Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מניח שהנושא הזה כבר דובר פה רבות אבל אני לא מוצא שרשור אחד ספציפי שמסכם את הנושא.

לפני הטיפול התקופתי הקודם רכשתי באופן פרטי חלקים חליפיים (למעט שמן מנוע שגם אותו רכשתי באופן פרטי בהפרש מחיר ניכר ממה שהציעו לי במוסך המורשה) והבאתי אותם למוסך. ההפרש הכללי במחיר הטיפול היה משמעותי. לאורך השנה האחרונה לא הרגשתי הבדל בתפקוד הרכב.

בהתחשב בפערי המחיר הגדולים, איזה חלקים הייתם ממליצים לרכוש חלופי בלי לפגוע בתפקוד הרכב? מסנן אוויר, מסנן מזגן, רפידות/צלחות? עוד משהו?

פורסם

תגדיר מה זה חלופי?

למשל פילטר אוויר חליפי Bosch או Mann מיועדים לדגם שלך רק ללא הלוגו של יצרן הרכב או פילטר אוויר  שמגיע עם לוגו של חברת אריזה כלשהי שלא ברור מי מייצר אותו ומה רמת האיכות שלו והרמת ההתאמה לרכב שלך?

מי יצרן הרפידות והצלחות החלופיים?

כל פעם השאלה הזו חוזרת על עצמה.

"חלופי" לא אומר שום דבר. 

זה יכול להיות חלק OEM זהה למקורי למעט הלוגו של היצרן, יכול להיות חלק משופר יותר טוב מהמקורי. יכול להיות חלק תואם מקורי ברמה טובה שאין בעיה להשתמש בו.

ויכול להיות חלק ברמה הכי ירודה, כמו פילטר אוויר שלא מתאים במידות לתיבת האוויר והמנוע יונק אוויר לא מסונן מסביב לפילטר, צלחות בלם שמתעווות אחרי כמה אלפי ק"מ, פילטר שמן ללא שסתום Anti drain ועם משמעותית פחות נייר סינון וכו'. 

כל החלקים מהפסקה האחרונה פוגיעם משמעותית בתפקוד הרכב גם אם ואולי לא מרגישים שום דבר אחרי שנה. 

פורסם
לפני 1 דקה, Buki כתב:

תגדיר מה זה חלופי?

למשל פילטר אוויר חליפי Bosch או Mann מיועדים לדגם שלך רק ללא הלוגו של יצרן הרכב או פילטר אוויר  שמגיע עם לוגו של חברת אריזה כלשהי שלא ברור מי מייצר אותו ומה רמת האיכות שלו והרמת ההתאמה לרכב שלך?

מי יצרן הרפידות והצלחות החלופיים?

כל פעם השאלה הזו חוזרת על עצמה.

"חלופי" לא אומר שום דבר. 

זה יכול להיות חלק OEM זהה למקורי למעט הלוגו של היצרן, יכול להיות חלק משופר יותר טוב מהמקורי. יכול להיות חלק תואם מקורי ברמה טובה שאין בעיה להשתמש בו.

ויכול להיות חלק ברמה הכי ירודה, כמו פילטר אוויר שלא מתאים במידות לתיבת האוויר והמנוע יונק אוויר לא מסונן מסביב לפילטר, צלחות בלם שמתעווות אחרי כמה אלפי ק"מ, פילטר שמן ללא שסתום Anti drain ועם משמעותית פחות נייר סינון וכו'. 

כל החלקים מהפסקה האחרונה פוגיעם משמעותית בתפקוד הרכב גם אם ואולי לא מרגישים שום דבר אחרי שנה. 

אני מניח שמה שרכשתי או ארכוש בעתיד לא משופר יותר מהמקורי אז בוא נתמקד באפשרויות האחרות.

איך בעצם אני יודע אם החלקים החלופיים הם ברמה מספיק טובה? יש אינדיקציה כלשהי? לבקש מהמוכר יצרן מסויים? כלקוח שלא מבין בזה הרבה איך אני מתנהל נכון?

דרך אגב, פילטר שמן ושמן מנוע הם שני החלקים היחידים שאני מקפיד לקנות מקורי.

פורסם (נערך)

דווקא שמן מנוע אין צורך לקנות מקורי. רק שיעמוד בתקנים הנדרשים 

מסנן שמן - רק מקורי.

מבחינתי, גם שמן גיר,  כאשר מחליפים, רק מקורי.

לא מסכים שצלחות או רפידות לא מקוריות פוגעות בתפקוד הרכב, אם הן איכותיות (לפעמים יותר מהמקוריות ). מסננים,  במיוחד מסנן אוויר  - בהחלט המקורי עדיף.

מסנן מזגן יש עכשיו תחליפיים מעולים ( עם פחמים).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

לא רשום מה דגם הרכב של פותה"ש.

אם לא מדובר במשהו מיוחד ( כמו שהיה לי פעם רנו קנגו dci, בו מחליפים את כל הבית ביחד עם המסנן, בעלות של מאות שקלים), מסנן שמן מקורי עולה כמה עשרות שקלים בלבד ( לשתי הטויוטות שלי זה 40₪ פר מסנן). מה יש לחפש לחסוך כאן ולקנות תחליפי?

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לגבי מסנן חליפי, בטיפול האחרון הרכבתי מסנן שמן פנימי של בוש ב508 שלי, במקום המקורי. הוא יושב פחות טוב בהרכבה, חד משמעית. אם יש לזה השפעה כלשהי על ביצועיו? לא יודע, אבל נמנעתי מלהזמין אותו פעם נוספת.

לשאלה המקורית - כל חליפי איכותי הוא הולם בעיניי ובפרט שפער המחירים יצדיק העדפה שלו על פני מקורי (פער של כמה עשרות שקלים במצטבר על פילטרים חליפיים לעומת מקוריים לא מצדיק את השיקול בעיניי)

פילטר מזגן אפשר חליפי, יש מוצרים עם פחם פעיל שעושים עבודה טובה.

פילטר אוויר אני דוגל במקורי או בחלופי איכותי מאוד.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 12 שעות, Spongebob כתב:

לפני הטיפול התקופתי הקודם רכשתי באופן פרטי חלקים חליפיים (למעט שמן מנוע שגם אותו רכשתי באופן פרטי בהפרש מחיר ניכר ממה שהציעו לי במוסך המורשה) והבאתי אותם למוסך. ההפרש הכללי במחיר הטיפול היה משמעותי

אתה מביא איתך את החלפים/חלקים למוסך שמוכן להשתמש בהם והוא לא מזמבר אותך בעלות שעות העבודה או דוחף לך את הרגולאז' ברקס?...

הרבה מאוד מוסכים לא אוהבים את זה שבעל הרכב מביא את החלפים/חלקים בעצמו...

אז במקום להרוויח על החלפים/חלקים, הם תופרים בשעות עבודה וכו'. מוצאים שיטות יצירתיות.

בשורה התחתונה ההפרש במחיר יוצא זעום, לא משהו ששווה להתעסק איתו עם כל המשלוחים וכו', נניח 100~ ש"ח הפרש על טיפול תקופתי שעולה 700~ ש"ח?

פורסם

מישהו שלח לי לאחרונה הצעת מחיר לטיפול בינוני של טויוטה אייגו. רק בחלפים חסכתי לו 600 שח, אבל המוסך שלו סירב לקבל.

• מבאס 1
פורסם
לפני כשעה, EliC25 כתב:

בטיפול האחרון הרכבתי מסנן שמן פנימי של בוש ב508 שלי, במקום המקורי. הוא יושב פחות טוב בהרכבה, חד משמעית. אם יש לזה השפעה כלשהי על ביצועיו? לא יודע, אבל נמנעתי מלהזמין אותו פעם נוספת.

לפני כמה שנים כשהתחלתי להזמין פילטרים מ Cars245, התלבטתי מה לבחור. יש שם כמה אופציות לרכב שלי בקטגוריית Premium quality. 

בסוף נזכרתי שעל מכסה בית המסנן כתוב Mahle אז זה מה שבחרתי. זהה למקורי 1 ל 1 רק ללא הלוגו של היצרן. כבר החלפתי לא מעט כאלה.

פורסם
לפני 43 דקות, EliC25 כתב:

מישהו שלח לי לאחרונה הצעת מחיר לטיפול בינוני של טויוטה אייגו. רק בחלפים חסכתי לו 600 שח, אבל המוסך שלו סירב לקבל.

אתה מחזק את מה שאמרתי אלי.

אז למה לא להחליף מוסך?...

פורסם (נערך)
לפני שעה, DAHUJI כתב:

אתה מביא איתך את החלפים/חלקים למוסך שמוכן להשתמש בהם והוא לא מזמבר אותך בעלות שעות העבודה או דוחף לך את הרגולאז' ברקס?...

הרבה מאוד מוסכים לא אוהבים את זה שבעל הרכב מביא את החלפים/חלקים בעצמו...

אז במקום להרוויח על החלפים/חלקים, הם תופרים בשעות עבודה וכו'. מוצאים שיטות יצירתיות.

בשורה התחתונה ההפרש במחיר יוצא זעום, לא משהו ששווה להתעסק איתו עם כל המשלוחים וכו', נניח 100~ ש"ח הפרש על טיפול תקופתי שעולה 700~ ש"ח?

האסטרטגיה פשוטה: מבקש הצעת מחיר מפורטת עם עלות חלקים בנפרד. ככה אני יודע מה הם גובים ממני וכמה עולים החלקים. אחר כך אני קונה חלקים לבד (חלופי או לא וכן, לפחות במקרה שלי היה הבדל משמעותי במחיר השמן המקורי שקניתי בעצמי). בצורה הזו הם לא דוחפים לי שום אלמנט כי הסכמנו על מחיר העבודה מראש עוד לפני שהם ידעו מה אני מביא להם. מדובר במוסך מורשה ולא היה איכפת להם בכלל שהבאתי חלקים חלופיים או שהחלפתי בעצמי את הפילטרים.

עריכה אחרונה על ידי Spongebob
  • רעיון טוב! 1
פורסם

שימוש בחלפים שאתה מביא זה מאוד נקודתי, פר מוסך, ללא קשר למורשה יבואן או לא.

את החלפים המקוריים ששמו ברכב שלי בתקופת האחריות יצרו mann ו mahle , על האריזה היה לוגו vw וכיתוב היה במפורש שם היצרן. גם על גוף המסננים. 

הנקודה החשובה היא, כשאתה קונה את החלפים, גם של יצרן מוכר, היא הדיוק בהתאמה לרכב שלך. כמובן שעל החלק להיות עם השסתומים הדרושים צפיפות הנייר/סינון וכל השאר. 

אבל כמו שכתב אלי, לא תמיד ההברגה בחלק החליפי תואמת במלואה את התבריג ברכב, יש טולרנסים. בשוק יש חלפים תואמי מקור/חליפיים שתוכננו להתאים למגוון רחב של מנועים , אין ערובה לכך שפילטר שרשום תואם למנועי vag למשל יתאים גם לדור ראשון, שני ושלישי של אותו דגם מנוע (במקרה שאני מכיר ea888). דבר נוסף - שים לב שמחליפים שמן סוגרים בורג חדש! ואם זה בורג TTY על אחת כמה וכמה. את הבורג המתאים ספק אם תמצא בחנויות החלפים עפ התבריג המדויק למנוע שלך. 

צלחות ורפידות בלימה, תמיד ניתן לשים משופר אבל לא תמיד יש צורך מעבר לרצון שלך להשתדרג, כי אולי תרד לימי מסלול מתישהו. (או פעם באף פעם, אבל תספר לכולם ששידרגת) 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 8 שעות, zaf כתב:

שימוש בחלפים שאתה מביא זה מאוד נקודתי, פר מוסך, ללא קשר למורשה יבואן או לא.

את החלפים המקוריים ששמו ברכב שלי בתקופת האחריות יצרו mann ו mahle , על האריזה היה לוגו vw וכיתוב היה במפורש שם היצרן. גם על גוף המסננים. 

הנקודה החשובה היא, כשאתה קונה את החלפים, גם של יצרן מוכר, היא הדיוק בהתאמה לרכב שלך. כמובן שעל החלק להיות עם השסתומים הדרושים צפיפות הנייר/סינון וכל השאר. 

אבל כמו שכתב אלי, לא תמיד ההברגה בחלק החליפי תואמת במלואה את התבריג ברכב, יש טולרנסים. בשוק יש חלפים תואמי מקור/חליפיים שתוכננו להתאים למגוון רחב של מנועים , אין ערובה לכך שפילטר שרשום תואם למנועי vag למשל יתאים גם לדור ראשון, שני ושלישי של אותו דגם מנוע (במקרה שאני מכיר ea888). דבר נוסף - שים לב שמחליפים שמן סוגרים בורג חדש! ואם זה בורג TTY על אחת כמה וכמה. את הבורג המתאים ספק אם תמצא בחנויות החלפים עפ התבריג המדויק למנוע שלך. 

צלחות ורפידות בלימה, תמיד ניתן לשים משופר אבל לא תמיד יש צורך מעבר לרצון שלך להשתדרג, כי אולי תרד לימי מסלול מתישהו. (או פעם באף פעם, אבל תספר לכולם ששידרגת) 

לא חייב להחליף בורג, כן להחליף שייבנ.

המקרה שלי מדובר על פילטר פנימי, זה לא בהברגה אלא בהלבשה על גוף הפלסטיק. יש מין שיניים פנימיות, ובחליפי של בוש  זה פשוט ישב עם קצת נדנוד שהתבטל ברגע שסגרתי את בית הפילטר. אבל המקורי לעומתו ישב בהדיקות. שניהם היו באותן מידות והגיעו לאותו עומק אז לא התרגשתי מזה.

לפני 10 שעות, DAHUJI כתב:

אתה מחזק את מה שאמרתי אלי.

אז למה לא להחליף מוסך?...

זה בדיוק מה שאמרתי 

יש אנשים שמעדיפים לשלם יותר

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...