Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,
סיפור מאתמול, אזהרת פוסט פריקה שרק יבזבז לכם את הזמן ואולי קצת יעצבן, אז יש לכם עוד הזדמנות לסגור את הטאב הזה.

במהלך תקופת הקורונה הייתה לי פנדה קטנה, ידנית, אדומה. מכונית פשוטה, שאהבתי מאוד. נסעתי איתה לאילת, וכשחניתי ליד המלון, ראיתי פיאט 500 קבריולט, תכלת. היא עמדה שם, קטנה ומושלמת. זה היה רגע של קסם – אהבה ממבט ראשון.

ההחלטה התקבלה מיד: יום אחד תהיה לי כזו. אולי כרכב שני, אולי שלישי – אבל רק בתכלת. רק ידנית. משהו בצבע, בצורתה הקומפקטית, בגימיקיות שלה – פשוט כבש אותי.

ולמרות שעכשיו אני עובד מהבית ויש 2 ליסינגים לנסיעות ב-80% מהזמן, תמיד ידעתי שאם תצא אחת למכירה במצב טוב - אני אקנה אותה ויהיה לי רכב לסופ״ש שאשטוף ידנית בשבתות :cool:

והנה, נתקל אני בתמונות של בדיוק מה שתיארתי, ואין מצב שאני מפספס אותה. ורק 73,000 ק״מ.
דגל אדום קטן - המודעה שם כבר מדצמבר, מוזר... אבל, כשמכרתי את הפיאט פנדה שלי עם נתונים טכניים מעולים הבנתי - אף אחד לא רוצה פיאט, אף אחד לא רוצה רכב ידני - ועל אחת כמה וכמה אף אחד או אחת לא מחפשים פיאט ידנית בארץ. אז הזמתי את הדגלון האדום הזה לעצמי.

מתקשר לבעלים, שאמר שהוא באמצע עבודה והרכב נמצא בתל אביב לידו, 15 דק ממני, קבענו שאני מגיע בעוד חצי שעה. אני מבחינתי קונה את הרכב היום שיהיה מוכן לי לטיולים הבאים בשבתות, כבר התקשרתי לבקש הצעת מחיר לביטוח, האשראי בשלוף, הנציגה בהיכון.

דגל אדום קטן #2 - הבן אדם פשוט לא נשמע לי נחמד, לא נעים, מדבר כאילו עושה טובה - אבל בסדר, נפלתי עליו באמצע העבודה, יכולה להיות הסיבה לזה. אני מאוד סבלני וסובלני.

מגיע לכתובת, יוצאים שני חבר'ה, לטענתם אחים, והבעלים של הרכב מייפה בכוחו את אחיו לצורך ההדגמה, משא ומתן, ונסיעה לבדיקת הרכב אפילו עכשיו כדברם.

עושה סיבוב, הרכב רחוק מלהיות ללא ״סריטה״ - כך במקור, ריפוד הגג עם כמה פגיעות, פנים הרכב רחוק מלהיות מפונק - אבל למרות כל זה, אני מתאהב ברכב ומדמיין את עצמי נוסע עם גג פתוח חזרה הביתה בעוד שעה במזג האוויר המושלם של ספק שמש ספק רוח קרירה.

דגל אדום #3 - מבקש רשיון רכב: יד 2 ולא יד 1, כמו שמצוין במודעה - ״אההה.. זה היה על סבתא, אז זה בתוך המשפחה, לא נחשב״
בסדר. מניע את האוטו, הק״מ כמעט על 80,000 ולא 73,000 - ״כן נוסעים מדי פעם..בסדר זה לא הרבה״ צודק.
ספר טיפולים? ״אין, אבד, אבל הכל הכל רק בפיאט.״

אוקיי. מבין שיש כאן השקעה קוסמטית, צמיגים, נביא ברזנט חדש מאיטליה לגג עם הזמן, סה״כ ננצל את המולטיפס של וויזאייר עוד קצת, כנראה תהיה גם השקעה טכנית, ועדיין אני מאוד רוצה את הרכב למרות כל השטויות שהם אומרים, ולא מראה התלהבות אלא רק רצינות מתונה.
מציע לנסוע לבדיקה - אין בעיה, בוא נסע.

ואז - דגל אדום #4 והמכריע - 
ולפניו, הקדמה:
למי שלא מכיר, חלק ממוסכי פיאט מציעים לבדוק רכבי יד 2 לפני קניה בחינם במוסכי יבואן + מקבלים אצלם טיפול קטן ראשון במידה ורכשתם את הרכב.
הם כמובן לא נותנים אחריות כמו שטוענים מכוני הבדיקה, אבל מעלים על הליפט, מחברים מחשב, עושים סיבוב על הרכב וכו'. ואז, המכונאי בא ואומר את דעתו הכנה על הרכב, ומה יש לסדר, ולדעתי לבדיקת רכבים של 30-40k זה מספיק בהחלט. 
אני מכיר מוסך כזה עם בעלים ונציגה מאוד מאוד נחמדים ואדיבים ביהוד, הכרתי אותם בקניית הפנדה שלי בקורונה והיא עדיין מטופלת שם באהבה אחרי שעברה ממני הלאה.

כך אני מציע לעשות, אבל לא. מיופה הכח לא מוכן בשום אופן, רק במכון בדיקה.
״מה, אתה מחפש לחסוך 500 שקל???״
וואלה, כן. אתה רוצה לשלם? בוא נסע על חשבונך.

מפה לשם, לא מוכן בשום אופן לנסוע, למרות זמינות מיידית של בעל המוסך הנחמד בטלפון שנגיע (15 דק נסיעה)..
מתקשר אח״כ לנציגה של המוסך, מוסר מספר רכב ומתברר שהרכב לא היה מ-2019 בכלל בשום מוסך פיאט.
מה שאומר שכנראה הדברים החשובים לדגם הזה לא בוצעו בזמן או בכלל:
טיימינג, קלאץ' ואולי עוד כמה דברים ששכחתי.

ליתר בטחון כותב בפרטי לבעל הרכב עצמו, אולי הייתה אי הבנה עם האח, אבל לא. אותה ההתעקשות.

באמת ובתמים אני בהלם מההתנהלות והיחסי אנוש בין מוכר לקונה, שבמצב השוק היום המוכר אמור להיות הרבה, אבל הרבה יותר מאדיב.

ואני רק בתקווה שתצא עוד אחת כזאת למכירה בזמן הקרוב..

image.thumb.jpeg.8d216db0db294c37a7426f940c1c7606.jpeg

• אהבתי 3
  • מעניין 1

🤔

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כול, לא ויתרת, אלא רק דחית אותו. 

דבר שני, לדעתי כשמדבור על רכב בתקציב נמוך יחסית, כשאין וודאות לקבלות או ספר טיפולים, הוייב והתנהלות של המוכר, זה אחד הדברים היותר חשובים. 

במקרה הזה, לדעתי עשית בשכל שדחית זמנית. ההתנהלות של המוכר היא בעייתית. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם

לצערי ב-4 שנים האחרונות היא היחידה הרלוונטית שיצא לי לראות למכירה, הייתי רוצה לנסוע בה עם גג פתוח כל עוד יש לי שיער שיעוף קצת ברוח :cool:

• מעניין 1

🤔

פורסם

מכיר את המוסך הרשת ביהוד, מקצועי ורציני, אבל לא זול. יכול בהחלט להבין מי שמחזיק פיאט, לא בדיוק מרצדס או במוו כידוע,  שמחפש להוזיל את עלויות האחזקה ומעדיף מוסכים מחוץ לרשת היבואן. עדיין לא אומר שמדובר בגרוטאה מוזנחת. אבל מקבל לגמרי שאם אתה לא מרגיש נוח עם המוכר והתנהגותו, אפשר, אפילו רצוי לעבור הלאה.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

עם כמה שרצית, עשית בשכל. התעלמת מכל הדגלים וסיכוי סביר שהמזל שיחק לך בסוף. דרך אגב, מה רע באבארט 500 קבריולט? אולי לא תמצא בתכלת אבל נראית מעולה, לרוב אלו בעלים חובבי נהיגה שיודעים מה שהם מחזיקים ומטפלים בהתאם ויש המון ידניות. 

עריכה אחרונה על ידי Supertigre
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אז זה כבר תלוי בך, אולי אולי כדאי לקחת לבדיקה

ועדיין כול נתוני הפתיחה - סוחר עם מגוון סיפורים, שלא מתקן את המודעה אפילו אחרי שהערת לו, ורוצה לעשות בדיקה במכון שהוא "פה, קרוב אליי". מדליק מגוון נורות אדומות. 

פורסם

ברור שאפשר להבין, ואם היה ספר טיפולים להתרשם ממנו אז בסדר, אבל ההתעקשות ההזויה והכמעט תוקפנית הזאת לנסוע לבדוק רכב במקום לבחירת הקונה, הפתיעה מאוד.

לפני 1 דקה, Supertigre כתב:

עם כמה שרצית, עשית בשכל. התעלמת מכל הדגלים וסיכוי סביר שהמזל שיחק לך בסוף. דרך אגב, מה רע באבארט 500 קבריולט? אולי לא תמצא בתכלת אבל נראית מעולה, לרוב אלו בעלים חובבי נהיגה שיודעים מה שהם מחזיקים ומטפלים בהתאם ויש המון ידניות. 

נראית אחלה אבל ק״מ שקצת נראה לי גבוה, וגם תמיד רציתי ידנית.
+ אחזקה משמעותית גבוהה יחסית לפיאט הפשוטה לרכב שרוב הזמן יעמוד.

• אהבתי 1

🤔

פורסם

איזו מדהימה! 🙃
האמת אני לאט לאט מבין שלמצוא קבריולט במצב טוב כנראה יהיה קשה. 
אם אתקל באחת כמו שלך, בסבירות גבוהה שאלך לבדוק.. 

🤔

פורסם

איכס. חלאות סטנדרטיות.

ברכב הבא--רשיון רכב עדכני בוואצאפ.

אח"כ אפשר לחשוב בכלל על לבוא לראות פיזית.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם (נערך)

לא מצאתי את דגל מספר 1, אבל כבר שקראתי את מספר 3 הבנתי את כל מה שצריך להבין. 

אני אישית לא מוכן לקנות מאנשים שמשקרים לי, ולא משנה מה יש להם להציע. 

נ.ב

טוב שלא קנית, כנראה שהחלום היה הופך לחלום ושברו. 
יהיו עוד הזדמנויות.

נ.ב 2

באמת שאני לא מבין מה ההתלהבות בארץ מגג נפתח. רוב הזמן שמש שצולה אותך ועשן של משאיות.

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

מסכים, בשנים האחרונות קניתי רכבים בלי בדיקה בכלל - רק לפי התרשמות מהמוכר ובדיקה שלי אז אני זה לא דוגמה אבל כן - לפסול מוכר רק על זה.

• אחראי פורום
פורסם
לפני 7 שעות, ExtraD כתב:

אחזקה משמעותית גבוהה

זה לא נכון. היא אולי יקרה יותר מהדגם הרגיל אבל לא יקרה בפני עצמה. בסוף מדובר במכלולים שיש בעוד רכבים והאמינות בסה"כ טובה.

טיימינג באלף ש''ח הרגיש לי כמו בדיחה אחרי 4000 פלוס באלפות שהיו לי.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...