Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

במזל טוב הקטנה התקבלה לעתודה ובחרה בהנדסת חשמל (מעניין למה😉) ובנתיים, חודש ראשון והכל הולך טוב (לא מעט מהחומר הנלמד הוא בעצם חזרה על התיכון שסיימה לפני מספר חודשים).

בכל מקרה ובמבט לעתיד חשבתי על מה יהיה אם תרצה עזרה, אני סיימתי לפני כיותר מ 30 שנה וכבר לא ממש זוכר את רוב החומר (חוץ ממטמטיקה) אז ניזכרתי כי באחד מהשירשורים כאן בשנה האחרונה (על בחירת לימודים אאל"ט) הוזכרו הרצאות יוטיוב מומלצות שניתנו ע"י מרצים בטכניון.

-מישהו זוכר מי הם?

-אשמח על המלצות על הרצאות איכותיות נוספות/אחרות בתחום, אפשר גם באנגלית.

פורסם

אמנם אן לי קשר להנדסת חשמל, ומתמטיקה ופיזיקה טכניוניים למדתי ב-1976, אבל השמות הזכורים לי מדיונים קודמים הם צנזור (מתמטיקה) ומריו ליביו (פיזיקה).חפש אותם ברשת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

אמנם אן לי קשר להנדסת חשמל, ומתמטיקה ופיזיקה טכניוניים למדתי ב-1976, אבל השמות הזכורים לי מדיונים קודמים הם צנזור (מתמטיקה) ומריו ליביו (פיזיקה).חפש אותם ברשת.

צנזור מעולה בעיקר לחדוו"א

פורסם

תודה רבה. העברתי לה את הלינקים לצנזור ומקווה שיהווה לה גיבוי בשעת הצורך.

ד"א, היא מספרת כי ההרצאות מצולמות אצלהם, האם ישנן הרצאות מצולמות מהטכניון/ת"א?

פורסם

היי,

אציין שההרצאות של פרופסור דוד צילג (ז"ל) האגדי מהטכניון באלגברה לינארית ואף בתורת החבורות ממש מצוינות. אכן צנזור מעולה בחדו"א, אומנם,  כדי לצפות בקורס ברמה של מהנדסי חשמל בטכניון יש לצפות בקורסי האינפי או בקורסי החדו"א בגרסת ה-ת' (שהיא המעמיקה ביותר).

עוד קורסים שניתן לצפות בהם ביוטיוב (כולם של הטכניון): פיזיקה 1מ, מערכות ספרתיות וכמובן ה"יהלום שבכתר" פיזיקה 2מ (ולא פיזיקה 2ל שלא מיועד למהנדסי חשמל).

באופן כללי המרצים שנבחרו לקורסים המצולמים נחשבים למעולים בזמנם לפי סקרי שביעות רצון מההוראה, אומנם, ייתכן שיהיו טובים פחות ממרצה שמלמד את הקורס בזמן אמת. כמו כן, צריך להתרגל לכך שרובם ביוטיוב צולמו בתקופה של איכות צילום לא מדהימה + הם עובדים עם לוח ירוק וגיר (רובם) ולא לוח לבן וטושים.

בהצלחה!!

8) ידני זה הכי אחי 8)
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Haim_gds כתב:

תודה רבה. העברתי לה את הלינקים לצנזור ומקווה שיהווה לה גיבוי בשעת הצורך.

ד"א, היא מספרת כי ההרצאות מצולמות אצלהם, האם ישנן הרצאות מצולמות מהטכניון/ת"א?

בטוח יש, אבל הן נגישות דרך הmoodle לסטודנטים שרשומים לאותו הקורס. כלומר אי אפשר לגשת מבחוץ, גם אם לומדים באותה אוניברסיטה.

יש לפעמים הרצאות ישנות בדרייב מחלקתי, אבל גם הן בד"כ נעולים רק למי שיש מייל עם דומיין של האוניברסיטה.

הפלייליסט ביוטיוב של צנזור (הישן! לא החדש הממוחשב) לחדוא 1, ועליזה מאלק (כן חדש) ללינארית 1, ופיזיקה 1 של עכאשה מצוינים.

לא ממליץ להסתמך רק עליהם כי יש קצת שוני בין מוסד למוסד, אבל מאד עוזר אם משהו לא מובן לשמוע שוב מנק' מבט של מרצה אחר.

יש גם את מוטקה פורת מבן גוריון שהוא תותח, אבל אני לא רואה שהוא העלה הקלטות לאתר שלו, רק סיכומים..

עריכה אחרונה על ידי DubelBoom
פורסם (נערך)

קודם כל מזל טוב לילדה, ואתה יכול לא לדאוג, היא תסתדר מצוין בלעדיך.

לא בטוח שהיא תתחבר לצילג (המלך!) עם רזולוציה של פקמן מול דברים יותר עדכניים.

כן, אפילו שהאלגברה עצמה לא השתנתה.

יש ביוטיוב חומר על כל קורס של תואר ראשון וכנראה גם תואר שני, חלקם מוסברים ע״י אנשים שרוצים את הטראפיק ועושים את זה טוב מאוד וחלקם קורסים רשמיים של אוניברסיטאות אחרות.

היא תמצא לבד את מה שמתאים לה.

היא אפילו תלמד להסתגל לאנגלית במבטא הודי שזה גם יהיה לה שימושי בהמשך.

שיהיה לה בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי stx
פורסם (נערך)

כאחד שאת לימודיו הראשונים למד באנגלית, בהיעדר חומר בעברית בתחילת הדרך, התרגלתי לעדכון לאורך השנים בחומר לימודי באנגלית.

ל MIT יש מגוון חומר לימודי פתוח לשימוש חופשי, בכל תחום. ממליץ לבחון את נושא החשמל והפיזיקה גם שם -

https://openlearning.mit.edu/courses-programs/mit-opencourseware

https://ocw.mit.edu/search/?q=electrical

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

תודה רבה.

מבחינתי עדיפות הרצאות בעברית, היא קוראת/כותבת/דוברת אנגלית מצוין אך עדיים שפת האם שלה היא עברית. לטעמי  שיינר נראה מומלץ כי הוא מכיל מספר שיעורים קצרים על הנושאים החשובים.

בכל מקרה רציתי להדגיש, היא לא עומדת ללמוד את התואר מההרצאות המצולמות אלא להשתמש בהן במקרה הצורך ובמקרים ספציפיים. לכן נראה לי עדיף הרצאות קצרות על נושאים בדידים.

פורסם

לטעמי מנסיוני, היקף החומר ואיכות המצגות עולה על מה שזמין כרגע בחומר בעברית.

לחלק מהמוסדות האמריקאים יש שיטות מצויינות״ ליישר קו״ עם רמות ידע שונות של סטודנטים מכל העולם. 

אני השתמשתי לא פעם בחומרים שלהם בהרצאות ה back to basics לקהל לא טכנולוגי או קהל לא הומוגני שנזקק לריענון קצר. זה גם עוזר בהעשרה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...