Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז פתחתי עוסק פטור

פוסטים מומלצים

פורסם

פות"ש אני אתן טיפ קטן בתור מי שהיה עוסק פטור 5-6 שנים וכעת מורשה. כדי לנהל עסק צריך פוטנטיות מינימלית, גם אם אתה משלם לרו"ח שיעשה בשבילך הכל, כדאי שתבין מושגים בסיסיים ותדע להתנהל נכון. 

ב"כל זכות" מופיעות 99% מהתשובות לשאלות שיצוצו לך בתחילת הדרך ו-100% מהתשובות לשאלות ששאלת בשרשור הזה. תקדיש לעצמך חצי שעה - שעה; ושב לקרוא. 

שנית, יש היום הרבה קיצורי דרך לעוסק פטור, כמו למשל דו"ח שנתי מקוצר וכו'. החלק היותר מורכב הוא בד"כ הצהרת ההון. זה נראה מפחיד בהתחלה אבל זה תלוי בכמה אתה פוטנטי בהתנהלות בבירוקרטיה וכמה כוח יש לך לזה. 

אם אתה מרגיש שאתה לא בראש לזה ואין לך כוח להתעסק, אז לפנות לרו"ח. אני עשיתי לבד אבל הייתי נעזר ביועצת מס במשפחה שעזרה לי במה שלא היה ברור. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כשקיבלתי בפעם הראשונה דרישה להגיש הצהרת הון קיבלתי מיועץ המס הנחיה להרחיב אותה ככל האפשר. איני יודע מה ההמלצות היום - ממליץ להוועץ בבעל מקצוע. בהצהרות הבאות ההמלצות עשויות להיות שונות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה נכון, אני עשיתי את ההצהרת הון הראשונה לבד כדי לחסוך עלויות, ואחרי כמה שנים שלחו לי לעשות הצהרה נוספת. אז כבר הייתי עם רואה חשבון, והוא עשה שמיניות באוויר כדי להסביר כל מיני הפרשים לא ברורים שהיו בין ההצהרות, כי בהצהרה הראשונה כמעט ולא הצהרתי על כלום חוץ ממה שיש בחשבון בנק, חסכונות, אוטו ולפטופ... מזל שעוד לא היתה דירה בבעלותי אחרת גם עליה לא הייתי מצהיר כי חשבתי שזה רק דברים שקשורים לעסק.

לכן אני אומר, מה שלא תחליט לעשות, תתייעץ עם איש מקצוע. יחסוך לך הרבה לחץ ועצבים בעתיד.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הצהרת הון ראשונה עלתה לי 800 שקל. לא סכום מסמעותי כדי לישון בשקט ולחסוך את כאב הראש אם הם מחליטים שמשהו לא בסדר.

אחר כך זה 500 ושווה לי את השקט.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עוקב.

אותו סיפור רק עוסק זעיר.

כמה שקראתי ברשת , קצת נלחץ מכל הפתיחת תיק ברשויות והצהרת הון..

תאכלס רק זה מעכב אותי בפתיחת עסק.

פורסם

עוסק זעיר ופטור זה אותו דבר.

ואם פתיחת התיקים מלחיצה אותך, שלם כמה מאות שקלים לרואה חשבון.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לא. עוסק פטור מדווח הוצאות למס הכנסה, עוסק זעירבמדווחמעל 30% מהוצאותיו בלי פירוט. לא ברור לי מה ההבדל בעת רישום העסק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, ANUTKK כתב:

קצת נלחץ

לא צריך להילחץ משום דבר, פשוט לעשות את זה נכון ולא עקום. לכן ההמלצה הכי טובה כאן זה להתייעץ עם איש מקצוע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני חייב לומר, שעבר כל כך הרבה זמן (בערך 8 שנים דומני) מאז שהתעסקתי עם כל הנושא הזה- שאני כבר פשוט מסתבר לא זוכר כלום. 

טוב לדעת שאני לא זוכר כלום- זה רק אומר שאצטרך לעשות שיעורי בית מחדש אם וכאשר אחליט לעשות משהו שוב. 

אז השירשור הזה עזר גם לי בסוף. 

מצטער אם הטעיתי מישהו. זו לא הייתה הכוונה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה מנגנון הגנה של המוח שמוחק טראומות.

לא ידעתי שזה קיים גם אצל ציפורים.

• מצחיק 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

אני חייב לומר, שעבר כל כך הרבה זמן (בערך 8 שנים דומני) מאז שהתעסקתי עם כל הנושא הזה- שאני כבר פשוט מסתבר לא זוכר כלום.

זה לא שאתה לא זוכר, פשוט השתנה כמעט לגמרי. אצלי בזמנו עוד לא היה שום דבר דיגיטלי והתקרה הייתה 78,000... 

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני יודע שהשתנה. אפילו קצת עקבתי. 

וכולם אומרים לי שלא השתנה כלום וכולי וכדומה וכזה. 

אני גם זוכר תקרה של סביב 80. יודע שהיום היא 120. 

וסותם את המקור. התגובות שלי בשירשור הזה זיכו אותי בנקודה (ולא במס הכנסה).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...