Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לצערי ננעץ מסמר בכתף של אחד הצמיגים והוא לא בר תיקון.

לכן מעוניין כבר להחליף את כל רבעיית הצמיגים עקב היותם ישנים (4-5) שנים וממותג סיני (הגיעו עם הרכב).

עקב המחירים הגבוהים פר צמיג למידה של הרכב מעוניין המלצה לצמיג שישרת אותי במהלך השנים הקרובות.
הדרישות הן דיי סטנדרטיות, נהיגה בכבישים (לא יורד לשטח כמעט), אחיזה, נוחות ורעש סביר. לא מעוניין להשתגע מבחינת מחיר, 900-1000 לצמיג.

בשיטוט באתרי הצמיגיים נתקלתי בצמיגים הנ"ל, ואשמח להמלצה עליהם או על אחרים:
Cooper Discoverer SRX 255/50R20 109H XL - קרצו לי משום מה, למרות שאין הרבה ביקורות.

Falken Azenis FK510 255/50R20 109Y XL - על פניו נראה תמורה טובה לכסף, מאוד דומה להנקוק. יותר זול
Hankook S1Evo3 255/50R20 109H EV OE - על פניו נראה תמורה טובה לכסף, קצת יותר יקר ~1100
Toyo Proxes Sport SUV 255/50R20 109Y - ביקורות לא חיוביות, אלא אם למישהו יש ניסיון טוב עם הצמיג.

תודה מראש

פורסם

מהרשימה, קופר הוא צמיג AS, אם אתה לא רואה שטח אין טעם להתקין אותו שכן הוא פשרה בכל מני תחומים. 

מבין הפלקן להנקוק, הפלקן יותר ספורטיבי באופי שלו, הנקוק EVO3 יהיה נוח ושקט יותר רק שזה צמיג שאני מעריך הוא מתאים לטסלה (לפי OE) כך שהוא שונה מצמיג המדף הרגיל. לאקספלורר, הייתי מעדיף את ה- הנקוק. 

את הטויו הספציפי אני לא ממש מכיר. 

פורסם

האמת שהכיוון הוא לצמיגי הנקוק EVO.
נתקלתי האתר autotire (אם מישהו מכיר אשמח לחוות דעת) שמציע צמיגים נוספים במחירים יותר זולים מההנקוק (1222 שח כולל התקנה).
לדוגמא:

YOKOHAMA 255/50R20 A9Y V105 - צמיג 1007 שח (כולל התקנה, איזון)

255/50R20 104V EAGLE RS-A VSB TL - צמיג  1067 שח (כולל התקנה, איזון) 

255/50R20 109W EAG F1 ASY SUV AT JLR FP XL TL - צמיג 1087 (כולל התקנה, איזון) 

DUNLOP 255/50R20 109Y XL MAX050+ 4GMVR - צמיג 1067 שח (כולל התקנה, איזון) 

255/50R20 109Y S-ZERO PIRELLI - צמיג 1107 (כולל התקנה, איזון) - נראה לי ספורטיבי מדי.

השאלה אם הנ"ל שווים או עולים על ההנקוק?

פורסם

לא מתוך נסיון אישי, אבל עלה בפורום יחסית לאחרונה על נציג על הכיפאק שם, שמנסה לעזור ככל הניתן (אם אותו אחד עדין שם). כמובן שאפשר למצוא חוות דעת פחות מוצלחות בעבר.

בכל מקרה אצלם, כמו בעוד אתרים, לא תמיד מובטח שיש מלאי (ועוד טרי) של הצמיגים ושווה לבדוק, כי זה אולי יצמצם עוד כמה אפשרויות.

הפירלי לא ספורטיבי כנראה, נראה שאולי מדובר בסקורפיון זירו שהוא גם צמיג 'כל העונות' ו/או חצי שטח. כמו גם הגודייר איגל RS-A.

אם כבר, רוב הצמיגים האחרים הם עם גוון "ספורטיבי" (Ultra-High/Max Perfromance). פאלקן סדרת אזניס, הנקוק וונטוס S1, גודייר איגל F1 אסימטריק, טויו פרוקסס ספורט. זה לא הופך אותם לאופציות לא טובות ורלוונטיות בהכרח רק שאולי אורך החיים שלהם יהיה מעט קצר יותר בתמורה לביצועים העדיפים.

אגב, מאחר והזכרת שחשובה לך גם הנוחות, אתה קצת בבעיה, כי רובם ככולם עם קוד עומס 109, מה שעשוי תאורטית לפגוע מעט בנוחות.

בהקשר זה, יש עוד צמיג של הנקוק במחיר דומה/זהה, Ventus S1 noble2 H452 עם קוד עומס 105. אומנם הוא גם מוגדר 'כל העונות' אבל עם מדרס קצת יותר קייצי למראית עין לפחות, והוא גם מגיע כצמיג OE על SUV אמריקאים שונים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...