Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות - עם איזה רכב עדיף לעשות נסיעה לאילת ?

פאביה

פוסטים מומלצים

מבחינה טכנית נטו עדיף לנסוע ביונדאי שהיא חדשה יותר יש סיכוי גבוה יותר שיש במערכת קירור את הנוזל המקורי והיא לא טופלה במים או בנזול לא מתאים שיכול לגרום לבעיות, כמו כן גיר ידני לא יכול להתקלקל כמעט אף פעם אם הנהג לא שובר אותו.

בעליות שיש להוריד להילוך שלישי ולתת גז, לא להתבייש להיות ב 4500-5000 סל"ד ולא לחנוק את הצנוע בהילוך רביעי בעומס ובסל"ד נמוך.  

חוץ מזה אין הבדל. 

לכל הצוחקים, הלאג די מיותר שכן בארץ יש מלא מכוניות משומשות קצת וותיקות עם מערכת קירור מוזנחת. בעיקר  בגלל שימוש בנוזלים לא נכונים אבל כל עוד נוסעים באיזור מישורי הכל בסדר. 

כשנדרשת תפוקה מלאה של מערכת קירור, רכב עמוס בעליה ביום חם + מזגן, המערכת צריכה להיות פיקס. כל המעברים פתוחים, שום דבר לא סתום, הכל חייב להיות נקי ותקין וזה לא מצב שקיים בכל רכב משומש, גם כזה שנכנס למוסך לטיפול כל שנה ובטוחים שהוא מטופל הייטב.

• אהבתי 4
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, bigmik כתב:

אני הייתי כנראה נוסע עם הרכב הבטוח יותר מהשניים ומוסיף גגון על הגג מתנפח או עם רצועות וספוגים שאפשר לכנות באיקאה.

אולי התכוונת לקנות

לפני 29 דקות, sperial כתב:

@פאביה הנושא הזה, כמו עוד כמה, עולה בעונה הזו כמה פעמים בכל שנה, יחד עם עוד כמה נושאים שמיוחסים לחופש הגדול (זו אוכלוסייה אחרת). כמאמר הגששים - כל שנה אותן שאלות, כל שנה אותן תשובות (פאראפראזה על העולה המיליון מברית המועצות). אז קח את הדברים בקלות.

לגבי שעות הנסיעה - ההמלצה שלי היא לצאת מוקדם בבוקר. ו״מוקדם״ זה 4-5 לפנות בוקר. אתה מרויח שעה - שעה וחצי של כבישים ריקים עד באר שבע, ויותר חשוב - עושה את רוב הדרך לפני החום הגדול. בעונה הנוכחית הטמפרטורות בנגב ובערבה עשויות להיות גבוהות מאוד, עדיף להגיע מוקדם למזגן/ים/בריכה.

עוד בחירה שלי היא לנסוע דרך כביש 40 (ואז לבחור בין 12 ל-90 לפי העניין), הכביש פחותֶעמוס ויותר מעניין מכביש הערבה.

הכול בסדר תודה , חבל על הזמן מקלדת לאנשים כאלו. 

אנחנו מתכננים לצאת מהמרכז בשבת בבוקר  באיזור 7-8 מניח שיהיה פחות תנועה או שאני טועה ? 

לגבי החזרה ביום חמישי - יש המלצות באיזה שעה לצאת להימנע מפקקים ? 

לפני 27 דקות, zvit כתב:

מזכיר לי כתבה של תומר הדר מ-2006. שקנה פיאט אונו 1987 ב-1000 ש"ח ונסע איתה לאילת תוך הימור יגיע או יתקע. הוא הגיע בלי בעיה.

להלן הכתבה באדיבות wayback machine כי באתר זה איננו.

קראתי, נשמע הזוי מידי ... 

בטוח שזה סיפור אמיתי ? 

לפני 23 דקות, Buki כתב:

מבחינה טכנית נטו עדיף לנסוע ביונדאי שהיא חדשה יותר יש סיכוי גבוה יותר שיש במערכת קירור את הנוזל המקורי והיא לא טופלה במים או בנזול לא מתאים שיכול לגרום לבעיות, כמו כן גיר ידני לא יכול להתקלקל כמעט אף פעם אם הנהג לא שובר אותו.

אלו שתי הסיבות העיקריות שאני מעדיף לנסוע עם היונדאי.

ותודה על הטיפ לגבי העליות .   

• רעיון גרוע 1

סוזוקי SX4 שנת 2012 
יונדאי I20 ידנית שנת 2017 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 22 דקות, פאביה כתב:

קראתי, נשמע הזוי מידי ... 

בטוח שזה סיפור אמיתי ? 

אמיתי לחלוטין

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שיקול חשוב ליציאה מוקדמת הוא מזג האוויר. חוץ מזה, אני גר שעה צפונה ממך, 7 שלך מקביל ל-6 אצלי.

לגבי הדרך חזרה - לטעמי צא כאשר נוח לך, אם כי, כמובן, קיימת בעיית החום. השאלה היא האם אתה רוצה לצאת מאילת מוקדם לפני החום או שאתה מעדיף לבלות עוד יום בדרום. ולנהוג אחה״צ או בערב.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, פאביה כתב:

אנחנו מתכננים לצאת מהמרכז בשבת בבוקר  באיזור 7-8 מניח שיהיה פחות תנועה או שאני טועה ? 

תענוג. משמעותית פחות תנועה בכבישים, לאורך כל הדרך.
אין צורך להתעלל בעצמכם ולצאת ב5 בבוקר. ברוך השם, יש מזגנים היום במכוניות , והם טובים ויעילים גם ב12 בצהריים בחודש אוגוסט. 

שאו ברכה וסעו בזהירות

לפני שעה, zvit כתב:

מזכיר לי כתבה של תומר הדר מ-2006. שקנה פיאט אונו 1987 ב-1000 ש"ח ונסע איתה לאילת תוך הימור יגיע או יתקע. הוא הגיע בלי בעיה.

תהיה בריא. הרבה זמן חיפשתי את הכתבה הזאת.
תודה!

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 34 דקות, sperial כתב:

לגבי הדרך חזרה

בלי קשר לפקקים במרכז,

שווה לצאת מוקדם, ולחוות את הזריחה בערבה.

מופע מדהים של אור, צבעים וצללים, וגם האוויר נעים.

• אהבתי 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מהניסיון שלי בנסיעות לאילת עם 2 ילדים.

1. תבדוק לחץ אוויר בצמיגים כולל ברזרבי.

2. תנקה את הרכב לפני פנימי וחיצוני כדי שיהיה לכם יותר נעים.

3. תכנן עצירות בדרך ותהיה נכון לשנות את מיקום העצירה בהתאם להירדמויות של הילדים.

4. בלי לחץ, כולה אילת, באמת שזו לא נסיעה כל כך מורכבת.

5. אם אתה מעדיף פחות מאמץ לרכב, לדעתי סעו דרך הערבה כי העליות יותר מרוכזות (אני אישית נוסע תמיד דרך מצפה רמון כי הדרך יותר יפה ופחות משעממת)

נסיעה טובה

• אהבתי 4

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם בועז הזכיר תצפיות- מומלץ מצפה עייט בשעות אחה״צ (תצפית למזרח עם השמש בגב), בקטע של כביש 40 בסלעים הצבעוניים של הרי אילת. נמצא ליד בסיס צבאי עם אנטנות בולטות.

לאורך כביש 12 יש הקניון האדום (לבדוק במרשתת התאמה לפי גיל הילדים, יש טיפוס בסולמות) ויש כמה תצפיות יפות לכיוון הנגב וביני,אבל לפחות חלקן נגיש רק ברכב שטח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה קשור DSG?

נסיעה ארוכה כזו מחוץ לעיר מעמיסה מעט מאוד על הגיר.

בכל פקק תנועה ממוצע במרכז הגיר מחליף הילוכים פי כמה מאשר בשיוט בינעירוני

ובמיוחד בהילוכים 1-2 ששוחקים הכי הרבה את המצמדים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• אחראי פורום

ניקו ביצע התבדחות.

מזכיר לי שלפני עידן ההפחדות באינטרנט, פשוט נכנסתי לדייהטסו שרמנט החבוטה שהיתה לי בגיל 18, עם בעיית התחממות רנדומלית ובלי מזגן, ונסעתי כמעט נון סטופ לאילת. וגם חזרתי.

• רעיון טוב! 4

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה חושש כל כך - תשכור רכב. כשקניתי קטנוע 250 סמ"ק מהחברה (הונדה CH)  והוא היה בן חודש נסעתי עם חבר מורכב מאחורי עם תיק ענק על הגב. מרמת גן לאילת.  יצאנו בחמש בבוקר. יותר מפחיד מזה לא חוויתי. כל משאית שנסעה בנתיב הנגדי בכביש הערבה עשתה כזו רוח שהסיטה אותנו לשוליים. 

יש דבר כזה נבואה שמגשימה את עצמה, ארבעה חבר'ה תתחלקו במחיר ההשכרה וסעו ותהנו.

לפני 5 שעות, zvit כתב:

לקרוא את הכותרת ולא להאמין. 25 שנה חלפו:

Ynet - דף הבית

• מעניין 2

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל עוד שני הרכבים תקינים ומטופלים כמו שצריך לא צריך להיות שום חשש.

אישית הייתי בוחר בסוזוקי,יותר מרווחת.

רק אציין שהמרחקים האלה הם באמת בדיחה,בעוד מספר שבועות אני אמור לנסוע 1200 ק״מ (קנדה) ביום אחד,הרכב הינו מודל 2012 עם 229 אק״מ.

לא חושש מהרכב (מתוחזק), חושש בעיקר מעייפות.

חברים וקולגות בעבודה אומרים שזה לא קל אבל חלקם ביצעו נסיעות דומות ואף ארוכות יותר ביום אחד.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נסיעה ארוכה זו יותר הגדרה תרבותית בארץ מדבר אמיתי. 300 ק"מ על כביש מהיר לרכב מטופל זה כלום. מי שנוסע לעבודה וחזרה 50 ק"מ כל יום כולל פקקים מאמץ את הרכב והמערכות הרבה יותר מאשר נסיעה לאילת. כל עוד הביטוח כולל  גרירה יכול להיות רגוע. וכמובן תבדוק שמן מים לפני שנוסע.  אם רוצה עוד שקט נפשי תלך למוסך או מישהו שמבין שיבדוק רצועות מנוע שתקינות, קח איתך גלון מים ליתר ביטחון בבגאז', ותבדוק את הגלגל ספייר שתקין.

כל עוד לא תקרע בעליות, זה אפילו בריא למנוע ולרכיבים נסיעה כזו ארוכה במהירות שיוט. משחררת כל מיני סתימות ובעיות עקב נסיעות קצרות. ואם רוצה עוד יותר להרוויח גם סוג של טיפול לרכב לטווח הארוך וגם לנסיעה עצמה תשים בדלק K44 ותרוויח לאחר הנסיעה רכב במצב טוב יותר מלפני הטיול.

לפני שעתיים, ניקו פ. כתב:

עשיתי את הנסיעה עם dsg בלי בעיות. 

אחרי זה באמת שכל רכב יכול. 

רכשתי אלפא סוד בתחילת שנות ה-90 1.2 עם מנוע גמור, וחלק בראש מנוע שברח בפנים מהמקום (כוסית) ובודי מדהים.

כבר חיכה לי מנוע 1.5 של 33 ולכן לא שינה לי מצב המנוע. וכך החלטתי לנסוע עם חבר לאילת.

הרכב היה מעשן ברמה שנחנקנו בתא הנוסעים, אז העברתי צינור גינה מהנשם לאורך האגזוז עד ליציאה שלו, כך שהעשן ילך לאחור. 

בעליות המנוע כ"כ התחמם והתדרדר, עד שהתחיל לעשן ברמת רימון עשן מאחורי עד כדי כך שמי שמאחורי נאלץ לעצור כדי לראות את הכביש.  מיסוך עשן ברמה של טנק/נגמ"ש. וככה נסעתי עד  לבית. 2 מטר מהכניסה לחניה נתפס מנוע. אחרי זה באמת כל רכב יכול 🙂 

• אהבתי 3
  • לא הבנתי... 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...