Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי i30 2011 מתחמם

פוסטים מומלצים

פורסם

היי שלום לכם 

ובכן ברשותי יונדאי I 30 CW 2011 175000

הרכב מתחמם תחת מאמץ

כשקניתי אותו הוא היה שותה מים ולאחר זמן הלך הרדיאטור חימום כלומר אין חימום באוטו 

היה לי אופציה להחליף ב2000 ש"ח אבל העדפתי להסיר אותו ב300 ש"ח

עכשיו הרכב לא שותה מים אני בודק באופן די תדיר

הרכב נשלח לכמה מוסכים שאחד נחשב לממש מבין ולא נמצאה התקלה 

מה שהמוסכניק אמר לי ש95 אחוז מהזמן האוטו בסדר וזה אוטו ישן אולי בסוף ימיו אין מה לעשות 

מוסך אחד שלח אותי למוסכים של רדיאטורים ולא מצאתי

אני נזכר שהמוכר של האוטו אמר לי שהוא לא יודע לטפל באוטו ומטפל בו כל 30000 קמ אני מאז מטפל כל 10000 קמ

אולי ההזנחה שלו קשורה לבעיה 

אשמח לכיוון בעניין

פורסם

אם האוטו מתחמם כנראה אין קירור מנוזל קירור.

אמרתה שבעל הרכב הקודם הזניח יש מצב שמילא מי ברז במקום מי קירור שגרמו לקורוזיה ואבנית ברדיאטור ובצינור.

ברגע שהאוטו מתחמם אפילו פעם אחת הראש מנוע לאט לאט מתחיל להתעווט עד שאין אטימה אחידה והמי קירור פשוט בורחים.

לי הייתה פאסט 2006 300א קמ, בנסיעה לחיפה התפוצץ לי פלאנצ (תשמע רכב בן 18 שנים עם פלסטיק מקורי מהחברה) כתוצאה מכך היה לי כול הזמן נזילה לצערי לא היה לי איפה לעצור לצערי המנוע התחמם וגם אחרי החלפת הפלאנצים בגלל שהראש מנוע התעווט נאלצתי למלא מים ורודים כול איזה שבוע גג עד שהשתשגעתי ופשוט העפתי לבדואי במחיר בדיחה, למרות שלך תמצא מישהו משגוע שיקנה גרמני בן 18 עם 300א קמ.

בעקרון במידה ואין נזילה כלומר המיכל עודפים שלך מלא, כנראה או שהרדיאטור סתום או שהאטם ראש מנוע או שאפילו הראש מנוע עצמו התוועט אפילו רק בכמה ממ שהאטם פשוט לא מצליח לסגור את הראש היטב.

תבדוק שמן באוטו אם מי קירור נכנסים לשמן מנוע יהיה לך כמו טחינה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 22 שעות, קוסקוס כתב:

יכול להיות בגלל שהוצאת את הרדיאטור חימום הפנימי?

אם הנזילה היתה מראדיאטור חימום הפנימי - אז כן, ביטולו יכול היה למנוע את הנזילה כמובן.

אם הרכב עדיין מתחמם במאמץ, אז אולי רדיאטור (קירור המנוע) סתום, או נוזל קירור ישן / סתם מים (במקום נוזל קירור) הם סיבה אפשרית או חלק מהסיבה להתחממות.

אפשרות נוספת - מאוורר הרדיאטור אינו נכנס לפעולה כלל (סביר להניח שלא) או שמהירות גבוהה שלו אינה פועלת (דברים אילו נבדקו?).

• רעיון טוב! 1

alfa 156 2.5.

פורסם

מוסיף לכל מה שאמרו שאולי פשוט נשאר אוויר במערכת? האם בוצע ניקוז אוויר כמו שצריך?

ושאתה אומר שהוא שתה מים שמת מים או נוזל קירור? אם שמת מים יכול להיות שישנם חלודה ואבנית שסתמה את הרדיאטור.

פורסם

תודה לכל העונים

בתאריך 4.10.2024 בשעה 04:34, Shab00 כתב:

מוסיף לכל מה שאמרו שאולי פשוט נשאר אוויר במערכת? האם בוצע ניקוז אוויר כמו שצריך?

ושאתה אומר שהוא שתה מים שמת מים או נוזל קירור? אם שמת מים יכול להיות שישנם חלודה ואבנית שסתמה את הרדיאטור.

האמת שלקחתי אוטו למוסך ואין לי מושג מה הוא בדק הוא פשט 

חיכה שיתקרר קצת ואז פתח את הרדיאטור [פקק ברזל] אחר כך הוא סגר ולחץ חזק על הגז כמה זמן וזהו

הוא אמר שבעיקרון האוטו בסדר ולגבי המים אני שם מים ירוקים מה שממליצים

שאלתי עכשיו היא מה לעשות

ללכת למוסך רגיל ולהביא לו רעיונות או פשוט ללכת למוסך שמתעסק רק עם רדיאטורים

בתאריך 1.10.2024 בשעה 15:36, xdmanxd99 כתב:

כנראה או שהרדיאטור סתום או שהאטם ראש מנוע או שאפילו הראש מנוע עצמו התוועט

איך אני בודק זאת

והאם אפשר למנוע מהראש מנוע לההרס

פורסם

ידוע מתי הוחלפה משאבת מים?

לפעמים כשהאימפלר כבר שחוק קשה לה לסחרר כמות מספקת של נוזל קירור ואז בשעת מאמץ המנוע מתחמם.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

היי עכשיו סודר העניין

פשוט מאוד הרדיאטור התעייף החלפנו אותו 

ולכאורה עכשיו הכל בסדר

תודה רבה חכם

אגב כמה הייתם משלמים על זה?

פורסם (נערך)

בדקו אצלך משאבת מים? אם יש חור בכנף של המשאבה היא לא מצליחה להזרים את המים בקצב מספק כדי למנוע התחממות רק בחלק מהזמן- למשך בירידה עם טורים נמוכים

לא תקלה סטנדרטית אלא תקלה שבוחנת את המוסך

כי מערכת המים היא בראש מנוע, רדיאטור חימום, רדיאטור תא נוסעים, צינורות ומשאבת מים וצריך לבדוק כל אחד מהמרכיבים האלה כדי למצוא את התקלה

עריכה אחרונה על ידי יונדב

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...