Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם צריך להחליף מצבר start stop?

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

יש לי רכב מאזדה 3 שנת 2014 עם מצבר start stop של חברת שנפ.

המצבר בן 3 שנים וחודש בדיוק

לאחרונה אני שם לב שהרכב מגמגם בעוד שנייה בהנעה (אם נניח לא הנעתי אותה יומיים ברצף)

אבל הרכב עדיין מניע

המערכת start stop עדיין עובדת באופן תקין (כי הבנתי שאם המצבר חלש מדי אז האפשרות הזאת נכבית)

האם צריך להחליף או לחכות לרגע שהרכב לא יניע בכלל?

פורסם
לפני 36 דקות, lior00 כתב:

האם צריך להחליף או לחכות לרגע שהרכב לא יניע בכלל?

אני בגישה שכל עוד הרכב מניע (בהנחה והבעיה היא המצבר) - אז סוחב איתו עד שהמצבר מת. זה יכול לקחת עוד שנה, או עוד שנתיים. לא ניתן לדעת.

בדיוק החלפתי מצבר שהחזיק 6 שנים...

וכשהמצבר מת - אז יש בעיה, ועד אז מסתדרים.

יש חברים, יש ידידים, יש בוסטר אקראי מאיזה ישראלי עם רצון טוב, או גרר.

הגישה השניה והמנוגדת לגישה שלי היא של "למה לסבול?" (אפשר לחשוב כמה לסבול...) ו"למה לחכות עד שיקרה משהו ותיתקע" (כאילו להיתקע זה הדבר הכי נורא שיכול לקרות לך בחיים).

וזהו.

עכשיו כשיש לך את המידע לגבי 2 הגישות, ובהנחה שאתה לא מפחד להיתקע (אולי), או שבוקר אחד תנסה להתניע את הרכב והוא לא יניע, אז כל מה שנשאר לך הוא להחליט.

פורסם
לפני 52 דקות, DAHUJI כתב:

אני בגישה שכל עוד הרכב מניע (בהנחה והבעיה היא המצבר) - אז סוחב איתו עד שהמצבר מת. זה יכול לקחת עוד שנה, או עוד שנתיים. לא ניתן לדעת.

בדיוק החלפתי מצבר שהחזיק 6 שנים...

וכשהמצבר מת - אז יש בעיה, ועד אז מסתדרים.

יש חברים, יש ידידים, יש בוסטר אקראי מאיזה ישראלי עם רצון טוב, או גרר.

הגישה השניה והמנוגדת לגישה שלי היא של "למה לסבול?" (אפשר לחשוב כמה לסבול...) ו"למה לחכות עד שיקרה משהו ותיתקע" (כאילו להיתקע זה הדבר הכי נורא שיכול לקרות לך בחיים).

וזהו.

עכשיו כשיש לך את המידע לגבי 2 הגישות, ובהנחה שאתה לא מפחד להיתקע (אולי), או שבוקר אחד תנסה להתניע את הרכב והוא לא יניע, אז כל מה שנשאר לך הוא להחליט.

יש ברשותי בוסטר, ה "חשש" שציינתי לגבי להיות עם מצבר חלש זה האם זה יכול לגרום נזק?

הבנתי כשהמצבר חלש והרכב מתקשה להניע האלטרנטור מתאמץ יותר בהנעה על מנת "לחפות"

השאלה אם זה בסדר לחכות שהמצבר ימות בצורה תקינה

ושהמערכות האחרות לא יפגעו בצורה כזאת או אחרת, מזכיר שזה start stop אז המצבר צריך לעבוד הרבה יותר מהנעה חד פעמית של תחילת נסיעה..

פורסם

פות״ש: כמה יקר זמנך? כמה תתעבבן מהמתנה לחילוץ, אפילו למישהו שיתן יד עם הבוסטר.

מה משך האחריות על המצבר?

אישית הייתי הולך לחשמלאי כדי לבדוק את המצבר. העצבים להתקע - בודאי של ליד הבית - לא שווים לי את הכמה מאות ש״ח. וכיוון שלא מדובר בעניין דחוף עושה סקר מצברים אצל החשמלאים באיזור.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...