Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתבה שפורסמה היום בבילד הגרמני:

This is how many motorists stay below 130 km/h

Free travel on German motorways? My ass! A new study shows that hardly anyone really accelerates on unlimited motorways.

Instead of speeding, most of them glide along comfortably.

According to a study by the Institute of the German Economy (IW), the average speed on free motorway sections in North Rhine-Westphalia is just 113.5 kilometres per hour. What is surprising is that a whopping 83 percent of drivers voluntarily and automatically stay below 130 km/h – the recommended speed.

Only one percent of the cars were traveling faster than 160 kilometers per hour. And this despite the fact that the study ran in the middle of summer 2024 - i.e. without snow, ice or autumn storms. Even on low-traffic weekends, most drivers stayed in the range between 100 and 130 km/h.

Only one percent of the cars were traveling faster than 160 kilometers per hour. And this despite the fact that the study ran in the middle of summer 2024 - i.e. without snow, ice or autumn storms. Even on low-traffic weekends, most drivers stayed in the range between 100 and 130 km/h.

The question arises: Has the speed limit long since become a reality in everyday German life on the motorways, even if it is not required by law?

Experts suspect that more construction sites, heavier traffic after the return to the home office and perhaps also rising fuel prices could play a role. In any case, the study shows a trend: the general average speed has fallen.

The scientists therefore consider the eternal speed limit debate to be "exaggerated". However, they agree on one point: If everyone drove a little more uniformly, the flow of traffic would be better – and less abrupt braking could even save fuel.

So viele Autofahrer bleiben unter 130 km/h | Leben & Wissen | BILD.de

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

פשוט מאוד - והסביר לי את זה גרמני בגרמניה תוך כדי נסיעה באוטובאן - החל ממהירות מסוימת צריכת הדלק עולה (יותר דלק פר קילומטר) ולכן זה לא כדאי אלא אם כן אתה ממש ממהר.

לא חסרים בגרמניה חסכנים/מחושבים מהסגנון הזה :)

עריכה:

בנוסף, לא כל הנהגים מרגישים בנוח במהירויות גבוהות וגם לא כל המכוניות. אם אתה מר חסכן מערבות בוואריה, יש מצב שאתה נוהג בכלל באיזו סוזוקי שהמהירות המקסימלית שלה פחות מ-160 ומרעישה בצורה לא נעימה כבר מ-120.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעתיים, hans כתב:

פשוט מאוד - והסביר לי את זה גרמני בגרמניה תוך כדי נסיעה באוטובאן - החל ממהירות מסוימת צריכת הדלק עולה (יותר דלק פר קילומטר) ולכן זה לא כדאי אלא אם כן אתה ממש ממהר.

לא חסרים בגרמניה חסכנים/מחושבים מהסגנון הזה :)

עריכה:

בנוסף, לא כל הנהגים מרגישים בנוח במהירויות גבוהות וגם לא כל המכוניות. אם אתה מר חסכן מערבות בוואריה, יש מצב שאתה נוהג בכלל באיזו סוזוקי שהמהירות המקסימלית שלה פחות מ-160 ומרעישה בצורה לא נעימה כבר מ-120.

בשביל לחסוך בדלק?נראה לי הם חוסכים עוד משהו על הדרך..אם אתה תבין למה אני מתכוון.

פורסם (נערך)

ממוצע הוא נתון שקרן, או בלשון מקצועית יותר: מושפע מערכי קיצון.

אצלי למשל, בנסיעה אופיינית של שעתיים בערך שרובה בכביש מהיר ובמהירות של כ-110 קמ"ש, מחשב הרכב יראה ממוצע של 60-70 ומטה. כי בתחילת הנסיעה ובסופה יש מהירות עירונית ורמזורים עם מהירות 0.

נניח שיש 100000 איש ביום באוטובאן, 25000 על 90, 25000 על 110, 25000 על 140, ו-25000 על 180, הממוצע הוא 130 למרות שרבע מהנהגים נוסעים על 180! ותחשוב על זה שלוקח זמן לצבור מהירות ושהחלוקה ל-4 חלקים שווים נעשתה כי התעצלתי לחשב משהו מסובך יותר, בפועל רוב הנהגים נוסעים מן הסתם במהירות סבירה ורגועה.

בקיצור: לא מפתיע ולא משקף את המצב.

עוד משהו: המשכורת הממוצעת בישראל היא היום סביב 14000 ש"ח, האם זו באמת משכורת ממוצעת? לא. משכורת של 9-10 היא סבירה, אבל יש הרבה שמקבלים 7-8 והרבה שמקבלים 20 ויותר. הנתון החציוני הוא לדעתי סביב 9-10.

פעם אמר בהומור (נדמה לי) לוי אשכול: אומרים לי שבישראל יש ממוצע של 3.2 ילדים למשפחה, איזה שטויות, אני בחיים לא ראיתי דבר כזה.

עריכה אחרונה על ידי פיני חד
  • אהבתי 4
פורסם (נערך)

@פיני חד דובר באוטובאהן, לא בקטעים העירוניים ואפילו לא בכבישי B.

אני יוצא מנקודת ההנחה שמדובר בקטעים ללא הגבלת מהירות, כיוון שחלק נכבד מרשת האוטובאהנים מוגבלת ל׳130 קמ״ש וגם הרבה פחות.

אני כלל לא מופתע מהמספרים. השאלה היא כיצד מודדים את הממוצע. האם הוא כולל את המהירות כאשר יש פקקים? מכיר את המונח stau? אלה פקקי ענק שיכולים להיות באורך עשרות ק״מ, להופיע ולהתעלם בלא הסבר ברור, והתנועה בהם בקמ״ש בודדים. אלה חלק מספיק חשוב בחיי האוטובאהן כדי שתהיה מערכת התראות בתמרורים אלקטרוניים, כרזות על גשרים ואפילו התפרצות למערכות המולטימדיה.

אגב, מה לדעתך המהירות הממוצעת בכביש 6 המהולל שלנו?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 23 דקות, sperial כתב:

אני יוצא מנקודת ההנחה שמדובר בקטעים ללא הגבלת מהירות, כיוון שחלק נכבד מרשת האוטובאהנים מוגבלת ל׳130 קמ״ש וגם הרבה פחות.

אני כלל לא מופתע מהמספרים. השאלה היא כיצד מודדים את הממוצע. האם הוא כולל את המהירות כאשר יש פקקים? מכיר את המונח stau? אלה פקקי ענק שיכולים להיות באורך עשרות ק״מ, להופיע ולהתעלם בלא הסבר ברור, והתנועה בהם בקמ״ש בודדים. אלה חלק מספיק חשוב בחיי האוטובאהן כדי שתהיה מערכת התראות בתמרורים אלקטרוניים, כרזות על גשרים ואפילו התפרצות למערכות המולטימדיה.

עם הצפיפות והפקקים כנראה בערך 70 קמש.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, פיני חד כתב:

אצלי למשל, בנסיעה אופיינית של שעתיים בערך שרובה בכביש מהיר ובמהירות של כ-110 קמ"ש, מחשב הרכב יראה ממוצע של 60-70 ומטה. כי בתחילת הנסיעה ובסופה יש מהירות עירונית ורמזורים עם מהירות 0.

נניח שיש 100000 איש ביום באוטובאן, 25000 על 90, 25000 על 110, 25000 על 140, ו-25000 על 180, הממוצע הוא 130 למרות שרבע מהנהגים נוסעים על 180! ותחשוב על זה שלוקח זמן לצבור מהירות ושהחלוקה ל-4 חלקים שווים נעשתה כי התעצלתי לחשב משהו מסובך יותר, בפועל רוב הנהגים נוסעים מן הסתם במהירות סבירה ורגועה.

בקיצור: לא מפתיע ולא משקף את המצב.

עוד משהו: המשכורת הממוצעת בישראל היא היום סביב 14000 ש"ח, האם זו באמת משכורת ממוצעת? לא. משכורת של 9-10 היא סבירה, אבל יש הרבה שמקבלים 7-8 והרבה שמקבלים 20 ויותר. הנתון החציוני הוא לדעתי סביב 9-10.

פעם אמר בהומור (נדמה לי) לוי אשכול: אומרים לי שבישראל יש ממוצע של 3.2 ילדים למשפחה, איזה שטויות, אני בחיים לא ראיתי דבר כזה.

בול. 

חבל, היה מעניין לראות נתונים עם משמעות. 

מהירות ממוצעת זה הנתון הכי גרוע שאפשר להשתמש בו. 

יחד עם זאת, אני משער שאם ניקח כביש מהיר ממוצע בישראל ונהפוך אותו לפנוי לגמרי או עם תנועה דלילה, לדעתי 3/4 מהנהגים יהיו על 120 קמ"ש או פחות מכך ועוד רבע מעל זה. ויש סיכוי שאני מגזים עם הרבע מעל. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בסופו של דבר מרבית הנהגים מפסיקים די מהר להתלהב מהמהירויות הגבוהות. הנהיגה המהירה מעייפת, לא כל רכב ״מזמין״ מהיריות גבוהה, ההתנגדות האוירודינמית עולה ביחס לריבוע המהירות וצריכת הדלק בהתאם, וכמובן שהסיכון לתאונות קשות עולה.

קיימת בגרמניה המלצה לנהיגה במהירות עד 130 קמ״ש גם בקטעים הלא מוגבלים (והפיכת ההמלצה למחייבת היא נושא פוליטי חם כבר הרבה שנים), וכידוע, הגרמנים מכבדים את הרשויות.

• רעיון טוב! 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, sperial כתב:

הוא אשר אמרתי, בערך.

ואוסיף שאני לא מכיר את האוטובאן אבל אם הוא מספיק ארוך ברור שהמהירות משתנה לפי אזורים, כניסות ומחלפים וכמובן שעות.

אם הממוצע הנ"ל הוא "עיוור" ונותן ממוצע של כל השעות וכל האזורים, ברור שהוא נתון חסר משמעות.

עוד משהו לסיום, אתם לא מכירים אותי אישית אז אחשוף פה משהו על עצמי:

אילון מאסק, דונלד טראמפ ואני - שלושתנו מיליארדרים (בממוצע כמובן).

שבת שלום.

עריכה אחרונה על ידי פיני חד
  • אהבתי 2
  • מצחיק 4
פורסם

יפה לך 😉

ההערה שלי נבעה מכך שהתייחסת גם לקטעים העירוניים והמרומזרים כחלק מהממוצע. אני לא יודע איך הגרמנים מדדו את המהירות, אבל כנראה הציבו חיישנים בקטעים הלא מוגבלים או ניטרו מהירות על פני כמה קילומטרים, כמו באמצעי האכיפה.

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, פיני חד כתב:

בלשון פחות מקצועית: לא רואים ערכי קיצון.

..............

מצרף סרטון  Top Speed Drive .  נהיגת לילה באוטובאן. קונה 1.6T AWD.

ובלי קשר לנושא, שימו לב לתרבות הנהיגה.

עריכה אחרונה על ידי רוןS

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

בסופו של דבר מרבית הנהגים מפסיקים די מהר להתלהב מהמהירויות הגבוהות. הנהיגה המהירה מעייפת, לא כל רכב ״מזמין״ מהיריות גבוהה, ההתנגדות האוירודינמית עולה ביחס לריבוע המהירות וצריכת הדלק בהתאם, וכמובן שהסיכון לתאונות קשות עולה.

קיימת בגרמניה המלצה לנהיגה במהירות עד 130 קמ״ש גם בקטעים הלא מוגבלים (והפיכת ההמלצה למחייבת היא נושא פוליטי חם כבר הרבה שנים), וכידוע, הגרמנים מכבדים את הרשויות.

אין ספק שיש חסרונות. 

אני לא אהבתי את המעייף. לא כי זה לא נכון, אלא כי זה חשוב. צריך להתייעף קצת מנהיגה כמו מכל פעולה המצריככ ריכוזז. דווקא נהיגה איטית מעודדת בעיניי שאננות שהיא פחות בטוחה ממהירות מופרזת. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

מהירות גבוהה זה יותר רעשי רוח וכביש פלוס ויברציות. בנסיעות ארוכות זה מתיש. נהיגה איטית מעודדת שאננות, עם זה אני מסכים. עם השנים למדתי שהמהירות המותרת המרבית היא באמת הנוחה ביותר. אם זה כביש של 110 – אני נוסע על 110. בכביש של 90 – אני נוסע על 90. אני באמת לא מבין את כל אלה שיושבים אחד לשני על התחת, שורפים את הברקסים ומתעצבנים. אנשים לא מבינים שהפער בין לנסוע על 100 ולנסוע כמו חולה נפש על 140 מסתכם בגג 2-3 דקות פחות ליעד.

פורסם

יש לי ניסיון רב בכבישי גרמניה. 160 קמ"ש היא המהירות בה הרגשתי נוח תמיד. ל 200-220 קמ"ש הגעתי בכל רכב ששכרתי שם - אבל זה מעייף/מלחיץ/דורש ריכוז גדול, וזה נמשך מקסימום שתי דקות רצוף.

בדקה 8 הוא יורד לכביש ללא הגבלה

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 14 שעות, TheTaxAvenger כתב:

מהירות גבוהה זה יותר רעשי רוח וכביש פלוס ויברציות. בנסיעות ארוכות זה מתיש. נהיגה איטית מעודדת שאננות, עם זה אני מסכים. עם השנים למדתי שהמהירות המותרת המרבית היא באמת הנוחה ביותר. אם זה כביש של 110 – אני נוסע על 110. בכביש של 90 – אני נוסע על 90. אני באמת לא מבין את כל אלה שיושבים אחד לשני על התחת, שורפים את הברקסים ומתעצבנים. אנשים לא מבינים שהפער בין לנסוע על 100 ולנסוע כמו חולה נפש על 140 מסתכם בגג 2-3 דקות פחות ליעד.

לא חייב לנסוע כמו חולה נפש על 140, אפשר לנסוע בנחת על 140. 

אני למשל מרגיש מאוד לא בנוח על 100-110, מהירות שמכריחה אותי מחד לעקוף מספר רב של פעמים כשיש הרבה רכבים מהירים ממני,  ומאידך אם אין עקיפות והכביש פנוי אני שאנן. 

מעדיף לרוב להיות מאחורי איזו משאית או אוטובוס לאט יותר בימני 90 נניח, או קצת מהיר יותר מרוב התנועה. תלוי במצב הכביש מבחינת עומס וכו. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...