Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הדירה שווה 2.04 אז לא משנה איך הסכום מתחלק ואם היא לא שווה את זה אז המוכר מן הסתם יישאר עם הדירה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אגב, לא כל המתווכים אותו הדבר. 

יש כאלה שמחתימים את הקונה לפני כניסה לדירה ובזה מסיימים את העבודה שלהם, רק מחכים ל 2%+מע"מ.

אבל אם אתה מראש פונה למתווך שמנהל את משא ומתן בשבילך מול המוכר, ומצליח להוריד את המחיר ביותר מ 2.17% ממה שאתה בעצמך יודע לעשות, שווה היה לשלם למתווך.

כל זה לא מצדיק 95% מודעות בלוח מטעם תיווך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הבעיה במחיר עם המתווכים. שהם מראש מפרסמים מחיר גבוה יותר. כדי שיהיה להם "בשר" להוריד לקונה והוא ירגיש מרוצה.

שכנה שלי פירסמה בית ב1.8 שזה לדעתי המחיר הראלי לדירה

אחרי שבוע הגיע מתווך. 

לקח בלעדיות. הוא מפרסם עכשיו את הדירה ב1.96

מניח שהיא תסכים לסגור גם ב1.85 שיהווה מחיר הדירה + עלות התיווך

והקונה ירגיש שהמתווך תותח על חלל. שהצליח לחסוך לו 100 אלף במחיר הדירה.

רק שבשורה התחתונה הקונה יקנה את הדירה בכמעט 1.89 (כולל תיווך) במקום ב1.8 מחיר מקורי

רק זה מעלה את מחיר הדירות ב5% באופן פקטיבי על שירות שרוב האוכלוסייה לא באמת צריכים אותו. (כמו ש

אז למה משתמשים? כי כל מוכר יודע שאם הוא לא יסגור תיווך. המתווכים בעיר ישרפו לו את הדירה. ומה אכפת לו. גם ככה הוא מתמחר את זה במחיר הדירה. המפסידים העיקריים אלו רוכשי הדירות. 

.

פורסם

פעם היו המודעות הקטנות בעיתון המקומי. אבל ב- 20 השנים האחרונות המתווכים השתלטו על השוק. כאשר, לפני כ-12 שנה, רציתי למכור ולקנות דירה פרסמתי מודעה ביד 2, קיבלתי עשרות שיחות טלפון, כולן, למעט אחת, מתווכים. גם המודעות שבחנתי בחיפוש דירה לרכישה היו 100% מתווכים. המתווכים מגיעים ומחפשים את הבלעדיות בצורה אגרסיבית מאוד.

אבל, לזכות צמד מתווכות, שום סיכוי שבעולם שהייתי מתקשר לבעלת הדירה שרכשתי בסופו של דבר. המתווכות האלה שכנעו את אשתי לקנות את הדירה ההזויה (אבל עם כמה יתרונות גדולים) , ואת המוכרת לרדת במחיר למספר שיכולתי לבלוע כאשר הכנסתי לתחשיב שיפוץ נרחב.

מצד שני, בצד המכירה, המתווך שקיבל בלעדיות עשה עבודה גרועה, למזלי מתווכת אחרת מאותו משרד מצאה את הקונים המאושרים, וכיוון שמדובר באותו משרד לבעל הבלעדיות לא היה קייס נגדנו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 22 שעות, vladclar כתב:

כל עוד מתווך כלשהו לא החתים אותך על טופס שהוא מראה לך דירה ( זה קורה לפני כניסה לדירה עצמה), אינך חייב שום דבר לאף אחד.

מה קורה בין המוכר למשרד תיווך כלשהו לא צריך לעניין אותך.

אפשר היה לעצור את הדיון בהודעה הזאת. כל שאר ההודעות של מה המתווך יכול לטעון ואם ראית או לא ראית שלט לא רלוונטיות למציאות. המתווך לא קיים מבחינתך (מבחינת בעל הדירה אולי, וזאת בעיה שלו).

פורסם
לפני 20 שעות, om2 כתב:

כי כל מוכר יודע שאם הוא לא יסגור תיווך. המתווכים בעיר ישרפו לו את הדירה.

למה בדיוק הכוונה ב"ישרפו"? (ברור שלא להעלות באש...)

אם אני כאדם פרטי מפרסם דירה למכירה "ללא תיווך" בלוחות החופשיים (יד2, מרקטפלייס וכדו')

איך בדיוק מתווך יכול להשתחל ביני לבין אדם פרטי אחר שראה את המודעה ומעוניין לרכוש?

*האם מתווך יכול 'לאמץ' את המודעה שלי ולתווך אותה ללקוחות שלו, וככה להיכנס לי לכיס?

פורסם (נערך)

יכול לפרסם את הדירה שלך במחיר משמעותית יותר נמוך, כדי שיתקשרו רק אליו. 

הוא יביא לקוחות שלו - או שתסכים לרדת במחיר ולמכור ( ואז המתווך ירוויח מהלקוח ) או שתיתקע עם הדירה ללא טלפונים ( לתיווך העיקר שלא תמכור לבד, ובכך הם מצליחים להשתלט על 95% דירות).

היה לי סיפור כזה, במקביל אלי עוד שני משרדי תיווך פירסמו את הדירה שלי ( ללא ידיעתי ורשותי,  אחד בלי תמונות, השני העתיק תמונות מהמודעה שלי), כי לא הייתי מוכן לשלם למתווכים.

בסוף מכרתי לבד, אבל לקח יותר זמן.

באו אלי כל מיני אנשים עם המתווך וגילו שהמחיר יותר גבוה. הסברתי להם מה הסיבה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • מבאס 1
  • מעניין 1

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש מקומות בחו"ל שלא רק שניתן לראות את הדירה רק דרך מתווך, גם אם שכרת את הדירה כל התקשורת ממשיכה מול המתווך. השוכר לא יודע מי הבעלים וזה לא אמור לעניין אותו (לפעמים כן).

מזה אני מסיק 2 מסקנות - 

(1) אפשר להבין את המרמור על ה"קופה" שמתווך עושה רק בעצם חתימת החוזה ואח"כ הוא לא רלוונטי.

אם הוא היה צריך לטפל בשכירות עצמה אז היתה יותר לגיטימציה לתשלום (אפילו שאז שתשלום אליו היה בהתאם).

(2) לפות"ש - אם יש לך את פרטי הבעלים שמצאת בצורה פומבית (ולא השתמשת במקורות נסתרים למיניהם) וגם לא חתמת למתווך על כלום - אז למתווך תהיה להיות בעייה לבוא אליך בדרישות.

פורסם

@BoazB11 המתווך יביא מתעניינים גם בלי לסגור אתך עסקת תיווך, אבל ידגיש את חסרונותיה כדי לקדם דירות שעליהן יש לו בלעדיות. פרקטיקה מגעילה אבל נפוצה. 

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, vladclar כתב:

שני משרדי תיווך פירסמו את הדירה שלי ( ללא ידיעתי ורשותי, 

מותר להם לעשות את זה?! באיזו זכות?

הרי זה רכוש שלי ואם החלטתי שאני לא מעוניין בשירותי תיווך, יכולים לכפות עלי את זה?

לפני כשנתיים חיפשתי דירה בשכירות. אכן - רוב הדירות שפורסמו היו מתיווך.

פניתי לכמה מתווכים בהתחלה, אבל כולם רצו להעלות את התקציב לשכירות (6K בחודש לא נראה להם ריאלי...).

בסוף מצאתי 2 דירות שהיו נאות בעיני ללא תיווך, וסגרתי על אחת מהן לשביעות רצוני.

לדעתי (עם מעט מאוד ניסיון בתחום הזה יש לציין) - דירות ללא תיווך אמורות להיות מבוקשות יותר. לא ככה?

*בעוד כשנתיים, כשהדירה שלי תהיה מוכנה אחרי התמ"א, כנראה שארצה למכור.

זה אולי תמים מצידי, אבל מכיוון שחייתי שם 30 שנה וחלק מהשכנים הם כבר כמו משפחה,

מאוד חשוב לי שמי שייכנס אחרי לדירה יהיה אדם "נורמלי" לתפיסתי...

גם אם מתווך יביא לי הצעה גבוהה יותר, לא בטוח שארצה 'לתקוע' את השכנים הנחמדים שלי

עם מישהו שנראה לי שיעשה להם את החיים קשים (נניח משקיע שיחלק את הדירה וישכיר לסטודנטים וכדו').

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 3
פורסם (נערך)

לא מיד גיליתי. התקשרתי לזה שפירסם את המודעה עם תמונות - הוריד אותה אחרי השיחה.

יכולים לטעון שזה רק בשביל הקונים.

חוץ מזה, כאשר היו בדירה שלי, אחרי הסירוב להזמין את השירותים שלהם, שאלו האם הם יכולים להביא לקוחות, בלי שאשלם בתור מוכר, רק הקונים.

אז לא הבנתי את הכוונות והסכמתי. 

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם

@BoazB11 יש לא מעט מתווכי דירות שיכלו להצליח מאוד כסוחרי רכב.

לגבי מכירת הדירה - יש אזורים שבהם אין שום דרך למכור (או לקנות) דירה אלא באמצעות מתווך. השוק הישיר פשוט לא קיים. חוץ מזה, אתה לא יכול לצפות איך יתנהגו הקונים. יכולים להיות זוג פרופסורים שמתגלים כשכנים מגעילים.

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

יש לא מעט מתווכי דירות שיכלו להצליח מאוד כסוחרי רכב.

זה נכון, ועדיין חלק גדול משוק הרכב המשומש מתנהל באופן חופשי בין אנשים פרטיים ללא תיווך,

לעומת שוק הדירות, כפי שמעידים כאן מנוסים ממני, רובו הגדול מטווח ומתווך ע"י ה'סוחרים' האלה.

מעניין למה זה ככה. אנשים לא סומכים על עצמם? או אולי מתעצלים??

חברות בדק למיניהן יכולות כמו מכון בדיקה לרכב, לתת חוות דעת שתפיג או תאשש ספקות,

ולא חייבים להסתמך על מתווכים שחלקם כפי שאתה אומר ואני מסכים - טיפוסים מפוקפקים ולא הכי ישרים.

לפני 5 דקות, sperial כתב:

אתה לא יכול לצפות איך יתנהגו הקונים. יכולים להיות זוג פרופסורים שמתגלים כשכנים מגעילים.

גם נכון, ועדיין יש מה שנקרא 'טביעת עין' ותחושת בטן, לא רק שורה תחתונה של כמה $$$₪₪₪

• תוכן חדש...