Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי התייעצות עם כמה אנשים שקנו כבר מספר רכבים בחייהם, חזרתי לפה כדי לשאול כמה שאלות ואשמח לעזרתכם

1. רכב ראשון שלי, רווק, מתכנן לנסוע בסביבות ה20 ק"מ ביום (נסיעות לעבודה). מחפש רכב יד 2, אמין ושלא יראה הרבה מוסך (מאמין כמו כולם)
עניין הבגאז לא כל כך מעניין אותי היות ואני בלי עגלת תינוק או דברים בסגנון. רכב אוטומאט בתקציב של 30-35 אלף
אחרי מחקר באינטרנט הגעתי למועמדות הסופיות- סקודה פאביה, סיאט איביזה, סוזוקי סוויפט ומאזדה 2 שנת 2017+
מי מבחינתכם מובילה כאן?
2. איפה הכי כדאי לחפש רכב
יד 2? מרקטפלייס בפייסבוק?
מאמין שממגרש מכוניות וסוחרים המחירים משמעותית הרבה יותר גבוהים

3. אם אני רואה היסטוריית טיפולים תקינה והמוכר מתחייב על הבדיקה. איזה עוד דברים אני צריך לבדוק כדי שלא "איפול"?

פורסם (נערך)

למצוא סוויפט/מאזדה 2 מעל 2017 בתקציב שלך נשמע כמו משימה בלתי אפשרית. שנתון 2014-15 ריאלי יותר. 

אם אתה מחפש פשטות, בהנחה ואתה מכוון לגיר אוטומט - מאזדה 2 או סוויפט. המאזדה זריזה יותר, אבל שתיהן אחלה. 

המרקטפלייס בפייסבוק מלא בסוחרים, אבל גם ביד2 לא חסר. 
באופן כללי - לפני שאתה משקיע זמן ונוסע לראות - כדאי לבדוק הסטוריה ביטוחית, לקבל צילום ת.ז של הבעלים ולהצליב נתונים.
קח בחשבון שברכבים בתקציבים האלה, ובמיוחד בדגמים שאתה מחפש, הרבה פעמים הביקוש יהיה גבוה ולא בטוח שתזכה להיענות נלהבת מהמוכרים לנדב את ההסטוריה/טיפולים לפני שמגיע. אז אמנם צריך להיות זהיר - אבל גם זריז במידה ויש עסקה טובה.

מעבר לזה, אתה יכול להתחיל בלראות את הסרטון הזה של @EliC25, זה יעשה לך קצת סדר.

עריכה אחרונה על ידי Tal7
פורסם

1- מיצובישי ספייס סטאר, תהיה בין היותר חדשות לתקציב עם אמינות טובה, חסכונית מאוד ומאובזרת טוב החל מסוף 2014.

2- יד2/מגרשים גדולים כמו טרייד מוביל/ פשפשוק רכב בפייסבוק.

3- לבקש דוח סליקה, שים לב אם הרכב היה בליסינג היסטוריית תאונות לא יופיעו שם. ולקחת לבדיקה כמובן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בתאריך 24.3.2025 בשעה 22:24, shlomiko כתב:

מה אופי הנסיעה שלך עירוני/בינעירוני - ובמידה ובינעירוני האם הנסועה שלך היא בפקקים בד"כ ?

אופי הנסיעה שלי הוא עירוני. מדי פעם אסע בבין עירוני אבל לא בפקקים.

בתאריך 25.3.2025 בשעה 00:08, Tal7 כתב:

למצוא סוויפט/מאזדה 2 מעל 2017 בתקציב שלך נשמע כמו משימה בלתי אפשרית. שנתון 2014-15 ריאלי יותר. 

אם אתה מחפש פשטות, בהנחה ואתה מכוון לגיר אוטומט - מאזדה 2 או סוויפט. המאזדה זריזה יותר, אבל שתיהן אחלה. 

המרקטפלייס בפייסבוק מלא בסוחרים, אבל גם ביד2 לא חסר. 
באופן כללי - לפני שאתה משקיע זמן ונוסע לראות - כדאי לבדוק הסטוריה ביטוחית, לקבל צילום ת.ז של הבעלים ולהצליב נתונים.
קח בחשבון שברכבים בתקציבים האלה, ובמיוחד בדגמים שאתה מחפש, הרבה פעמים הביקוש יהיה גבוה ולא בטוח שתזכה להיענות נלהבת מהמוכרים לנדב את ההסטוריה/טיפולים לפני שמגיע. אז אמנם צריך להיות זהיר - אבל גם זריז במידה ויש עסקה טובה.

מעבר לזה, אתה יכול להתחיל בלראות את הסרטון הזה של @EliC25, זה יעשה לך קצת סדר.

נשמע ששווה לעלות את התקציב בעוד 5000 שקלים (כלומר 40 אלף) ולקנות מאזדה 2 שנתון 2017-2018 ושהרכב לא יהיה קופסאת גפרורים. הסתכלתי גם על הסרטון שצירפת ונראה שהוא תומך בעניין של מאזדה 2 (אוטומאט)
סוחרים זה חסרון, לא?
שאלה נוספת, מאוד חשוב לי שתיהיה מצלמת רוורס, במידה ואין מצלמה כזאת ברכב, מה העלות של קנייה והתקנה? (יכול להרכיב לבד אבל לא רוצה להתעסק עם פלסטיקה)

בתאריך 25.3.2025 בשעה 06:27, yulianx כתב:

1- מיצובישי ספייס סטאר, תהיה בין היותר חדשות לתקציב עם אמינות טובה, חסכונית מאוד ומאובזרת טוב החל מסוף 2014.

2- יד2/מגרשים גדולים כמו טרייד מוביל/ פשפשוק רכב בפייסבוק.

3- לבקש דוח סליקה, שים לב אם הרכב היה בליסינג היסטוריית תאונות לא יופיעו שם. ולקחת לבדיקה כמובן.

רכבים מסוחרים זה מסוכן? עדיף שלא?

מה זה דוח סליקה?

פורסם

עדיף לרכוש רכב ממגש גדול ומוכר.

דוח סליקה

• רעיון טוב! 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעתיים, סולידיצעיר כתב:

אופי הנסיעה שלי הוא עירוני. מדי פעם אסע בבין עירוני אבל לא בפקקים.

נשמע ששווה לעלות את התקציב בעוד 5000 שקלים (כלומר 40 אלף) ולקנות מאזדה 2 שנתון 2017-2018 ושהרכב לא יהיה קופסאת גפרורים. הסתכלתי גם על הסרטון שצירפת ונראה שהוא תומך בעניין של מאזדה 2 (אוטומאט)
סוחרים זה חסרון, לא?
שאלה נוספת, מאוד חשוב לי שתיהיה מצלמת רוורס, במידה ואין מצלמה כזאת ברכב, מה העלות של קנייה והתקנה? (יכול להרכיב לבד אבל לא רוצה להתעסק עם פלסטיקה)

רכבים מסוחרים זה מסוכן? עדיף שלא?

מה זה דוח סליקה?

רכב מסוחרים, רק אם אתה מרגיש בר מזל למצוא סוחר ישר...

פורסם
לפני 3 שעות, סולידיצעיר כתב:

סוחרים זה חסרון, לא?

40K ש״ח לא יספיקו לשנתונים האלה. 2015 (לפני מתיחת פנים) עם נתונים טובים תעלה בערך באיזור הזה. 

2016-2017 תעלה יותר לכיוון ה50-60. היו לי פעמיים מאזדה מהשנתונים האלה (2016, 2018), לא קל למצוא אחת עם נתונים טובים וללא תאונות. 
לגבי סוחרים - ככלל אצבע, אלא אם אתה מאוד מנוסה ויודע מה ואיך לבדוק, עדיף להמנע. אולי מגרשים גדולים כמו שנכתב כאן למעלה, וגם איתם צריך להיות אקסטרה חשדן.

בעניין מצלמת רוורס, מאזדה 2 מ2015 (צורה חדשה) ומעלה מגיעות עם זה מובנה. בשנתונים ישנים (סוויפט/מאזדה) מסך סביר ומצלמת רוורס יעלו לך 1500~ ש״ח כולל התקנה.
יש בפחות/יותר, אבל קח בחשבון משהו באיזור הזה לטובת התקציב.

פורסם
לפני כשעה, Tal7 כתב:

40K ש״ח לא יספיקו לשנתונים האלה. 2015 (לפני מתיחת פנים) עם נתונים טובים תעלה בערך באיזור הזה. 

2016-2017 תעלה יותר לכיוון ה50-60. היו לי פעמיים מאזדה מהשנתונים האלה (2016, 2018), לא קל למצוא אחת עם נתונים טובים וללא תאונות. 
לגבי סוחרים - ככלל אצבע, אלא אם אתה מאוד מנוסה ויודע מה ואיך לבדוק, עדיף להמנע. אולי מגרשים גדולים כמו שנכתב כאן למעלה, וגם איתם צריך להיות אקסטרה חשדן.

בעניין מצלמת רוורס, מאזדה 2 מ2015 (צורה חדשה) ומעלה מגיעות עם זה מובנה. בשנתונים ישנים (סוויפט/מאזדה) מסך סביר ומצלמת רוורס יעלו לך 1500~ ש״ח כולל התקנה.
יש בפחות/יותר, אבל קח בחשבון משהו באיזור הזה לטובת התקציב.

לפני שעתיים, yogy כתב:

רכב מסוחרים, רק אם אתה מרגיש בר מזל למצוא סוחר ישר...

אז אני ארד בשנתון לכיוון 2015-2016
זה משנה כל כך?

פורסם

זה לא אבל מומלץ מאוד לחפש את רמת אבזור דינמיק, משמעותית מאובזרת מהאקטיב. בנוסף לדינמיק יש בלימה אוטונטמית.

פורסם
לפני 26 דקות, yulianx כתב:

זה לא אבל מומלץ מאוד לחפש את רמת אבזור דינמיק, משמעותית מאובזרת מהאקטיב. בנוסף לדינמיק יש בלימה אוטונטמית.

אז זה מתכנס למאזדה 2 עם רמת אבזור גבוהה, שנתון 2015-2016 שאמורה להיות עם בערך 150 אלף קילומטר

לא לקנות מסוחרים או ממגרשים אלא מאנשים ביד 2 או מרקטפלייס

לבקש התחייבות בבדיקה ולהצליב פרטי מידע תעודת זהות עם רישיון
עוד משהו שפספסתי?

פורסם
לפני 29 דקות, סולידיצעיר כתב:

לבקש התחייבות בבדיקה

זה קישקוש. אין להתחייבות כזו שום ערך.

לפני 31 דקות, סולידיצעיר כתב:

להצליב פרטי מידע תעודת זהות עם רישיון

זה כן, אבל אני לדוגמה לא הייתי שולח צילום של ת.ז ורשיון רכב בטלפון,

אלא מראה את הניירת פנים אל פנים לקונה רציני שמגיע לראות את הרכב.

(כן לשאול בטלפון אם המוכר הוא הבעלים, אבל לא לצפות לצילום).

פורסם
לפני 4 דקות, BoazB11 כתב:

זה קישקוש. אין להתחייבות כזו שום ערך.

זה כן, אבל אני לדוגמה לא הייתי שולח צילום של ת.ז ורשיון רכב בטלפון,

אלא מראה את הניירת פנים אל פנים לקונה רציני שמגיע לראות את הרכב.

(כן לשאול בטלפון אם המוכר הוא הבעלים, אבל לא לצפות לצילום).

מה הכוונה אין להתחייבות כזאת שום ערך?
דרך אגב, עוד רכב שהיה ברשות הוריי בעבר והיה מעולה- אופל קורסה
מה דעתכם עליו?

פורסם
לפני 41 דקות, סולידיצעיר כתב:

עוד משהו שפספסתי?

אולי את זה?

לפני 3 דקות, סולידיצעיר כתב:

מה הכוונה אין להתחייבות כזאת שום ערך?

מה אתה מצפה מהתחייבות כזו? (של "מנוע, גיר שילדה"),

שאם הבדיקה לא מוצאת חן בעיניך אז המוכר יישא בעלות שלה?

הרי תמיד בבדיקה יש כסת"ח של X בסעיף של תמסורת ו/או מנוע.

אגב, גם ביד2 וגם במרקטפלייס ישנם הרבה סוחרים שמתחזים לפרטיים.

זה ג'ונגל שם בחוץ...

תפעיל שכל ישר ואינטואיציה כלפי המוכר, האם הוא נראה לך אדם ישר מהיישוב,

ולגבי הרכב חפש כזה בלי סיפורים מסביב. עם היסטוריית טיפולים, דו"ח סליקה, ניירת תואמת וכו'

ואם אתה לא מבין בכלל ברכב, כדאי לבקש ליווי של מישהו שכן מבין, או לקבוע עם המוכר במוסך שאמין עליך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...