Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב קטן עד 25-35 אלף

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה החלפתי עבודה ולצערי נראה שדרך התחבורה הכי נוחה אליה תהיה ברכב(בפקקים לתל אביב). לכן מחפש לקנות רכב שני קטן עבור המשפחה. בעיקר ישמש לנסיעה שלי לעבודה + להקפיץ את הילדה לגן בדרך.

התכנון המקורי היה לקנות I20 ישנה אבל אני לא מוצא משהו נורמאלי בטווח המחירים הזה שהוא לא מ2012-2013, ונראה שמוכרים אותן מעל המחירון. מעבר לזה שאני חושש מהתיישנות של כל המערכות ברכב, גם אין בהן מסך(בעיקר מצלמת רוורס) או אפילו דיבורית בלוטוס, וזה די מבאס.

אני קצת נוטה לא לכיוון של I10 ופיקנטו ושאר קטגוריית המיני, מרגיש לי פחות מתאים עם ילדים וגם מבחינה בטיחותית מרגיש כמו פחית על גלגלים וקטן מכדי להיות בטיחותי. אולי אני סתם מגזים.

אז כבר כמה ימים אני מסתכל על פיג'ו 208 וזו נראית אחלה אופציה. אפשר להביא שנתון 2016-2018 בפחות מ30 אלף, רכב הרבה יותר חדש עם כל היתרונות של זה ומולטימדיה מודרנית. וכן אני מודע לבעיות הטיימינג ושקריטי לוודא שעברה החלפה בזמן.

ידני זו לא אופציה.

אז בתכלס אשמח לעצות איפה אמצא את עצמי עם פחות בעיות - פיג'ו שנחשבת לפחות אמינה אבל שנתון וקילומטראז' משמעותית יותר חדש, או יונדאי I20 שתהיה כמה שנים מתחת ועם סביבות 150 אלף ק"מ? 

אם יש הצעות אחרות בתקציב אני מוכן לשמוע למרות שמרגיש לי שפסלתי כבר את רובן מסיבה זו או אחרת

פורסם

לא אכנס להמלצות על דגם, אבל לפסול רכב בגלל מצלנת רברס ודיבורית זו טעות, אין בכל חנות התקנות יפתרו לך את הבעיה.

אגב, בטווח המחירים אתה יכול לחפש יפאנית כמו סויפט, לדעתי מאמצע העשור הקודם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מצטרף להמלצה על סוזוקי סוופיט.

עוד אופציה היא קיה ריו שמכאנית דומה ליונדאי.

הפיגו כרכב טובה מקוריאניות מבחינת ביצועים ונוחות.

אבל הרצועה עניין חשוב מאוד. צריך לבדוק בהיסטוריה שלא נדלקה נורית מנוע ולכן הוחלפה רצועה. בנוסף יכולה להיות בעיית צריכת שמן מהרינגים.

אישית הייתי קונה כזה רכב כאשר הוא עד 4 שנים או 60 אלף, כיוון שההמלצה היא החלפת רצועה כול 4 נים או 60 אלף, זה מוקדם ממה שהיצרן מגדיר, הבעיה שלא מודעים לזה.

לנו יש ספייס סטאר למשל, תוכל לקנות גם יחסית משתנון מתקדם, היא אמינה עם אבזור טוב.

הילד שלנו גדל איתה והיה בסדר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, DAHUJI כתב:

אכן דומה, ההבדל העיקרי הוא שאני עם ילדים אז יש צורך כנראה ברכב קצת גדול יותר, ושאני כנראה יותר גמיש בתקציב.

אבדוק הספייס סטאר אם אמצא אחת במחיר ובמצב טוב. באמת נראית סהכ תמורה טובה למחיר ובשנתון טוב .

לגבי ה 208 אני חושב שאם אמצא אחת מטופלת ונוסעת באיזור 20 אלף, אפילו אם אאלץ לעשות לה שיפוץ מנוע אחר כך ב15 אני עדיין נשאר בתקציב (אם כי עם יותר עצבים וימים עם רכב מושבת), ועדיין רכב יותר מודרני משאר הסופר מיני. תקנו אותי אם אני טועה? 

האם ליונדאי/קיה/מיצובישי בת 12-13 עם 150 אלף ק"מ לא עלול להתפגר המנוע אחרי עוד 25-30?

עריכה אחרונה על ידי TimeWillTell
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, TimeWillTell כתב:

אכן דומה, ההבדל העיקרי הוא שאני עם ילדים אז יש צורך כנראה ברכב קצת גדול יותר, ושאני כנראה יותר גמיש בתקציב.

נכון, אבל לדעתי 2 ילדים זה בדיוק קו התפר, אז אתה ממש על קו התפר...

אחותי עם 2 ילדים קטנים (בן 3 ובן 0.4) ומסתדרת לגמרי אחלה עם 2 מושבי בטיחות (!) ועם קיה פיקנטו מזדקנת בת יותר מעשור.

לילדים לא מפריע מרווח מחייה מצומצם. הם לא זקוקים להרבה ממנו.

חשוב לציין שמושבי הבטיחות הם מהסוג שהופכים להיות חלק מהעגלה או משהו שכזה... ואז רק השלד של העגלה המתקפל נכנס ל"תא המטען".

אבל לגמרי שאי אפשר לקרוא למה שיש לקיה פיקנטו "תא מטען". זו פיקציה לחלוטין מעבר ל- 5 סלי קניות רב-פעמיים.

אבדוק הספייס סטאר אם אמצא אחת במחיר ובמצב טוב. באמת נראית סהכ תמורה טובה למחיר ובשנתון טוב .

בהחלט.

יצא לה פה בפורום שם מופלג מאוד של אמינות, יעילות, ספרטניות שימושית.

ואני אישית גם ממש אוהב את העיצוב בצורתה החדשה. זוויתי משהו ומאוד מדבר אליי משום מה.

גם השברולט ספארק מקבלת המון מחמאות.

לגבי ה 208 אני חושב שאם אמצא אחת מטופלת ונוסעת באיזור 20 אלף, אפילו אם אאלץ לעשות לה שיפוץ מנוע אחר כך ב15 אני עדיין נשאר בתקציב (אם כי עם יותר עצבים וימים עם רכב מושבת), ועדיין רכב יותר מודרני משאר הסופר מיני. תקנו אותי אם אני טועה? 

היה על הנושא הזה בדיוק דיון פה לא מזמן בשרשור די ארוך...

להמר על PURETECH | בחירה מושכלת או מושחלת?

האם שווה לקנות צרפתיה מודרנית, שבגלל השם הגרוע שיצא להן בכל הקשור לאמינות (רובו לא בצדק לדעתי, אבל לא מתווכח עם זה), נמכרות כיד 2 במחיר [הרבה] יותר זול לעומת קוריאנית/יפנית מקבילה (אותו סגמנט, אותו מפרט, אותו שנתון וכו'), ואת ההפרש במחיר הרכישה (עשרות אלפי ש"חים בדר"כ) לשמור בצד לטיפולים "העתידיים" שסביר להניח שיתרחשו בצרפתיה ה"לא-אמינה" לעומת הקוריאנית/יפנית שבוודאות מוחלטת של כנר על הגג תיתן לקונה המאושר שלה "ראש שקט"?

אמ;לק - אין תשובה וגם לא תהיה תשובה.

זה סיכון כמו כל דבר בחיים... אני "לוקח" אותו כבר מעל 20 שנים ונהנה מאוד מהצרפתיות שלי (ידניות!) ומרוצה מהן עד השמיים ולא חלק מהעדר הזה.

יש נפגעי צרפתיות. יש נפגעי קיה. יש נפגעי טויוטה (9,000 ריקולים בשנה בערך). יש גם נפגעי המלאך גבריאל.

וכו'.

האם ליונדאי/קיה/מיצובישי בת 12-13 עם 150 אלף ק"מ לא עלול להתפגר המנוע אחרי עוד 25-30?

כשאתה קונה רכב אתה רוצה קודם כל לראות ולדעת היסטוריית טיפולים מסודרת ומתועדת.

האם התייחסו אליו יפה או שלא?

אתה רוצה לדעת שטיפלו בו כמו שצריך, עם נוזלים איכותיים (ככל האפשר - היפניות/קוריאניות יותר סלחניות לזה), ובצורה נאותה עד כמה שאפשר.

רכבים מודרניים מחזיקים מאות אלפי ק"מ... או שלא.

וזה תלוי מאוד בהרבה מאוד משתנים, בעיקר הבעלים הקודמים ועוד עשרות משתנים שאין לך שליטה עליהם.

אין שום סיכוי לקחת את כל המשתנים הללו בחשבון, אז מתמקדים ב- 3-5 מהם ועם זה רצים למכולת. וזהו.

אי אפשר לבלבל לעצמך בשכל יום ולילה (לא אתה, במובן מטאפורי הכוונה) ולחשוב שאם רק תעשה את הבחירות הנכונות ידך תצא על העליונה.

קיה/מיציבושי עם 150,000 או אפילו 200,000 ק"מ באודומטר בסבירות גבוהה שממש לא הולכות לנפוח את מנוען אחרי עוד 10-20% נסועה.

מישהו יכול להתחייב לך על זה? - אפילו משה בהר סיני עם ה- WiFi לשיח 7G לא יתחייב.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • מעניין 1
פורסם
לפני 4 שעות, TimeWillTell כתב:

פיגו היא סופר מיני, הספייס סטאר מיני.

עוד אופציה לקנות 208 עם מנוע 1.6, אמנם פחות חזקה וחסכונית אבל אין בעיות של שרשרת.

• רעיון טוב! 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

איך הספייס סטאר מבחינת מרחב ישיבה לנהג?

אני קצת מעל מטר שמונים ותוהה אם זו תהיה בעיה.

מבחינת מקום מאחורה לילדה אני מניח שצריך פחות לדאוג

פורסם

אני 1.70 ולי בסדר, תנסה לשבת בכזה רכב ולראות איך לך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...