Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורולה 1993 לא מניעה

מעבר לפיתרון נפתר ע"י מ.צ,

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אני הולך על כיוון של קצר או משהו דומה בין המחשב למזרקים מה אני צריך לחפש על הצמה יש לי מה לבדוק רציפות בין חוטים כלשהם? בקיצור מאיפה אני יכול להתחיל [יש לי רב מודד]

פורסם
בתאריך 8.9.2025 בשעה 01:26, מ.צ כתב:

בבדיקה שעשיתי עם רב מודד כשהסוויץ פתוח מגיע מתח בשני הפינים של הקונקטור זה תקין?

איך בדקת את המתח למזרקים? חיברת למינוס של המצבר/מרכב ועם הפלוס בדקת? כי אם כן זה לא אמור להיות כך. אחד מקבל מתח ואחד מינוס שנשלט ע"י המחשב בדר"כ וע"י מתן הפולסים של סגירת המעגל שולט במזרק. אם בדקת כך ובשניהם מתח זה אומר שהמזרק פתוח קבוע וזה לא מצב תקין. זה גם הפוך מסגור. תפרק את כל מסילת ההזרקה שהמזרקים יהיו בחוץ ומחוברים לקונקטורים. תפתח סוויטץ' מבלי לתת סטרטר ותשאל  בגוגל או את ה GPT יגיד לך איך ברכב שלך לגרום למשאבת הדלק שתעבוד לכמה שניות ותראה אם דלק זורם מהמזרקים. אם כן, הם תקועים על מצב פתוח עקב משהו שמזין אותם מתח קבוע. אופציה נוספת זה לתת סטרטר ארוך, לפרק פלג ולראות אם הוא רטוב מדלק

פורסם (נערך)

כשראיתי מתח בשניהם הכוונה שחיברתי צד אחד למינוס של האוטו ובשני הפינים זה סגר מעגל כאילו בשניהם יש פלוס! אבל כשעשיתי על זה חיפוש גוגל בחלק מהמקומות היה רשום שזה אמור להיות ככה שעד שיש את הפולס של המינוס יש בזה מתח השאלה אם זה נכון או שזה מראה על קצר

עריכה אחרונה על ידי מ.צ
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, מ.צ כתב:

כשראיתי מתח בשניהם הכוונה שחיברתי צד אחד למינוס של האוטו ובשני הפינים זה סגר מעגל כאילו בשניהם יש פלוס! אבל כשעשיתי על זה חיפוש גוגל בחלק מהמקומות היה רשום שזה אמור להיות ככה שעד שיש את הפולס של המינוס יש בזה מתח השאלה אם זה נכון או שזה מראה על קצר

פחות מכיר/זוכר מערכות הזרקה כ"כ ישנות. אבל ההגיון אומר שזה עלול לשרוף את הסולנואיד של המזרקים שמקבלים מתח קבוע ושולטים בהזרקה ע"י ניתוקם במקום הפעלתם. תחשוב אתה עם סוויטץ' פתוח והסולנואיד של המזרק מופעל קבוע במנוע כבוי על מזרק יבש שלא מקבל קירור מהדלק. זה יעלה את הבלאי לאורך שנים באלפי אחוזים ויותר. אין בזה הגיון תכנוני כשהפוך זה הרבה יותר יעיל, פחות יתחמם, ופחות צפוי לתקלות שישרפו את המזרק. אם זה היה רכב צרפתי ניחא. לא אתפלא על כלום. אצלם הפוך זו ברירת המחדל. אבל זה רכב יפני ועוד טויוטה. לדעתי זו תקלה. 

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם

השגתי דיאגרמות של המנוע הזה ושם כתוב שבבדיקת מתח במחשב בין החוט שיוצא למזרקים [מינוס] לבין ההארקה של המחשב אני אמור לראות 12 וולט כשהסוויץ פתוח- אז כנראה ככה זה אמור להיות

פורסם
לפני שעה, מ.צ כתב:

השגתי דיאגרמות של המנוע הזה ושם כתוב שבבדיקת מתח במחשב בין החוט שיוצא למזרקים [מינוס] לבין ההארקה של המחשב אני אמור לראות 12 וולט כשהסוויץ פתוח- אז כנראה ככה זה אמור להיות

מוזר. תעלה בבקשה את הדיאגרמה. אבל נניח שככה זה תוכנן, ולפי בדיקותיך הכל תקין, אבל מניע רק עם ספריי קרבורטורים לסעפת. המסקנה היחידה שנשארה זה שיש בעיה בדלק עצמו. מילאת דלק קצת לפני שזה קרה? אולי מילאת דלק מהול.

פורסם

בדוק היטב שוב פיוז EFI + ממסר EFI

בקורולה ישנה בדר״כ יש פיוז ייעודי למחשב/מזרקים. אם הפיוז “נראה שלם” אבל יש קורוזיה במגעים או מגע חלש → המזרקים לא יפתחו/יפעלו.

ממסר EFI: אם הוא תקוע או תקול ECU לא יקבל הזנת מתח למעגל ההזרקה, בהצלחה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 16.9.2025 בשעה 19:20, Step כתב:

יש לי קורולה 94.

אם אתה צריך, אני יכול לעשות לך מדידות בסיסיות לשם הרפרנס.

מאיפה אתה בארץ איך אפשר ליצור איתך קשר באישי

• חודש מאוחר יותר...
  • פיתרון
פורסם

תודה לכל מי שניסה לעזור  הבאנו מחשב רכב אחר והאוטו ב"ה עובד מצויין [קצת מעשן אבל לא נורא] 

זה הזיה אבל האוטו הזה מפרפר ברוורס!!

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...