Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 23 דקות, גולדן191 כתב:

השאלה היא כמה הוא עושה לביתו מתוך ה 9 שעות. אם זה זמן מכובד הזוי שהוא עדיין שם

זה לא כמה אלא מה המבנה הארגוני.

גם אם הוא עובד מצויין שמספיק בחצי שעה מה שכולם עושים ביום הוא לא לבד ואנשים אחרים רואים אותו. אם אתה לא עוצר את זה אז כולם יעשו אותו הדבר ואתה הופך למועדון ולא למקום עבודה.

זה בסדר רק אם זה נעשה באישור ולא כדבר שבשגרה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

זה לא כמה אלא מה המבנה הארגוני.

גם אם הוא עובד מצויין שמספיק בחצי שעה מה שכולם עושים ביום הוא לא לבד ואנשים אחרים רואים אותו. אם אתה לא עוצר את זה אז כולם יעשו אותו הדבר ואתה הופך למועדון ולא למקום עבודה.

זה בסדר רק אם זה נעשה באישור ולא כדבר שבשגרה.

זה סוג של בעיה שאין לה פתרון, לדוגמא, בארגון ענק, (לא הייטק) אם לעובד יש 4 שעות פנויות ביום, לפי המנהל הישיר אסור לו לגלוש לדברים פרטיים כלל (סרטונים, רדיט, פורומים וכו') מהמחשב של העבודה, רק מהסלולרי שלו.

כדי שלא יראו אותו אחרים, אבל זה רק גורם למרמור אצל העובד שמשועמם 4 שעות ביום כי הארגון ענק ומעסיק יותר עובדים ממה שצריך (כדי שברגע האמת אם יהיה עומס, פעם בחודש אולי, כולם יוכלו לעמוד בו, או משהו כזה)

אני חושב שבהייטק מותר לגלוש חופשי אם יש לך זמן פנוי כי בונים על זה שיהיה מתישהו אקזיט ויהיה הרבה כסף וכאלה?

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 40 דקות, falou כתב:

עדיין, מזעזע זה אושוויץ. יחסי מרות בעבודה תמיד היו מסובכים, וזה לא השתנה. 

כמנהל מתמודדים גם עם העובד כאדם שאתה אחראי עליו והוא תלוי בך. 

ולא חושב שהטבע האנושי השתנה מאוד בשנים האחרונות... 

רב האנשים הם נורמטיבים.עדיין.

הנורמות השתנו, ורואים את זה היטב בהבדלי היחס לעבודה בין אנשים בגילאים שונים שעושים תפקיד דומה. אבל זה נושא לדיון אחר.

לגבי מה זה מזעזע - לא לכולנו יש את החוסן הנפשי שלך, ולא כל הכותבים פה חיים במדינה שיוצאת ל'מבצע מיוחד' בשטחים כל קיץ. במחילה, הרשה לנו להזדעזע גם מזוטות כאלה. 

לפני 25 דקות, גולדן191 כתב:

אני חושב שבהייטק מותר לגלוש חופשי אם יש לך זמן פנוי כי בונים על זה שיהיה מתישהו אקזיט ויהיה הרבה כסף וכאלה?

כל חברה והשיקולים שלה, בד"כ כתלות באילו אחזקות אחרות יש לחברי הדירקטוריון... בנייני משרדים למשל, שצריך לאכלס ולגבות עליהם שכירות, או חברות אבטחת מידע שצריכות להראות צמיחה בלתי פוסקת לקראת הנפקה או מכירה עתידית. 

איכות חיי העובדים במקומות כאלה נפגעת לא פעם כתוצאה מהמהלכים השרירותיים הנ"ל, אבל כשאתה גדול מספיק כדי לספוג את צחלופת כח האדם זה לא כ"כ מטריד אותך. בדיוק כמו אחוז מסויים מכח העבודה שיושב על 'תקן' בלי לעבוד קשה במשך כמה שנים עד שימצאו מה לעשות איתו. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, bobi כתב:

אם יש עובד גרוע, או מישהו שלא מסתדרים איתו

אלה שני מקרים שונים.

עובד גרוע צריך לקבל הזדמנויות להשתפר. לתת לו פידבק נקודתי תקופתי, לבחון מה המנהל ו/או החברה יכולי לעשות כדי לעזור לו להשתפר, כי לפטר אותו ולגייס אחר יעלה יותר. ורק בסוף אם לא מצליחים (או שהוא לא רוצה להשתפר), לפטר. אם אי אפשר לפטר, אז צריך להכיר ביכולותיו המוגבלות ולהתמודד עם זה שזה המקסימום שלו.

עובד עם קושי אישי גם מצריך ניתוח מצב. האם הוא לא מסתדר עם כולם, או רק עם המנהל. ולנסות להבין מאיפה מגיעים העימותים ואם אפשר למנוע אותם (אני בעבר ניהלתי צוות של 14 איש שעבר למשרד חדש. המלצתי לכולם לתכנן מקומות ישיבה לפי מי שחם לו ומי שקר לו, כדי למנוע ריבים על המזגן. עבד). 

ברור שלא את הכל ניתן למנוע ולא כל עובד ניתן לשפר, אבל להתנהג כמו ילד עושה רע גם למנהל. אם יש לי עובד בעייתי שאסור לי לפטר, אני ארצה להתעסק איתו כמה שפחות, לא לחשוב כל היום איך להציק לו. מן הסתם, אם ניתנו לו הזדמנויות להשתנות והוא הראה חוסר רצון להשתפר, הוא לא יתוגמל כמו אחרים, אבל זה לא בקטע של דווקא, אלא כי תגמול נוסף ניתן כהערכה על שביעות רצון.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, גולדן191 כתב:

זה סוג של בעיה שאין לה פתרון, לדוגמא, בארגון ענק, (לא הייטק) אם לעובד יש 4 שעות פנויות ביום, לפי המנהל הישיר אסור לו לגלוש לדברים פרטיים כלל (סרטונים, רדיט, פורומים וכו') מהמחשב של העבודה, רק מהסלולרי שלו.

כדי שלא יראו אותו אחרים, אבל זה רק גורם למרמור אצל העובד שמשועמם 4 שעות ביום כי הארגון ענק ומעסיק יותר עובדים ממה שצריך (כדי שברגע האמת אם יהיה עומס, פעם בחודש אולי, כולם יוכלו לעמוד בו, או משהו כזה)

יש הבדל בין עובד שגולש תוך כדי עבודה (ואני מניח שהאיסור להשתמש במחשב של העבודה הוא חשש מנוזקות למיניהן) לבין עובד שעושה עבודה פרטית על הזמן והציוד של מקום העבודה.

גם עם עובדי ייצור אני לא מגביל מנוחות והתנאים היחידים זה שאתה לא מפריע לאחרים ושאתה לא מגזים (אם תגזים אעיר לך ואם אצטרך להעיר לעיתים קרובות אז כנראה שאתה לא מתאים). 

גם אנשים שצריכים לחשוב (מהנדסים ופקידים) צריכים מידי פעם לעצור ולהחליף אוירה.

• אהבתי 1

פורסם

למדתי מנסיון מר מאוד מאוד - עץ עקום לא מתיישר.

אם הבנאדם הוא לא בנאדם או אם הוא אומר לי שיש שמש בחוץ ואני צריך לבדוק את זה כי אני לא סומך עליו, אני לא צריך אותו. לא רוצים לפטר אותו ? שמנהל אחר יקח אותו להתמודד איתו.

קל להגיד כמובן ואני לא הצלחתי לעמוד בזה ולפטר, וסבלתי מזה קשות. מאז למדתי.

פורסם
לפני 23 דקות, Night Driver כתב:

יש הבדל בין עובד שגולש תוך כדי עבודה (ואני מניח שהאיסור להשתמש במחשב של העבודה הוא חשש מנוזקות למיניהן) לבין עובד שעושה עבודה פרטית על הזמן והציוד של מקום העבודה.

המנהלת שלי אמרה לי ש"לא גולשים מהמחשב של העבודה ביוטיוב, לא רואים סרטונים, תדע לך את זה לכל עבודה שלא תהיה בה!"

חשוב לציין שזו הייתה החלפה לחופשת לידה, שזה טעות בפני עצמה לקחת עבודה כזו, ולא אקח כזו בעתיד.

היא ידעה שיש לי המון זמן פנוי, אז מה מפריע לך?

פורסם
לפני 10 שעות, Night Driver כתב:

ועדיין הוא קוטע את פרנסתו על כל המשתמע מכך.

תיקנתי לך.

כול עוד בנאדם לא מוכן להפנים את השיחות, לא עושה שום מאמצים והוא אינו מוגבל תקשורתית, למה שלי יהיה אכפת ממנו כשלא אכפת לו מעצמו? 

לא יודע, אולי אני נחשב לאדם מאוד קר ורובוטי לעומת חלק מהאנשים פה, אבל באמת במצבים כאלה כמו שתיארתי מקודם, באמת שלא אכפת לי וכבר יצא שדאגתי לפיטורים במצפון נקי ביותר. 

פורסם

למה אתה לא אוהב אותו?

אם זו בעיה אקוטית של התנהלות מולו אז כנראה שעדיף למצוא את האמצע שבו אתה והוא יכולים להתנהל. אם ההנהלה לא מעוניינת בפיטורין אז הייתי עוסק יותר במציאת פתרון של שגר ושכח. לא מתעסק בנושא הזה למרות שזה עלול להוות בעיה בעתיד עם שאר העובדים והתפוקה במידה וצריך לעמוד בה..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 7 שעות, Night Driver כתב:

אתה מדבר על בני אדם ולא על מכונות. לא הכל זה כסף.

בתחושה שלי העולם השתנה והגישה הזו קצת קטנה. כל נפלאות הטכנלוגיה וההתניידות מאפשרות לנו הרבה דברים טובים, אבל גם פחות קשר. היום מרגיש לי שיש פחות קשרים עמוקים ויותר יחסי סחר במקום העבודה. 

במקרה הייתה לי נסיעה ארוכה עם חמי, אדם שעובד כמעט 50 שנים באותה חברה ענקית, וגם הוא מציין איך לאורך השנים כמות העובדים ששאפו לעבוד באווירה משפחתית או להרגיש חלק מהחברה קטנה משמעותית. היום לדבריו הדור הצעיר מגיע ולא מתבייש להגיד שהעבודה היא תחנת מעבר למשהו יותר טוב. הוא מציין שאין לו ביקורת כלפיהם כי אפשר להבין אותם, ובעיקר מתגעגע לימים תמימים יותר. 

היום באפון טבעי יש יותר תן וקח, וגם מעסיקים עברו יותר לגישת "זה רק ביזנס". העובדים מתאימים את עצמם. ביצה ותרנגולת. 

יש כמובן יוצאים מן הכלל, אבל ברוב התחומים בדוק החופשי, זה רק ביזנס. אנשים עוברים מחברה לחברה לשפר תנאי העסקה עוד ועוד ועוד עד שהם מרוצים. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מכיר ומרגיש את הגישה הזו וכנראה שזו רחת הסיבות שאני מעדיף אנשים מבוגרים (הכי מבוגר שקלטתי לעבודה ביה בן 78).

אישית לא רוצה להתנהל ככה ולא מוכן להתייחס ככה לאנשים.  נכון שאני לא יכול להציע את הפינוקים של מקום גדול (ערבי ונופשי חברה, חדר אוכל מאובזר וכו') אבל הם לא יכולים לתת את המעטפת שאני כול לתת לעובד (גמישות, היענות וטיפול בבעיות פרטניות, סיוע בכל מיני דברים שלא קשורים לעבודה וכו'). מי שזה מתאים לו מגיע אליי ונשאר להרבה זמן ומי שמוכן להיות עבד מודרני ממשיך הלאה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 15 שעות, Derish כתב:

הנורמות השתנו, ורואים את זה היטב בהבדלי היחס לעבודה בין אנשים בגילאים שונים שעושים תפקיד דומה. אבל זה נושא לדיון אחר.

נכון, אבל דיברת על שינוי בגישה של עובדים קיימים, ברגע שהפכת למנהל שלהם.

לפני 15 שעות, Derish כתב:

לגבי מה זה מזעזע - לא לכולנו יש את החוסן הנפשי שלך, ולא כל הכותבים פה חיים במדינה שיוצאת ל'מבצע מיוחד' בשטחים כל קיץ. במחילה, הרשה לנו להזדעזע גם מזוטות כאלה. 

צ'מע, במקום עבודה אתה עובד. איך אמרו ב-סנדק: It's not personal, it's business.

זו החבילה שבאה עם לנהל בני אדם, כשאתה לא בצבא ופשוט מוריד פקודות. 

חלק מהחיים עצמם, בעבודה. 

פרופורציות זה דבר חשוב...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 50 דקות, falou כתב:

שינוי בגישה של עובדים קיימים, ברגע שהפכת למנהל שלהם

זה כנראה מאוד תלוי תחום.

בעולם ההייטק אף אחד לא ירים גבה כאשר קולגה מקודם לראש צוות ומתחיל לנהל אותו. זה קורה כל הזמן.

אבל בתחומים אחרים, שבהעדר מילה אחרת אקרא להם ״עממיים״ יותר, יותר סיכוי שזה יגרום לסיכוי. לפני שבועיים יצא לי לשמוע 3 גברים מדברים בינהם על איך הם לא יעזרו לחפוף את הבחור החדש במחסן כי מחר יגידו לו לנהל אותם, ומה פתאום שהילד הזה יגיד לי מה לעשות ומצידי שיפטרו אותי. כמו בצבא, שחיילים מתמרדים מול המפקד כי ״למה מה קרה, הוא כולה התגייס חודשיים לפני״. אף אחד מהם לא חשב לרגע למה לא הציעו להם את הניהול, שאולי הגישה הילדותית הזו היא הסיבה...

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 דקות, Be roo כתב:

יצא לי לשמוע 3 גברים מדברים בינהם על איך הם לא יעזרו לחפוף את הבחור החדש במחסן כי מחר יגידו לו לנהל אותם

(מרים יד בהססנות וביישנות)

אה... קרה לי... 

כשסגרתי את העסק העצמאי, חיפשתי את העבודה הראשונה שאתקבל אליה. מצאתי מחסנאי איפה שהוא. 

מתחיל לעבוד ביום ראשון. 

ביום רביעי פנו אלי המנהלים ושאלו אותי אם אני רוצה להיות מנהל המחסן... שזה ניהול צוות עובדים. 

הדברים האלו אשכרה קורים...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

הדברים האלו אשכרה קורים

ברור שזה קורה, כי כשהמעסיק יודע שהעובדים שיש לו עכשיו הם אנשי ״ראש קטן״, שיתנהלו כמו אותם שלושה שתארתי, כשהוא מזהה עובד עם יכולת ומוטיבציה הוא ירצה לנצל אותו.הבעיה היא שזה לא מתקבל יפה ע״י הצוות, שלא מבין שאף אחד מהם לא נבחר לנהל בדיוק מאותה סיבה שהם ישימו מקלות בגלגלים לבחור החדש.

זה לא שבהייטק אין קנאה או מישהו שחשב שאחר קודם על חשבונו, או אפילו אנשים שלא משתפים פעולה כדי לשמור ידע אצלם, אבל לקבל חבר צוות שקודם למנהל זה משהו שבשגרה. רק בשנה האחרונה זה קרה בסביבתי הקרובה 3 פעמים. אף אחד לא סופר פז״ם או מחשב אם ראש הצוות שלו צעיר ממנו.

• תוכן חדש...