Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב שאני מתדלק הרבה יותר תכוף עם הרכב ההיברידי (בניגוד לרכב בנזין).

אני מסתכל על המד הזה, ומס' הקילומטרים שהוא מראה, ומרגיש בחרדת טווח.

1. לפעמים הוא יורד לאט מאוד: בנסיעה בכביש פתוח, נסעתי כ-15 ק"מ, והוא ירד רק ב-3 ק"מ.

2. לפעמים הוא יורד מהר מאוד: בנסיעה בפקקים נסעתי כ-10 ק"מ והוא ירד ב-30 ק"מ. (נגיד ואת זה אני מבין).

הגעתי למצב שראיתי על המד היום 65 ק"מ כשאני רק בחצי הדרך הלוך (אחרי שהוא ירד 30 ק"מ) ופחדתי שבהלוך הוא יתרוקן לגמרי.

נכנסתי לתחנה ומילאתי קצת פחות מ-30 ליטר (הנפח לפי המפרט 38 ליטר. ברכב הקודם היה 45 ליטר).

לפי מחשב הרכב הוא עושה 1:19.3 ק"מ לליטר.

קיצר, איך להתייחס לזה? ומתי בתכלס להיכנס לתדלק?

פורסם

באיזה רכב מדובר? דגם מדוייק ושנה.

המד שאצה מדבר עליו רק עושה "ניחוש" ממוחשב של כמה ק"מ נשארו לך.

מה שקובע זה המד (הישן והטוב) של כמות הדלק שנותרה במיכל.

אני מקווה שאצלך באוטו המד הזה מדוייק.

לפני 20 דקות, littledrama כתב:

לפי מחשב הרכב הוא עושה 1:19.3 ק"מ לליטר

כמה הוא עושה לפי החשבון המדוייק במשאבה, עשית את החישוב הזה?

כלומר: האם מבדיקתך מחשב הרכב מדוייק.

פורסם

יונדאי קונה היברידית, 2024.

המד דלק "הישן והטוב" גם הוא כמובן כבר דיגיטלי ממזמן. והוא "מתקצר" יחד עם המספר.

לא עשיתי את החישוב במשאבה.

באוטו בנזין הייתי מתדלק כשהמד היה עובר מ-2 מלבנים למלבן אחד אחרון, וזה תמיד היה מאוד קרוב ל-40 ליטר מיכל, ושם לא הייתי "בחרדות". ידעתי כמה באמת נשאר לי.

כאן, הניחוש הזה שהוא מובן לי במידה מסוימת, הוא דווקא מוגזם לרעה, גורם לי לתדלק יותר בתכיפות. ואין לי מושג אם בנסיעה הקרובה הוא יצנח ואתקע בלי דלק או ירד לאט לאט ובפועל יש לי עוד המון לנסוע (8 ליטר * 19 זה בערך 150 ק"מ...).

מה, זה רק אני ככה?

פורסם

בכל רכב שהוא צריכת הדלק הרגעית משתנה כל הזמן בהתאם לאופי הנסיעה. ולכן יכולים הפרשים גדולים בצריכה בין נסיעה לנסיעה ובין מיכל למיכל.

ביאריס קרוס של אשתי הצריכה הגרועה ביותר 18 ק"מ לליטר והצריכה הנמוכה ביותר 27 ק"מ לליטר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 4 שעות, littledrama כתב:

מה, זה רק אני ככה?

לא, זה כולנו ככה. אוהבים אותך "ליטלדראמה". 👴

כדי לא להיות בחרדה, תבדוק את הצריכה בשיטה הישנה במשאבה ותשווה אותה למחשב הרכב. (כנראה שתקבל תוצאה זהה ואז כבר תוכל להיות נינוח יותר)

אל תתיחס ברצינות יתרה לצריכה הרגעית ולתחזית הקילומטרים שנותרו.

תאמין רק למד הליטרים הדיגיטאלי (הישן והטוב).

או

שתכנס לתחנה לעיתים יותר קרובות כמו שאתה עושה עכשיו.

זה לא פחות יעיל מפסיכולוג. :)

לרכבך ההיברידי החדיש ונמשוכלל צריכת דלק מעולה, כתוצאה מכך  הקטינו לו באופן משמעותי את נפח מיכל הדלק. עדיין מקבלים אותו טווח נסיעה  יעיל. (בקילומטרים למיכל).

פורסם

יש לך נורה שנדלקת כשהדלק עומד להסתיים? סע מתישהו עד שתידלק הנורה, ותדלק מיד (או עד שמד הדלק יורד לריבוע האחרון, אם הנורה מלחיצה אותך). לפי כמות הליטרים שמילאת, תדע כמה ליטרים יש במיכל כשנדלקת נורה/מגיעים לריבוע האחרון. מכאן, לפי צריכת הדלק שמדדת, תדע כמה קילומטרים נותרו לך כשזה קורה להבא. נגיד, אם מילאת 33 ליטר, נותרו לך 5 ליטר, ולפי הצריכה שציינת זה אומר קרוב ל-100 ק"מ. כמובן שאם תכיר את צריכת הדלק בתנאי נסיעה שונים, תוכל להעריך יותר טוב את הטווח שנותר לך בהתאם לאופי בנסיעה הצפוי.

פורסם

יש עוד אפשרות - אל תחכה שמד הדלק ירד. תדלק קודם, נניח כשיראה חצי עד שליש מיכל. נכון, עוד ביקור בתחנה, אבל יחסוך ממך לחץ נפשי, וכמובן שלא ישפיע על צריכת הדלק. כך אני נוהג  אם אין איזו נסיעה חריגה מתדלק פעם בשבוע כשעובר ליד התחנה המועדפת עלי, גם אם נותר חצי מיכל ואפילו יותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תתקלק תמיד פול ותירשום כמה ליטר תדלקת וכמה יש על הספידומטר 

לדוגמה 35 ליטר/40.000 קילומטר

ברגע שלא תדע תסתכל על הספידומטר נגיד אתה רואה 40.400 תעשה 400 חלקי 19. =21 ליטר (בערך)  ותדע בערך כמה שרפת דלק מתוך הטנק המלא של 35 ליטר 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...