Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Be roo כתב:

זה לא שבהייטק אין קנאה או מישהו שחשב שאחר קודם על חשבונו, או אפילו אנשים שלא משתפים פעולה כדי לשמור ידע אצלם, אבל לקבל חבר צוות שקודם למנהל זה משהו שבשגרה. רק בשנה האחרונה זה קרה בסביבתי הקרובה 3 פעמים. אף אחד לא סופר פז״ם או מחשב אם ראש הצוות שלו צעיר ממנו.

זה אבל נובע מסיבה אחרת שכמעט לא קיימת בתחומים יותר ״עממיים/אורתודוקסים״, וזה שהשכר נגזר מהתפקיד ולא מהמעמד בשרשרת (על לבל מסויים מן הסתם).
בעוד שבמקומות שהם לא הייטק, כמעט תמיד מנהל ישתכר גבוה יותר מעובד ״קו״ מתוקף הייתו מנהל, ולכן הקנאה כאשר זה צומח מהצוות. בהייטק, השכר הוא תלוי תפקיד אז יכול להיות שחבר צוות קודם להיות מנהל, אבל זה לא מחייב שהשכר שלהם כעת גבוה יותר מחבריו לצוות, לכן פחות פוגשים את הקנאה ומשחקי הקקא המדוברים שם. אבל כמובן שזה לא אבסולטי, ראיתי גם משחקי אגו בהייטק... (אם כי זה לרוב מגיע מאותו טייפ של טיפוסים/תפקידים, בעיקר middle management שמנסים להצדיק את תפקידים ופחות מאנשים מקצועיים שבקו)

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זו לא הסיבה לדעתי. זה נכון שיכול להיות חבר צוות שמרוויח יותר מראש הצוות, ועדיין, זה לא ההסבר. 

אם מישהו רוצה לנהל צוות מחסן כדי לקבל את תוספת השכר, והגישה של ולהשיג את המטרה הזו היא לא להכשיר אנשים חדשים שמגיעים כי אולי הם יתפסו את מקומו, הוא מוכיח שהוא לא ראוי לתפקיד.

פורסם

ובהצלחה להסביר את זה בדיוק לטיפוסים האלו...

ואל תשכחי, ביותר מדי מהמקרים המנהלים לא רואים את ההתנהלות הזו בכלל. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 3 דקות, ברווז כתב:

ובהצלחה להסביר את זה בדיוק לטיפוסים האלו...

ואל תשכחי, ביותר מדי מהמקרים המנהלים לא רואים את ההתנהלות הזו בכלל. 

ברוב המקרים הם רואים את זה טוב מאוד אבל בוחרים להתעלם כדי לשמור על שקט תעשייתי.

ואתה לא מסביר להם כלום. אתה אומר להם והם יקבלו את זה כאקסיומה. ההחלטה מי מקודם ומי ממלא איזה תפקיד היא שלי ולא של אף עובד ויש להם ברירה לבחור בין לקבל את זה לבין לחפש מקום שיהיה להם יותר טוב. 

בדיוק כמו שאני שומר שאף מאחד לא יציק להם אני לא אתן להם להציק לאף אחד אחר ולא חשבו מה תפקידו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 44 דקות, Night Driver כתב:

ברוב המקרים הם רואים את זה טוב מאוד

הלוואי. לחלוטין מסכים שיש דברים שקופים, כן. 

אבל. 

ואתה לא מסביר להם כלום. אתה אומר להם והם יקבלו את זה כאקסיומה.

לא התכוונתי שמנהל יסביר להם. התכוונתי שמישהו שרואה את זה ומבין את ההשלכות יסביר להם. 

כשמנסחים את זה ככה, בהתחשב בסוג החומר האנושי המדובר, אני לא משוכנע שלמישהו בסביבה יהיה אכפת מספיק או אינטרס מספיק כדי להסביר...

בדיוק כמו שאני שומר שאף מאחד לא יציק להם אני לא אתן להם להציק לאף אחד אחר ולא חשבו מה תפקידו.

:mm_yeah:

אם היה לך מושג כמה פעמים שמעתי את הביטוי "נשכב על הגדר" בהקשר שלי כמנהל עבור הצוות שלי... 

כולל שגרשתי את המנהל שלי (בכיר. וותיק) כי הוא הפריע לחבר'ה לעבוד.

התחיל לחפש אותי, ועשה טעות בעצמו:lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...