Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

DIY - בניית מסגרת מיטה צפה

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם ולברווז, 

אני מתכנן לבנות לי מסגרת מיטה זוגית בגודל 160X200 בסגנון "הצף", כמו שיש בתמונה עם שינויים קלים:
image.png.dad7bb22fbee8e5d51b4f5a7cf5b27de.png

ועכשיו לתוכנית:

• כל החומר יהיה עץ אורן מוקצע בפרופילים סטנדרטים שקיימים בשוק. 
  • מסגרת תחתונה מפרופיל 3 על 15.
    2 קורות אורך חיצוניות 160, 1 קורת אורך אמצעית 154, 2 קורות רוחב 114. 
    מידות חיצוניות מסגרת תחתונה 120 על 160. 
    מכיוון שגודל המיטה הכולל 200 על 160, זה יביא למצב שחלק הצף יהיה בעצם 20 ס"מ מכל צד (כולל המסגרת החיצונית 22 ס"מ).
    סה"כ משקל ~20 ק"ג.
  • מסגרת עליונה, בהתחלה רציתי לבחור באותו פרופיל, אבל זה יוצא כבד מאוד. לכן החלטתי לעבור לפרופיל 2 על 10. 
    2 קורות  אורך 200, 2 קורות רוחב 164 (160 + רוחב 2 מכל צד), 10 סלאטים לרוחב המיטה 160. 
    סה"כ משקל ~28 ק"ג.

מתכנן להזמין את כל העץ לפי מידה, לא חותך בעצמי. 

לחיבורים במסגרת התחתונה חשבתי להשתמש בברגים 5/70, בעליונה ב 4/40.

קדח מוביל עם מקדח עץ 3 לכל החורים. 

מה דעתכם?

האם 22 ס"מ "ציפה" זה הרבה מדי/מעט מדי?

הערות/הארות? 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)

בסיס של 3*15 יכול להחזיק בניין... אתה לא צריך בכלל את הקורה באמצע אגב. בנוגע לשאר:

20 ס"מ צף - שום בעיה.

לא הייתי ממליץ על 2*10 לצדדים, יש יותר מדי סיכוי שהברגים יפצלחו את העץ בקצוות, ושהעץ יתעוות או יגיע מעוות במקור, במפתח הזה. אלא אם כן אתה דואג לקורות ישרות ומושלמות עם מינימום עיניים וכיסים של שרף, יהיה יותר "על בטוח" לבחור ב-4*10 או 3*10 או 3*12.

ה-slats יוברגו לצדדים ואז יוברגו לתוך הבסיס? אם כן זה קצת שונה מהתמונה שהעלית.

עריכה: מרגיש לי פחות מ-28 ק"ג, אבל אולי אני טועה. כך או כך, לא הבנתי מה בעייתי במשקל גבוה. אם זה "להזיז לספונג'ה" תדביק לתחתית חתיכות לבד/שעם/משהו בסגנון הזה, גם אם תשקול 40 קג יהיה אפשר לדחוף בקלות לפה ולשם בשביל המטאטא. לא מרימים בכל מקרה :)

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

כלומר אתה מציע לעבות את המסגרת שתוחמת את המזרן ולקחת פרופיל עובי 3 במקום 2?

תכננתי להרכיב את המסגרת העליונה כולל הסלאטים ואז להניח על התחתונה ולהבריג אליה את הסלאטס. 

בעצם הסלאטס כאן הם חלק מהשלד. 

חישוב משקל עשיתי לפי 600 ק"ג למ"ק. 

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

אורן מהוקצע זה יותר לכיוון ה-400-450.

אורן קרוליינה זה 600, לא יודע אם תמצא בפרופילים האלה, הזמינות שלו בארץ די מתנדנדת. אם תמצא - עץ נהדר, חזק מאוד.

אם ה-slats מחוברים כמו שאתה מתאר זה יהיה חזק מאוד, אני עדיין נוטה להמליץ על מסגרת עבה יותר למניעת עיוותים וסתם כי יהיה הרבה יותר נוח לעבוד איתה.

בהצלחה. נשמע כמו פרויקט כיף כזה לסופש.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

האנס, תודה רבה על העזרה, אני מעריך את זה.

החלטתי לשנות קצת את התכנון, לא מצא חן בעיני שהסלאטים נוסעים בעומס וגם באמת יהיה לי קשה לקדוח ולהבריג בצורה מדוייקת לפרופיל של 2X10.

התוכנית החדשה נראית ככה:

image.thumb.jpeg.6cc7d5d766996088aa78b9780245118c.jpeg

במסגרת התחתונה אני משאיר בצדדים "מגרעת" בחתך של 3X5.

למסגרת העליונה אני מוסיף 2 קושרות לאורך בפרופיל 3X5.

עכשיו אני פשוט מושיב את העליונה על התחתונה, הקושרות אורך נכנסות בדיוק על המגרעת.

על זה מניח את הסלאטים שכבר אין צורך להבריג למסגרת ההיקפית, אלא רק לקושרות אורך. 

גובה תחילת המזרן יורד ב 5 סנטימטר, אבל בכללי מתחיל ב 15 מסגרת תחתנוה + 2 של הסלאטים, פלוס מזרן של 25, זה אומר חלק עליון של המזרן 42 ס"מ.

מה דעתך? 

פורסם (נערך)

תכנון מקורי ללא ספק, בחיים לא הייתי חושב על זה.

גם יעבוד. אז אם אני מבין נכון, בתכנון הזה גובה הסלאטים (זהו נכנעתי) הוא 5 ס"מ מעל תחתית המסגרת ההיקפית? בהנחה שסלאט זה באזור ה-15-18 ממ זה משאיר לך "מדרגה" של 3 ס"מ שתוחמת את המזרון. מצוין. לא צריך יותר.

במקרה הזה, תן לי להציע לך משהו - כתוספת לתכנון שלך, תוסיף קרש דק וארוך מהצד הפנימי של המסגרת ההיקפית, לאורך, ותבריג לתוכה את הסלאטים. מה שיפה הוא שלא תראה שום בורג מבחוץ. אנסה לסדר לך תמונה- הנה

20260417_100432.jpg

20260417_100438.jpg

20260417_100818.jpg

עריכה אחרונה על ידי hans

פורסם

הבנת נכון. 

מכיר את השיטה להוסיף לטה (ככה קוראים לזה?) מין מדרגה פנימית קטנה ועליה להבריג את הסלאטים. 

לא בטוח אם אעשה או לא. 

הייתי עכשיו בנגריה לקבלת הצעת מחיר לחומר, בעצתו הגדלתי מעט את המסגרת ההיקפית ב 2 ממ, כדי שיהיה מעט טולרנס. 

הוא גם מציע להוסיף פרזול ר פנימי בנוסף לברגי 5/60 לחיזוק. 

פורסם (נערך)

עצות טובות. בצורה שאתה בונה הכול נסתר בכל מקרה, אם בא לך להוסיף זוויות מבפנים - אחלה.

אחד היתרונות של חיבור הלאטה לסלאטה (איזה סלט עשינו פה) או את "קרשי התמיכה של המזרון" ל"מסגרת של המיטה" באמצעחת "מדרגה" היא ביטול תנועה טרפזית/מקבילית של המסגרת. אתה תרגיש שאחרי כמה ברגים בודדים איך הכול הופך למקשה אחת. עוד לפני פרזול.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 16.4.2026 בשעה 22:00, SurfHigh כתב:

שלום לכולם ולברווז, 

תודה שעשית ממני סוג של מומחה, אבל אני רחוק מאד מזה... 

קראתי את התגובות פה, התרומה שלי לשרשור זה פשוט: לעשות מה שהאנס אומר. :-)

התגובות שרשם מצויינות. אין לי מה להוסיף או להעיר\להאיר.

בתאריך 17.4.2026 בשעה 11:32, hans כתב:

חיבור הלאטה לסלאטה 

:rofl:

אהבתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תשאיר מרווח לרובוט להכנס לנקות.לא יודע כמה הדבר הזה ישקול, אהל לא נראה לי שיהיה כוח להזיז ולנקות כמה פעמים בשבוע.

• רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אין לי שואב רובוטי... 

אם יהיה בעתיד, תמיד אפשר להוסיף קצת גובה למסגרת התחתונה שהיא הבסיס. 

בקיצור, הכנסתי הזמנה, קניתי ברגים וזוויות 90 מעלות. 

עכשיו נשאר רק לחכות... 

הישארו מכוונים (stay tuned), מתכנן לצלם הכל ולהעלות בהמשך. 

• אהבתי 2
  • מעניין 1

פורסם (נערך)

יפה. בהחלט כיף.

מה זה, העלויות של עץ היום, הצילו...

וכן, ביומולדת הבא תתחדש לך באיזו מברגה נטענת קלילה כלשהי, מגיע לך.

ועכשיו לסתם הערות של נודניק:

מה אתה מתקמצן בברגים, תגיד לי? 😆

לא הברגת בכלל לקורה האמצעית, ולא היה מזיק גם צמד ברגים בכל slat, בכל פינה... לא בשביל שיהיה חזק יותר,

אלא בשביל להתנגד לקיעור/קימור של כל אחד מה-slats עם שינויי לחות/מז״א.

אגב, תמיד אפשר לחכות ולראות מי מהם מתנהג לא יפה ופשוט להוסיף עוד בורג אם צריך. אולי העץ יציב ולא זז.

עריכה אחרונה על ידי hans

פורסם

תפסת אותי... 

שכחתי לקנות ברגים לסלאטים ובקושי הצלחתי לגרד בדיוק 20 ברגים מהתחתית של הארגז כלים. 

אני בונה על זה שהעץ עוד ישנה צורה קצת, ואם אצטרך אחזק בהמשך. 

• תוכן חדש...