Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה עולה להחזיק רכב ראב4

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות הת'רד הזה

image.thumb.png.b985958fa9671678a214633368bf10b5.png
והתגובה של @shlomiko - 

ציטוט

כנראה שהם לא שמעו מ - sperial שלקנות רכב זה זול, הסיפור היקר הוא להחזיק רכב...

מנסה להבין כמה עולה להחזיק רכב ראב4 יד שניה מודל 2022

ורק כדי השוואה אשמח להשוות את זה ל-2 רכבים נוספים למי שיודע

כמה עולה להחזיק קיה ספורטאז' היברידית חדשה

כמה עולה להחזיק קיה נירו היברידית חדשה

תודה רבה למי שעונה

פורסם

בשבוע שעבר השתשעתי קצת עם ג'פטו. העלתי טבלאות אחזקה* (ירידת ערך, טיפולים, תיקונים, רישוי ביטוח ודלק) של 6 שנים אחורה וצעד-צעד (או פרומפט-פרומפט) התגבש לו הגרף הבא (נסועה של 8000 ק"מ בשנה).

לא חקרתי כל כך לעומק את אמיתות הנתונים של שאר הקטגוריות, כאמור אני יכול להתחייב רק לגבי ה "Yours" ששם אכן הנתונים מאומתים וזה המספר שיצא לי כמעט על הנקודה גם בלעדיו.

אבל ככה.. אצבע באויר- לדעתי המספרים שהוא נתן לא ממש רחוקים מהמציאות, הם דיי מצלצלים לי מרכבי עבר (למעט קטגוריית פאר ששם עדיין לא יצא לי להתנסות).

image.thumb.png.1ea6302ba213001ed6df918e97ffcd76.png

* רכב ספורטיבי, בן 10. אצלי 6 שנים ו 50 אלף ק"מ, אחרי שתי החלפות טיימינג יקרות עם טיפול גדול, שני מצברים, פעמיים צמיגים ומעט תקלות.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם (נערך)

ראב 4 יפסיד הרבה פחות בירידת ערך. יש הבדלי ירידת ערך גדולים בין רכב חדש לרכב משומש. הקוראיניות החדשות יפסידו לך בשנה הראשונה כ- 15 - 20 אחוז. הראב 4 המשומש יפסיד לך בשנה הראשונה שתחזיק אותו 7,8 אחוז.

מצד שני בטויוטה ראה 4 האחריות לכל הרכב הסתיימה והאחריות לסוללה תסתיים תוך שנתיים ואז אם תרצה לבצע הארכת אחריות תהיה לך תוספת הוצאה שלא תהיה לך בקוראיניות החדשות של כ-1,100 ₪ לשנה.

מצד רביעי בראב 4 תצטרך להחליף גם צמיגים אם הם לא הוחלפו.

בסך הכל הראב 4 משומשת תהיה זולה יותר בצורה משמעותית לאור הפרשי ירידת הערך הגדולים בשנה הראשונה.

עריכה אחרונה על ידי bigzoltar
פורסם

לפני 7 דקות, Muzic4Ever כתב:

בשבוע שעבר השתשעתי קצת עם ג'פטו. העלתי טבלאות אחזקה* (ירידת ערך, טיפולים, תיקונים, רישוי ביטוח ודלק) של 6 שנים אחורה וצעד-צעד (או פרומפט-פרומפט) התגבש לו הגרף הבא (נסועה של 8000 ק"מ בשנה).

לא חקרתי כל כך לעומק את אמיתות הנתונים של שאר הקטגוריות, כאמור אני יכול להתחייב רק לגבי ה "Yours" ששם אכן הנתונים מאומתים וזה המספר שיצא לי כמעט על הנקודה גם בלעדיו.

אבל ככה.. אצבע באויר- לדעתי המספרים שהוא נתן לא ממש רחוקים מהמציאות, הם דיי מצלצלים לי מרכבי עבר (למעט קטגוריית פאר ששם עדיין לא יצא לי להתנסות).

image.thumb.png.1ea6302ba213001ed6df918e97ffcd76.png

* רכב ספורטיבי, בן 10. אצלי 6 שנים ו 50 אלף ק"מ, אחרי שתי החלפות טיימינג יקרות עם טיפול גדול, שני מצברים, פעמיים צמיגים ומעט תקלות.

אני לא כל כך מבין את הגרף, אני גם אשמח להבין איך התייעצת איתו ואיזה פרטים נתת לו...
כרגע הרכב הנוכחי שלי אני איתו 9 שנים, אז פרט לירידת ערך... אני מדבר על הוצאות שוטפות, כמה בשנה אני מוציא על להחזיק רכב מהסוג הזה? (ביטוח, צמיגים, דלק וכ'ו)

לפני 7 דקות, bigzoltar כתב:

ראב 4 יפסיד הרבה פחות בירידת ערך. יש הבדלי ירידת ערך גדולים בין רכב חדש לרכב משומש. הקוראיניות החדשות יפסידו לך בשנה הראשונה כ- 15 - 20 אחוז. הראב 4 המשומש יפסיד לך בשנה הראשונה שתחזיק אותו 7,8 אחוז.

מצד שני בטויוטה ראה 4 האחריות לכל הרכב הסתיימה והאחריות לסוללה תסתיים תוך שנתיים ואז אם תרצה לבצע הארכת אחריות תהיה לך תוספת הוצאה שלא תהיה לך בקוראיניות החדשות של כ-1,100 ₪ לשנה.

מצד רביעי בראב 4 תצטרך להחליף גם צמיגים אם הם לא הוחלפו.

בסך הכל הראב 4 משומשת תהיה זולה יותר בצורה משמעותית לאור הפרשי ירידת הערך הגדולים בשנה הראשונה.

אם אני מתכנן להישאר עם הרכב איזה 9 שנים, כמה חשובה לי ירידת הערך?

• אחראי פורום
פורסם
לפני 6 דקות, YogiBear2k כתב:

(ביטוח, צמיגים, דלק וכ'ו)

כל המשתנים האלה הם אינדיבידואליים, 5 דקות על גוגל עם נתוני אמת שלך ויש לך תשובות.

מאיפה אנחנו יודעים מה הנסועה שלך, שמשפיעה על צריכת דלק, צמיגים וטיפולים?

מאיפה אנחנו יכולים לדעת עלות ביטוח שלך?

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

ברור שיש סטייה כלשהי.

ביטוח יכול להציג סטיה של 25-30% בקצוות ובכל זאת הוא מייצג משתנה בודד במשוואה.

דלק גם כן, יש נתוני צריכה אמיתיים לכל דגם מההשוואה במרשתת. אמנם העליתי לו את שלי אבל המומצע לדגם הזה לא רחוק מהמדידה בפועל (בין 9 ל 11 ק"מ\ליטר)

לבסוף ההשוואה בוצעה מול ממוצעים של רכבים דיי עמימיים כדי לקבל סדר גודל בעיקר מבחינת ירידת ערך כי היא משפיעה דרמטית על העלות לק"מ בסופו של דבר.

כמו שרשמתי בהתחלה. היה צריך דיי הרבה פרומטים כדי לחדד ולהגיע לתוצאה הזו כמו גיל הרכבים, תוואי הנסיעה, מקרי קיצון של תקלות יקרות וכו'.

וכמובן, לא לשכוח שזו רק הערכה המבוססת על נתונים ברשת כדי לקבל סדר גודל. ברור שכדי לקבל נתון מדויק צריכים להעלות טבלאות אמיתיות לכל דגם.

לצורך העניין, אלו הדגמים שנבחרו להשוואה:

סופר מיני

יונדאי i10 / סוזוקי סוויפט/ פיקנטו

משפחתית טויוטה קורולה / מאזדה 3/ אוקטביה
פאר מרצדס E / אאודי A6
ספורט אלפא ג'ולייה , BMW 330i, גולף GTI
SUV קיה ספורטאז' / טוסון/טויוטה RAV4
שטח טויוטה לנדקרוזר / רנגלר/ ברונקו
טנדר עבודה טויוטה היילקס / איסוזו D-MAX

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

לא מיועד לשטח בשום דרך. הRAV4 היה בין ממציאי הקטגוריה של רכב דמוי שטח שמיועד לכביש בלבד.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 6 שעות, YogiBear2k כתב:

אם אני מתכנן להישאר עם הרכב איזה 9 שנים, כמה חשובה לי ירידת הערך?

אם נניח שהפרש ירידת הערך יהיה בשנה הראשונה כ- 10 אחוז יותר בקוראיניות, כ-17 אלף ₪ יותר בקוראיניות.

בקוראיניות יהיה גם עלות אגרת רישוי נוספת שצריך להוסיף ברכב חדש לעומת אגרת רישוי חלקית ששולמה בראב 4, נניח כ- 1,000 ₪ יותר.

מצד שני בראב 4 תהיה כ-2,000 ₪ עלות הארכת אחריות נוספת וכ- 2,000 ₪ עלות צמיגים.

סה"כ ההפרש לפי החישוב הזה יהיה כ- 14 אלף ₪ יותר בקוראיניות.

זה הפרש שילווה אותך לאורך תקופת האחזקה לא משנה מה אורכה וכמובן שתאבד תשואה על השקעת הסכום הזה.

מה החשיבות של הסכום הזה זה תלוי בך.

אני לוקח בחשבון שלא יהיו עלויות תיקון גבוהות יותר בראב 4 מהקוראיניות למרות שהוא ישן יותר מהקוראיניות, מאחר ומדובר ברכב אמין מאד.

אם תוכל להשיג הנחה ברכישת הקוראיניות החדשות הפער יצטמצם.

השאלה גם באיזה מחיר תקנה את הראב 4 המשומשת שכן רוצים עליה מעל מחיר המחירון ואז השאלה אם תמכור אותה בעתיד גם מעל מחיר המחירון.

יש גם הפרשי צריכת דלק לכאן ולפה, הנירו החסכונית ביותר, אחר כך הראב 4 ובסוף הספורטג".

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, bigzoltar כתב:

זה הפרש שילווה אותך לאורך תקופת האחזקה לא משנה מה אורכה וכמובן שתאבד תשואה על השקעת הסכום הזה

תיקון טעות, איבוד תשואה על הסכום הזה לא יהיה כי עלות הרכישה היא זהה (אני מבין שאתה מתכוון לעלות רכישה זהה?), כלומר מדובר בהוצאה נוספת שנובעת מירידת ערך גבוהה יותר בקוראיניות ולא בכך שאתה שומר בכיסך את ה- 14 ₪ ויכול להשקיע אותם.

כלומר זה כסף שתקוע "בפח של הרכב" שיתבטא בסוף התקופה כשתמכור את הרכב, אז בראב 4 הצפי לפי החישוב הזה שתמכור אותה במחיר שיחזיר לך כ- 14 אלף ₪ יותר מהקוראיניות.

כמה שווה 14 אלף ₪ בעוד 9 שנים מהיום, מהוון לערך של היום, הרבה פחות מהיום.

עריכה אחרונה על ידי bigzoltar
  • אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...