Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירת תכשיט זהב ישן, איך/כיצד?

Ron Poh

פוסטים מומלצים

ברשותי גורמט זהב לגבר, כבר יותר משלושים שנה נח בארון, נענד אולי פעמים, ונראה ממש חדש.

לא בדקתי עדיין בחניות, אך לפי מחשבונים באינטרנט אקבל עליו (על פי משקל) כ 4,500 ש”ח. גורמט חדש שנמכר בחנות מחירו כמעט פי שלוש.

ברור שאני לא מצפה לקבל על הגור מת שלי מחיר של גור חי שרק נולד, אז האם יש חניות שיתנו לי מעבר למחיר משקל זהב?

(גר באיזור גוש דן)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אשתי נוהגת להחליף מדי פעם תכשיטים. על הישנים היא מזוכה לפי משקל, על החדשים יש גם חיוב על עבודה וכו׳. יש לה אמון בצורף (קונה אצלו כבר 40-50 שנה, ומדובר בעסק שתמיד מלא לקוחות) והפסיקה לשאול על התמחור.

בעבר היתה שואלת על המחירים והיה מדובר בהפרשים בין קניה למכירה בסדר גודל של 20-25%. אבל, כאמור, זה לפנינדי הרבה שנים ובלי להפריד את מחיר העבודה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חלק מהעניין הוא, שאני לא מעוניין לקנות משהו אחר. אני הולך עם תכשיט אחד בלבד, תליון  חי שאמא קנתה לי לפני כארבעים שנה כשעברתי ניתוח, ותו לא.

לפי פרסומים אני מתרשם שחניות מעדיפות טרייד אין, ככה הן מרוויחות פעמים, פעם אחת מקניית זהב במחיר טוב, פעם שנייה ממכירת תכשיט. ואני מצד שני ”אתקע” שוב עם תכשיט שסתם יישכב בארון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין לך למי לקנות תכשיט? אילו הייתי במצבך אישתי היתה נהנית מזה.

אופציה נוספת - הרבה צורפים מוכרים גם שעונים. אולי זה יעניין אותך?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השני שקלים שלי לשרשור..

יש מצב שהתכשיט הישן שלך שווה הרבה יותר ממה שיתנו לך. והוא ככל הנראה יותר איכותי.

הייתי שומר עליו ולא מוכר.

כבר שמעתי עצות לאנשים ללכת לשוק הפשפשים לקנות סירי בישול כי הנירוסטה של פעם (מי אמר לגוסטינה תוצרת איטליה?) היא 18/10 והיום זה אפילו בלי ציון המספרים האלה, פשוט פחים דקים יותר..

וזאת דוגמה קטנה. 

• רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

TBA

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המקרה היחיד שבו חנות תקנה ממך מעל למחיר השוק זה בתנאי שתקנה מהם תכשיט אחר - ניחשת נכון מעל מחיר השוק.

זה בדומה לחנויות CHANGE, הבית תמיד ירוויח עמלות, זה מהות העסק.

היום יש גם חנויות זהב יד2 בפייסבוק, שווה לנסות לפרסם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, sperial כתב:

אין לך למי לקנות תכשיט? אילו הייתי במצבך אישתי היתה נהנית מזה.

אופציה נוספת - הרבה צורפים מוכרים גם שעונים. אולי זה יעניין אותך?

אין לי למי לקנות תכשיט.

אני אוהב והולך קבוע עם שעון על היד, אך אני מאוד אוהב את השעון שיש לי כרגע, מלווה אותי כ 11.5 שנים, לאחרונה אף השקעתי 600 ש”ח כדי להחליף באזל וזכוכית ולא ניצלתי את ההזדמנות כדי להחליף שעון.

לפני 4 שעות, saar5555 כתב:

השני שקלים שלי לשרשור..

יש מצב שהתכשיט הישן שלך שווה הרבה יותר ממה שיתנו לך. והוא ככל הנראה יותר איכותי.

הייתי שומר עליו ולא מוכר.

כבר שמעתי עצות לאנשים ללכת לשוק הפשפשים לקנות סירי בישול כי הנירוסטה של פעם (מי אמר לגוסטינה תוצרת איטליה?) היא 18/10 והיום זה אפילו בלי ציון המספרים האלה, פשוט פחים דקים יותר..

וזאת דוגמה קטנה. 

לדעתי/טעמי אכן הגורמט נראה איכותי ומעוצב יותר יפה מעיצובים שראיתי שנמכרים היום. אך עצם זה שנמכרים היום עיצובים שונים כנראה אולי מוכיח שעיצוב שלי מיושן.

בכל מקרה אינני מחפש להחליף משהו ישן שסתם שוכב בארון במשהו חדש שסתם יישכב בארון. ובסופו של דבר או שאצטרך להוסיף כסף או שיהיה לי משהו פחות ערך בארון.

לפני 5 דקות, _DownLoaD_ כתב:

המקרה היחיד שבו חנות תקנה ממך מעל למחיר השוק זה בתנאי שתקנה מהם תכשיט אחר - ניחשת נכון מעל מחיר השוק.

זה בדומה לחנויות CHANGE, הבית תמיד ירוויח עמלות, זה מהות העסק.

היום יש גם חנויות זהב יד2 בפייסבוק, שווה לנסות לפרסם.

נרשמתי לקבוצה בפייסבוק נראה מה ייקרה.

וציינתי שאני לא מצפה לקבל כמחיר חדש... למעשה גם לא 1/2... אבל לחפש מקום שאולי ייתן קצת משהו שמתקרב לזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תראה, תמיד תשלם עמלת המרה. ככל הנראה שבענף הזה מדובר על עשרותֶאחוזים. חוץֶמזה, תקבל מחיר הזהב לפי משקל, מליר העיצוב יאבד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 42 דקות, Ron Poh כתב:

לדעתי/טעמי אכן הגורמט נראה איכותי ומעוצב יותר יפה מעיצובים שראיתי שנמכרים היום. אך עצם זה שנמכרים היום עיצובים שונים כנראה אולי מוכיח שעיצוב שלי מיושן.

בעיניי אם זה מיושן, לא אומר שזה לא שווה. מבחינת העיצוב התכוונתי.

זה יהיה תכשיט אספנות 😂

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

TBA

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה לא באמת צריך את הכסף, תשאיר את זה כסוג של השקעה קטנה בזהב

אם יתפוצץ כלפי מעלה יום אחד, אחלה 

אם לא, לא קרה כלום

• מעניין 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צודק לחלוטין.

המלחמה/ות באיזור שלנו הביאו אותי לחשוב כי אולי סבתא שלי צדקה ובמקרה שיש צורך לאסוף כמה דברים ולברוח אז אין תחליף למשהו יקר, קטן ונפוץ כדי לשמור על הכסף.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...