Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסיפור הלא יאומן על זוג שייבא רכב במיליון ש"ח אבל לא יוכל לעשות בו שימוש כי שכח להוציא רשיון קבוע

yuval1111

פוסטים מומלצים

הבן אדם שילם מסים מה עוד רוצה משרד התחבורע הרי הרכב כבר פה, מיסים שולמו אז נעשתה טעות, אבדו המסמכים אולי הדסק אכל אותם, אולי היא שכחה לשלוח ווטאבר למה להקשות ?  

לקנוס ב100 אלף? למה כי זה מרצדס ובטח מגיעה לה למליינית?  הדברים הדפוקים האלה גורמים לאנשים כל הזמן לחפש קומבינות ולתחמן ( לוחית במבחן כדוגמא..)

הבן אדם שילם מסים מה עוד רוצה משרד התחבורע הרי הרכב כבר פה, מיסים שולמו אז נעשתה טעות, אבדו המסמכים אולי הדסק אכל אותם, אולי היא שכחה לשלוח ווטאבר למה להקשות ?  

לקנוס ב100 אלף? למה כי זה מרצדס ובטח מגיעה לה למליינית?  הדברים הדפוקים האלה גורמים לאנשים כל הזמן לחפש קומבינות ולתחמן ( לוחית במבחן כדוגמא..)

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 159
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

את משרד התחבורה לא מעניין אם שילמת מיסים - זו רשות אחרת. אותם מעניין שהרכב שהבאת הוא לא שיקוץ מוזר, יש לו תקינה מתאימה לפי הדרישות ומסמכי יצרן שיעידו על עברו.

מי שמייבא אחראי לכך, זו לא התעמרות ולא כלום. בסך הכל לשלוח מסמכים תקינים, לוודא שמחלקת תקינה קיבלה אותם והכל מאושר. מי שלא דואג שזה מבוצע כמו שצריך (גם היבואן וגם הלקוח, בעיקר היבואן שמטרתו לדעת בדיוק מי ומה) ורק "יהיה בסדר" דופק את עצמו.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, AK21 כתב:

כי כנראה עשו איזו קומבינה (תהיות השופט לגבי תקינה ורישוי זמני לפני הגשת הניירת).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, סולל הדרך כתב:

כן... צריך להעניש

והשאלה את מי, האם מי שמוכר לאנשים חלום, לוקח מהם את ממונם, מפזר הבטחות - אינו זה שצריך להיות אחראי?

בעצם אחרי שאני קורא את השורה שכתבתי אני מדמיין איך ה-AI הגדול שבשמיים ידביק לה לינק אוטומטי לשרשור הפוליטי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 דקות, סולל הדרך כתב:

למה ההנחה הבסיסית שהכל קומבינות
גברת עושר ואושר נתנה כסף לחברת סחר שקר כלשהו ליבא עבורה רכב

מה היא מבינה ביבוא

מישהו פישל... בסדר, אז יש לזה תג מחיר
אבל להרוג מליון שקל על אדמיניסטרציה?
יש פה התנהגות מאוד כוחנית של המדינה שלא רואה את מכלול הדברים ונצמדת לפרוצדורות שאפשר לפתור.
כן... לא תקין
כן... צריך להעניש
אבל ראבק, בואו נתלה אותם וזהו

אם הלכה עם בעל מקצוע שהתרשל שתתבע אותו. אתה מצפה מבית משפט להכשיר קומבינה כי היא שילמה הרבה כסף?

החוק הוא מאוד ברור ואף אחד לא חולק על זה שהם לא עמדו בדרישותיו למרות שהיה להם מספיק זמן. את בית המשפט לא מעניין מי עשה קומבינה כדי שהרכב יעבור תקינה ורישוי זמני לפני הצגת ניירת אלא האם התובע יכול להוכיח שעשה מה שאדם סביר היה עושה אם מסר ניירות ולא קיבל שום תגובה במשך זמן רב במיוחד כשמעורב איש מקצוע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בית המשפט מעניש את בעל הרכב, רק להם חבות כלפי המדינה
ירצה בעל הרכב ויתבע את מי שלדעתו אשם, אם זה פלוני אלמוני או חברת סחר כזו או אחרת

לפני כמה שנים עבדתי באתר בטחוני במדינה זרה.
את הטלפונים מפקידים בשער כמובן
באתר הזה יש 2 גדרות
1. הגדר ההקפית של האתר
2. גדר חיצונית נוספת סביב הכניסה והחניה ועליה גם שילוט של איסור בצילום
רצה הגורל ועובד ישראלי יצא מהאתר, לקח את הטלפון שלו (מהש"ג שממוקם בין 2 הגדרות) וצילם פרח יפה שנמצא בערוגה ליד הש"ג באיזור החניה - לכאורה עדיין באיזור האסור בצילום, אבל תכלס, זה רק מגרש החניה.
לא עשה את זה בהחבא, לא צילם כלום מלבד הפרח, עשה את זה מול השומרים, ככה שלא היתה לו שום כוונת זדון
מייד קפצו עליו כל הביטחון ולא עזרו שום הסברים שזה נעשה בתמימות, לא באמת באיזור שאסור בצילום, הוא מסר את הטלפון שלו לבדיקה ולא צולם דבר מלבד תקריב של הפרח
אבל המקומיים החליטו לעשות דרמה... טלפונים כל הלילה
בחצות אני רוצה ללכת לישון ומחליט לעשות סוף לאירוע
מודיע למפקד האתר שאנחנו מוכנים להגיע מחר בשבע בבוקר לתחקיר בתנאי שהוא מאתר עץ גדול
הוא כמובן לא מיד מבין את כוונתי ואני מרגיע אותו שאת החבל אני מביא ושלא ידאג.
הסברתי לו שאו שאנחנו תולים אותו או שיניח לנו
זה גרם לו להבין שהדברים יצאו מכלל פרופורציה ואמר לי... הבנתי! הנושא סגור
מה שנקרא פרופורציות!
אתה לא קובר רכוש של מליון שקל בגלל שמישהו שכח למסור מסמכים תקינים בזמן

• אהבתי 2
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 שעות, סולל הדרך כתב:

לדעתי החלטה אומללה של בית המשפט 

מניח שלא טרחת לקרוא את פסק הדין (שפתוח וזמין לכולם ללא עלות).

א. יש פקודה ברורה והם לא עמדו בה.

ב. המינימום היה להוכיח שהם מסרו את מסמכי הרכב למשרד התחבורה - לא הצליחו להוכיח, השליח מטעמם טען שהוא מניח 5-7 סטים של מסמכים על הדלפק, אבל אין הוכחה או מעקב שהסט הספיציפי שלהם אכן הונח.

ג. הם הסתמכו בעתירה על פס"ד שאינו רלוונטי - עסק ביבוא אישי ולא יבוא באמצעות יבואן זעיר.

ד. נעשו מספר קומבינות, לא ברור מה מטרתן, הביטוח שהציגו הוא עבור רכב אחר (S560 במקום GLE53), סתירות במספר השלדה והרכב עבר טסט מספר חודשים לפני ששולמה אגרת הרשיון הזמני.

אז אתה מצפה שהשופט יתעלם מהחוק, מהמחדלים, מהסתירות כי....?

לי באופן אישי לא ברור מדוע היבואן הזעיר לא היה צד לתביעה (ובפסה"ד השופט מתח ביקורת על ההתנהלות שלו), אני מניח שיש שם קומבינה מסוימת ולא טמטום גרידא רק לא ברור לי מה היא. 

עריכה אחרונה על ידי `Infinity
  • מעניין 2

VW Golf GTI 2006 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, `Infinity כתב:

מניח שלא טרחת לקרוא את פסק הדין (שפתוח וזמין לכולם ללא עלות).

א. יש פקודה ברורה והם לא עמדו בה.

ב. המינימום היה להוכיח שהם מסרו את מסמכי הרכב למשרד התחבורה - לא הצליחו להוכיח, השליח מטעמם טען שהוא מניח 5-7 סטים של מסמכים על הדלפק, אבל אין הוכחה או מעקב שהסט הספיציפי שלהם אכן הונח.

ג. הם הסתמכו בעתירה על פס"ד שאינו רלוונטי עסק ביבוא אישי ולא יבוא באמצעות יבואן זעיר.

ד. נעשו מספר קומבינות, לא ברור מה מטרתן, הביטוח שהציגו הוא עבור רכב אחר (S560 במקום GLE53), סתירות במספר השלדה והרכב עבר טסט מספר חודשים לפני ששולמה אגרת הרשיון הזמני.

אז אתה מצפה שהשופט יתעלם מהחוק, מהמחדלים, מהסתירות כי....?

לי באופן אישי לא ברור מדוע היבואן הזעיר לא היה צד לתביעה (ובפסה"ד השופט מתח ביקורת על ההתנהלות שלו), אני מניח שיש שם קומבינה מסוימת ולא טמטום גרידא רק לא ברור לי מה היא. 

אם כך כל הסיפור משתנה.

איך מגיעים לפסק הדין?

כי בינתיים אפילו את הכתבה לא הביאו כאן במלואה :-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Just now, אלעדית כתב:

אם כך כל הסיפור משתנה.

איך מגיעים לפסק הדין?

כי בינתיים אפילו את הכתבה לא הביאו כאן במלואה :-)

אתר נט המשפט - 17286-01-24

VW Golf GTI 2006 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה

https://www.court.gov.il/NGCS.Web.Site/Viewer/NGCSViewerPage.aspx?DocumentNumber=37d01a457ad44e589d00f36448caafe2

טוב, קראתי.

הפער בביטוח - מניח שנובע מזה שבדרך כלל נתוני הרכב "נמשכים" ממחשבי משרד הרישוי, וכאן היה צריך להזין אותם ידנית.

שאר הטענות - אני לא רואה משהו קונקרטי.

אין חולק שהופק לה מספר על ידי רשות מוסמכת במדינת ישראל. מכאן והלאה, תתכבד המדינה ותיקח אחריות, אמורה להיות תמורה למס של 300 אלף ש"ח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הנקודה היא שיש יבואן שהתרשל והוא אחראי לנזק. אין שום סיבה שהמדינה תתפשר.

אני אתן לך דוגמא אחרת. הזמנתי משקלי מזוודה עם הלוגו שלי כאביזר פרסום ולא נתנו לי אישור לששחרור כי זה חייב בדיקת מעבדה לעמידה בתקן (עם 250 יחידות זה לא כדאי כי הבדיקה מאוד יקרה). נכון שזה צעצוע פרסומי ולא מניועד למכירה אבל את אף אחד לא מעניין לא CE ולא שום אישור זר כי זה החוק. הסתדרתי עם הספק שיקח בחזרה תמורת תשלום זניח על הפלסטיקה עם הלוגו וזהו כשברור לי לחלוטין שאם לא אז זו בעיה שלי והייתי סןפג את כל העלות.

זה החוק ואין הרבה משחקים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה אולי קשור לשרשור הפוליטי - אני לא מאמין שאני כותב את זה - אני מתנגד לאקטיביזם משפטי - אבל זה אחד המקומות ששופט צריך לחרוג מהחוק הכתוב ולקרוא אותו בצורה המקיימת את תכליתו (למשל, על ידי פרשנות שהרישום הראשוני בו הרכב קיבל מספר והתחיל את התהליך הוא הוא "הרישום", וזה הרי בוצע בתוך 12 חודשים).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

החוק יודע למצוא מענה להפרות, בדיוק שלא על כל הפרת בניה הורסים בניין
כל הקומבינות שנעשו בביטוח לא רלוונטיות לרישוי הרכב
לא קראתי את הפס"ד אולי בהמשך יהיה לי זמן
נהג לילה - אתה הבאת משהו שמנוגד לדרישות החוק
הם לא הביאו משהו לא חוקי... הם הביאו חוקי, שילמו מס אבל היתה התרשלות אדמינסטרטיבית

הייתי פעם בשגרירות של מדינה אפריקאית לקבלת אשרה... השארתי את הדרכון (לא נותנים שום קבלה)
מגיע ביום הטיסה לאסוף את הדרכון, אין דרכון! לא עזר שום דבר, לטענתם לא השארתי דרכון!
מנפיק דרכון בנוהל מזורז, מגיע שוב, משאיר את הדרכון... ומקבל בחזרה את הדרכון הישן!
יכול להיות שהשאירו את המסמכים והפקידה המטומטמת איבדה אותם? למרות מה שקבע בית המשפט?
אני רק אומר שמה שאפשר לפתור צריך לפתור ולא להגיד לא מעניין אותי כלום שילכו להז@יין הם עם הכסף שלהם
וזה תפקידו של בית המשפט ולכן בעיני זו החלטה אומללה שלא מנסה למצוא פתרון שהיה מטיב אם כל הצדדים
הרי שרה היתה שמחה לקבל איזה 100 אלף שקל נוספים לטובת כביסה ריחנית וגברת אושר ועושר תוכל לעשות שימוש בקנין הפרטי שלה

• אהבתי 3
  • רעיון גרוע 3
  • רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ושוב חוזרים לוויכוח העתיק - האם המדינה היא הבייביסיטר/גננת של האזרחים...

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...