Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדרך הטובה סריקה של המחשבים של הרכב עם סורק ייעודי ובדיקה שהקילומטראז' זהה בכל היחידות

ראה כאן:

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הרישום לטסט זו בדיחה. הכי טוב לקנות רכב עם תיעוד טיפולים ולעקוב אחרי הק"מ בטיפולים ואם יש שנה ללא טיפול/חוסר תאימות- להדליק נורה אדומה. 

זוכר שלפני 6 שנים שחיפשתי רכב ידני ראיתי איזו קיה ריו יפיפיה עם מגנזיום מצלמה מובילאי ועוד שטויות יד 2 עם 40000 ק"מ

כששאלתי את הבעלים על טיפולים הוא התחיל לגמגם וחירטט אותי. 

אמרתי לו טוב תן לי לדבר עם מי שטיפל לך באוטו? 

לא היו תשובות. אין מענה בשלוחה המבוקשת.

הבנתי שכניראה זייפו ק"מ. 

פורסם
לפני 10 דקות, itamarg כתב:

הרישום לטסט זו בדיחה. הכי טוב לקנות רכב עם תיעוד טיפולים ולעקוב אחרי הק"מ בטיפולים ואם יש שנה ללא טיפול/חוסר תאימות- להדליק נורה אדומה. 

זה הכי טוב.

מאידך המציאות היא שהיום רוב הרכבים (בודאי בני 10 ומעלה) ללא היסטוריית טיפולים מתועדת עם ק"מ.

פורסם
לפני 4 שעות, אלעדית כתב:

זה הכי טוב.

מאידך המציאות היא שהיום רוב הרכבים (בודאי בני 10 ומעלה) ללא היסטוריית טיפולים מתועדת עם ק"מ.

הגיוני שאם הרכב יד 2 או 3 אז לא נשמרו כול התיעודים, במקרים כאלה אני מצפה לפחות תיעוד מהבעלים הנוכחי.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 4 שעות, itamarg כתב:

אני עכשיו מוכר רכב בן 11 עם תיעוד טיפולים מהיום הראשון, אז סבלנות משתלמת ;)

והקונים עומדים בתור בגלל שיש תיעוד טיפולים מושלם?

הקונים מוכנים לשלם יותר בגלל התיעוד?

הם בכלל מסתכלים בתיעוד?

גם אני שומר על כל קבלה מטיפול או רכיב שהוחלף ברכב. טוב, בשנים האחרונות החלפתי רכבים כמעט כמו גרביים (כל 3 שנים). אבל, בסיאט איביזה שנקנתה על ידי מהחברה והוחזקה יותר מ 15 שנה, אף קונה לא נפל מהכיסא בגלל שהצגתי לפניו קלסר טיפולים.

קונים של יד שנייה זה עם מיוחד. הם רוצים רכב שמור ומטופל, אך לא מוכנים לשלם יותר עבור זה. הם יעדיפו לחסוך כמה גרושים ואחרי זה לבכות על הנבלה שקנו.

כן, יש רציניים שידעו להעריך רכב שמור, השאלה היא כמוכר כמה סבלנות יש לך אחרי שורה של מתענינים שרק מחפשים מציאות.

• אהבתי 1
פורסם

כאשר חשבתי למכור את הקקטוס זה לא עניין אם הכול מתועד, אבא שלי החזיק קליאו מ2014, הכול מתועד, שמכר לא עניין את המוכר.

גם בטרייד זה לא ממש עניין ביקשו רק טיפול או שניים אם יש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 8.1.2026 בשעה 10:05, leogreen100 כתב:

טכנולוגיות בדיקה שמאפשרות לגלות הרצת קילומטראז' ברכב יד שניה.

מכשיר דיאגנוסטיקה טוב (ולא זול) ידע לתת לך LIVE DATA ממודול שאיננו של הספידומטר (BCM - בודי קונטרול מודול), אלא של הגיר ברכב (TCM). מחשב הגיר (ולעיתים מחשב הבלמים, ABS) סופר מרחק גם כן, ולכן אם יש בקריאה שלו יותר ק"מ מאשר בספידומטר אז זייפו את הנסועה ברכב. הזייפנים לא טורחים ללמד מחדש גם את מחשב הגיר (כמו למשל בהחלפת גיר)  כי זה מסובך בהרבה.

יש לזכור שהמרחק במחשב הגיר יהיה תמיד קצת יותר נמוך מאשר בספידומטר (נניח 100 עד 200 ק"מ לאורך חיי הרכב), וזה תקין . למיטב הבנתי המחשב בספידומטר סופר גם נסיעה לאחור, ואילו מחשב הגיר לא, כלומר תמרוני חנייה לאורך חיי הרכב לא נספרים.

• אהבתי 3

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...