Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 30 דקות, avizaz כתב:

החברה בצמיחה מטורפת ואני יודע להגיד שזה בעיקר בזכות הפיטורים האלה מעת לעת, מדובר במקום שמתגמל עובדים כמו שצריך.

אז כן, מגייסים הרבה ואחת לשנה מורידים X אחוז ממצבת העובדים.

עושה חשק לקום בבוקר לעבודה.

• מצחיק 1
  • תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, avizaz כתב:

מגייסים הרבה ואחת לשנה מורידים X אחוז ממצבת העובדים.

עבדתי בחברה כזו שפעם אחת גייסה הרבה ואז פיטרה בכמה גלים. זה השפיע גם על העובדים הוותיקים שראו את חבריהם מפוטרים לפעמים אחרי כמה חודשים בגלל צמצומים ולא בגלל ביצועים, מה שהוביל לאווירה עכורה ועזיבה גם של הוותיקים. 

פורסם
לפני שעתיים, avizaz כתב:

החברה בצמיחה מטורפת ואני יודע להגיד שזה בעיקר בזכות הפיטורים האלה מעת לעת, מדובר במקום שמתגמל עובדים כמו שצריך.

אז כן, מגייסים הרבה ואחת לשנה מורידים X אחוז ממצבת העובדים.

לא אןהב שת השיטה הזו. 

אם עובים מתוגמלים טוב קח  את המועמדים הכי טובים ורקהכמה שאתה צריך. אם מישהו לא מתאים אז תחליף אבל אל תיקר בידיעה שאתה זורק חלק.

אתה מדבר על בני אדם ולא על מכונות. לא הכל זה כסף.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה מאוד משתנה בהתאם לסקטור במשק ואופי/גודל/נהלי החברה, הדרך לפטר עובד. 

אבל צריך להבדיל, יש כל מיני דברים שהופכים עובד ללא רצוי. לפעמים הוא יכול להיות טוב מקצועית, אבל לא טוב בצוות. לפעמים ההפך. לפעמים הוא עובד טוב, אבל לאט מדי ולא עומד בזמנים.

לפעמים יש עוד מאה כמוהו, לפעמים יש לו ידע פרטני ואי אפשר לוותר עליו.

וכו'

אז...

זה מאוד פרטני ואת הפתרון מתאימים לבעיה ולכלים והיכולות שעומדים לרשות המנהל. 

דבר אחד בטוח לא עובד, נזיפות חוזרות ונשנות. כל מי שיש לו ילדים יודע את זה...

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אצלנו הבעיה הייתה שאותה אחת שאף אחד לא סבל (בעלה והבן שלה התקשרו אלייה 10 פעמים ביום והיא הייתה מבקשת לא לשים מוזיקה במשרד בכלל, וגם לפעמים צעקות עם עובדים אחרים) היא דווקא העובדת הכי טובה או כמעט הכי טובה מבין כל המחלקה (10 איש בערך) ולכן לא חשבו לפטר אותה בכלל. מבאס אבל קורה.

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, falou כתב:

כל מי שיש לו ילדים

חשוב להדגיש את ההקבלה הזאת כשמנסים להבין את הדינמיקה של מנהל מול עובד. יצא לי מספר פעמים לעבור לתפקיד בכיר בתוך צוותים שהתחלתי כחלק מהם, והשינוי בין-לילה מאנשים בוגרים ומקצוענים לתינוקות בכיינים עם בעיות ת"ש היה מזעזע. 

ראיתי את זה קורה גם בתאגיד בינלאומי וגם בחברת סטארט-אפ עם עשרים איש, תופעה חוצת גבולות ומגזרים. נדמה לי שזה פשוט הטבע האנושי כיום. 

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם
לפני 2 דקות, עדי-אל כתב:

מה האינטרס של "לא מפטרים עובדים" ?

בטח כי משלמים מעט יחסית למשרה ולאיזור מגורים והם לא יכולים להשיג עובד שיוגדר יותר טוב מבינוני מינוס.

אבל זה חרטא, אם יבוא מישהו שינסה לשנות דברים וליצור בלגנים הוא יפוטר

פורסם
לפני 19 דקות, Derish כתב:

והשינוי בין-לילה מאנשים בוגרים ומקצוענים לתינוקות בכיינים עם בעיות ת"ש היה מזעזע. 

אלוהים אדירים, כן. 

בתקופה שבה ניהלתי עובדים, גיליתי בדיעבד שבהמשך הדרך -במקומות העבודה שלי מאז, אני עושה כמיטב יכלתי כדי להימנע מבעיות אכלו-לי שתו-לי (מדבר על עצמי), ולא להציף אותן למעלה או לצדדים. זה השפיע עלי יותר חזק ממה שחשבתי :lol:

לפני 2 דקות, עדי-אל כתב:

יחסי ציבור. בייסיקלי. 

פות"ש, בלי להכיר את האישיות של העובד, אי אפשר לייעץ לך "בול בפוני". 

יש "טיפוסים". כל "טיפוס" מגיב בצורה אחרת ולתמריצים אחרים. 

לפעמים גם צורת דיבור שונה עושה את כל ההבדל, לפעמים צריך להבין מוטיבציות מורכבות (ולעיתים גם סותרות). 

אני הייתי מתחיל מלנסות להבין אותו לעומק, מה מניע אותו, מה משפיע עליו, לטוב ולרע. 

לפטר זו אופציה, כן. זו הדרך הקלה ביותר להיפטר מהבעייה (עבורך). עבור העובד, זו מכה לא קטנה. ואין לך דרך לדעת איפה אתה פוגע בו- פיטורים יכולים להיות סתם צ'אפחה בגב או בעיטת קראטה לבי3ים. כל אחד נלחם בדברים שכנראה אין לך מושג לגביהם.

אז אולי זה הפתרון הכי פשוט, אבל גם הכי גרוע. 

להבין עובד כזה, ולנווט אותו לכיוון הנכון בצורה הנכונה- אתה מרוויח עובד מסור ונאמן לטווח הארוך.

לדעתי? תתחיל פה:

מה החוזקות שלו? תן לו מטלות שלחלוטין בתחום הזה ותראה מה יקרה. משם תוכל לגבש בסיס כלשהו להחלטות בהמשך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 26 דקות, עדי-אל כתב:

עלויות.

יש 2.33% מהשכר שמיועד לפיצויים ונמצא אצל המעסיק. אם עובד מתפטר הוא לא מקבל את זה. כמו כן הודעה מוקדמת שמשלמים לעובד מפוטר אבל מנכים לעובד מתפטר אם לא עבד אותה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, עדי-אל כתב:

לפעמים זה אילוץ של עובדים תחת וועד שצריך לבנות קייס כדי לפטר. לא מספיק שהמנהל רוצה להחליף 

ולפעמים קשה למצוא תחליף בשוק, משיקולי היצע/ביקוש או אחרים 

• אהבתי 1

פורסם

לפני שנתיים רציתי לפטר עובד שהיה עושה לביתו בשעות העבודה. מצאתי עובד אחר שמאוד רציתי (קשה למצוא עובדים עם מוטביציה לעבודת כפיים). שוחחתי עם המנכ"ל אמר לי לך על זה תפיל הכל עלי. הגשתי לעובד את המכתב לשימוע. העובד פנה לחלק מהבעלים שפנו למנכ"ל והוא עצר הכל כי הבן שלו חייל סדיר. אמרתי למנהל אין בעיה, תקבע תאריך שאתה מפטר אותו, חצי שנה שנה רק לקבוע תאריך. התנצלתי בפני העובד שרציתי לגייס. העובד עדיין בעבודה המנכ"ל עזב אני עזבתי והעובד ממשיך לעשות לביתו😂

פורסם
לפני 5 דקות, הרקוליטו כתב:

לפני שנתיים רציתי לפטר עובד שהיה עושה לביתו בשעות העבודה. מצאתי עובד אחר שמאוד רציתי (קשה למצוא עובדים עם מוטביציה לעבודת כפיים). שוחחתי עם המנכ"ל אמר לי לך על זה תפיל הכל עלי. הגשתי לעובד את המכתב לשימוע. העובד פנה לחלק מהבעלים שפנו למנכ"ל והוא עצר הכל כי הבן שלו חייל סדיר. אמרתי למנהל אין בעיה, תקבע תאריך שאתה מפטר אותו, חצי שנה שנה רק לקבוע תאריך. התנצלתי בפני העובד שרציתי לגייס. העובד עדיין בעבודה המנכ"ל עזב אני עזבתי והעובד ממשיך לעשות לביתו😂

השאלה היא כמה הוא עושה לביתו מתוך ה 9 שעות. אם זה זמן מכובד הזוי שהוא עדיין שם

פורסם
לפני שעתיים, Derish כתב:

חשוב להדגיש את ההקבלה הזאת כשמנסים להבין את הדינמיקה של מנהל מול עובד. יצא לי מספר פעמים לעבור לתפקיד בכיר בתוך צוותים שהתחלתי כחלק מהם, והשינוי בין-לילה מאנשים בוגרים ומקצוענים לתינוקות בכיינים עם בעיות ת"ש היה מזעזע. 

ראיתי את זה קורה גם בתאגיד בינלאומי וגם בחברת סטארט-אפ עם עשרים איש, תופעה חוצת גבולות ומגזרים. נדמה לי שזה פשוט הטבע האנושי כיום. 

מזכיר את הפרק בחברים שצ'נדלר הפך למנהל. 

עדיין, מזעזע זה אושוויץ. יחסי מרות בעבודה תמיד היו מסובכים, וזה לא השתנה. 

כמנהל מתמודדים גם עם העובד כאדם שאתה אחראי עליו והוא תלוי בך. 

ולא חושב שהטבע האנושי השתנה מאוד בשנים האחרונות... 

רב האנשים הם נורמטיבים.עדיין.

• תוכן חדש...