Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי אני בשלב ראשוני של הליך ירושה לדירה.

פתחתי בקשה לקיום צוואה, אם כי אני לא יודע אם הטיוטה (בכתב יד ללא אישור עו"ד וכדומה) תקינה מבחינת רשויות החוק. אני לא צופה ערעורים כלשהם, מקווה שאני לא אצטרך להתמודד עם זה.

הדירה שבצוואה צריכה לעבור שיפוץ לא קטן. אני מתכנן להתחיל את התהליך כשהטאבו יושלם על שמי. צפי - אוקטובר? מקווה.

מעולם לא שיפצתי דירה (ע"י בעל מקצוע בתשלום), כך שאין לי מושג מאיפה להתחיל בכלל. (אני יודע שאצטרך לפנות לכמה קבלנים עבור הצעות מחיר, אבל אין לי מושג לגבי "סדר פעולות", מה קודם וכדומה).

כרגע אני עדיין מפנה את החפצים משם. 

את התקציב לשיפוץ אצטרך למצוא ע"י מיחזור המשכנתה שלי. מדובר לדעתי על סכום גבוה.

המחשבה הראשונית הייתה למכור את הדירה אחרי השיפוץ ולסגור את המשכנתה שלי, אבל כשחשבתי לרגע לעומק, הבנתי שהבנק לא יוותר על האתנן שלו (קרי, הריבית שאני חייב לו) בלי פייט. משמע, קנס יקר- וכך גם היה כתוב במקומות שגיגלתי ברשת. 

כך שכנראה בשלב הקרוב רק אשכיר את הדירה, לפחות על מנת "לנטרל" את המשכנתה. 

אחרי ההקדמה הארוכה הזו.

אני עדיין בהתחלה של הכל. בקשה לקיום הצוואה הוגשה בחמישי, המעטפה נמסרה היום, צפי לסיום- 3 חודשים. 

אודה לכל כיוון, מחשבה, רעיון, נקודות חשובות לשים לב אליהן, כל דבר שתוכלו לכתוב פה שאולי לא חשבתי עליו או לא היה לי מושג לגביו, לגבי מה ואיך לעשות וכדומה. 

לכל מי שיש לו ניסיון בתחום, אני מצטער לשמוע.

תודה לעונים.

• מבאס 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 220
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל תנחומיי.

לגבי שיפוץ יש כל מיני רמות של שיפוץ ויש הבדל בין דירה שאתה הולך לגור בה לדירה שאתה משפץ למכירה.

למכירה אפשר לעשות הדבקה של קרמיקה פשוטה או אם זה טרצו אז איטום חריצים ופוליש, מטבח "קבלן" (איקאה או אחמד את סלים), אמבטיו קרמיקה הכי זולה, קצת וילונות ולהעיף.

תבדוק גם אפשרות למכור AS IS. לפעמים אנשים מעדיפים לשפץ לבד.

בטוח יש לך עו"ד בתמונה אז בדוק גם מה קורה עם מיסוי (אמרת משכנתא אז זו דירה שנייה).

לגבי המשכנתא, אתה יכול היום לקבל בבנק 5% על פיקדון עם אפס סיכון. תשקלל את זה מול קנס הפירעון המוקדם (שקיים רק בריבית קבועה) ותחליט מה יותר כדאי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 17 דקות, Night Driver כתב:

קודם כל תנחומיי.

תודה רבה.

לגבי שיפוץ יש כל מיני רמות של שיפוץ ויש הבדל בין דירה שאתה הולך לגור בה לדירה שאתה משפץ למכירה.

למכירה אפשר לעשות הדבקה של קרמיקה פשוטה או אם זה טרצו אז איטום חריצים ופוליש, מטבח "קבלן" (איקאה או אחמד את סלים), אמבטיו קרמיקה הכי זולה, קצת וילונות ולהעיף.

אני לא הולך לגור בה, אבל כן תושכר או תימכר. כן חושב על שיפוץ מהצד הזול של הכח.

תבדוק גם אפשרות למכור AS IS. לפעמים אנשים מעדיפים לשפץ לבד.

אני לא חושב שזו כל כך אופציה, לפי מצב הדירה. ההפסד יהיה די משמעותי, אם כי לא אוכל לדעת עד שאזמין שמאי. 

שמאי, זה אפשר גם לפני השיפוץ ושיחווה דיעה לגבי האחרי? או שרק אחרי?

בטוח יש לך עו"ד בתמונה אז בדוק גם מה קורה עם מיסוי (אמרת משכנתא אז זו דירה שנייה).

אין לי. 

מבין שצריך להיות לי. 

יופי, עוד עלויות שאין לי... 

כן, זו תהיה דירה שנייה הרשומה על שמי (שמי בלבד, המשכנתה היא על שמי ושם אשתי).

לגבי המשכנתא, אתה יכול היום לקבל בבנק 5% על פיקדון עם אפס סיכון. תשקלל את זה מול קנס הפירעון המוקדם (שקיים רק בריבית קבועה) ותחליט מה יותר כדאי.

בכנות לא הבנתי. 

אתה אומר שאם אמכור, אוכל לדחוף את זה לבנק כלשהו בתמורה ל-5% (חודשי? שנתי? מעורב ירושלמי?), ושזה יכול להתקזז מול הקנס? 

ומה הכוונה, שקיים רק בריבית קבועה? שאר חלקי המשכנתה לא יהיו חייבים בקנס? 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

קודם כל שמאי יודע להעריך as is וגם כמה תהיה במצב סביר.

לגבי הכסף אם אתה משלם 5.5% ריבית שנתית ויכול לקבל בבנק 5% אז אולי שווה להמתין עם פרעון המשכנתא.

כעיקרון בריבית משתנה אין קנס פירעון. הקנס קיים בריביות קבועות והוא נגזר מההפרש בין הריבית שלך לריביות היום. אם היום הריביות יותר גבוהות לא תשלם שום קנס 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

תנחומי

היכן הדירה ומה גודלה?

כיוון שיש לך דירה - האם לא תרצה לאחד כוחות, למכור את שתי הדירות ולרכוש אחת יותר טובה לשימושך? יש לכך גם משמעוייות מבחינת מיסוי.

אם מדובר בדירה שמצריכה יותר מריענון הייתי שוכר שירותי אדריכל/מעצבת. מדובר בהוצאה יחסית לא גדולה (אלפי שקלים לעיצוב בסיסי) שיכולה להחזיר עצמה בהעלאת ערך הדירה, ואם תגור בה - בשיפור איכות החיים שלך. המעצבת תוכל ללוות אותך גם בבחירת חומרים מתאימים, ובדרך כלל יש לה הקשרים הדרושים כדי לקבל ״הנחות״ בחנויות. תביא בחשבון שכל הענף הזה מתנהל על יסוד מחירונים פיקטיביים ו״הנחות״ מדומות, עדיף לקבל כמה שיותר.

לגבי רישום הדירה - הוועץ בעו״ד. חוקי המיסוי מורכבים וצריך לדעת לנווט בהם. אם בכוונתך למכור אחת הדירות (או שתיהן) זה עוד יותר קריטי. צריך לדעת באיזה סדר ובאיזה תזמון לבצע את העיסקות. עלות השירות לא צריכה להיות גדולה ומחיר שגיאה יכול להיות גבוה. ממש לא המקום להתקמצן. 

לגבי אשתך - מבחינה משפטית, מבחינות מסויימות, אתם יחידה אחת. שוב, לייעוץ משפטי.

לגבי המשכנתא - עמלת ההיוון (״קנס יציאה״) תלויה בתנאי המשכנתא מול תנאי השוק בעת פירעון ההלוואה (כל מסלול ותנאיו). אם הריבית שאתה משלם נמוכה מהריבית הנוכחית השוק תהיה פטור מהעמלה. בקש מהבנק אומדן.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במכירה- אין כמעט משמעות לשיפוץ.

במקרה הטוב- אתה תקבל חזרה את מה ששילמת על השיפוץ. אם יש לדירה חסרונות אחרים (מיקום/קומה גבוהה ללא מעלית/ בניין מיושן ללא ממ"ד וכו'), אז יש סיכוי טוב גם לצאת בהפסד.

לקחת דירה מוזנחת, למרוח קצת צבע ופרקט לימינציה, ולמכור ברווח עצום, עובד יפה בעיקר בתכניות טלוויזיה בערוצים של בריטים אנטישמים.

אם תשכיר- יש משמעות לשיפוץ קל וממוקד-מטרה (אינסטלציה-חשמל-מזגנים). גם יהיה לך קל יותר להשכיר, וגם יהיו לך פחות בעיות תחזוקה מול הדיירים.

אם הדירה באיזור ביקוש- זה יספיק, אם הדירה באיזור מאתגר יותר, מוסיפים גם פרקט לימינציה, דלתות פולימר לבנות, ומטבח מהום-סנטר, והעלחת את הסיכוי שלך להשכיר.

מהיכרותנו בפורום אתה מיומן מאד בdiy.  אם החלטת למכור, אתה יכול להחזיר בעצמך את הדירה למצב שהמתווכים מכנים "שמורה".

כלומר- קירות לבנים (דלי 18 ליטר צבע md לבן ב-200 ש' ו5 קילו פרופילה) רצפה נקיה בלי מרצפות רופפות (קצת טיט וחומרי ניקוי מקצועיים, אולי גם שכירת מכונת פוליש ליום-יומיים) וכלים סניטריים שלמים ונקיים (שוב-בעיקר חומרי ניקוי, במקרה הגרוע כמה מאות עבור כלי דרג ב' סיני).

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 2

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

לחזק את נתקו - כקונה אני מעדיף את הדירה כפי שהיא ולשפץ לפי צרכי וטעמי (וכשמכרתי דירה שנזקקה לשיפוץ לא קניתי אפילו דלינצבע, ותמחרתי בהתאם). אבל כשוכר הייתי מעדיף שתהיה ראויה למגורים. אתה יודע מה מצבה והאם היית מוכן להתגורר בה במצבה הנוכחי או שיש צורך בריענון או יותר מזה.

• אהבתי 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שמחים לקרוא אותך פה שוב, סבא ישראל.

@ישה

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

פתחתי בקשה לקיום צוואה, אם כי אני לא יודע אם הטיוטה (בכתב יד ללא אישור עו"ד וכדומה) תקינה מבחינת רשויות החוק. אני לא צופה ערעורים כלשהם, מקווה שאני לא אצטרך להתמודד עם זה.

קבל את התנחומיי.

לעניין הצוואה - אין חובה שיהיה אישור עו"ד. יש צורך בחתימה של 2 עדים נייטרלים (כלומר, הצוואה אינה מעניקה להם שום דבר).

אם יש חתימות כנ"ל - אז אינני צופה בעיות מיוחדות (אולי הבנת כתב היד ?).

אם אין חתימות - אז כנראה שהצוואה תידחה, ותדרש להגיש בקשה לצו ירושה.

לשכת חיפה נפתחה מחדש לקבלת קהל, בכתובת : שיבת ציון 60 (בניין קרן הסיטי), קומה 2 חיפה.  לדעתי, כדאי לגשת אישית בכדי לחסוך זמן.

אולי יוכלו להכווין אותך למסלול הנכון (צו ירושה או צו קיום צוואה) בהתאם לנתונים.

אם אינך יכול/ רוצה לגשת אישית, אז אפשרי לעשות את זה אונליין :

https://www.gov.il/he/services?subject=parents_and_children&subsubject=death_survivors_and_compensation

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

שמאי, זה אפשר גם לפני השיפוץ ושיחווה דיעה לגבי האחרי? או שרק אחרי?

למה אתה צריך שמאי? 

לפני כשעה, sperial כתב:

יש לכך גם משמעוייות מבחינת מיסוי.

עד 18 חודשים, אחרת יהיה לו מס שבח אלא אם הממשלה היקרה שלנו תחליט לשנות את הנוהג..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

תנחומי.

תלוי היכן הדירה, שיפוץ גדול זה בור בלי תחתית. לא מומלץ למי שמוגבל בכסף. לפעמים עדיף למכור AS IS ולהרוויח שקט נפשי, עצבים והרבה ממון. חייב לברר אצל מתווך בשלב הראשון. יש כל מיני קבלנים שמחפשים שיפוץ מהיר לקרוב משפחה שלהם.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

@DareDevil חוקי מיסוי המקרקעין התהפכו בעשור האחרון, בולט מאוד במס שבח.

המיסוי על דירה שהתקבלה בירושה אמור להיות כאילו נמכרה על ידי המוריד.

אבל יש ניואנסים, ולכן כדאי לשלם לעו״ד כדי למנוע ״תאונות מס״.

פורסם

כבר כתבו אבל מומלץ לראות דירות דומות לשלך מבחינת מצב וכאלה שיותר טובות מבחינת השיפוץ ולראות אם משתלם בכלל לשפץ.

לגבי מחירים והשוואות 'דירבוט' אחלה אופציה לבדוק..

• לא הבנתי... 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic

• תוכן חדש...