Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט בין 2 מכוניות - פיג'ו 208 ל Citroen C3

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפני 5 שעות, dingier כתב:

מה לגבי הרכבים האלה בשנתונים יותר גבוהים? לדוג' 2020+
האם הכשלים בתכנון תוקנו?

לא. אם תחפש בפורום אתה תראה רכבים עם המנוע הזה שדורש החלפה או שיפוץ, גם בשנתונים של 2022+.

עריכה אחרונה על ידי שחר 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

עדיין זאת אותה רצועה אם כי משופרת, פשוט ברכב חדש יחסית אפשר לטפל בתדירות גבוהה יותר ולכן להקטין  סיכוי לבעיה.

לי היה קקטוס עם 100 אלף ק״מ עם המנוע הזה ולא היו בעיות, ממי שרכשתי קנה 2008 חדשה עם המנוע הזה ומרוצה, המלצתי למישהו מהמשפחה קקטוס 2017 לפני כמה שנים גם מרוצה.

פשוט ברכב יחסית יקר ירידת ערך גדולה יותר במיוחד בצרפתי, אז חבל.

כן יש מקרה שעלה לאחרונה הלך מנוע  ברכב 2022 אך לא ברור מה ולמה. מעבר לזה, רובם של המקרים שקרו פה זה רצועות שלא הוחלפו אחרי 60 אלף או 4 שנים לרוב כי אנשים לא מודעים לזה.

לכן אם כבר לקנות, זה רכב עד 4 שנים או 60 אלף ק״מ. כמובן המחיר שלהם צריך להיות אטרקטבי, הc3 נמכרת במחירי בדיחה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חיפוש קליל באינטרנט יגלה לך שגם ליפניות וקוריאניות לא חסר. כנס לאתר THE CAR ויחשכו עינייך. 

הc3 נותנת תמורה מצויינת לכסף, רק תוודא שטופלה בהתאם. ניתן למנוע מראש עם טיפול מקדים. מה שלמשל לא קורה בתקלות אחרות בחברות אחרות ואין טיפול מונע. 

לגבי השוק? 

את הראשונה מכרתי במחירון (2017)

והשנייה נמכרה מתחת בקצת בגלל לחץ. 

לפני מספר ימים נמכרה פה בפורום c3 גם במחירון ואם הוא ייחשף לשרשטר אני מאמין שהוא יגיב.

נמכרו עשרות אלפי רכבים כאלו, עדיין נוסעים על הכבישים עשרות אלפים כאלו, גם בני 10 ויותר, ועדיין נמכרים רכבים כאלו מיד ליד. 

אל תקשיב למפחידים. 

אמרתי ואגיד שוב, אם לא הייתי מקבל רכב מהעבודה הייתי נשאר עם הc3, ואם אני צריך לקנות היום רכב, זאת תהיה הc3 השלישית שלי.

פורסם

בתור בעלים של 308 2014 עם 178,000 ק"מ עם המנוע המדובר אני יכול לשתף מניסיוני ומהיכרות קרובה עם המנוע הנ"ל.

אין גרסא לא דפוקה של המנוע הנ"ל והתכנון של הרצועה בשמן הוא תכנון כושל מהיסוד, גם ברכבים של 2020+ ו2022 המנוע הזה יכול "ללכת" בגלל התפוררות רצועה.

מה שכן זה רכב שאפשר לחיות איתו ולמנוע את התפוררות הרצועה ובעיית אכילת השמן אם מקיימים תנאי אחד בסיסי והוא קיצור מרווח החלפת השמן בחצי.

הרצועה מתפוררת מכיוון שהשמן נהיה חומצי, במידה ומחליפים שמן לא פעם ב15,000 אלא פעם ב7,500 אלף מניסיוני הרכבים האלו מגלים אמינות מופתית.

אז אם שואלים אותי אני הייתי רוכש שוב רכב כזה בתנאים הבאים:

א. אני מבין שהטיפול ברכב יותר יקר ודורש יותר זמן כי צריך להחליף שמן לא פעם ב15,000 אלא פעם ב7,500

ב. אני הייתי רוכש רק רכבים עם קילומטראז נמוך, כי אם הרכב טופל פעם ב15,000 ועבר כבר 100 אלף+ זה כבר הימור.

ג. אני מודע לכך שהרכב לא סחיר בעליל בגלל התדמית והבעיות הנ"ל ואני לא מצפה למכור אותו אחרי במיוחד שכבר יהיה לו קילומטראז מכובד (כלומר הוא ישאר אצלי עד הסוף).

• רעיון טוב! 1
פורסם

2015

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא, היום 2025 ה 208 עם מנוע שונה עם שרשרת וגיר רובוטי.

פורסם

אבל, מנסיון עבר של היצרן הדפוק הזה, צריך לתת לכל מנוע חדש שנה-שנתיים כדי להבין אם יש לאקרדה חדשה. 

• רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

פה גם יש גיר חדש, אז כן יש פה שני נעלמים.

• רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 27.7.2025 בשעה 23:32, dingier כתב:

הדבר נכון גם לפיג'ו 208 מהצורה החדשה?

ה- 208 החדש הוא מ-2020.

לאחרונה נעשתה לו מתיחת פנים , אבל הצורה אותה צורה.

מה שכן, כפי שכתבו, במסגרת מתיחת הפנים, המנוע החדש שונה.

אם אתה מתעניין ורוצה לקנות, שים-לב שבארץ עדיין מוכרים את הרכב עם המנוע הקודם.

יש כרגע  למכירה שני סוגים של 208 - זה עם המנוע הקודם (שכתבו עליו פה רבות), וזה עם המנוע החדש.

לחדש הם קוראים 208 היברידי, או ליתר-דיוק, 208 היברידי-לייט (ועם תיבת הילוכים רובוטית).

לישן הם קוראים בנזין.

אז שים-לב להבדל, שלא תיפול על המנוע הקודם

(אם אתה לא בטוח, לחדש יש הספק של 136 או 145 כ"ס, ולישן רק 130 כ"ס).

בהצלחה

פורסם (נערך)
בתאריך 27.7.2025 בשעה 07:37, dj_dani כתב:

לפני מספר ימים נמכרה פה בפורום c3 גם במחירון ואם הוא ייחשף לשרשטר אני מאמין שהוא יגיב.

אכן, הרכב של הורי. Shine pk הדגם המאובזר. נמכר במעט מעל המחירון. תוך שבוע.

מסכים לגמרי עם הסיכום של דני.

אני בכלל הייתי בדעה שהיו צריכים להישאר איתו. חבל שנמכר.

אצלהם הרכב עבר בקושי 6k בשנה וטופל, לפי הספר, במורשה יבואן. אגב, החלפת רצועת טיימינג יזומה, על ידי היבואן, בוצעה ב2019. אם לא היה נמכר. היה עובר החלפה בטיפול הקרוב.

מלבד הגובה. היו מרוצים ממנו מאוד. נוח, אמין וזריז.

עריכה אחרונה על ידי samg
פורסם
לפני 9 שעות, ntd כתב:

ה- 208 החדש הוא מ-2020.

לאחרונה נעשתה לו מתיחת פנים , אבל הצורה אותה צורה.

מה שכן, כפי שכתבו, במסגרת מתיחת הפנים, המנוע החדש שונה.

אם אתה מתעניין ורוצה לקנות, שים-לב שבארץ עדיין מוכרים את הרכב עם המנוע הקודם.

יש כרגע  למכירה שני סוגים של 208 - זה עם המנוע הקודם (שכתבו עליו פה רבות), וזה עם המנוע החדש.

לחדש הם קוראים 208 היברידי, או ליתר-דיוק, 208 היברידי-לייט (ועם תיבת הילוכים רובוטית).

לישן הם קוראים בנזין.

אז שים-לב להבדל, שלא תיפול על המנוע הקודם

(אם אתה לא בטוח, לחדש יש הספק של 136 או 145 כ"ס, ולישן רק 130 כ"ס).

בהצלחה

תודה על התשובה המפורטת!

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...