Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם 🙋‍♂️

אמא שלי, אישה מקסימה בת 60, הגשימה לאחרונה חלום גדול – והוציאה רישיון נהיגה, סוף סוף, אחרי שנים של תחבורה ציבורית.

עכשיו היא מחפשת רכב יד שנייה, בתקציב של עד 25 אלף ש"ח (אם יש המלצה ממש משתלמת – אפשר להתגמש קצת, עד 27–28).

השימוש העיקרי יהיה נסיעות עירוניות, אבל מדי פעם גם נסיעה של כ־שעה (בין־עירונית).
אין לה שום רקע טכני בתחום, אז היא ביקשה ממני לעזור – ואני לא מומחה גדול בעצמי, אז אני מתייעץ אתכם 🙂

🧐 בינתיים זיהיתי 2 אופציות רלוונטיות:

1. סוזוקי סוויפט – דגמים מ־2012 והלאה.
    קראתי שבשנים האלו מופיע גיר רובוטי חד-מצמדי (AMT / AGS), ושזה יכול להיות מקור לבעיות.
    מישהו כאן עם ניסיון אישי או תובנות?

2. יונדאי i10 – שנת 2015.
    הבנתי שב־2016 הגיע הדגם החדש, אבל קשה למצוא אותו בתקציב הזה.
    מה דעתכם על הדגם שלפני? האם ההבדל משמעותי?

כל החיפושים כרגע נעשים ביד2.
אם יש לכם הצעות אחרות לרכב קטן, אמין ונעים, אני לגמרי פתוח לשמוע 🙏

תודה רבה מראש!

פורסם

לסוויפט גיר פלנטרי רגיל ולא רובוטי, הרכב אמין ומולץ.

הדגם החדש הגיע ב2014, מומלץ מנוע 1.2 בלבד.

עוד אופציה מיצובישי ספייס סטאר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תיקון קטן לגבי הסויפט - הדגמים הוחלפו ב-2011 וב-2016. כנראה שאתה מכוון לדגם שבין 2011 -2016. היתה לי כזו, סה״כ התאימה למשימה (נהג ולעתים נוסע אחד), אם כי את נחל הגיבורים טיפסה בדרך כלל בנתיב הימני. במקרה שלי היה סיפור עם הממיר הקטליטי שנפתר רק כאשר הוחלף למקורי משופץ, אבל כנראה שהיה מדובר במשהו חריג.

רכב דומה מאוד הוא הספלאש שטיפה יותר קטן, אם אתה נתקל בכזה תתייחס אליו כאל סוויפט.

אגב, האם הסכום שציינת כולל בתוכו גם עלויות ״יישור קו״ והאם אמא מודעת לעלויות התחזוקה השוטפת של הרכב? אלה דברים שיש לשקלל בבניית התקציב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לפני תקופה עזרתי לסבי לקנות רכב, הכיוון שלי היה רכב מיני בגלל שיקולי מחיר, תחזוקה, דלק, וחניות 

אחרי נסיעת מבחן על I10 סבא שלי הבהיר לי שרכב קטן שעף ברוח כשעוברת לידו משאית בכביש זה פחות בשבילו - ולכן החיפוש עבר לרכבים משפחתיים

משיחות עם חברים (אם אני זוכר נכון היה על זה גם שרשור בפורום) הבנתי שנפוץ אצל האיכלוסיה המבוגרת לקנות רכבים משפחתיים שנותנים תחושת ביטחון בכביש

אז ההמלצה שלי אם זה רכב ראשון שלה - לפני שאתה מתחיל לבדוק רכבים, תן לה לעשות נסיעה על רכב משפחתי ועל רכב מיני, לראות למה היא מתחברת.

עריכה אחרונה על ידי shlomiko

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...