Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת כשקונים רכב מיד שניה.

האם ניתן באמצעות בדיקה לפני קניה לדעת שלא מדובר ברכב עם מנוע שאוכל שמן?

או שזה משהו שניתן לבדוק רק לאחר זמן?

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה זה משנה לך שמילאת ליטר שמן על כל 4K ק"מ? הוצאה זניחה סה"כ.

זה אומר שמילאת ליטר שמן על כל 330~ ליטרים של דלק, זה אומר 0.3% מהסה"כ

אם האוטו החזיק לך שנים ונהנת ממנו והצלחת אפילו לעשות נניח 70K ק"מ ויותר, מה זה משנה שאכל קצת שמן

שלי אוכל בערך חצי ליטר ל5K ק"מ אני חושב, לא משנה נסיעות עירוניות או בינעירונית, ואין לי בעיה עם זה. נתתי מקרה של ליטר ל 4K כי אני מוכן לחיות גם עם זה.

פורסם

קודם כל תמיד כדאי לעשות שיעורי בית על הדגם והמחלות המוכרות שלו, אם זאת תקלה אופיינית.

אתה יכול להסתכל על צבע עשן שיוצא מהאגזוז, ואתה יכול לבדוק אם יש היסטוריה של החלפת ממירים תכופה.

לפני 4 דקות, גולדן191 כתב:

מה זה משנה לך שמילאת ליטר שמן על כל 4K ק"מ? הוצאה זניחה סה"כ

זה באמת לא נורא.

מנוע שלוקח ליטר שמן כל 800 ק"מ שהיה לי, זה כן נורא. לא בגלל מחיר השמן אלא בגלל מחיר הממירים.

• אהבתי 2
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מהניסיון שלי, ממספר מכוניות שבדקתי לפני הרבה שנים,

בוחנים במכוני בדיקה לקניה בודקים את הנושא הזה ולא מהססים לרשום אותו כסעיף בטופס. (כסת"ח או לא ).

פורסם
לפני 13 דקות, IsraCar כתב:

מהניסיון שלי, ממספר מכוניות שבדקתי לפני הרבה שנים,

בוחנים במכוני בדיקה לקניה בודקים את הנושא הזה ולא מהססים לרשום אותו כסעיף בטופס. (כסת"ח או לא ).

איך הם יודעים איזה מנוע שורף? מעניין מה הבדיקה איך אפשר לדעת

פורסם
לפני שעה, fishmanl כתב:

האם ניתן באמצעות בדיקה לפני קניה לדעת שלא מדובר ברכב עם מנוע שאוכל שמן?

לא שאני מכיר בדיקת צריכת שמן שכזו למנוע של רכב...

אולי אני טועה ויש כזו במקרה, אבל אני לא מכיר אחת בדיקה כזו.

לפני שעה, fishmanl כתב:

או שזה משהו שניתן לבדוק רק לאחר זמן?

בודקים צריכת שמן של מנוע רק לאורך זמן/ק"מ (וטיפולים) תוך כדי שימוש ברכב וניטור של צריכת השמן שלו.

פורסם
לפני 14 דקות, פשטות כתב:

לדעתי אם רואים גלון שמן בתא מטען זה מחשיד

לדעתי לא מחשיד במיוחד וזו לא אינדיקציה מחשידה במיוחד.

יש לי כדרך קבע מיכל 4 ליטר שמן מנוע ומיכל 4 ליטר נוזל קירור בתא המטען של הרכב כי אני רגיל לרכבים ישנים שהיה צריך לתסף להם מידי פעם ולעקוב תמיד... כיום, ברכב המודרני יחסית שאני איתו עכשיו (מודל 2015) - נוזל קירור לא מילאתי פעם אחת, ושמן אני ממלא בערך 1~ ליטר פעם בחצי שנה.

אז עקרונית, אין סיבה טובה באמת שהם יהיו בתא המטען חוץ מההרגל שלי שהם יהיו שם. הם תופסים מקום (שאין, כי זה רכב מיני קטנטוש) ושוקלים קצת, אבל זה מה שזה.

פורסם

אולי בגלל שאתה מוסיף פעם בחצי שנה אתה שם בתא מטען?

אני שם בתא מטען רק אחרי שאני עושה טיפול ואני רוצה להיות בטוח שלא צריך להוסיף עוד טיפה לכן אני משאיר עוד שבועיים ואז מעלה הבייתא 

אבל אתה צודק זה עניין של הרגל ולדעתי גם עניין של גודל התא מטען [אולי אם היה לי סטיישן הייתי משאיר את זה. אולי]

• אהבתי 1

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם
לפני 7 שעות, גולדן191 כתב:

מה זה משנה לך שמילאת ליטר שמן על כל 4K ק"מ? הוצאה זניחה סה"כ.

החשש הוא לא מקניית שמן אלא מזה שזה יכול להיות אינדיקציה לבעיה, במיוחד כזו שתלך ותחמיר או שמשפיעה לרעה על מערכות מסביב.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

האם בהכרח כל רכב ששורף שמן הממיר קטליטי שלו יתפגר אחרי קילומטראז' מסוים? 

אצלי המצב אני חושב די חמור, 2 ליטר על 7000 ק"מ. 

מנוע 1.6 g4fd gdi של יונדאי i30

לעניין הבדיקה של צריכת השמן, אני גם לא מכיר בדיקה כזו. 

לצערי גם אני נפלתי בזה בקניה של הרכב. 

פורסם
לפני 11 שעות, גולדן191 כתב:

לא אמרו אבל היום שכל רכב אוכל שמן? בגלל שהקטינו את הגומיות והאטמים כדי לעמוד בתקן של איכות סביבה כלשהו?

לא בדיוק "כל רכב"... אני מניח שהגיוני לחשוב שבכל רכב תתקיים צריכת שמן זניחה ולא מורגשת כלשהיא בהכרח, כחלק מהפעולה התקינה של המנוע, היות ותיאורטית אטימה מושלמת לעולם לא יכולה להיות 100%.

אבל בלי קשר לכך - דובר על כך שבגלל תקני זיהום אוויר מחמירים, ושעל מנת להפחית בחיכוך בצילינדר עצמו (ובכך לחסוך פליטות זיהום אוויר, בדיעבד על חשבון עמידות ואמינות), הפכו את טבעות האטימה של הבוכנה (רינגים) לדקות יותר (עדינות?), כך שהן נשחקות מהר יותר, פעילותן נפגמת מוקדם יותר והמנוע צורך ("אוכל") יותר שמן משום ששמן המנוע זולג  אחורה (?).

משהו כזה.

לפני 6 שעות, abagada כתב:

האם בהכרח כל רכב ששורף שמן הממיר קטליטי שלו יתפגר אחרי קילומטראז' מסוים? 

אצלי המצב אני חושב די חמור, 2 ליטר על 7000 ק"מ. 

מנוע 1.6 g4fd gdi של יונדאי i30

בעיקרון? - כנראה שכן יהיה נזק לממיר הקטיליטי.

בהכרח? - שום דבר.

מדובר בסגנון/אופי הנהיגה, תוואי הדרך, שעות מנוע וק"מ, תחזוקה שוטפת/מונעת וגם קצת מזל...

2~ ליטר שמן מנוע על כל 7,000~ ק"מ זה אומר 4~ ליטר שמן מנוע בין טיפול לטיפול, נשמע לא משהו בכלל אבל אם זו כל הבעיה, והיא "נתקעה" היכן שהיא כרגע ולא מחמירה מאוד, אז המצב עוד בסדר נראה לי.

חוץ מזה יש עוד דברים?

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...