Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

וכמה תאונות קרו באוטובאן שהגורם הוא מהירות?

אפשר להכין אחלה פרזנטציה עם החומרים לאור ירוק ולשרת התחבורע

שישחררו אותנו מהגבלות מצחיקות של 120 קמ"ש בכביש 6

פורסם

לפני שאתה כותב דברים כאלה בדוק את התנהגות הנהגים ואת האכיפה באוטובאהן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במהירויות כאלה חייבים לדעת שהנהגים יודעים שלא לעבור לנתיב השמאלי - אלא אם הרכב שלהם מהיר מאוד, בודקים טוב טוב שלא מגיע רכב מרחוק, מאותתים, משתמשים בנתיב לעקיפה ומיד חוזרים לאמצע או לימין. עקיפות מתבצעות רק בנתיב השמאלי, למשאיות אסור לעקוף בהרבה קטעים ועוד ועוד.

בין זה לבין הנהיגה בארץ? אין ממש קשר. בישראל מבינים רק אחרי קנסות/תאונות. לצערי זה לא ישתנה.

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 20 דקות, Michazzz כתב:

.

בין זה לבין הנהיגה בארץ? אין ממש קשר. בישראל מבינים רק אחרי קנסות/תאונות. לצערי זה לא ישתנה.

בדיוק עכשיו רואה תוכנית בוקרי האספלט. על נהגי משאיות באירופה, במיוחד כאלו שחוצים מדינות.

עכשיו היה על נהגת משאית גרמנית על האוטובאן, והכמות קללות שלה כנגד נהגי משאיות אחרות והפקקים שם.

היא אכן הסבירה על האיסור עקיפה, ובפועל הרבה עוקפים, והיא אומרת שהרבה נהגי משאיות הם נוראים ולא מתחשבים.

והכי מצחיק רואים איך כל נהג "מלכלך" על הנהגים של מדינה אחרת באירופה

הגרמני עם האיטלקי/יווני.

ההולדני על הגרמני וכו ..

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

בחודשים האחרונים יצא לי לנהוג הרבה לאורך ולרוחב גרמניה לרוב באוטובאנים.

יש המון מכוניות שנוסעות שם מהר מאד, אזור 200+ לאורך זמן.

אני מצאתי שאזור 150-160 בנתיב אחד לפני השמאלי ביותר היו לי נוחים לאורך זמן.

נראה לי ש 113.5 זה ממש ממש ממוצע נמוך.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם (נערך)
בתאריך 22.2.2025 בשעה 10:47, BeBest כתב:

וכמה תאונות קרו באוטובאן שהגורם הוא מהירות?

אפשר להכין אחלה פרזנטציה עם החומרים לאור ירוק ולשרת התחבורע

שישחררו אותנו מהגבלות מצחיקות של 120 קמ"ש בכביש 6

אלו לא הגבלות מצחיקות, זה מציאות יותר שמתאימה לנו.

עריכה אחרונה על ידי Oren_Barazani
פורסם

זו קודם כל התנהגות הנהגים, אבל גם התשתיות. 

קראתי פעם כתבה של עיתונאי אמריקאי שהשווה את מבנה האוטובאהן למבנה כביש מהיר אמריקאי. הוסברו שם כל השכבות שיש בכביש הגרמני שסופגות את הזעזועים ואת פגעי הטבע, שמאפשרות לבנות קטע כביש שלא יצריך תחזוקה (חוץ מאשר, אולי, שכבת אספלט) עשרות שנים. תראה לי כביש ישראלי שלא מלא חורים אחרי גשם אחד. חורים מהסוג שיכול לקרוע צמיג ולגרום תאונה. ואם מתקנים זה נעשה ב"אספלט קר" שנשטף בגשם הבא. במקרה הטוב מניחים איזה שמיכת אספלט לרוחב נתיב אחד ובאורך 10 מ' כדי להבטיח שאף אחד לא ירגיש נוח. כשמתקנים בגרמניה חור בכביש סוללים מחדש כמה קילומטרים של אספלט שחור וחלק (ואוחז) לרוחב כל הנתיבים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

זו קודם כל התנהגות הנהגים, אבל גם התשתיות. 

קראתי פעם כתבה של עיתונאי אמריקאי שהשווה את מבנה האוטובאהן למבנה כביש מהיר אמריקאי. הוסברו שם כל השכבות שיש בכביש הגרמני שסופגות את הזעזועים ואת פגעי הטבע, שמאפשרות לבנות קטע כביש שלא יצריך תחזוקה (חוץ מאשר, אולי, שכבת אספלט) עשרות שנים. תראה לי כביש ישראלי שלא מלא חורים אחרי גשם אחד. חורים מהסוג שיכול לקרוע צמיג ולגרום תאונה. ואם מתקנים זה נעשה ב"אספלט קר" שנשטף בגשם הבא. במקרה הטוב מניחים איזה שמיכת אספלט לרוחב נתיב אחד ובאורך 10 מ' כדי להבטיח שאף אחד לא ירגיש נוח. כשמתקנים בגרמניה חור בכביש סוללים מחדש כמה קילומטרים של אספלט שחור וחלק (ואוחז) לרוחב כל הנתיבים.

אכן במיוחד לפי מה שאתה כותב, אני מסתובב הרבה באיזור חיפה והקריות, שמה פשוט הכבישים מלאים חורים ובורות קורע את הרכב, צריך לשפר את התחזוקה שם לא יודע לגבי כבישים אחרים אבל שם עבור עיר מרכזית בארץ טעון שיפור גדול.

פורסם

חי בגרמניה בשבע השנים האחרונות עם כמה עשרות אלפי קילומטרים של נהיגה כאן. האזור המדובר (NRW) הוא די צפוף לתנועה על האוטובאנים אז אי אפשר באמת לשמור על מהירות גבוהה. בנוסף, ישנם הרבה מקטעים עם עבודות בכביש לאורך זמן לא קצר  שגם מונעים מהירות גבוהה. בכללי, רוב אזור מערב ודרום-מערב גרמניה מוגבל מהירות בפועל בגלל עומס ועבודות. אם יבדקו בצפון-מזרח גרמניה, סביר להניח שהמהירות תהיה גבוהה יותר. בגדול איכות הכבישים כאן לא מרגישה הרבה יותר טובה מבישראל, וגם כאן יש לא מעט תלאים בכבישים. לפחות אין בורות.

איכות הנהיגים זה סיפור אחר לגמרי ולא באותה ליגה בכלל. הנהיגה כאן הרבה יותר רגועה ומתחשבת וכמות הפעמים שהופתעתי מנהג שעבר נתיב בפתאומיות היא יד ספרתית לאורך 7 שנים. כשמתרגלים למהירות גבוהה זה לא ממש מעייף יותר מכל מהירות אחרת ואין בעיה לנהוג שעה ב 170-180 קמ"ש (אם הכביש והתנועה מאפשרים). בסה"כ פחות מעייף אותי לנהוג 500 ק"מ בגרמניה מאשר 100 ק"מ בישראל. 

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 3 שעות, צוק כתב:

בסה"כ פחות מעייף אותי לנהוג 500 ק"מ בגרמניה מאשר 100 ק"מ בישראל.

וזאת בדיוק הנקודה. זה בעיקר התרבות, ולא רק התשתית

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...