Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התמודדות עם מתנגדת חיסונים במשפחה

קורן בן אשר

פוסטים מומלצים

נושא סבוך ונפיץ.

התברר שיש לנו במשפחה המורחבת מתנגדת חיסונים. לא היה מזיז לנו יותר מדי, אלמלא היו מעורבים בדבר ילדים רכים שלא מקבלים את החיסונים המינימליים. הייתה היום שיחה ארוכה ומאוד מנומסת, בלי צעקות או טונים גבוהים או האשמות, ונעשה ניסיון להשפיע ולכוון כך שלפחות יעשו את המינימום של המינימום. אין לנו רצון "להמיר את דתה" של הגיברת, הפוקוס הוא על הילדים. לכל הפחות אנחנו חייבים *לנסות* לעשות משהו. הרושם שלי הוא שהיא לא מקרה אבוד לחלוטין, ויש אפשרות להשפיע עליה ולשכנע אותה.

רעיון שחשבתי עליו - לקשר אותה עם חוקר/רופא בכיר בתחום האפידמיולוגיה, שבקיא בנושא על בוריו, וגם בקיא בהתמודדות עם מתנגדי חיסונים ויודע להשיב בסבלנות לטיעוניהם. עדיפות לאדם עם רקע דתי כבד, כמה שיותר כבד, ככה יותר טוב. נהיה מוכנים להקדיש סכום כסף מסויים לטובת קיום פגישה כזו.

אם מישהו מכיר אדם מתאים - אשמח לשמוע. אני פתוח גם לרעיונות אחרים.

• מבאס 4

חזיר דיזל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

באופן אירוני למדי, דווקא אחיות מצליחות לשכנע לרוב טוב יותר מרופאים... זה חלק משגרת העבודה בטיפת חלב. אם הילדים קטנים זאת הזדמנות (בטיפת חלב יכולים לתפוס כל מיני דברים שההורים מפספסים, בלי קשר לחיסונים!), אם כבר עברו את הגיל - חלפה ההזדמנות.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי צריך לקרוא את ההודעה שלך פעמיים כי קברת היטב את העוקץ. אם אני מבין נכון, הגברת מתנגדת לחסן את ילדיה מטעמי דת ומשאירה את השמירה עליהם בידי בורא עולם?

אם זה המצב, אז מתבקשת השאלה מה בעצם המוטיבציה שלך לשנות את המצב הזה. האם הילדים האלה נמצאים בקשר עם ילדיך ועלולים להדביק אותם? אם לא ואתה פשוט מנסה 'ליישר' את ההורים ואת העולם לפי השקפת עולמך, אז אולי כדאי שתרד מהרעיון ותתן לטבע לעשות את שלו. הרי בסוף כל נסיון שלך לשנות את ההיסטוריה רק יוציא אותך בתור האיש הרע, אז בשביל מה להכניס ראש בריא ופרוגרסיבי לתוך המיטה החולה והחשוכה הזאת?

לרבים מאיתנו יש קרובי משפחה שאנחנו לא גאים בהם. אפשר לחתוך את הקשר איתם, אפשר לקבל אותם כמו שהם, אבל לנסות לחנך אותם... זה לא בדיוק ב-scope שלנו.

• אהבתי 3
  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 56 דקות, hans כתב:

באופן אירוני למדי, דווקא אחיות מצליחות לשכנע לרוב טוב יותר מרופאים... זה חלק משגרת העבודה בטיפת חלב. אם הילדים קטנים זאת הזדמנות (בטיפת חלב יכולים לתפוס כל מיני דברים שההורים מפספסים, בלי קשר לחיסונים!), אם כבר עברו את הגיל - חלפה ההזדמנות.

ייתכן אם כי אני לא בטוח שיעבוד כאן. הבחורה די מלומדת ומכירה גם את כל הרפרטואר הרגיל של ה"מסנגדים" 😉... מדובר בזוג תאומות בנות כמה חודשים, יש גם ילדה בת כשלוש שקיבלה לפחות חלק מהחיסונים.

לפני 55 דקות, Derish כתב:

הייתי צריך לקרוא את ההודעה שלך פעמיים כי קברת היטב את העוקץ. אם אני מבין נכון, הגברת מתנגדת לחסן את ילדיה מטעמי דת ומשאירה את השמירה עליהם בידי בורא עולם?

אם זה המצב, אז מתבקשת השאלה מה בעצם המוטיבציה שלך לשנות את המצב הזה. האם הילדים האלה נמצאים בקשר עם ילדיך ועלולים להדביק אותם? אם לא ואתה פשוט מנסה 'ליישר' את ההורים ואת העולם לפי השקפת עולמך, אז אולי כדאי שתרד מהרעיון ותתן לטבע לעשות את שלו. הרי בסוף כל נסיון שלך לשנות את ההיסטוריה רק יוציא אותך בתור האיש הרע, אז בשביל מה להכניס ראש בריא ופרוגרסיבי לתוך המיטה החולה והחשוכה הזאת?

לרבים מאיתנו יש קרובי משפחה שאנחנו לא גאים בהם. אפשר לחתוך את הקשר איתם, אפשר לקבל אותם כמו שהם, אבל לנסות לחנך אותם... זה לא בדיוק ב-scope שלנו.

ראה. המצב עדין. אכן מדובר במשפחה מהמגזר החרדי, חרדים מודרניים יחסית, הגיברת לא מתנגדת מטעמי דת אלא דווקא מהטעמים הרגילים של מתנגדי חיסונים (אביג פארמה, אאוטיזם, וכל הג'אז הזה). יש עוד אנשים על הספקטרום הדתי במשפחה, כולם מחוסנים לעילא ומזועזעים מהמצב. שנית, הבחורה די אינטיליגנטית, בעלה די נגרר אחריה, והרושם הוא שהיא אמנם מתנגדת אך לא בקצה המטורלל של המקרים האבודים. אחרת לא הייתי מנסה בכלל. שלישית, לי אין אישית שום עניין, אני מנסה לעזור לאשתי. מדובר במשפחה קרובה שלה, ולכן ברור למה היא מתייסרת, מה עוד שאשתי רואה במקום העבודה שלה יום-יום את המשמעויות הגופניות של ההתנגדות לחיסונים. יש כאן גם בן זוג אחד שנגרר באי רצון, מה שמחמיר מאוד את הסיטואציה.

אני לא מנסה לחנך את העולם, אני מנסה למצוא רעיונות, כדי שנדע לפחות שניסינו לעשות משהו. בכל מקרה לא על הפרק לחתוך את הקשר איתם, זה לא ישנה דבר או יעזור במשהו, והילדים שלנו כבר גדולים יחסית כך שאנחנו לא מוטרדים.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא ממש יודע איך לעזור, אבל הייתי פונה אולי למשהו כמו עזר מציון, עזרה למרפא וכו' ומבקש עיצה. מכיוון שהם מחוברים לציבור החרדי, מניח שיש להם גישה קצת שונה לנושא. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, קורן בן אשר כתב:

רעיון שחשבתי עליו - לקשר אותה עם חוקר/רופא בכיר בתחום האפידמיולוגיה, שבקיא בנושא על בוריו, וגם בקיא בהתמודדות עם מתנגדי חיסונים ויודע להשיב בסבלנות לטיעוניהם. עדיפות לאדם עם רקע דתי כבד, כמה שיותר כבד, ככה יותר טוב. נהיה מוכנים להקדיש סכום כסף מסויים לטובת קיום פגישה כזו.

שום פיתרון "רציונלי" לא יעזור פה. חבל על הזמן. 

בהתנגדות לחיסונים יכול להיות לינק רגשי חזק מאוד בין חיסון=רע, במיוחד אם היא מכירה מישהי שיש לבן שלה אוטיזם, ויש בין היתר גם הגדרת עצמית(אני מתנגדת חיסונים חזקה ואני גאה בזה) והשתייכות ל"שבט"(מה יגידו בשבט שלי, אם אני אחסן את הילדים?) 

מה שאני הייתי מנסה זה :

1. לראות אם יש לה סמכות דתית כלשהי כמו רב והיא מתייעצת איתו, ולקוות שגם הוא לא מתנגד חיסונים, ושהוא ידבר איתה. 

2. לראות אם בקבוצות שהיא חברה בהם, הם מתנגדי חיסונים הארדקור, או שבכול זאת יש חיסונים שהם עדיין סבירים מבחינתם? הכוונה האם היא יכולה לחסן ועדיין להחשב מתנגדת חיסונים?

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, קורן בן אשר כתב:

אם מישהו מכיר אדם מתאים - אשמח לשמוע. אני פתוח גם לרעיונות אחרים.

אני לא מכיר אדם מתאים להסביר את זה.

בעיקרון, אני בעד מתן בחירה, ולדעתי אי אפשר להכריח בן אדם לחסן את ילדיו או לא. 

מה גם שאם בסביבה החיצונית כל השאר מחוסנים, אז ה"לא מחוסן" הוא טרמפיסט, שלמרות שלא התחסן, הוא מוגן כי כל השאר דאגו להתחסן.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מרוב ״טרמפיסטים״ יש קהילות עם אחוזי התחסנות ירודים. ראה התפרצות החצבת שהיתה בקהילות החרדיות בוויליאמסבורג (ניו יורק) ב-2019-19, ושמקורה היה בישראל. באותה שנה היתה התפרצות חצבת גדולה גם בארץ בעיקר בקהילות עם אחוז התחסנות נמוך,, כולל מספר מקרי מוות.

בניו יורק הוטלה חובה לחסן את הילדים וההורים הסרבנים עמדו בפני קנס ואף מאסר, ונאסרה כניסת ילדים לא מחוסנים למסגרות הלימודים. בקהילות החרדיות בארץ אחוז החיסונים השתפר בעקבות התערבות של רבנים, ורק בגן אחד נאסר על ילדים לא מחוסנים להגיע ללימודים.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, Igalz כתב:

במקרה הזה נשמע שזה הרב יוטיוב

אני שואל כי אם הרב אמר לה ככה אז אני לא יודע מה להגיד 

אבל בהנחה שהיא המציאה את זה אז ליפנות לרב ולישאול על חיסונים אם הוא יגיד שצריך לעשות אז היא תאלץ לעשות

• רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אשתי מתנגדת חיסונים. חילונית למהדרין.

ארבעת ילדינו לא התחסנו מעולם.

יש לה משנה סדורה בנושא, ואין טעם להתווכח.

שחררתי. אני סומך עליה במאה אחוז בכל מה שקשור בילדים,

שהיום הם כבר בוגרים, מעל 30, בבריאות מצויינת חמסה חמסה...

הבן הגדול גם הוא לא חיסן את ילדיו,  גם כשנסעו לתקופה ארוכה למזרח.

לפות"ש - קח בחשבון שהפעלת מכבש לחצים משפחתי וסמכותי עלול גם להזיק,

לסכסך בין בני זוג, לערער מצב נפשי וכו', ובסופו של דבר לפגוע בילדים בצורה כזו או אחרת.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, BoazB11 כתב:

אשתי מתנגדת חיסונים. חילונית למהדרין.

ארבעת ילדינו לא התחסנו מעולם.

יש לה משנה סדורה בנושא, ואין טעם להתווכח.

שחררתי. אני סומך עליה במאה אחוז בכל מה שקשור בילדים,

שהיום הם כבר בוגרים, מעל 30, בבריאות מצויינת חמסה חמסה...

הבן הגדול גם הוא לא חיסן את ילדיו,  גם כשנסעו לתקופה ארוכה למזרח.

זה מה שנקרא, סטטיסטיקה ועדר. 

למה זה סטטיסטיקה אין צורך להסביר, אבל הסטטיסטיקה הסתדרה לכם טוב בזכות העדר, או בזכות זה שרוב האוכלוסייה כן מחוסנים. 

לעומת זאת, אם רוב האוכלוסיה הייתה נוהגת כמוכם ולא מחסנת, אז הסבירות שהילדים שלכם חלילה לא היו בריאים הייתה עולה אסטרונומית.  

אז תגידו תודה לרוב האוכלוסייה שכן מתחסנת ומאפשרת לכם לא להתחסן ועדיין להישאר בצד הסביר של הסטטיסטיקה. 

פות"ש,

זה עניין של אמון. בסוף היא תסמוך על מי שיש לה אמון בו. אמון נוצר קודם כל מקשר ואחר כך גם ממומחיות. הסבירות שממפגש בודד עם מומחה, גדול ככל שיהיה, היא תשתכנע היא נמוכה מאוד. עדיף לגייס את מי שהיא סומכת עליו ושהוא יציע לתת מידע ולהפיג חששות. 

• אהבתי 4

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 31 דקות, ניקו פ. כתב:

אם רוב האוכלוסיה הייתה נוהגת כמוכם ולא מחסנת, אז הסבירות שהילדים שלכם חלילה לא היו בריאים הייתה עולה אסטרונומית.  

אז תגידו תודה לרוב האוכלוסייה שכן מתחסנת ומאפשרת לכם לא להתחסן ועדיין להישאר בצד הסביר של הסטטיסטיקה. 

מסכים איתך.

כשאמרתי שיש לה משנה סדורה בנושא, זה כולל גם את הצד המוסרי והחברתי.

טענתה היא שנניח ובנושא הזה היא 'מנצלת' את העדר,

בנושאים אחרים היא תורמת הרבה יותר. מה שנכון ולא אכנס לפרטים.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...