שחור במקום אחר (מרחק של 5 מטר משם).

בכל מקרה, העיקר שהרוב חדש.

פורסם

מה רשום אצלך על מכסה בית המסנן? 

אצלי רשום Mahle זאת אומרת הם אלו שמייצרים את בית המסנון  הזה.

אז משתמש גם במסננים של  Mahle מתוך ראיה שהם הכי מתאימים לבית המסנן של אותו יצרן.

פורסם (נערך)

לא חושב שרשום איזשהי חברה על זה. 

אני אקנה את ה PURFLUX שמתאים ממש טוב מ ak24parts או cars245 להחלפה הבאה. או של FEBI, נראה שיש לו גם מנגנון נעילה קל.

אגב

מעניין ש KAMOKA הכי פופולרי, אנשים חוסכים על פילטר השמן

בוש במקום ה-5

https://www.ak24parts.com/en/peugeot-spareparts/33929/208-i-ca-cc-1-6-vti/100470/oil-filter

הנה מישהו שהרגיש בדיוק כמוני, רק שלי לא היה FEBI אלא פילטר שמקליק מעליאקספרס, אבל ממש רציתי לשים את ה BOSCH:

image.thumb.png.6718fe2a33be8e7d0b03050b173a47fd.png

בכללי אנשים די אוהבים את הפילטר הזה של בוש 

https://www.amazon.co.uk/Bosch-1457429249-Oil-Filter-Element/dp/B006RIQDKA

פורסם
לפני 19 דקות, גולדן191 כתב:

לא חושב שרשום איזשהי חברה על זה.

אמור להיות רשום, 

ברשת מוצאתי תמונה שזה Purflux אם כי בהחלט יכול להיות שסדרות שונות של המנוע קיבלו בית מסנן של יצרן OEM אחר.

optimize.thumb.webp.857556240b87935a061718a35c8fdad7.webp

• מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...