Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, Michazzz כתב:

אין מצב כזה, רכב שהוא GLE יופיע בביטוח כ S-Class. במקרה של גניבה או תאונה חברת הביטוח היתה מתנערת מהכל.

ובתור מי שהביא רכב ביבוא אישי- אתה צריך לגשת לסוכן של לוי יצחק שיבדוק את הרכב וייתן לך קוד חדש לדגם הספציפי שייבאת.

כנראה שהדגם שלך יובא מזמן ואתה לא מעודכן.

אני אכן הלכתי ללוי יצחק. אחרי מקרה ביטוחי (נזק לשמשה קדמית). רק אז הם נזכרו שזה רכב בייבוא אישי, והיו צריכים שיערוך וכו'. אגב, לא התנערו מכלום. אבל זה אכן היה מלפני יותר מעשור, אז אולי דברים השתנו. ואכן הפער בנתונים היה פחות מובהק מאשר ההבדל בין GLE ל-S Class.

• תגובות 210
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעה, chrono כתב:

בכל אופן - לכל אלה שאומרים שחוק זה חוק... זה נכון. אבל אחד מתפקידיו של השופט הוא לפרש אותו. ופירוש החוק המדובר הוא לא מסובך במיוחד - ברור שכוונת המחוקק הייתה למנוע ייבוא של רכבים שגילם מעל שנה. את מי זה מעניין בכלל באיזה תאריך רשמו את הרכב? מעניין מתי הוא יובא ועבר טסט. אלא מה - קשה לעקוב אחרי זה, כי כבר יש לנו מערכת לרישום רכבים במשרד הרישוי, ומיותר שיהיה רישום כל שנה של הרכב במשרד הרישוי, אבל כדי להבין מתי בדיוק הוא יובא ועבר טסט ראשון צריך להסתכל על מסמכים בפורמט אחר... אז כדי לפשט את העניין ולאפשר אכיפה נוחה של מטרת העל של החוק (להזכירכם - למנוע ייבוא של רכבים שגילם מעל שנה) קבעו שצריך גם להגיש מסמכים למשרד התחבורה עד שנה מתאריך הייצור של הרכב. זו דרישה נסיבתית.

השופטמלא יכול לפרש חוק שלא רק שאומר שאסור אלא מכל האיסורים קבע שדווקא זה מוחלט ולא נתון לשיקול דעת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

אתה גר בבני ברק?

באמת גלשנו לגמרי,

אבל רק כדי לסגור את הנושא,

בבני ברק כמעט כל תוספות הבניה הן חוקיות,

גם מרפסות הברזלים האימתניות מעוגנות בחוק (!)

בעיר שלנו אם לא הוספת איזה יחידת דיור בלתי חוקית (על עמודים), אתה צפוי לחקירה.....

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
פורסם

שני השנקל שלי בתור מישהו שייבא לבד כמה רכבים בעבר:

רשיון זמני לשלושה חודשים ניתן להוציא לרכב ברגע שעבר את הש.ג בנמל.

הוא מיועד כדי להוציא תקינה ולעבור רישוי ראשוני.

ברשיון הזמני כבר מקצים לרכב מספר צהוב.

ניתן להאריך את הרשיון הזמני. לכמה זמן? אין לי מושג - אני תמיד סגרתי את התקינה והרישוי תוך כמה ימים.

אם היה מעורב "יבואן זעיר"/מאעכר בעסקה - מתפקידו לדאוג להליך הזה. 

לגבי להשאיר את המסמכי היבוא במשרד התחבורה: מזכרוני זה כמעט נכון. בשלב הוצאת רישיון יבוא (לפני שהרכב מגיע לארץ) בזמנו חסמו בשלב מסוים את קבלת הקהל באגף היבוא במשרד התחבורה. התחליף היה להשאיר את המסמכים אצל השומר ולהתפלל ממש ממש חזק שהם יגיעו לפקיד הנכון (מאז זה כבר עבר לאתר אינטרנט).

העניין הוא שזה לא מסתדר עם הסיפור. הרכב כבר שוחרר מהנמל, מה שאומר שיש לו רשיון יבוא. הטענה היא מסמכים שצריך להעביר למשרד הרישוי. שם קובעים תור ומוסרים אותם ביד לפקיד שמעלה אותם למחשב באותו רגע.

בכל אופן, המאעכר שמעורב בסיפור הזה צריך לחטוף וואחד תביעה

• אהבתי 1

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
לפני 7 שעות, YNV כתב:

שני השנקל שלי בתור מישהו שייבא לבד כמה רכבים בעבר:

רשיון זמני לשלושה חודשים ניתן להוציא לרכב ברגע שעבר את הש.ג בנמל.

הוא מיועד כדי להוציא תקינה ולעבור רישוי ראשוני.

ברשיון הזמני כבר מקצים לרכב מספר צהוב.

ניתן להאריך את הרשיון הזמני. לכמה זמן? אין לי מושג - אני תמיד סגרתי את התקינה והרישוי תוך כמה ימים.

אם היה מעורב "יבואן זעיר"/מאעכר בעסקה - מתפקידו לדאוג להליך הזה. 

לגבי להשאיר את המסמכי היבוא במשרד התחבורה: מזכרוני זה כמעט נכון. בשלב הוצאת רישיון יבוא (לפני שהרכב מגיע לארץ) בזמנו חסמו בשלב מסוים את קבלת הקהל באגף היבוא במשרד התחבורה. התחליף היה להשאיר את המסמכים אצל השומר ולהתפלל ממש ממש חזק שהם יגיעו לפקיד הנכון (מאז זה כבר עבר לאתר אינטרנט).

העניין הוא שזה לא מסתדר עם הסיפור. הרכב כבר שוחרר מהנמל, מה שאומר שיש לו רשיון יבוא. הטענה היא מסמכים שצריך להעביר למשרד הרישוי. שם קובעים תור ומוסרים אותם ביד לפקיד שמעלה אותם למחשב באותו רגע.

בכל אופן, המאעכר שמעורב בסיפור הזה צריך לחטוף וואחד תביעה

אולי זה היה ככה לפני הרבה שנים. בשנים האחרונות הרישיון הזמני הוא ל-48 שעות, וצריך להוציא אותו לפני שמוציאים את הרכב מהנמל. ולא צריך ללכת למשרד התחבורה אלא עושים הכל אונליין. את בקשת רישיון היבוא עושים לפני שבכלל מעלים את הרכב על האוניה.

מה שלא מובן בסיפור הוא למה בכלל היה צריך למסור מסמכים למשרד הרישוי. אחרי שעוברים תקינה מכון הרישוי מטפל בהכל.

פורסם

כל הזמן מתלוננים על תרבות "החפיף והיה בסדר" ופתאום שמגיע מקרה מתחילים לתת תירוצים למה זה בסדר לתגמל התנהגות כזאת.

מתלוננים על זה שבעיר כל אחד חונה איפה שבא לו אבל חונים איפה שבא להם כי זה "רק לדקה" "לא מפריע לאף אחד" ועוד 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4
פורסם
לפני 29 דקות, עדי-אל כתב:

כל הזמן מתלוננים על תרבות "החפיף והיה בסדר" ופתאום שמגיע מקרה מתחילים לתת תירוצים למה זה בסדר לתגמל התנהגות כזאת.

מתלוננים על זה שבעיר כל אחד חונה איפה שבא לו אבל חונים איפה שבא להם כי זה "רק לדקה" "לא מפריע לאף אחד" ועוד 

אף אחד לא מציע לתגמל את ההתנהגות הזו. הטענה היא שהנזק שנגרם לצדדים שהתרשלו אינו מידתי. אני בכנות לא חושב שכשחוקקו את החוק, המחשבה מאחוריו הייתה שאנשים שייבאו רכב והתרשלו ברישום שלו בזמן - ייתקעו עם משקולת נייר ענקית.

ונושא החניה לא קשור לדיון.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם

הם ידעו את גודל הסיכון ובחרו לנסות לעגל פינות (הם זה לאו דווקא הקרוכשים. יכול להיות גם היבואן).

אם אחליט לא לבטח מטען של 2 מילון שקל והאונייה תטבע חברת הביטוח תצטרך לפצות אותי כי העונש לא מידתי?

פורסם (נערך)

אני חושב שמה שעובר לכולם כאן בראש שלא יכול להיות שזו התוצאה הסופית.

יכול להיות שאפילו אם היה כתוב בחוק שהרכב יוחרם זה היה מניח את דעתם של אנשים יותר מאשר הרכב יהפוך למשקולת נייר.

עריכה אחרונה על ידי taranta
  • אהבתי 2
פורסם

אבל זה החוק, החוק היה ידוע וברור ובכל זאת בחרו לקחת את הסיכון. למה צריך לכופף את החוק בגלל שמישהו עשה קומבינה?

פורסם

החוק מגדיר בדיוק מה יקרה לרכב. אי אפשר לא לחלט אותו ולא שום פיתרון אחר. אם החוק היה אומר שלא יעבור רישוי, הרכב יחולט, יימכר במכירה פומבית והיבואן יקבל X אחוזים אז היית היית יכול לעשות את זה.

פורסם
לפני 19 דקות, taranta כתב:

אני חושב שמה שעובר לכולם כאן בראש שלא יכול להיות שזו התוצאה הסופית.

יכול להיות שאפילו אם היה כתוב בחוק שהרכב יוחרם זה היה מניח את דעתם של אנשים יותר מאשר הרכב יהפוך למשקולת נייר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...