Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מחפש לקנות רכב פרטי, תקציב של עד 60 אלף, טיפה גמיש.

נהגתי במשך 7 שנים על i10 2013 ידנית ובא לי רכב קצת יותר גדול וחזק ממנו..

בגדול ראיתי כמה אופציות על טויוטה יאריס, רנו קליאו, סקודה סקאלה והיו נראות לי מעניינות.

חשוב לי לשמוע מכם על המלצות ודיס המלצות.

אני נוסע בערך 40 ק"מ ביום, בין עירוני. לא מפונק בכלל מבחיינת חווית נסיעה וזה. רוצה בעיקר אוטו אמין ונוח.

פורסם

אם אתה מחפש בעיקר אמינות הייתי מוותר על גיר רובוטי.

היאריס אחלה אופציה, אפשר לצרף את הונדה גאז שתהיה מרווחת מאוד וחסכונית, קיה סטוניק 1.4 גם נחשבת לאמינה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה רבה על התגובה!

לגבי הונדה ג׳אז, לא ראיתי הרבה הצעות מכירה.

יאריס גם, אני חושב שאצטרך להתפשר בשנתון וקילומטראז׳.

בכללי, אני לא כל כך מצליח להתכנס לשנתון וקילומטראז׳.. בטווח מחירים שאני מחפש רוב ההזדמנויות הן;

i10/פיקנטו (שאני לא רוצה)

סיטרואן C3/C4 ורנו קליאו - שאני קורא דעות חלוקות לגביהן (+ הדעות הקדומות על הצרפתיות שאני לא יודע האם עדיין הן לא אמינות)

שאלה נוספת, האם יש דרך בטוחה לקנות ממגרש או להתרחק כמו מאש?

פורסם

לגבי הצרפתיות, במיוחד בעלות מנוע 1.2 ליטר (אבל גם עוד כמה מנועים) - חפש בפורום, תבין שלא מדדובר בסטיגמה.

לגבי מגרשים - תלוי איזז. מגרשי ליסינג יציגו בדרך כלל תיעוד מסודר של עבר הרכב. מבחינה זו הם יהיו אמינים. הבעיה היא שהם לא ישקללו את עבר הליסינג בתימחור, כך שמחיר הרכישה יהיה גבוה מערך המחירון של הרכב, ובהתאם לכך - מערכו לצורך ביטוח. איני יודע מה מערכת הסינון של מגרשי הטרייד אין של היבואנים. ובכל מקרה הייתי נזהר מאוד ממגרשי ״משה ובניו רכב החלומות שלך״ - חלק נכבד ממרכולתם הוא רכבים פגומים שאין דרך אחרת למכור, מומלץ לא לבוא בשעריהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

לגבי הצרפתיות, במיוחד בעלות מנוע 1.2 ליטר (אבל גם עוד כמה מנועים) - חפש בפורום, תבין שלא מדדובר בסטיגמה.

לגבי מגרשים - תלוי איזז. מגרשי ליסינג יציגו בדרך כלל תיעוד מסודר של עבר הרכב. מבחינה זו הם יהיו אמינים. הבעיה היא שהם לא ישקללו את עבר הליסינג בתימחור, כך שמחיר הרכישה יהיה גבוה מערך המחירון של הרכב, ובהתאם לכך - מערכו לצורך ביטוח. איני יודע מה מערכת הסינון של מגרשי הטרייד אין של היבואנים. ובכל מקרה הייתי נזהר מאוד ממגרשי ״משה ובניו רכב החלומות שלך״ - חלק נכבד ממרכולתם הוא רכבים פגומים שאין דרך אחרת למכור, מומלץ לא לבוא בשעריהם.

תודה רבה על התגובה.. כך פחות או יותר חשבתי לגבי המגרשים..

בנוגע לצרפתיות, זה כל כך הזוי שזה עדיין ככה. בסוף אלו יצרניות גדולות והן עדיין רלוונטיות בשוק.... איך הן עדיין רלוונטיות?

אז בגדול אתה ממליץ להתרחק מסיטרואן/רנו/פז׳ו?

פורסם (נערך)

כיוון שאת הרכב הצרפתי האחרון שהיה לי מכרתי ב-1992 אני לא מחווה דעה על צרפתיות ככלל. אבל ממליץ לעשות שיעורי בית לגבי כל דגם שאתה בוחן. יש דגמים אירופיים מוצלחים ויש יפניים לא מוצלחים, ולעתים אותו דגם משתנה (לטובה או לרעה) במהלך השנים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 20 שעות, yulianx כתב:

אם אתה מחפש בעיקר אמינות הייתי מוותר על גיר רובוטי.

ממש לא הייתי פוסל את דגמי סקודה.

בלא מעט שנים אחרונות ה DSG מגלה אמינות שלא נופלת מדגמים 'נחשבים לאמינים'. 

הנסיעה היומית היא בעיקר בינעירונית, ושם ה DSG לא פחות ממצוין. שקט, נוח וחסכוני. 

הייתי מחפש סקודה סקאלה או פאביה, סיאט ארונה או איביזה. כמובן לא מוותר על היסטוריית טיפולים מלאה, ורכב ללא נזקי תאונות. 

• רעיון טוב! 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

במיוחד אם בדגם מצוייד ב--Auto Hold, אין בעיה עם DSG גם בתוואי עירוני. כל דגמי הקונצרן מציינים. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

העניין שהוא קונה רכב משומש ולא חדש במיוחד, כך שמצמדים ומכטרוניק יכולים ליפול עליו במידה ועוד לא הוחלפו.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 11 שעות, Shnitzel_Tiras כתב:

שאלה נוספת, האם יש דרך בטוחה לקנות ממגרש או להתרחק כמו מאש?

באופן אישי הייתי אומר שהכי מומלץ לקנות מפרטי ש''יודע מה הוא מדבר'' ומציג לך את התחזוקה שעשה עם קבלות.

סוחר גם ישר לא באמת ''מכיר'' את האוטו.

לשאלתך, אם אתה אוהב יונדאי אולי תנסה ''לגדול'' ל I 20?

משתדל לעזור

פורסם
לפני 6 שעות, yulianx כתב:

העניין שהוא קונה רכב משומש ולא חדש במיוחד, כך שמצמדים ומכטרוניק יכולים ליפול עליו במידה ועוד לא הוחלפו.

מצמדים זה בלאי. כמו שתגיד שייפול עליו רכב ידני שצריך להחליף מצמד. 

וגם מכאטרוניק לא משהו ששונה מהותית מרכב משומש עם גיר פלנטרי שצריך שיפוץ גיר (החלפת מכאטרוניק לרוב זולה יותר)

פורסם
לפני 27 דקות, menir1 כתב:

גם מכאטרוניק לא משהו ששונה מהותית מרכב משומש עם גיר פלנטרי שצריך שיפוץ גיר (החלפת מכאטרוניק לרוב זולה יותר)

אבל בדר''כ רכב פלנטרי אמין לא פותח גיר בעשורים הראשונים לחייו, אם תוחזק כהוגן [ואפילו אם לא]

משתדל לעזור

פורסם

גם רובם של מכוניות עם DSG לא הזדקקו להחליף מכאטרוניק, באותם תנאים. 

גירים פלאנטריים ורציפים - יש דגמים שרגישים להחלפת נוזל גיר, ולא תמיד בעלי רכב ו/או מוסכים מחליפים, ואז מי שרוכש ולא בודק יקבל את אלמנט. 

פורסם

זה בלאי יעודי לגיר רובוטי.

ברכב פלנטרי בן 5 הסיכוי נמוך לבעיות בגיר.

ב dsg בהחלט יש סיכוי להחלפה של מכטרוניק ומצמדים. אף אחד לא יודע מה הסיכוי, אך הוא קיים. ולא זול.

פורסם

@yulianx כמה מקרים אתה מכיר אישית, לא מסיפורים, שנדרשו לתיקון גיר בסקודה משנת 2021 ואילך? 

החזקתי בצי כמה עשרות כלי רכב עם הגיר הזה מדגמים שונים, רכבי ליסינג. היתה תקלה רק ברכב בודד, קודיאק, וגם הוא רכב שעשה כ 50,000 ק"מ בשנה. 

כל היתר, אוקטביות, קאמיק, סופרב, קודיאק ואפילו קארוק יחידה - אפס תקלות. 

@asix מה הנסיון שלך עם כלי הרכב האמורים מהשנים האחרונות? 

• רעיון טוב! 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...