Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות - עם איזה רכב עדיף לעשות נסיעה לאילת ?

פאביה

פוסטים מומלצים

שבוע טוב, 

נוסעים לאילת ביום שבת,  זוג+2 - התלבטות בין שני רכבים עם איזה עדיף לנסוע מחשש של להיתקע בדרך ( חרדה לא ברורה- רכב עלול להתחמם , גיר יכול ללכת וכו'....  )  מאחר ואנחנו עם שתי ילדות קטנות . 

סוזוקי SX4  סדאן שנת 2012 עם 150K ק"מ - אוטומטית. 

יונדאי I20 שנת 2017 עם 120K ק"מ - ידנית , רק אני יכול לנהוג עליה. 

שני הרכבים מטופלים בזמן וללא תקלות חריגות למעט בלאי טבעי . 

(טיפול שנתי בוצע ביום שישי האחרון ) 

אני נוטה לנסוע עם היונדאי - יותר חדשה ולכן סיכוי יותר נמוך לתקלות ,פחות בלאי צינורות ושאר מערכות ,  יהיה קצת יותר צפוף מבחינת מקום לציוד אבל נסתדר. 

לא מפריע לי לנהוג כל הדרך על גיר ידני , אני רגיל וגם ככה נעשה 2-3 עצירות בדרך.  

האישה מעדיפה את הסוזוקי - יותר מקום בתא מטען והיא גם יכולה לנהוג.  

הרכב במצב מצויין אבל מרגיש לי קצת זקן ועם הקרקושים האופיינים לסוזוקי (בטח בגיל כזה) .

אשמח לדעתכם . 

תודה ! 

עריכה אחרונה על ידי פאביה
  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 2
  • לא הבנתי... 1

סוזוקי SX4 שנת 2012 
יונדאי I20 ידנית שנת 2017 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רכב תקין לא אמור להתחמם בנסיעה כה "לא קשה"

אמנם זה הנסיעה הכי מפחידה במדינת ישראל אך במונחים של מדינות גדולות יותר מדובר בנסיעה סטנדרטית לחלוטין.

אני הייתי נוסע על הרכב הנוח יותר.

כמובן שרצוי לפני הנסיעה לבדוק נוזלים ותקינות של צינורות וכו.

אני אישית ירדתי לאילת ונסעתי לחרמון עם רכבים בני מעל 15 שנה, ותמיד חזרתי בשלום

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חרדה מוגזמת שמנהלת אתכם ולא להיפך.

אם ביום יום 2 הרכבים נוסעים תקין ובלי בעיות של נזילות, התחממות וכו' ומטופלים בזמן שניהם יגיעו לאילת. תסעו בזה שיותר מרווח ונותן חווית נסיעה יותר נעימה ופחות מעייפת.

אנחנו לא בימים של מנועים עם קירור אוויר...

• אהבתי 3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דאג לבדוק נוזלים ולחץ איור בצמיגים (כולל הרזרבי, לשים לב שגלגל קטן מצריך לחץ גבוה המסומן עליו).

דאג לקחת איתך שישיית מים וקצת אוכל (לפחות חטיפים).

והכי חשוב - קרוב לוודאי שמי שיתעייף יהיה הנהג ולא הרכב. תכנן מנוחות כל שעה - שעה וחצי. אם יש אפשרות, אפילו להכנס לטיול באתרים (בתלות בלו״ז ובמזג האוויר).

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צ'אט gpt עזר לי עם החרוזים של החמשיר:

השמש שוב זורחת במזרח,

ושוקעת לה כמו תמיד – במערב.

כל שלושה חודשים, כמו קללה מתגלגלת,

חוזרת השאלה הנצחית והמבלבלת:

"האם הרכב יגיע לאילת – או יתפרק כבר ביציאה מהחניון?"

(לשאלה יש אחות תאומה - "האם יצליח לעלות לירושלים")

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון גרוע 1
  • מצחיק 13

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 9.7.2024 בשעה 10:02, שביט כתב:

נסעתי פעמיים "לדרום הרחוק"- פעם אחת לקניון עדה (לכבוד מטר המטאורים של אמצע אוגוסט), ולפני כחודש וחצי לטיול בנחל ברק. נסיעה עם רכב עמוס, אחת מהן הייתה בצהרי אוגוסט מהרצליה דרך ערד, והשנייה דרך כביש הערבה, באוטו בן 18 עם מנוע חלש וגיר אוטומטי טיפש בן 4 הילוכים- נא לצרף את ההודעה הזאת כלינק ישיר לכל שירשורי ה"האם אני יכול לרדת לאילת עם האוטו 2015 שלי". 😁

"כל האומר דבר בשם אומרו, מביא גאולה לעולם" 😁

• אהבתי 4
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 2

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חשש לגיטימי לגמרי אם אתה לא עושה את הדרך הזו בתדירות גבוהה, קח בחשבון שהוא כנראה יפחת משמעותית בקילומטרים הראשונים דרומית לבאר שבע כשתראה איזה ענתיקות עושות את הדרך הזאת 8)

מה שאני הייתי עושה, זה לוודא שאני כמה שיותר מוכן לתרחישים היותר סבירים ונותן התייחסות ספציפית למקור הפחד. 
מפחד שהרכב/גיר יתחממו? סע רגוע בנתיב הימני ובמקטעים, תכנן עצירות במקומות מיושבים (אם אתה מגיע מהמרכז, נגיד מרכז -> ב״ש -> מצפה רמון -> יטבתה -> אילת).
פנצ׳ר? תתחיל במה שכתבו למעלה ותוודא לחץ אוויר תקין בכל הגלגלים כולל ספייר, תוודא שיש לך ברכב את הכלים הנחוצים להחלפת גלגל, ואם יש לך איך להשיג - קח איתך קומפרסור נייד לשקט הנפשי.
לחוץ מהצורך לעצור בצד הדרך עם ילדות לטובת טיפול במשהו כזה? קחו אקסטרה מים, חטיפים ומטען נייד.
בכל אופן אלו רק דוגמאות כלליות - רק אתה יודע מה יכול לגרום לך להיות רגוע יותר. 

מעבר לזה - עדיף לסוע בשעות היום - ככה שגם אם קורית סיטואציה שמצריכה עזרה או התייחסות, הכל קל יותר. 

באופן אישי לי נשמע שהסוזוקי אופציה טובה יותר, אופציה לנהג נוסף ואקסטרה מרווח יכול להיות נחמד בנסיעה ארוכה, במיוחד אם אתה לא רגיל אליה.

עריכה אחרונה על ידי Tal7
  • אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתור אחד שנוסע באופן תדיר על קו ספרד-צרפת עם מיניוואן יונדאי מ-2009, אני ממליץ להישאר בבית. לא רק שהגיר עלול להתחמם והמנוע עלול ללכת, אלא כדאי להיזהר גם ממתקפות פירטים (במאי-יוני) וסופות טורנדו (ביולי-אוגוסט). רוב האנשים שהכרתי וניסו לנהוג לאילת לא חזרו משם, בעיקר אלו שיצאו לדרך עם מכוניות יפניות וקוריאניות הידועות באמינותן הנמוכה.

עדיף לטוס או לקחת אוטובוס של אגד, שמעתי שהם תמיד מגיעים ליעד.

• רעיון גרוע 1
  • מצחיק 6
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חוק מרפי עובד איך שבא לו.

קחו את הרכב שיהיה לכם הכי נח.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סעו בשתי המכוניות. 

ככה תמיד יהיה רכב לגיבוי. 

• רעיון גרוע 1
  • מצחיק 10
  • מעניין 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכל העוזרים עם התגובות הענייניות והמחכימות . 

לכל הגיבורי מקלדת ואלו שמנסים להצחיק

1 . קצת אהבת חינם לא תזיק בטח בימים כאלו. 

2. אם עד עכשיו לא התחלתם בקריירת סטנד אפ ממליץ לכם בחום , פשוט קרעתם אותי מצחוק. 

שבוע טוב. 

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 2

סוזוקי SX4 שנת 2012 
יונדאי I20 ידנית שנת 2017 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@פאביה הנושא הזה, כמו עוד כמה, עולה בעונה הזו כמה פעמים בכל שנה, יחד עם עוד כמה נושאים שמיוחסים לחופש הגדול (זו אוכלוסייה אחרת). כמאמר הגששים - כל שנה אותן שאלות, כל שנה אותן תשובות (פאראפראזה על העולה המיליון מברית המועצות). אז קח את הדברים בקלות.

לגבי שעות הנסיעה - ההמלצה שלי היא לצאת מוקדם בבוקר. ו״מוקדם״ זה 4-5 לפנות בוקר. אתה מרויח שעה - שעה וחצי של כבישים ריקים עד באר שבע, ויותר חשוב - עושה את רוב הדרך לפני החום הגדול. בעונה הנוכחית הטמפרטורות בנגב ובערבה עשויות להיות גבוהות מאוד, עדיף להגיע מוקדם למזגן/ים/בריכה.

עוד בחירה שלי היא לנסוע דרך כביש 40 (ואז לבחור בין 12 ל-90 לפי העניין), הכביש פחותֶעמוס ויותר מעניין מכביש הערבה.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מזכיר לי כתבה של תומר הדר מ-2006. שקנה פיאט אונו 1987 ב-1000 ש"ח ונסע איתה לאילת תוך הימור יגיע או יתקע. הוא הגיע בלי בעיה.

להלן הכתבה באדיבות wayback machine כי באתר זה איננו.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...