Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

משיחות ומהתבוננות במקבילים אלי במחלקות אחרות שפועלים לדעתי בדרך שגויה, בין אם במודע ובין אם לא. דרך שהיא לטעמי הקלה ביותר, אבל גם הרסנית ולא מועילה.

דבר ראשון, ברור שכולנו אנשים ולא רובוטים ולפעמים נכנעים לאמוציות. אבל ברמת העקרון התקפי פאסיב-אגרסיב כפי שאני רואה שהרבה מנהלים נכנעים להם כלפי עובד שלא אוהבים, הם לא שיטת ניהול טובה שיכולה לתת תוצאות.

אם יש עובד גרוע, או מישהו שלא מסתדרים איתו אז אם נתנהג איתו בפולניות (לפולנים מותר להגיד 🙂 ) ונתעלם ממנו ונפרצף אותו, או שמידי פעם נתפוצץ עליו, או שניקח ממנו כל מיני הטבות שאחרים מקבלים, כמו יציאה לכנסים וכו.. זה לא יהפוך את העבודה שלו ליותר מועילה, אלא יצור מרמור וילבה טינה.
אם לא רוצים אותו, אז צריך לפטר אותו, אבל אם לא ניתן לפטר אותו (קביעות וכו..) ונתקעים איתו, אז הדרך הטובה ביותר להבנתי להתמודד איתו היא, כמובן שברור שקודם כל צריך להעיר לו על דברים שלא במקום ובצורה של ביקורת בונה כשאפשר, אין פה ספק.

אבל אנחנו עוסקים במקרה שזה לא פותר את הבעיה, אז צריך לגרום לו להרגיש שכן מעריכים את מה שהוא כן עושה, מה שאולי יתן לו מוטיבציה וישפר את העבודה שלו או שלכל הפחות יהפוך את סביבת העבודה לנעימה יותר ולא לטעונה ועצבנית. 

עוד לא נתקלתי בעובד גרוע שעזב מיוזמתו. העובדים היחידים שעוזבים מרצון, הם העובדים הטובים שמצליחים להתקדם או לקבל תנאי העסקה טובים יותר במקום אחר.

.

עריכה אחרונה על ידי bobi
  • תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אצלנו נהגו להעביר לתפקידים שיגרמו להם להתפטר מעצמם, חברה נוראית שפשוט לא פיטרה אף אחד.

מנהל חדש ביקש מעובדת משהו, היא כעסה עליו, הוא אמר שהוא לא רואה איך הם יכולים להמשיך לעבוד ביחד, היא אמרה לו שיפטר אותה, הוא הסכים.

הלך ל HR, ביקש לפטר אותה, אמרו לא שלא מוכנים לפטר אותה.

היא הבינה שאין מצב שמפטרים אותה, ופשוט הפסיקה לעבוד או לתקשר עם המנהל, ככה כמה שבועות עד שהיא התפטרה בעצמה כי מצאה עבודה טובה יותר שמשלמת גם טוב יותר.

יכלה למשוך ככה שנים בגלל מדיניות של "אי פיטורים" לא רשמית.

זה היתרון והחסרון במקום עבודה הזה, אין שם קביעות אבל פחדו מאוד מתביעות של עובדים, גם החתימו עובדים על כתב ויתור לתביעות בשביל שאלה יקבלו את המשכורת האחרונה.

לצערי חתמתי, יכלתי לסחוט אותם לשלם לי כסף כדי שאני אחתום על זה, עד כדי ככה הם פחדו מתביעות.

בכל אופן במשך השנים הבנתי שמקום עבודה חייב לעשות קיצוץ כל שנה לאחוז מסוים מהעובדים, אחרת הוא לעולם לא יתקדם.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

גם עובד קבוע ניתן לפטר. פשוט אתה צריך לאסוף חומר מפליל כדי להראות זריקת ז%ן מתצ\משכת ומכוונת. זה יתחיל במכתבי אזהרה, ימשיך לשיחות בנוכחות הועד ויסתיים בפיטורין או התיישרות.

אופציה נוספת זה להעביר אותו תפקיד לתפקיד שלא יוכל לגרום נזק אבל שישעמם לו עד שיימאס לו.

אופציה שלישית זה לקרוא לו לשיחה, לשים הכל על השולחן ולהגיד לו הרי גם אתה וגם אני לא מרוצים אז בוא נסיי\ את הדברים יפה. סביר להניח שהוא יבקש איזה צ'ופר כדי ללכת ולפעמים אם זה במסגרת הסביר שווה לבלוע את הצפרדע.

הבחירה באיזה מסלול תלויה בעובד, בשגעונות שלו ובפוטנציאל הנזק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 7 שעות, bobi כתב:

אם לא רוצים אותו, אז צריך לפטר אותו, אבל אם לא ניתן לפטר אותו (קביעות וכו..) ונתקעים איתו, אז הדרך הטובה ביותר להבנתי להתמודד איתו היא, כמובן שברור שקודם כל צריך להעיר לו על דברים שלא במקום ובצורה של ביקורת בונה כשאפשר, אין פה ספק.

אבל אנחנו עוסקים במקרה שזה לא פותר את הבעיה, אז צריך לגרום לו להרגיש שכן מעריכים את מה שהוא כן עושה, מה שאולי יתן לו מוטיבציה וישפר את העבודה שלו או שלכל הפחות יהפוך את סביבת העבודה לנעימה יותר ולא לטעונה ועצבנית. 

אתה מפספס לגמרי שיש עובדים שהאינטרסים שלהם שונים לגמרי מהאינטרסים של החברה ,אתה כמובן לא באמת יודע מה הם ואין לך שום שליטה בהם 

אתה יכול לצעוק,אתה יכול לנסות לעורר לו את המוטיבציה,  אתה יכול לעשות כול טריק נוסף של פסיכולוגיה בשקל, אבל בסופו של דבר, זה לא בשליטה שלך. 

יש לי לצערי מספיק שנים בניסיון ניהול של עובדים כאלה, כי בחברה שעבדתי בה הייתה מנטליות חזקה של "לא מפטרים עובדים".

פורסם
לפני 12 דקות, davemustaine87 כתב:

כי בחברה שעבדתי בה הייתה מנטליות חזקה של "לא מפטרים עובדים"

פיטורים זה צעד מאוד קיצוני. לעובד יש משפחה וחיים שאתה ממוטט בשנייה כשאתה מפטר.

כשאין מוצא אחר אז עושים את זה כי עדיין זה ארגון שצריך לתפקד ומחלות צריך לעקור אבל לא עושים את זה בכזו קלות.
 גם אחרי 30 שנה כשאני נאלץלפטר מישהו זה לא פשוט וזה אחרי הרבה התלבטויות ולילות עם שינה לסירוגין.

• אהבתי 5

פורסם
לפני 6 שעות, avizaz כתב:

בכל אופן במשך השנים הבנתי שמקום עבודה חייב לעשות קיצוץ כל שנה לאחוז מסוים מהעובדים, אחרת הוא לעולם לא יתקדם.

חברה שצריכה לפטר כל שנה עובדים צריכה גם לפטר את ההנהלה שלה כי הם אחראיים לטעות בכיוון התפתחות/גיוסים מוגזמים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אני חושב שהבעיה היא שאתה שואל על מקצוע מסוים, בתוך שוק מסוים, בחברה ספציפית בהן אתה נמצא. לכן מאוד קשה לדעת בדיוק איך לעזור. 

חוץ מ-4-5 השאלות שעולות מהפסקה לעיל יש עוד שאלות. האם יש ביקוש? האם יהיה קל למצוא מחליף? האם השכר אטרקטיבי? עד כמה הוא גרוע? ועד ועוד ועוד ועוד ועוד. 

השונות לגבי אפשרויות הפעולה כל כך גדולה שבאמת קשה לדעת. 

מה שכן תקבל פה, אני מניח היא קשת מאוד רחבה של תגובות שבהן כל אחד ישליך את שאלתך על התחום שלו ויגיד לך מה קורה אצלו. מניח שזה יוכל להכווין קצת. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני עובד באותו מקום כבר 9 שנים, חברה קטנה של אב ובן. אף פעם לא פיטרו אף אחד.

במקום זה, אם יש עובד שהם לא מרוצים ממנו הם פשוט מתעלמים ממנו, מתחמקים מלדבר איתו, לא מעלים לו את השכר ואם כן אז בצורה בלתי מורגשת, כשנותנים לשאר עובדים איזה בונוס משמעותי הוא מקבל משהו סמלי, עד שהוא רוצה בעצמו לעזוב ואז כשהוא בא להודיע להם, הם פתאום "למה לא דיברת קודם, למה לא אמרת לנו שיש בעיה? חבל מאד..."

אני לא אוהב בכלל את ההתנהלות הזאת, אבל אני לא מעסיק עובדים ואין לי חברה שמגלגלת מיליונים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 7 שעות, avizaz כתב:

הפוך. הוא צריך לצמוח כדי שיצטרך אפילו עוד עובדים.

פורסם
לפני 19 דקות, Night Driver כתב:

גם אחרי 30 שנה כשאני נאלץלפטר מישהו זה לא פשוט וזה אחרי הרבה התלבטויות ולילות עם שינה לסירוגין.

כמובן שזה מאוד תלוי מה הסיטואציה. 

אבל כשיש לך עובדים אדישים שעושים טובה שעובדים, עושים פרצופים על כול דבר, שלוקחים ימי מחלה/חופש יותר מאשר עובדים בפועל, ושיחות איתם עוזרות ליום יומיים ואז חוזרים להתנהג בדיוק באותה צורה,

אין לך שום סיבה לבזבז דקה של שינה לסירוגין עבורם, הם נמצאים שם רק בגלל איזור נוחות, או מקום זמני שימצאו מקום טוב יותר עבורם.  אולי אתה אפילו עושה להם טובה כדי שהם ילכו למקום שכן מעניין אותם.

פורסם

ועדיין אתה קוטע את פרנסתם על כל המשתמע מכך.

ההבדל בין עובד כזה לעובד שלא מתאים או שאני נאלץ לקצץ הוא שעובד כזה יקבל הודעה מוקדמת לפי החוק ועובד מהסוג השני יקבל זמן למצוא עבודה גם אם זה אומר שיהיה אצלי עוד חודש.

פורסם (נערך)

אף אחד מהמגיבים עד כה לא חווה pivot דו-שנתי בסטאראפ ישראלי, אני מבין...

אין מספיק זמן לעובד אפילו להתחיל ב״שביתה איטלקית״. 😆

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

חברה שצריכה לפטר כל שנה עובדים צריכה גם לפטר את ההנהלה שלה כי הם אחראיים לטעות בכיוון התפתחות/גיוסים מוגזמים.

החברה בצמיחה מטורפת ואני יודע להגיד שזה בעיקר בזכות הפיטורים האלה מעת לעת, מדובר במקום שמתגמל עובדים כמו שצריך.

אז כן, מגייסים הרבה ואחת לשנה מורידים X אחוז ממצבת העובדים.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 1 דקה, avizaz כתב:

אז כן, מגייסים הרבה ואחת לשנה מורידים X אחוז ממצבת העובדים

יצא לי עבוד בחברות כאלו והרבה פעמים זה יוצר תחרות מגעילה בין העובדים.

זה סוג של ״משחקי הרעב״ כשאתה בצוות של 10 ואתה יודע שבסוף השנה 1-2 עובדים יקבלו דירוג גבוה ובונוס משופר, 6 עובדים יקבלו דירוג בינוני ו1-2 חייבים לקבל דירוג גרוע ולהיות מועמדים לפיטורים.

לא ממש גורם לך לרצות לעזור למתחרים ולפעמים גם עלול לתת מוטיבציה לשים רגל לבחור שיושב לידך.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...