Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קניתי רכב ואמרו לי שהוא היה בעברו* אובדן והיום כבר לא, עשיתי דו״ח בלקר ונאמר שם שהוא הוגדר אובדן גמור* להלכה. 

היכן אני יכול למצוא מסמך שמעיד על כך שהרכב נמצא כיום בסטטוס של אובדן/אובדן גמור להלכה? 

זה מאוד דחוף, תודה לעונים 

פורסם
לפני שעתיים, itzik123 כתב:

מה כוונתך 'כיום'?

רכב שהוכרז אובדן גמור להלכה עובר תיקון וחוזר לכביש.

לגבי עברו אתה יכול לראות כאן:

https://slika-ins.co.il/

אבל גם המידע בדו"ח בלקר נלקח מאותו מקור מן הסתם.

אז מה זה אומר שהרכב כבר לא נמצא בסטטוס אובדן? 

פורסם

לפעמים רכב אחרי תאונה צריך איזושהי בדיקת תקינות לפי קביעת השמאי. באובדן להלכה זה מן הסתם יותר נפוץ, אולי הכוונה לזה.

איפה אפשר לראות את האישור הזה אני לא יודע.

אבל מבחינת סחירות, רכב שהוכרז אובדן להלכה יישאר לנצח עם פגם משמעותי.

אולי אם תסביר מה אתה צריך יוכלו לעזור יותר.

פורסם

תפרט מה מפריע לך ותוכל לקבל תשובה רלוונטית

אתה רוצה לדעת אם גנבו אותך במכירה?

רוצה לדעת האם הרכב כשיר חוקית לנסיעה?

אפשרות נוספת?

פורסם
לפני 15 שעות, aEmpR כתב:

אז מה זה אומר שהרכב כבר לא נמצא בסטטוס אובדן? 

ככל הנראה הרכב עבר תאונה והוגדר כאובדן להלכה (עלות הנזק מעל 50% משווי הרכב ופחות מ 60% ) במצב כזה - הבעלים קיבל את שווי הרכב, חברת הביטוח תיקנה את הרכב והחזירה אותו לכביש- ובהמשך הוא הגיע אלייך 

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, itzik123 כתב:

לפעמים רכב אחרי תאונה צריך איזושהי בדיקת תקינות לפי קביעת השמאי. באובדן להלכה זה מן הסתם יותר נפוץ, אולי הכוונה לזה.

איפה אפשר לראות את האישור הזה אני לא יודע.

אבל מבחינת סחירות, רכב שהוכרז אובדן להלכה יישאר לנצח עם פגם משמעותי.

אולי אם תסביר מה אתה צריך יוכלו לעזור יותר.

לפני 7 שעות, chezik כתב:

תפרט מה מפריע לך ותוכל לקבל תשובה רלוונטית

אתה רוצה לדעת אם גנבו אותך במכירה?

רוצה לדעת האם הרכב כשיר חוקית לנסיעה?

אפשרות נוספת?

לפני 5 שעות, ArikB כתב:

אמרו לך לפני הקנייה או שגילית אחריה?

אמרו לי שהרכב היה פעם אובדן להלכה* ואמרו לי שבגלל שהוא סודר אז מחירון מוצדק. שילמתי 10% מתחת למחירון בגלל כל מיני דברים שצריך לסדר באוטו אבל הם לא אמרו לי האוטו שווה פחות מחצי של מחירון. (רכב ראשון אני לא מבין בתחום ולא ידעתי מה זה בכלל אובדן ומה זה דו״ח בלקר) .

בנוסף הם אמרו לי אובדן להלכה** ואחרי זה בדוח בלקר גיליתי שהוא היה אובדן גמור**** להלכה- נשמע רכב עם יותר מ60% נזק שהורד מהכביש, 

בקיצור לא היה גילוי נאות ואפילו הייתה הונאה, 

חברת רכבים.

יש למישהו טיפים על מה לעשות? 

אני רוצה פיצויים מהם דחפו לי רכב של אובדן גמור ב10% מתחת למחירון. (כרגע בתהליכי משא ומתן, מסרתי, מסרו לי ועכשיו הכדור אצלם שוב) 

הסיבה שאני רוצה דווקא פיצויים ולא ביטול עסקה זה כי אני לא רוצה שישחילו מישהו אחר עם הרכב.

עריכה אחרונה על ידי aEmpR
פורסם

אובדן גמור להלכה זה אובדן להלכה. נזק של פחות מ-60%.

תנסה להבין מה היה הנזק.

שלדה, קצה שלדה או אולי חיישנים יקרים שהובילו ל'אובדן להלכה' ולפי זה תחליט איך להתקדם.

לא בטוח שיש לך קייס משפטי חזק אבל אני לא משפטן.

גם לא נראה לי שכדאי לך להתעקש להשאיר את הרכב למען הקונה הבא. הדברים האלה קורים יותר ממה שאתה כנראה חושב.

פורסם
לפני 46 דקות, aEmpR כתב:

אמרו לי שהרכב היה פעם אובדן להלכה

לפני 47 דקות, aEmpR כתב:

אבל הם לא אמרו לי האוטו שווה פחות מחצי של מחירון

סליחה, זה ’אכלו לי שתו לי’ קלאסי. ראית רכב, גילו לך שהיה אובדן להלכה, השחילו לך מחיר.

מי בדיוק רימה אותך?

לפני 48 דקות, aEmpR כתב:

הסיבה שאני רוצה דווקא פיצויים ולא ביטול עסקה זה כי אני לא רוצה שישחילו מישהו אחר עם הרכב.

לא. זה בגלל שהם לא יסכימו בשום פנים. למה להפסיד את עסקת החודש?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

לא הסתירו ממך את עברו של הרכב.

מחירון אין מעמד חוקי והם יכלו לבקש גם חצי מליון שקל, ולשקולך אם לשלם או לא.

יש מושג שנקרא "יזהר הקונה", שלפיו אדם שרוכש מוצר אחראי בעצמו לברר את טיב המוצר ולוודא שהעסקה שווה מבחינתו.

לא מנעו ממך מידע, ולא אסרו עליך לבצע בדיקות שונות לרכב כדי לברר את מצבו, כדי לדעת מה שוויו האמיתי.

הדבר היחיד שאתה למעשה מתלונן עליו הוא ששלמת מחיר גבוה מידי לאור ההיסטוריה שלו ולא בטוח שניתן לראות זאת כהטעיה או הסתרת מידע.

אבל, החוק הישראלי לא נותן משקל גדול לדוקטורינה הזו, ומגן יותר על הצרכן לעומת המוכר, בעיקר כאשר המוכר הוא לא אדם פרטי. אז יתכן שאם הדבר יגיע למשפט תקבל פיצוי כלשהו, אבל בכלל לא בטוח., אתה צריך להתייעץ עם עו"ד.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, itzik123 כתב:

אובדן גמור להלכה זה אובדן להלכה. נזק של פחות מ-60%.

תנסה להבין מה היה הנזק.

שלדה, קצה שלדה או אולי חיישנים יקרים שהובילו ל'אובדן להלכה' ולפי זה תחליט איך להתקדם.

לא בטוח שיש לך קייס משפטי חזק אבל אני לא משפטן.

גם לא נראה לי שכדאי לך להתעקש להשאיר את הרכב למען הקונה הבא. הדברים האלה קורים יותר ממה שאתה כנראה חושב.

לפני 4 שעות, tinoki כתב:

סליחה, זה ’אכלו לי שתו לי’ קלאסי. ראית רכב, גילו לך שהיה אובדן להלכה, השחילו לך מחיר.

מי בדיוק רימה אותך?

לא. זה בגלל שהם לא יסכימו בשום פנים. למה להפסיד את עסקת החודש?

לפני 4 שעות, Be roo כתב:

לא הסתירו ממך את עברו של הרכב.

מחירון אין מעמד חוקי והם יכלו לבקש גם חצי מליון שקל, ולשקולך אם לשלם או לא.

יש מושג שנקרא "יזהר הקונה", שלפיו אדם שרוכש מוצר אחראי בעצמו לברר את טיב המוצר ולוודא שהעסקה שווה מבחינתו.

לא מנעו ממך מידע, ולא אסרו עליך לבצע בדיקות שונות לרכב כדי לברר את מצבו, כדי לדעת מה שוויו האמיתי.

הדבר היחיד שאתה למעשה מתלונן עליו הוא ששלמת מחיר גבוה מידי לאור ההיסטוריה שלו ולא בטוח שניתן לראות זאת כהטעיה או הסתרת מידע.

אבל, החוק הישראלי לא נותן משקל גדול לדוקטורינה הזו, ומגן יותר על הצרכן לעומת המוכר, בעיקר כאשר המוכר הוא לא אדם פרטי. אז יתכן שאם הדבר יגיע למשפט תקבל פיצוי כלשהו, אבל בכלל לא בטוח., אתה צריך להתייעץ עם עו"ד.

הם כתבו לי בגילוי הנאות ובחוזה שהרכב היה אובדן להלכה* משמע נזק של בין 45%-59% 

לאחר בדיקה הרכב היה אובדן גמור*** להלכה משמע נזק של למעלה מ60% 

איך זה לא קייס? איך זאת לא רמאות? 

הסתרה וסילוף של מידע! 

אני טועה? 

תסבירו לי איך אני טועה, בחוזים זה הכל באותיות הקטנות והנה הם רימו באותיות הקטנות. 

שיקרו בנוגע לרכב ולהיסטוריה שלו, אם זה לא חוסר גילוי נאות אז מה כן?!

עריכה: מה שהופך את ההבדל לגדול זה שרכב שהוכרז אובדן גמור*** להלכה מורד מהכביש לעומת אובדן להלכה שלא. מעבר גם באחוזים ובמצב הרכב זה הבדל עצום וזה פרט שהם סילפו. אז איך הם לא רימו ?

עריכה אחרונה על ידי aEmpR
פורסם

אדרבה, תבדוק את החוזה (ונשמח גם אנחנו לראות אותו).

לא חתמת שבדקת את הרכב והוא מתאים לצרכיך והוא נמכר AS IS ?

אני לא מגן על רמאים חלילה, אבל הציגו בפניך את כל המידע, תלמד מזה לחיים ותנסה ליהנות ממה שיש לך ביד.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...