Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב

אז אחרי שבשתי תאונות שעברתי וקיבלתי פיצוי מלא ונכון על הנזקים שנגרמו לי ושנפסקו באופן של אשמה מוחלטת לצד הפוגע אחרי שנעזרתי בעצות של חברי הפורום וגם בשמאי המצוין שהגעתי אליו דרך הפורום אלי אמרן. 

אז מצרף סרטון מתאונה קטנה שקרתה לי. הסבר מקדים. זאת שכונה בבניה. הכביש הוא דו סטרי בלי פס באמצע כי שכונה בבניה אני נעצר לפני הכיכר (שלא מסומן מעבר חציה כי שכונה בבניה) כאשר הבת שלי בת 4 החליטה שרק ככה יהיה לה נוח להיכנס לרכב.  מכיון שיצאתי קודם מחניה ונעמדתי הגלגלים שלי מסובבים שמאלה וכאן אני בוודאי עושה טעות ומתחיל נסיעה בטעות שמאלה במקום ישר (הטעות קרתה בגלל שכאשר הסתובבתי אל הילדה ודאגתי שהיא חגורה כשחזרתי להגה שכחתי שאני עומד עם הגה שמאלה) ונתקע ברכב שעוקף אותי במהירות משמאל. 

אני רוצה לטעון.

א. זה מקום שאסור לעקוף כי כניסה לכיכר 

ב. אם לא הייתי סוטה אלא ממשיך ישר הוא היה נכנס לא רק ברכב שלי אלא בגוף שלי כלומר התאונה לא הייתה נמנעת.

ג. במהירות שהוא מבצע עקיפה בכזה כביש צר ומשובש היא אינה מתאימה לתנאי הדרך גם אם זה לא בכניסה לכיכר.

ד. אם ילד היה עובר את הכביש לפני הרכב שלי הוא היה נכנס בו ומשאיר אותו לכל הפחות פצוע קשה.. כלומר בתור תושב השכונה אני הייתי רוצה שהנהג העוקף יבין שעשה טעות מסוכנת מאוד!

ה. האחריות על העוקף תמיד.

אשמח לחוות דעת של חברי הפורום וכמובן של מי שנעזרתי בו רבות וכאן המקום לתת לו קרדיט ותודות בשם הרבה מחברי הפורום כוונתי כמובן ל @ישה

מצרף סרטון ממצלמת אבטחה שנשלח אלי באופן הזה כלומר באיכות נמוכה וצילום מפלאפון.

ותודה רבה מראש לכל העונים 

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

קשה קצת להבין איפה הכיכר נמצאת ביחס לאיפה שאתה עומד.

מהסרטון נראה שאתה חוסם נתיב ואז נכנס ברכב שעוקף אותך כי התחלת להתקדם בלי לשים לב שהוא שם.

לדעתי האשמה היא בך, אם היית ממתין שיסיים את העקיפה לא הייתה מתרחשת תאונה.

אלא אם כן יש סרטון מזווית אחרת שמציג את הדברים אחרת.

היית לבד ברכב עם הילדה?

עריכה אחרונה על ידי TvrSpee12
פורסם

המעגל הוא הקיבוץ של אבני שפה.

לדעתי 100% אשמתך. אתה עוצר במקום אסור, מפריע לתנועה, ואז יוצא לדרך בלי לבדוק שהיא פנויה. הטענה של הולך רגל לא מחזיקה מים הן כיוון שאין מעבר חציה והן כיוון שגם למי שמגיע מאחוריך ברור שעצרת כדי להכניס את ביתך ולא כדי לתת זכות קדימה להולך רגל.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה למגיבים אשמח לעוד חוות דעת. לא הבנתי למה אסור לי להמשיך לנסוע ישר בלי להסתכל אם מישהו עוקף אותי באופן לא חוקי?

פורסם

למה עקף אותך באופן לא חוקי? אתה היווית מכשול בכביש 

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כי הוא לא יכול להשלים את העקיפה לפני הכניסה לכיכר, וכביכול זו צומת שאסור לעקוף.

כאמור, נקודה שולית לאור העובדה שפות״ש חסם את הנתיב ולא מדובר בעקיפה של רכב שעצר לפני מעבר.

אפשר היה לבוא אל הנהג השני בטענות אם היה פוגע ברכב מכיוון אחר, או בהולך רגל, אבל הפגיעה בפות״ש היא לגמרי עליו עצמו. הוא אשכרה מתחיל לנסוע לתוך הרכב השני כשהוא לידו.

פורסם

פותש שכחת שגם אסור לעצור בצומת או בטווח 12 מטר ממנו. אם אין תמרור 303 בכיוון נסיעתך, אז גם טיעון של הכיכר אינו תופס.

כמו כן, אסור להעלות או להוריד נוסעים בתוך נתיב תנועה.

מרבית האשמה היא שלך.

• אהבתי 3

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני שעתיים, Be roo כתב:

הוא לא עוקף אותך מבחירה, אתה מכשול שחסם לו את הדרך ואילצת אותו לעקוף.

זה נחמד לציין שאסור לעקוף שם, אז מה הוא אמור לעשות? לנחש מתי אתה מתכוון לזוז ולעמוד ולחכות מאחוריך?

עמדת במקום אסור, חסמת נתיב נסיעה והפרעת לתנועה, אילצת נהגים אחרים להסתכן ולעקוף דרך הנתיב הנגדי, התחלת לנסוע מבלי לבדוק את המראות ולוודא שהדרך פנויה, תוך שאתה שוכח לאן הגלגלים שלך מכוונים.

לזה קוראים, הרצחת וגם ירשת?

גם אם הוא היה יכול להיות זהיר יותר (ואין ממש דרך לראות זאת בסרטון), את המצב המסוכן אתה יצרת מתחילתו ועד סופו.

מכירה את המערכון של הגשש על ראש העין?

שכונה בבניה אין איפה לעצור חוץ מאשר בנתיב. כל רגע נעצר טרקטור משאית או טנדר או רכב שמוריד מעלה. גם הוא בעצמו עושה את זה בשכונה הזאת.

אני לא אמור להסתכל במראה אם מישהו מגיע במהירות ועוקף אלא כמו שהוא בעצמו עושה כשהוא לא בטלפון וכל תושבי השכונה נוסע לאט ועוקף בזהירות בכל מצב בשכונה בבניה שכל רגע יכול לצוץ טרקטור מולך.

בנוגע לשאלה איך הילד הספיק לחגור היה ילד גדול יותר בפנים שעזר לו אני מוודא שהם חגורים ומתחיל לנסוע.

בנוגע לזה שאסור לעצור לפני כיכר התייחסתי קודם לזה שהשכונה באמצע בניה ואין מקומות נורמליים לעצירה אפילו שוליים או מדרכה לעלות עליה במקרה חירום אין במקום התאונה. 

ושוב העצירה הלא חוקית שלי לא מתירה עקיפה במהירות לתוך צומת. אלא כמו שעוקפים בפס לבן (שלפי החוק היבש אסור באותו אופן אפילו עם מישהו החליט לישון להנאתו בפס לבן) באיטיות ותוך כדי הסתכלות לכל הצדדים.

עכשיו מי שחולק על נקודות ממה שכתבתי אשמח לשמוע ולהתייחס.

• רעיון גרוע 4
פורסם

השכונה בבניה אבל רואים שיש חניות בניצב ברחוב, כלומר יש את האפשרות להעלות נוסעים בלי לחסום את הנתיב.

יותר מזה רואים בסרטון שיש לך עוד איזה מטר להתקרב למדרכה שנמצאת מימינך אבל לא טרחת לעשות זאת.

שניכם הייתם לא זהירים (כל אחד בתחומו) אבל אתה גרמת לתאונה.

הסרטון הזה לא יעזור לך לצאת צדיק מול הביטוח, ייתכן שיצליחו להדביק לנהג השני איזו אחריות מסויומת אבל הרוב יהיה עליך.

פורסם

אתה רציני? הסרטון לא ממש עושה איתך חסד
מצד אחד אתה אומר ״זה מערב פרוע, כל אחד עושה מה שבא לו כי זה שכונה בבנייה״ (למרות שלא הבנתי מה הקשר), אבל מצד שני אתה אומר ״למרות ובגלל שזה מערב פרוע, אני כמובן יכול לעשות מה שאני רוצה (כמו לעצור באמצע הכביש) אבל שזה לא יאכף כי הרי אמרנו שזה מערב פרוע בבנייה, אבל עקיפה של מישהו בכביש לא מסומן? (הוא גם בכלל לא עקף אותך) חלילה, את זה כן תאכפו!״

כל הא׳-ה, שרשמת זה לא רלוונטי בכלל. תפרק את זה להכי בייסיק. עצרת בצד? (ונתעלם מהעבודה שאתה עצרת מילימטר מאיפה שאתה בעצמך טוען שצריך להיות מעבר חצייה(!) ומסתיר אותו בהנחה והיה), יצאת מהflow של התנועה, הוא לא עקף אותך. אתה רוצה להשתלב חזרה? זכות הקדימה היא של המשתמשים הפעילים כבר בתוכה, אתה לא מתפרץ רק כי אתה היית ״ראשון/לפניו״...

פורסם (נערך)

בינתיים עדכון חברת הביטוח של שנינו בדקה ואמרה שהוא אשם כיון שהוא עקף. ניסו להסביר לו וכרגע הוא מסרב לקחת אחריות וכנראה שזה ילך למשפט שם אחרי הפסיקה אוכל לעדכן עדיין מחכה לתגובות מחברי הפורום המשפטנים:)

בנוגע לטענות שכתבתם הרעיון מאוד פשוט מערב פרוע או לא מי שעוצר לא הורג אף אחד מי שעוקף במהירות כן..

(חניות בניצב אין שם יש שם בוץ מקום שאמור להיות בו  מדרכה וכרגע יש בו בוץ אבנים ומסמרים לא מקום שמיועד לעמידה)

כמובן שלמרות המחלוקת שלי עם המגיבים אני בהחלט כותב תודה רבה למי שטרח והגיב

האמת כשגרתי בפתח תקווה או תל אביב הייתי מזדהה עם המגיבים אבל השאלה מי מהם גר באחת מהרי הפריפריה ויותר יבין על מה אני מדבר ומחזיר אותכם למערכון על חול וחול פה בראש העין 

עריכה אחרונה על ידי הדיין
  • מעניין 1
פורסם

לא נכון! חברת ביטוח שלך אומרת שהאשם זה מישהו אחר?!
In other news, water is wet

אתה כל הזמן סוטה לכל מיני סיפורי מציאות מקבילה של what if, משפטים לסטיקרים, ו״שם זה ככה, פה זה ככה״, שלא ברור כל כך איך זה רלוונטי למציאות שכן התרחשה.
אני לא טוען שהוא 100% בסדר (למרות שקשה לראות איך הוא היה יכול למנוע את זה מעבר לפשוט לא לנסוע ולחכות לך שתסיים את עניינך {וזה נשמע לך הגיוני..?}), אבל זה נראה שאתה קצת מסנוור מצדקת דרכך שאתה לא רואה שכל אדם עם עין+ יתמוך בכך שהאשמה במקרה הזה היא רובה עלייך.

• אהבתי 4

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...