Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני תמיד מתלבט לפני כול השכרה האם עדיף עם ביטול או החזר של ההשתתפות העצמית.

ההפרש יכול להגיע ל50%.

למשל באתר של אופרן רכב בשוויץ בחודש הבא, לשלוש שבועות, גולף אוטומט, עולה 709 פרנק ועם רוצים ביטול השתתפות המחיר קופץ ל1289 פרנק.

למה העדפת דווקא עם ביטול ההשתתפות העצמית?

שאלה נוספת, למה לא בדקת מחירים דרך "מתווכים" כמו אופרן למשל?

בקיץ שכרתי דרכם רכב ב budget ז'ניבה, עם ביטול השתתפות עצמית, הכול עבד מצוין והיה יותר זול מאשר השכרה ישירה.

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם

ממה שנראה, תא המטען בפאסאט טיפה יותר גדול מה508 שלי (דור ראשון בכל זאת)

צריכת הדלק אצלי טובה יותר, ומנוע חזק יותר. לגבי הנוחות של המושב - לא מצאתי מתחרים ראויים. אם המושב בפאסט זהה למושבי הואגיות המשפחתיות + כמו אוקטביה, אז הנוחות טובה אבל לא משתווה לשל פיג'ו.

חבל שלא צילמת תמונה של ה508 סטיישן שהייתה שם. נראה שהפאסאט מוצלחת מאוד. תודה על התמונות והטקסט.

פורסם

תודה על השיתוף. מחמם את הלב לראות את הכפתורים הפיזיים (לעומת משטחי מגע) חוזרים להגה וארבעה כפתורי חלונות מלאים (לעומת שניים עם מתג החלפה) בדלת הנהג. כעת נשאר רק להחזיר את השליטה הפיזית ברדיו ובבקרת האקלים ואפשר יהיה לשקול שוב קניה של אחד הדגמים שלהם. 😉

יתכן שפספסתי, אבל עד כמה גרועות מערכות הבטיחות האקטיביות וה'סיוע' לנהג בדגם הזה, והאם ניתן לנתקן באופן קבוע? כפי שכתבתי בעבר, אחת הסיבות שאני נמנע מרכישת רכב חדש יותר מ-2018 הוא מתקפת הצפצופים והאזהרות שמקבלים עם ההתנעה ותוך כדי תנועה, לפחות בתוצרת שמיועדת למערב אירופה. 

בלי קשר, תמיד התרשמתי לטובה משירות הלקוחות במשרדי השכרת הרכב ברומניה, הונגריה והאזור. מעניין מה המוטיבציה שלהם להמשיך לעשות את זה כשרוב מדינות המערב כבר ויתרו מזמן על הקונספט. 

פורסם

המלצתי להבא:

חפש השכרה זולה יותר. ביטוח השתתפות עצמית בחברת הביטוח הישראלית של ביטוח הנסיעות, וצריכת דלק צריכה לעניין אותך הרבה פחות.

פורסם
לפני 10 שעות, דניאל1983 כתב:

אני תמיד מתלבט לפני כול השכרה האם עדיף עם ביטול או החזר של ההשתתפות העצמית.

ההפרש יכול להגיע ל50%.

למשל באתר של אופרן רכב בשוויץ בחודש הבא, לשלוש שבועות, גולף אוטומט, עולה 709 פרנק ועם רוצים ביטול השתתפות המחיר קופץ ל1289 פרנק.

למה העדפת דווקא עם ביטול ההשתתפות העצמית?

שאלה נוספת, למה לא בדקת מחירים דרך "מתווכים" כמו אופרן למשל?

בקיץ שכרתי דרכם רכב ב budget ז'ניבה, עם ביטול השתתפות עצמית, הכול עבד מצוין והיה יותר זול מאשר השכרה ישירה.

אין לי התלבטות, תמיד לוקח עם ביטול ולא עם החזר.

כן, יודע שזה עולה הרבה יותר ולפעמים בצורה משמעותית.

שווה לי את הראש השקט ואת זה שאני לא צריך להתעסק עם החזרים אחר כך

בדקתי מחירים דרך אופרן, אבל התחנות שהיו שם נסגרו ב-8 בערב. בסיקסט יש החזרה של 24 שעות ולא בכל החברות יש. 

בכל אופן אני תמיד מעדיף חברות גדולות ולא חברות מקומיות, אז האופציות שהיו באופרן היו מראש מצומצמות עוד יותר.

לפני 8 שעות, Derish כתב:

יתכן שפספסתי, אבל עד כמה גרועות מערכות הבטיחות האקטיביות וה'סיוע' לנהג בדגם הזה, והאם ניתן לנתקן באופן קבוע? כפי שכתבתי בעבר, אחת הסיבות שאני נמנע מרכישת רכב חדש יותר מ-2018 הוא מתקפת הצפצופים והאזהרות שמקבלים עם ההתנעה ותוך כדי תנועה, לפחות בתוצרת שמיועדת למערב אירופה. 

בנסיעה רגילה המערכות בסדר, אבל תיקון סטיה מנתיב קצת משתגע כשיש שני סימונים על הכביש, למשל כשהכביש בשיפוצים.

לא בדקתי אפשרות לנתק, אבל בדרך כלל גם אם מנתקים זה מתאפס בהנעה הבאה.

לפני 8 שעות, Derish כתב:

בלי קשר, תמיד התרשמתי לטובה משירות הלקוחות במשרדי השכרת הרכב ברומניה, הונגריה והאזור. מעניין מה המוטיבציה שלהם להמשיך לעשות את זה כשרוב מדינות המערב כבר ויתרו מזמן על הקונספט. 

האמת שגם בסיקסט במדינות מרכז ומערב אירופה קיבלתי שירות טוב. אין לי תלונות.

לפני 7 שעות, NAPOLEON כתב:

המלצתי להבא:

חפש השכרה זולה יותר. ביטוח השתתפות עצמית בחברת הביטוח הישראלית של ביטוח הנסיעות, וצריכת דלק צריכה לעניין אותך הרבה פחות.

זה ביטוח החזר. כמו שכתבתי לדניאל, יודע שמשלם יותר ומחפש את הנוחות של לזרוק את הרכב וללכת.

אני מסכים שצריכת דלק אינה שיקול ברכב שכור, אבל היה נחמד לקבל רכב חסכוני יחסית.

לפני 9 שעות, EliC25 כתב:

צריכת הדלק אצלי טובה יותר, ומנוע חזק יותר. לגבי הנוחות של המושב - לא מצאתי מתחרים ראויים. אם המושב בפאסט זהה למושבי הואגיות המשפחתיות + כמו אוקטביה, אז הנוחות טובה אבל לא משתווה לשל פיג'ו.

כמו שכתבתי לא ממש התאמצתי לחסוך.

אם הייתי מתאמץ לחסוך אני מאמין שהייתי משיג צריכה יותר טובה, לכיוון 1:24, אולי אפילו 1:25.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

פחות התחברתי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)

בבודפשט יש חברת השכרה שמגרשה שוכנת כ10 דקות נסיעה משדה התעופה. הם מארגנים שאטלים מהשדה למגרש ובחזרה. כ30% זול יותר מסיקסט (שכרתי פעם אחת מסיקסט ופעם אחת מהם). החברה נקראת klasswagen. מומלץ בחום.

עריכה אחרונה על ידי fatboy1340

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

הם יותר זולים,

אבל צריך להוסיף כסף לרכב מודרני (למרות שזה לא סכום מטורף):

image.thumb.png.d2cd6830f8dcc56c3160fc91334fc3ca.png

על אוקטביה סטיישן הם רוצים כ-530 יורו לשבוע, שזה הכי קרוב שמצאתי לפאסאט סטיישן (בסיקסט הונגריה יש הפרדה, פאסאט נחשבת מקטגוריה גבוהה יותר).

(530 יורו תחת אותם תנאים של סיקסט, נהג נוסף וכו')

במקרה כזה הפער במחיר הוא יותר מ-30%.

עם זאת, למרות שהם יותר יקרים, מעדיף להמשיך עם המוכר והטוב.

פורסם

עוד עדכון קטן:

סיקסט הוציאו חשבונית רק על תוספת הביטוח שלקחתי. לא חויבתי מעבר. הרכב הוחזר אחרי ששאבתי אותו, ניגבתי קצת לכלוך בפנים ומבחוץ היה נראה סביר. 

צריך לעקוב אחרי ההחזר של הפיקדון (500 יורו).

מתוך עניין ניסיתי לראות כמה יעלה רכב חדש כזה בהונגריה,

יכול להיות שיש לי טעויות קלות במפרט שבניתי באתר של פולקסווגן הונגריה, כי עבדתי עם תרגום מהונגרית לאנגלית ויכול להיות שפספסתי דברים מסוימים.

המחיר שיצא הוא 18377450 פוריינט, שהם קצת יותר מ-180 אלף ש"ח. 

אם הייתה נמכרת בארץ במחיר כזה, אני חושב שהיא אופציה הרבה יותר טובה מרכב משפחתי היברידי למי שמבלה הרבה מחוץ לעיר.

פורסם
לפני 12 דקות, dorsht כתב:

אם הייתה נמכרת בארץ במחיר כזה, אני חושב שהיא אופציה הרבה יותר טובה מרכב משפחתי היברידי למי שמבלה הרבה מחוץ לעיר.

אבל במציאות בה פאסאט עולה 180 אלף שקל, רכב משפחתי היברידי היה עולה נגיד 100 או 110...הרי אי אפשר לקחת דגם אחד ולנתק אותו מכל השוק. 

פורסם

האמת שהמציאות שאתה מתאר לא רחוקה מהמצב בהונגריה. קורולה היברידית מתחילה שם בסביבות 120 אלף ש"ח.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...