Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום כשעמדתי ברמזור, קטנוע נדחס ביני לבין הרכב שעמד לצדי (כהרגלם, הרי גם אם הייתי עם למבורגיני הוראקן STO הם היו נדחסים, כי מה זה הרכוש של האחר).

שמעתי רעש של פגיעה, הורדתי מיד את החלון והוא אמר לי ״לא קרה כלום אחי״. אמרתי לו שאין כזה דבר, וביקשתי שיעצור בצד אחרי הצומת כדי לבדוק את הנזק בעצמי.

כשהרמזור התחלף לירוק, הוא חיכה שאמשיך לנסוע ואז פנה שמאלה בשנייה האחרונה וברח. לצערו, הוא שכח שיש לו 326 כ״ס, אז אחרי פחות מ-3 דקות, הצלחתי לתפוס אותו שוב.

הפצרתי בו לעצור בצד, אך הוא המשיך לסרב, ובאיזשהו שלב ויתרתי, כי יש גבול כמה אני יכול לרדוף אחריו.

יש לי סרטונים מכל האירוע, באיכות 4K, שכוללים את מספר הרישוי שלו והודאה שלו שהוא פגע ומסרב לעצור. הנזק הסתכם בהעברת צבע שטחית, שהצלחתי להסיר 98% ממנה עם פוליש עדין.

עם זאת, מעצבן אותי שבמדינת ישראל בן אדם שעשה מעשה כזה פשוט יוצא זכאי וממשיך בחיים שלו, לוקח אפס אחריות, ואני נשאר להתבאס על זה שהצבע החדש שלי כבר לא נראה חדש, גם אחרי הפוליש. אני לא פחח ולא יודע מה הדין של זה.

הבנתי שישנה אפשרות לגשת לתחנת המשטרה ולקבל את פרטי הפוגע, אם כי זה נשמע לי מוזר, כי מספר רישוי זה לא תעודת זהות וחוק הגנת הפרטיות וכיו״ב. האם זה המצב?

כמו כן, האם לוותר ולחיות עם זה, ולהבין שאני בג׳ונגל (עזה), או שמא כן אפשר לעשות משהו, נטו בשביל מעט צדק (בדגש על הצדק, ולא אגו)?

תודה!

2016 BMW M235i.

פורסם

קודם כל, מבאס. כמו שכתבת אין כבוד לרכוש של האחר, אין לקיחת אחריות, התנהגות מגעילה ואופיינית לקטנועים.

לפני כמה שנים כשלי היתה תאונה, נסעתי למשטרת הרצליה (נסעתי באמצע השבוע וזה הכי קרוב למשרד), נפגשתי עם חוקר והראיתי לו בטלפון שלי את הוידאו של התאונה. הוא הכניס את הפרטים למחשב ובסוף נתן לי מסמך שנקרא "טופס מידע על נתוני תיק נזק בלבד". שם יש פרטים של הרכב ושל בעליו, שם, כתובת ות"ז. אין מספר טלפון של בעל הרכב ולא היה כתוב מי חברת הביטוח או מספר הפוליסה. את שאר הפרטים תוכל כמוני להשלים לבד עם 144, פייסבוק, וחברת הביטוח שלך אם תחליט לערב אותה. סה"כ היתה חוויה חיובית וגם לא לקח הרבה זמן.

לגבי אם כדאי להתעסק בזה, קשה לומר. תמונה תעזור.

פורסם

IMG_2145.thumb.jpeg.3c9df464d3fdb9e76e744d9f8ac2bbc3.jpeg

זו תמונה של הנזק. לא סוף העולם, וגם את מרביתו הורדתי עם פוליש כמו שציינתי, אבל מבאס כשכל הרכב ללא אף שריטה ואז זה קורה. 

אגש מחר לתחנת המשטרה בכל מקרה. 

• רעיון טוב! 2

2016 BMW M235i.

פורסם

הסיכוי שתצליח לקבל את הצדק שאתה ראוי לו נמוך מניסיון עגום עם המשטרה, אבל לך תדע, אולי במקרה תחבר להם איזה קצה חוט של תלונה אחרת / תיק פתוח ומשם כבר אולי ייצא מזה משהו. 

• אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני מסופק האם הנבלה בכלל ידע שהוגשה תלונה.

אני תמיד חוזר לאירוע שבו רכב פגע בבן שלי (שהיה כבן 10) על מעבר חציה, היו פרטי רכב, היתה עדות אמינה (של קצין כבאות שעבר במקום) והתיק נסגר בסוף חקירת הילד.

• מבאס 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 שעות, Fraysa כתב:

זו תמונה של הנזק. לא סוף העולם, וגם את מרביתו הורדתי עם פוליש כמו שציינתי, אבל מבאס כשכל הרכב ללא אף שריטה ואז זה קורה.

תכלס נראה לי שעם עוד סיבוב של פוליש באמת לא יראו כלום.

וממה שאני רואה זה נראה טוב, ואין פגיעות או שקיעות בפח או בצבע. אחרי שהסימנים האלה ירדו.

מניסיון של שנה שעברה, מישהו שנכנס לי באוטו וברח. איתרתי את הנהג הפוגע. נסע בלי ביטוח ואין עם מי לדבר. 

אספתי צילומי עירייה (בעזרת הדיווח שמילאתי..) , ושלחתי הכל לביטוח, ששילמו לי על התיקון. מקווה שהם יתבעו את הנהג. 

למעשה, עשיתי להם את העבודה. 

המשטרה לא מתעסקת בנזק ביטוחי, אבל הם כן שומרים את התיעוד אם הביטוח מגיע לבית משפט (כשמישהו מגיע וממלא טפסים). 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

איזה צדק בדיוק אתה מצפה לקבל ?  שרוכב הקטנוע ישלם על הנזק ?

בשביל דבר כזה, אתה צריך חוו"ד שמאי (עלות של כמה מאות שקלים. אולי גם אלף+).

הגשת תביעה בבימ"ש. המתנה למשפט פרק זמן של 6 חודשים לפחות (עם אופציה ליותר זמן).

אחרי שיש לך פסק דין, לרדוף אחרי רוכב הקטנוע בכדי שישלם (הוצל"פ וכו'), אם בכלל.

כל עוד זה נזק מינורי, לדעתי ה"עלות" האמיתית שלך גבוהה מדי.

אני יודע ומבין שזה מציק, אך צריך להסתכל על התמונה הגדולה.

לעניות דעתי, בנזק מינורי לא כדאי להתעקש. לך זה עולה יותר.

אם נזק רציני - אז לך על זה.

פורסם

לא צריך שמאי. 

הצעת מחיר לתיקון. 

תביעות קטנות עת המחיר. 

אחרי התביעה תוכל לתקן אם תבחר או להשאיר כך. 

לא גטזל הרבה זמן למעט הפניה למשטרה, שתיתן לך פרטים של בעל הקטנוע. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

לתבוע את הפוגע זה גילוי אזרחות טובה + מצווה.

מה שאולי תקבל בבימ"ש זה רק פיתוי קטן להרגשה.

איפה בימ"ש כשצריך לתת פיצוי לדוגמא (נניח, את סכום הנזק + 3000 שח על זה שניסה לברוח + חצי שנה שלילה על תנאי, ואני עדין ומלא רחמים).

תעלה את הסרטון לכאן ולפייסבוק של המשטרה. בפייס שלהם הם סוגרים פחות תלונות מתלונה רנדומלית בתחנה.

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • אהבתי 4

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני שעתיים, tinoki כתב:

איפה בימ"ש כשצריך לתת פיצוי לדוגמא (נניח, את סכום הנזק + 3000 שח על זה שניסה לברוח + חצי שנה שלילה על תנאי, ואני עדין ומלא רחמים).

בימ"ש "במסלול של" תביעות קטנות אינו מוסמך לתת שלילה/ כלא וכו'.

מוסמך לפסוק פיצויים כספיים בלבד.

פיצויים עונשיים ניתנים במשורה, אם בכלל

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, guya72 כתב:

איזה צדק בדיוק אתה מצפה לקבל ?  שרוכב הקטנוע ישלם על הנזק ?

בשביל דבר כזה, אתה צריך חוו"ד שמאי (עלות של כמה מאות שקלים. אולי גם אלף+).

הגשת תביעה בבימ"ש. המתנה למשפט פרק זמן של 6 חודשים לפחות (עם אופציה ליותר זמן).

אחרי שיש לך פסק דין, לרדוף אחרי רוכב הקטנוע בכדי שישלם (הוצל"פ וכו'), אם בכלל.

כל עוד זה נזק מינורי, לדעתי ה"עלות" האמיתית שלך גבוהה מדי.

אני יודע ומבין שזה מציק, אך צריך להסתכל על התמונה הגדולה.

לעניות דעתי, בנזק מינורי לא כדאי להתעקש. לך זה עולה יותר.

אם נזק רציני - אז לך על זה.

איזה צדק אני מצפה לקבל? זה די פשוט. אנחנו לא בעזה, אנחנו במדינת חוק. פגעת, ולא לקחת אחריות? יש המון דברים שאפשר לעשות, ראה את הדוגמה של @tinoki. זה שהורגלנו לכך שמי שמבצע עבירה במדינת ישראל יוצא זכאי, זה כבר נושא אחר וזה אבסורד. אבל זה לא צריך להיות ככה.

@ניקו פ. זו אכן נשמעת דרך הפעולה הכי הגיונית. הבעיה שהנזק מינורי, וכבר הורדתי 90% ממנו, כך שכרגע אין לי ממש מה לעשות (תכל׳ס, גם לפני). גם אם לא הייתי מוריד אותו והולך לפחח לקבל הצעת מחיר ולשמור אותה, הוא היה אומר לי ״אחי אני מוריד לך את זה עכשיו בחינם״.

-

מעדכן שהייתי היום בתחנת המשטרה. היומנאי שהיה שם אמר לי שבמקרים כאלו הם נותנים את הפרטים והתהליך הוא כזה: ממלאים את הטופס ״הודעה על תאונת דרכים״, נפגשים עם החוקר שלוקח את הפרטים ומשלים את הטופס ולאחר מכן מקבלים את הפרטים של הנהג הפוגע (לא ידוע לי אם פרטיו האישיים או שהם כוללים גם ביטוח).

מכיוון שזה ״חג״, לא היו שם חוקרים, אז הוא ביקש ממני להגיע בשבוע הבא ובשעות ספציפיות בהן יש חוקרים בתחנה. לקחתי את הטופס איתי הביתה כדי למלא אותו לבד ולחסוך בזמן.

מה הלאה? ברגע שאשים את הפרטים שלו, אדע איך להמשיך. מצד אחד הנזק מינורי ואף נעלם, מצד שני, כמו שרובכם הסכמתם - לעשות משהו זה שירות לציבור, כי אחרת חלאת האדם הזו תמשיך לבצע את זה (וראינו כבר שלא אכפת לו מה ערך הרכוש שהוא פוגע בו).

• אהבתי 2

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Fraysa כתב:

גם אם לא הייתי מוריד אותו והולך לפחח לקבל הצעת מחיר ולשמור אותה, הוא היה אומר לי ״אחי אני מוריד לך את זה עכשיו בחינם״.

זה דווקא סבבה, מצד אחד תרבות נהיגה לא משהו,

מצד שני, עזרה כזאת.

לפני 4 שעות, Fraysa כתב:

מצד אחד הנזק מינורי ואף נעלם, מצד שני, כמו שרובכם הסכמתם - לעשות משהו זה שירות לציבור, כי אחרת חלאת האדם הזו תמשיך לבצע את זה (וראינו כבר שלא אכפת לו מה ערך הרכוש שהוא פוגע בו).

אני חושב שבכלל לא בטוח שיש לו ביטוח.

ואם בכלל תדבר איתו..

אני לא חושב שתראה מזה כסף.

לפני 4 שעות, Fraysa כתב:

איזה צדק אני מצפה לקבל? זה די פשוט. אנחנו לא בעזה, אנחנו במדינת חוק. פגעת, ולא לקחת אחריות? יש המון דברים שאפשר לעשות

אני מסכים איתך.

המצב היותר הזוי ונפוץ זה שאנשים נוסעים בלי ביטוח, גורמים נזק ואז אין שום סנקציה כלפיהם. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
בתאריך 18.10.2024 בשעה 16:46, Fraysa כתב:

מכיוון שזה ״חג״, לא היו שם חוקרים, אז הוא ביקש ממני להגיע בשבוע הבא ובשעות ספציפיות בהן יש חוקרים בתחנה. לקחתי את הטופס איתי הביתה כדי למלא אותו לבד ולחסוך בזמן.

מסתבר שהחוקרים לא עובדים גם בחול המועד, אז אני נאלץ לחכות ליום ראשון בשבוע הבא.

2016 BMW M235i.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...