Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 37 דקות, aEmpR כתב:

הם כתבו לי בגילוי הנאות ובחוזה שהרכב היה אובדן להלכה* משמע נזק של בין 45%-59% 

לאחר בדיקה הרכב היה אובדן גמור*** להלכה משמע נזק של למעלה מ60% 

כאן הטעות שלך

יש אובדן להלכה, שזה המצב ברכב שלך, אפשר לקרוא לזה גם אובדן גמור להלכה.

ויש אובדן מוחלט, שזה נזק מעל 60% שאינו ניתן חוקית להחזרה לכביש.

אמרו לך שהרכב היה אובדן להלכה, וזו האמת. גם אם פתאום גילית שיש מקומות שבהם כתוב אובדן גמור להלכה - לא השתנה שום דבר.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, אלעדית כתב:

אדרבה, תבדוק את החוזה (ונשמח גם אנחנו לראות אותו).

לא חתמת שבדקת את הרכב והוא מתאים לצרכיך והוא נמכר AS IS ?

אני לא מגן על רמאים חלילה, אבל הציגו בפניך את כל המידע, תלמד מזה לחיים ותנסה ליהנות ממה שיש לך ביד.

חחח וואלה השאלה שלך מעידה על כך שאתה מהענף

כן החתימו אותי על זה , אבל לא ידעתי למה אני נכנס 

נשמע שאכלתי צינור, זה או שאני שם 20 על הרכב או מוכר אותו בהפסד של 15-20 וגם אחרי שאני שם עליו כסף זה לא שזה ישפר את הסטטוס שלו או משהו. 

שילמתי 10% פחות ממחירון על רכב אובדן זה לא אמיתי. 

ותכלס צודק ללמוד ולהתקדם הלאה, אם הכסף צריך ללכת כפרה אז מברוק.

לפני שעה, Gauss כתב:

צודק, טעיתי 

לפני שעה, ArikB כתב:

יש ברישיון הרכב הערה של אובדן להלכה?

כתוב בגילוי נאות שהוא הוכרז אובדן, ובכללי ברשיון אם אינני טועה הסירו את חובת הערת אובדן. 

לפני כשעה, chezik כתב:

כאן הטעות שלך

יש אובדן להלכה, שזה המצב ברכב שלך, אפשר לקרוא לזה גם אובדן גמור להלכה.

ויש אובדן מוחלט, שזה נזק מעל 60% שאינו ניתן חוקית להחזרה לכביש.

אמרו לך שהרכב היה אובדן להלכה, וזו האמת. גם אם פתאום גילית שיש מקומות שבהם כתוב אובדן גמור להלכה - לא השתנה שום דבר.

צודק נראה שטעיתי, חיפשתי פרצה לצאת או לקבל פיצויים אבל נראה שהם נעולים מכל פינה, יצאתי כבש רציני אין מה לומר.

עריכה אחרונה על ידי aEmpR
פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, aEmpR כתב:

חחח וואלה השאלה שלך מעידה על כך שאתה מהענף

חחח אני? מהענף? הצחקתני על הבוקר :)

פשוט שמעתי כמה סיפורים + סקרנות טבעית למה שקורה סביבי

ב"ה לא נכוויתי אישית אבל כן הבנתי לאיפה הרוח נושבת.

מה שכתבתי היה באמת באהבה, זה הדבר הכי מועיל שיכולתי לכתוב לך לעשות.

אבל אל תסתובב עכשיו בהרגשה שנעקצת "חזק", הכל בידי שמים וברצותו הרכב יחזיק לך ללא תקלות ותיהנה ממנו עד שתשכח ממה שקרה עכשיו...

(לא שיתפת למה אתה צריך להוסיף כסף - הוא לא במצב נסיעה תקינה?)

רק לקונה אל תשכח לספר את מה שידוע לך.

שוב חיבוק!

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 3 שעות, אלעדית כתב:

חחח אני? מהענף? הצחקתני על הבוקר :)

פשוט שמעתי כמה סיפורים + סקרנות טבעית למה שקורה סביבי

ב"ה לא נכוויתי אישית אבל כן הבנתי לאיפה הרוח נושבת.

מה שכתבתי היה באמת באהבה, זה הדבר הכי מועיל שיכולתי לכתוב לך לעשות.

אבל אל תסתובב עכשיו בהרגשה שנעקצת "חזק", הכל בידי שמים וברצותו הרכב יחזיק לך ללא תקלות ותיהנה ממנו עד שתשכח ממה שקרה עכשיו...

(לא שיתפת למה אתה צריך להוסיף כסף - הוא לא במצב נסיעה תקינה?)

רק לקונה אל תשכח לספר את מה שידוע לך.

שוב חיבוק!

״בדקת את הרכב… מתאים לצרכיך… AS IS״ אחי נשמע כמו מוכר רכב

בוודאי שאספר הכל אם אחליט למכור, לא בא לי למכור אבל, יש לו כמה קטנות שצריך לסדר. 

אוהבים אח.

לפני שעתיים, ArikB כתב:

למה? יש לרכב בעיה מכנית?

כמה קטנות 

פורסם

אם תפרט מה מהות הנזק ולמה הוגדר כאובדן יוכלו לעזור לך לפני "שאני שם 20 על הרכב".

מסכים עם האחרים שתנסה להוציא את המיטב ממה שיש לך כרגע.

פורסם
בתאריך 17.12.2024 בשעה 14:11, ArikB כתב:

אם תפרט מה מהות הנזק ולמה הוגדר כאובדן יוכלו לעזור לך לפני "שאני שם 20 על הרכב".

מסכים עם האחרים שתנסה להוציא את המיטב ממה שיש לך כרגע.

מה הכוונה יוכלו לעזור לי

פורסם
לפני כשעה, aEmpR כתב:

לייעץ במה? מה לסדר ברכב?

אתה סותר את עצמך, טוען מצד אחד שצריך להשקיע 20 אלף ברכב, מצד שני כותב שיש "כמה קטנות" לסדר.

כבר ראית שאתה לא מבין בתחום, אז אולי אם תפרט מה לסדר, יוכלו ליעץ ולחסוך לך כסף?

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

אני לא הדובר שלו, אבל לפי ההודעות הקודמות שלו, מדובר בטיפולים שוטפים/נדרשים ושיפורים נוספים.

כלומר לדעתי הוא מתכוון שהוא לא מעונין להשקיע ברכב שאולי דפוק (ואולי חלק מהדברים הנדרשים הם פועל יוצא של הסיבה לאובדן להלכה), ומצד שני הוא יפסיד גם אם ימכור אותו הלאה. וממילא לא יקבל תמורה כספית חזרה תמורת מה שישקיע כעת.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
בתאריך 18.12.2024 בשעה 22:35, Be roo כתב:

אתה סותר את עצמך, טוען מצד אחד שצריך להשקיע 20 אלף ברכב, מצד שני כותב שיש "כמה קטנות" לסדר.

כבר ראית שאתה לא מבין בתחום, אז אולי אם תפרט מה לסדר, יוכלו ליעץ ולחסוך לך כסף?

טיפול 90,000 מורשה רוצים 4,000 ש״ח 

מגנים 2,000 ש״ח 

בולמים: מורשה רוצה 7,600 על 2(סטוק) סדנה אמרה לי 12,500 על סט רציני 

בעיה במזגן לא בדקתי עלויות, 

בנוסף, צריך לפתוח מנוע לסדר רעש של תקתוק

מה אתה מציע לי לעשות? 

אמרו לי שאין לי מה ללכת למורשה כי הוא ישחט אותי, דברים כמו טיפול 90,000 ומגנים אין ברירה אלך למורשה,  אבל מה עם השאר? 

בתאריך 19.12.2024 בשעה 14:55, Tom_22 כתב:

אני לא הדובר שלו, אבל לפי ההודעות הקודמות שלו, מדובר בטיפולים שוטפים/נדרשים ושיפורים נוספים.

כלומר לדעתי הוא מתכוון שהוא לא מעונין להשקיע ברכב שאולי דפוק (ואולי חלק מהדברים הנדרשים הם פועל יוצא של הסיבה לאובדן להלכה), ומצד שני הוא יפסיד גם אם ימכור אותו הלאה. וממילא לא יקבל תמורה כספית חזרה תמורת מה שישקיע כעת.

בדיוק, אם אני משקיע זה לעצמי, אבל לראות מזה משהו תלוי מה בדיוק אשים מבחינת שיפורים 

אבל עם הערך זה מה יש ואם אני מוכר אותו כרגע אני מפסיד. וכן צריך לשים עליו בערך 20,000 עכשיו שגם את הערך שלהם לא בדיוק אראה. למרות, אלו רכבי נישה ואין ערך חד משמעי, אובדן או לא 

פורסם

בוא נעשה קצת סדר,
למה לעשות טיפול במורשה יבואן? הרכב לא באחריות ולא תקבל שום ערך מוסף מזה שתטפל ברשת היבואן. גש למוסך מתמחה ברכבים דומים. יש כמה. 

על איזה מגינים אתה מדבר?

בולמים, תישאר עם סטוק כל עוד אתה לא מכיר את הרכב ולא חזק בסצנת מסלולים.

את רעשי תקתוק במנוע יכול לפתור לך מוסך מתמחה. זה לא מנוע מוגדש ואין בו שום דבר מיוחד שמוסך כמו גיל סיידון. למשל לא יוכל לפתור.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

ככל הנראה עשית עסקה גרועה. קורה לכל אחד מאיתנו, אצלך זה כנראה בסכום קצת יותר גדול מהרגיל. עכשיו עליך האם אפשר,להפיק מהלימון לימונדה, ואם כן - כיצד.

בקו התחתון השאלה היא כיצד להמנע מנזק נוסף.

לדעתי לפני שאתה משקיע בשיפורים אתה צריך לבדוק את הרכב ביסודיות, כדי לא להשקיע סכומים גדולים ברכב שלא ימלא את ייעודו. אם יש, למשל, פגיעת שלדה משמעותית לא הייתי משקיע בו כלום ואפילו סופג הפסד במכירתו, כי הפגיעה עלולה להיות בטיחותיצ, ולא היית רוצה להיות ברכב כזה כשמתרחשת תאונה. אם הנזק הגדול היה בגלל רכיבים יקרים שניתנים להחלפה בלי השפעות ארוכות טווח - תבדוק היכן ההשקעה מוצדקת ותתקדם לפי יכולותיך וצרכיך.

מי יבדוק את הרכב? לא יודע להמליץ. אולי שמאי, אבל איני בטוח. נסה לחקור בכיוון זה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 18 שעות, zaf כתב:

בוא נעשה קצת סדר,
למה לעשות טיפול במורשה יבואן? הרכב לא באחריות ולא תקבל שום ערך מוסף מזה שתטפל ברשת היבואן. גש למוסך מתמחה ברכבים דומים. יש כמה. 

על איזה מגינים אתה מדבר?

בולמים, תישאר עם סטוק כל עוד אתה לא מכיר את הרכב ולא חזק בסצנת מסלולים.

את רעשי תקתוק במנוע יכול לפתור לך מוסך מתמחה. זה לא מנוע מוגדש ואין בו שום דבר מיוחד שמוסך כמו גיל סיידון. למשל לא יוכל לפתור.

מגינים - הפלסטיקים מתחת לרכב 

בולמים אני צריך להחליף את הקדמיים ואולי את האחוריים 

והבנתי אותך , כולם אומרים לי לא ללכת למורשה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...