Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ירידת ערך בדו"ח בלק"ר

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הורדתי דו"ח בלק"ר עבור רכב אותו אני מעוניין לרכוש, וראיתי שתי תאונות בהיסטוריה של הרכב. על התאונה האחרונה בעל הרכב סיפר לי והראה תמונות. וציין כי השמאי נתן ירידת ערך של 1.5%. על התאונה הקודמת הוא לא דיבר (טכנית הוא לא היה הבעלים, ורכש את הרכב חודש אחרי, אבל אני מנחש שהוא כן היה מודע לזה בעת הקנייה).

בכל אופן, כיצד יתכן שעל תגמולים בסך 32,000₪ ששולמו לחברת הביטוח לא הייתה ירידת ערך לרכב, בעוד שעל תגמולים נמוכים בהרבה של כ 7,000₪ כן נקבע ירידת ערך של 1.5%?

מצ"ב הדו"ח

Screenshot_20250721-133626.png

פורסם (נערך)

כנראה שמדובר באי הכנסת נתון במרכז הסליקה. אבל יש שיעור ירידת ערך.

כמו שאתה רואה, שולמו על התאונה הגדולה יותר 4,372 ש"ח בגין ירידת ערך (בהערכה גסה 6-7%).

אם תוציא דו"ח סליקה תוכל לראות שהמשבצת 'שיעור ירידת ערך' ריקה ולכן זה מופיע כך בדו"ח בלקר.

עריכה אחרונה על ידי itzik123
פורסם
לפני 56 דקות, itzik123 כתב:

כנראה שמדובר באי הכנסת נתון במרכז הסליקה. אבל יש שיעור ירידת ערך.

כמו שאתה רואה, שולמו על התאונה הגדולה יותר 4,372 ש"ח בגין ירידת ערך (בהערכה גסה 6-7%).

אם תוציא דו"ח סליקה תוכל לראות שהמשבצת 'שיעור ירידת ערך' ריקה ולכן זה מופיע כך בדו"ח בלקר.

תודה.

כשאתה רושם הערכה גסה של 6-7% ירידת ערך, אתה בעצם מתבסס על מה? זה לא אמור להיות תלוי בשווי הרכב בזמן התאונה? 

פורסם

נכון ובדיוק בגלל זה כתבתי הערכה גסה.

אני לא יודע מה היה שווי הרכב ב-6/2023, אבל זה הסדר גודל לפי המידע מהתאונה שהיתה כמעט שנתיים אחרי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

על פניו זה מעלה תהיות, אבל לך תדע. בבדיקה במכון היקף הנזק בפועל וטיב התיקונים יתבררו.

אם בעל הרכב נראה לך אדם אמין ומוכן להתחייב על הבדיקה, תחתים אותו על טופס התחייבות על הבדיקה שבמידה ויש נזקים לשלדה או למנוע או לגיר אתה לא קונה את הרכב (עד כמה שאתה מוכן ללכת את כברת הדרך לביהמ"ש אם הוא יסרב לעמוד בהתחייבות).

אגב, יש גם כמובן פרקטיקה לא חוקית ידועה מאוד של בעלי מכוניות+בעלי מוסכים+שמאי רכב של הביטוח (או בעלי המוסך ושמאי הביטוח בלבד) במסגרתה השמאי מעריך את הנזק יותר מכפי ערכו בפועל וכך כל הצדדים נהנים למעט חברת הביטוח עצמה שמשלמת בעודף.

לפעמים בעל המכונית יוזם את זה כדי לתקן על הדרך נזקים אחרים שיש לרכב ואני מניח שלעתים גם סתם ככה וכולם מתחלקים בשלל. או שבעלי המוסך מכיר את השמאי שמגיע למוסך להעריך את הנזק והם תופרים יחד משהו.

גם זה יכול להסביר את זה את הפער הזה שהעלית.

פורסם

אין כאן פער, יש רק נתון שלא מצויין בדו"ח ככל הנראה כי הוא חסר במרכז הסליקה.

מה שכן אני עכשיו שם לב שטעיתי בחישוב האחוזים ובמקום להעלות את שווי הרכב בתאונה הראשונה, הורדתי, ולכן הגעתי ל6-7% כשזה יותר באיזור 3-4%.

@yonizarkh שים לב. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

רק כדי ליידע אותך ואת מי שקורא פה 

אפשר להוציא דו"ח היסטוריה ביטוחית בעלות של 12 שקלים. העלות של דו"ח בלקר מיותרת כי הוא פשוט מרכז הרבה מידע שנגיש בפחות כסף ובחלקו הגדול - בחינם, ברשת.

• רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...